redbighunter Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Έχω έναν ενισχυτή pioneer vsx-821 και ψάχνω για 2 ηχεία να τα ταιριάξω! Όλα θα βρίσκονται σε δωμάτιο 15-18 τ.μ. κυρίως για μουσική! Ο ενισχυτής είναι 5.1 αλλά για αρχή θα μπουν 2 ηχεία...πιο μετά ένα sub και βλέπουμε! Το budget είναι αυστηρά 400€ για το ζευγάρι και μόνο αν η διαφορά θα είναι αρκετά αισθητή ίσως αυξηθεί λίγο! Δεν ξέρω τι ηχεία θα εκμεταλλευτούν τον ενισχυτή! Mε τι Ohm? 4?6?8?...στα πόσα watt? Σε ποιές συχνότητες? Καλές κριτικές βλέπω για τα q-acoustics 3020/3020i....
DeStyl Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Polk signature s20e , τα έχω 6 μήνες κ δεν μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος
mitspetr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κοιτάζεις για Polk S20e που είπε και ο προλαλήσαντας ή αν αυξήσεις ελάχιστα το budget για Mission QX2 για κάτι καλύτερο. Επειδή τα θες για κύρια ηχεία front μην κοιτάξεις μικρότερα ηχεία. Πρέπει να μπορούν να έχουν κάποια πρόσληψη ισχύος. Τα Q Acoustics που βλέπεις είναι μικρά για να πάρουν το ρόλο των κυρίως ηχείων και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από πλευράς ήχου. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από mitspetr
redbighunter Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mitspetr είπε Κοιτάζεις για Polk S20e που είπε και ο προλαλήσαντας ή αν αυξήσεις ελάχιστα το budget για Mission QX2 για κάτι καλύτερο. Επειδή τα θες για κύρια ηχεία front μην κοιτάξεις μικρότερα ηχεία. Πρέπει να μπορούν να έχουν κάποια πρόσληψη ισχύος. Τα Q Acoustics που βλέπεις είναι μικρά για να πάρουν το ρόλο των κυρίως ηχείων και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από πλευράς ήχου. Θα τα κοιτάξω κι αυτά...αν και μόλις βρω χρόνο θα προσπαθήσω μπας και τα βρω πουθενά να τα ακούσω! Καλά λόγια ακούω και για τα elac debut 6.2..... Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από redbighunter
DeStyl Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εδω να αναφερω οτι αν τα ειχα προσεξει στην αγορα τα mission qx2 οταν πηρα τα δικα μου, θα τα προτιμουσα.... Ακουγονται καλυτερα με λιγα παραπανω χρηματα Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από DeStyl
mitspetr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, redbighunter είπε Θα τα κοιτάξω κι αυτά...αν και μόλις βρω χρόνο θα προσπαθήσω μπας και τα βρω πουθενά να τα ακούσω! Καλά λόγια ακούω και για τα elac debut 6.2..... Μην πιστεύεις τίποτε εκτός από τα αυτιά σου. Ψάξε να τα ακούσεις πρώτα τα ηχεία που θα πάρεις γιατί αλλιώς δεν θα βγάλεις άκρη. Σχετικά με τα Elac... 😂 http://noaudiophile.com/ELAC_B5-2/
tasos2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο ενιχυτης σου ειναι λιγος για τα mission QX-2,ποιοτικα εννοω,οχι τοσο σε ισχυ. Τα mission θελουν ολοκληρωμενο ενισχυτη τουλαχιστον 600-700 ευρω για να βγαλουν αυτο που μπορουν.Κοιτα τα magnat tempus 33,θα σε καλυψουν μια χαρα,εχουν μεγαλυτερη ευαισθησια και θα τα οδηγησει πιο ευκολα ο pioneer,ηχητικα ειναι πολυ καλα,δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω,δεν εχει νοημα με τον ενισχυτη που εχεις. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από tasos2012
mitspetr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν θα το έλεγα καθόλου αυτό για τα mission ειδικά. Επειδή έτυχε να τα ακούσω με σχετικά εισαγωγικό με ενισχυτή AV και έπαιζαν εκπληκτικά. Καλύτερα από τα Polk S20e (ειδικά στις μεσαίες) και αρκετά καλύτερα από τα Zensor 3 που έχουν καταργηθεί και δεν βγαίνουν πια. Τα δε Magnat.... μακριά κι αλάργα... Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από mitspetr
redbighunter Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Λοιπόν βρήκα λίγο χρόνο και πήγα και άκουσα κάποια ηχεία. Άκουσα και bookshelf και towers! Οι κολώνες ωραίες αλλά είναι πιστεύω too much για το χώρο μου! Επομένως τα bookshelf θα ταιριάξουν καλύτερα στο δωμάτιο κι ας χάσω λίγο ακουστικά... Άκουσα: 1) q-acoustics 3020i τα οποία δεν με τρέλαναν καθώς ο ήχος τους ήταν ψυχρός! Απλά είναι καλά για το μέγεθος τους! 2) dali spektor 1 / spektor 3, zensor 1/ zensor 3, oberon 1 τα οποία μου φάνηκαν ποιοτικά αλλά κι αυτά αγλυκο ήχο έβγαζαν! 3) kef q150 λίγη περισσότερη λεπτομέρεια στην ποιότητα του ήχου από όλα όσα άκουσα αλλά και πάλι ο ήχος τους μου φάνηκε λίγο άψυχος! 4) polk audio s20e ότι καλύτερο άκουσα μέχρι τώρα...με πλούσιο μπάσο...ζωντανό ήχο...πολύ ωραία στο άκουσμα σε σημείο που τα ξεχώριζες επιτόπου από τα υπόλοιπα! Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχουν αρκετό βάθος σαν κατασκευή! 5) magnat tempus 33 αδιάφορος ήχος! λες και έπαιζαν κάτι παλιά ηχεία alwa 15ετιας που έχω στην αποθήκη... 2) monitor audio bronze 1 / bronze 2 κι αυτά καλή κατασκευή αλλά δεν μου άρεσε αυτό που άκουσα! Λες και βαριόντουσαν να παίξουν! Αυτά έλαβα με τα δικά μου αυτιά τα οποία ακούσματα έχουν κυριως από ηχεία της σειράς...και λιγο από ηχεία συναυλιών! Θέλω να βρω να ακούσω και τα elac debut 6.2 Mission qx2 chario syntar 516/520/520r Όσο για sub.....θα έρθει/έρθουν αργότερα λόγο περιορισμένου budget! Γνώμες καλοδεχούμενες και όλα προς συζήτηση γιατί μπορεί και να είμαι και λαθος!!!👍
mitspetr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Από αυτά που σου μένουν για να ακούσεις, τα Elac θα τα βρεις στη Sound Gallery και τα Mission και Chario στην Ultimate Audio. Μέχρι στιγμής δικαιώνομαι για τα Polk S20e, θα εκπλαγείς με τα Mission (πιο μουσικά ακόμα) και σε ό,τι αφορά τα Chario, απλώς να ξέρεις ότι είναι ηχεία μεγαλύτερης κατηγορίας απλά είναι σε προσφορά, οπότε η σύγκριση είναι ίσως λίγο άδικη με τα υπόλοιπα. Άλλο πράγμα το Ιταλικό χειροποίητο ηχείο, άλλο τα μαζικής παραγωγής που είναι όλα τα υπόλοιπα. Τα Elac δεν αντέχουν σε σύγκριση με τα παραπάνω. Θα το καταλάβεις από την αρχή ειδικά με την κούφια καμπίνα που έχουν. 1
TEOKOS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Στις 16/10/2019 στις 12:05 ΜΜ, mitspetr είπε Μην πιστεύεις τίποτε εκτός από τα αυτιά σου. Ψάξε να τα ακούσεις πρώτα τα ηχεία που θα πάρεις γιατί αλλιώς δεν θα βγάλεις άκρη. Σχετικά με τα Elac... 😂 http://noaudiophile.com/ELAC_B5-2/ Τα συγκεκριμένα ELAC ότι καλύτερο στην τιμή τους σε αυτήν την κατηγορία. Απλά ο εδώ αντιπρόσωπος βαράει στο ψαχνό . Τα chario στα budget ηχεία της είναι ότι νάναι. Μηδέν quality control. Μπορεί να σου βγει καλό ,μπορεί και μάπα. Δεν θα καταλάβεις τίποτα άμα τα ακούσεις στημένα σε έκθεση και είναι under equalization.(αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα ηχεία. Άλλο στην έκθεση και άλλο kinder έκπληξη στο σαλόνι μας ) Τα s20 της Polk τίμιο αλλά μέχρι εκεί . Εγω αγαπάω mission από παλιά . Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ακούσει.
redbighunter Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Τα συγκεκριμένα ELAC ότι καλύτερο στην τιμή τους σε αυτήν την κατηγορία. Απλά ο εδώ αντιπρόσωπος βαράει στο ψαχνό . Τα chario στα budget ηχεία της είναι ότι νάναι. Μηδέν quality control. Μπορεί να σου βγει καλό ,μπορεί και μάπα. Δεν θα καταλάβεις τίποτα άμα τα ακούσεις στημένα σε έκθεση και είναι under equalization.(αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα ηχεία. Άλλο στην έκθεση και άλλο kinder έκπληξη στο σαλόνι μας ) Τα s20 της Polk τίμιο αλλά μέχρι εκεί . Εγω αγαπάω mission από παλιά . Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ακούσει. Σίγουρα αλλιώς είναι στο χώρο σου κι αλλιώς σε στημένο χώρο για ακρόαση απλά ελπίζω οι διάφορες να είναι μικρές! Όσον αφορά τα chario και τα mission θα πάω να τα ακούσω γιατί και για τα dali διάβασα καλές κριτικές αλλά στο δικό μου άκουσμα δεν τρελάθηκα! Edit: για τα elac οι απόψεις και τα reviews διίστανται.... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από redbighunter
TEOKOS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, redbighunter είπε Σίγουρα αλλιώς είναι στο χώρο σου κι αλλιώς σε στημένο χώρο για ακρόαση απλά ελπίζω οι διάφορες να είναι μικρές! Έως τεράστιες. Δεν υπάρχει αντιστοιχία. Ένα ηχείο στα αυτιά σου στην έκθεση μπορεί να πάρει 9/10 και ένα άλλο 6/10. Στον χώρο σου μπορεί να ακούγεται αντίθετα. Ο χώρος παίζει μουσική , τα ηχεία σπρώχνουν. Για αυτό οι ψιλιασμένοι το έχουν ρίξει στα στουντιακά. Απλά να είναι σωστά κατασκευασμένο και μετρημένο το ηχείο που αναλογεί στα κυβικά μέτρα του χώρου που θα τοποθετηθεί και από εκεί και πέρα ασχολούνται με το room treatment
redbighunter Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 29 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Έως τεράστιες. Δεν υπάρχει αντιστοιχία. Ένα ηχείο στα αυτιά σου στην έκθεση μπορεί να πάρει 9/10 και ένα άλλο 6/10. Στον χώρο σου μπορεί να ακούγεται αντίθετα. Ο χώρος παίζει μουσική , τα ηχεία σπρώχνουν. Για αυτό οι ψιλιασμένοι το έχουν ρίξει στα στουντιακά. Απλά να είναι σωστά κατασκευασμένο και μετρημένο το ηχείο που αναλογεί στα κυβικά μέτρα του χώρου που θα τοποθετηθεί και από εκεί και πέρα ασχολούνται με το room treatment Δυστυχώς μόνο στο χώρο των καταστημάτων μπορώ να τα ακούσω! Βέβαια έχω σκεφτεί να έχω μαζί τον ενισχυτή και όποιος δεχτεί να τα συνδέσουμε εκεί αλλά το πιο πιθανό είναι να βάλουν τα γέλια και να με διώξουν ευγενικά! Τα στουντιακά ηχεία δεν είναι μόνο ενεργά ή κάνω λάθος? Δεν θέλω ενεργά καθώς στον ενισχυτή έχω συνδεδεμένο pc...ps4.... Τώρα όσο για το room treatment μπορείς να πεις τίποτε παραπάνω που ειμαι άσχετος.....?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα