peripteras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2004 Θέλω να συνδέσω το PC μου με ένα PC στο διπλανό σπίτι και να κάνουμε ενα μικρό LAN (ενσύρματο)... οι απορίες μου είναι οι εξής 1ον έχω ήδη στο σπίτι μου ενα μικρό LAN με ασύρματες κάρτες δικτύου... αυτό θα είναι ομώς αυτόνομο LAN έτσι? επιρεάζει το ένα το άλλο? μπορώ να κάνω τα δύο άυτα δίκτυα να επικοινωνούν μεταξύ τους? 2ον) η απόσταση μεταξύ τον δύο υπολογιστών ειναι περίπου 20 μέτρα...θα μπορεί να ανταποκριθουν οι κάρτες χώρις οι απώλειες και ο θόρυβος να υπερβένει το σήμα? ή θα χρειαστεί να μπει και κάποιο HUB? 3ον) υπάρχουν καλώδια UTP έτοιμα στα 20-30 μέτρα? εχω δει μέχρι 10 μέτρα.... thanx
Teoulas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2004 1. Θα έχεις απλά δύο διαφορετικά δίκτυα με διαφορετικές διευθύνσεις IP. Μπορείς να κάνεις τα δύο δίκτυα "bridge" αν έχεις windows XP ή linux. Σε άλλα λειτουργικά ίσως χρειαστείς επιπλέον software. 2. Το όριο είναι 100m για fast ethernet δίκτυο, άρα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. 3. Μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ή να ζητήσεις να σου το φτιάξουν.
dpolal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2004 Μπορείς να εγκαταστήσεις και στο άλλο πσ μια ασύρματη κάρτα δικτύου και να το συνδέσεις πάνω στο δίκτυο σου. (είτε pci είτε USB) Παίζει μεγάλο ρόλο όμως τα εμπόδια που υπάρχουν μεταξύ των υπολογιστών. Θέλει πολύ ψάξιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.