Προς το περιεχόμενο

Δικτυακές απορίες!


peripteras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να συνδέσω το PC μου με ένα PC στο διπλανό σπίτι και να κάνουμε ενα μικρό LAN (ενσύρματο)... οι απορίες μου είναι οι εξής

1ον έχω ήδη στο σπίτι μου ενα μικρό LAN με ασύρματες κάρτες δικτύου... αυτό θα είναι ομώς αυτόνομο LAN έτσι? επιρεάζει το ένα το άλλο? μπορώ να κάνω τα δύο άυτα δίκτυα να επικοινωνούν μεταξύ τους?

2ον) η απόσταση μεταξύ τον δύο υπολογιστών ειναι περίπου 20 μέτρα...θα μπορεί να ανταποκριθουν οι κάρτες χώρις οι απώλειες και ο θόρυβος να υπερβένει το σήμα? ή θα χρειαστεί να μπει και κάποιο HUB?

3ον) υπάρχουν καλώδια UTP έτοιμα στα 20-30 μέτρα? εχω δει μέχρι 10 μέτρα....

 

thanx

Δημοσ.

1. Θα έχεις απλά δύο διαφορετικά δίκτυα με διαφορετικές διευθύνσεις IP. Μπορείς να κάνεις τα δύο δίκτυα "bridge" αν έχεις windows XP ή linux. Σε άλλα λειτουργικά ίσως χρειαστείς επιπλέον software.

 

2. Το όριο είναι 100m για fast ethernet δίκτυο, άρα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

 

3. Μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ή να ζητήσεις να σου το φτιάξουν.

Δημοσ.

Μπορείς να εγκαταστήσεις και στο άλλο πσ μια ασύρματη κάρτα δικτύου και να το συνδέσεις πάνω στο δίκτυο σου. (είτε pci είτε USB)

 

Παίζει μεγάλο ρόλο όμως τα εμπόδια που υπάρχουν μεταξύ των υπολογιστών.

Θέλει πολύ ψάξιμο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...