Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέψου πως θες να είσαι σε μια 15ετία από τώρα.

Λογιστής σε γραφείο με τον ανάλογο μισθό και τις γνωστές συνθήκες που επικρατούν στα γραφεία ως καταχωρητής και να τρέχεις να προλάβεις τις προθεσμίες;

Ελεγκτής σε big4 ;

Οικ.διευθυντής σε ΑΕ με δυνατό γνωστικό υπόβαθρο και πολυετή εμπειρία;

Παρέθεσα μερικά εφικτά σενάρια για ένα επάγγελμα για γερά νεύρα.Δεν ξέρω αν θα σου δώσει πίσω.Φαντάζομαι ναι και με το παραπάνω εφοσον κοιμάσαι αγκαλιά με τα συγγράμματα και τις γνωμοδοτήσεις.

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, napolitanos10 είπε

Χαίρετε παίδες,

Διάβασα τις απαντήσεις όλων και θα ήθελα την άποψή σας μιας και με απασχολεί και μένα το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και εργάζομαι ως βοηθός λογιστή σε λογιστικό γραφείο εδώ και σχεδόν 4 χρόνια. Ζω σε μεγάλη επαρχιακή πόλη και νιώθω καλά με τον τρόπο ζωής εδώ όμως σκέφτομαι, Θεού θέλοντος και Covid - 19 επιτρέποντος του χρόνου να κάνω το βήμα παραπάνω. Εννοώ δηλαδή να ασχοληθώ με την ελεγκτική και να γίνω ορκωτός. Σκέφτομαι να μετακομίσω Αθήνα για να ξεκινήσω το πρόγραμμα του ΙΕΣΟΕΛ και παράλληλα να βρω μια δουλειά σε ελεγκτική (όχι απαραίτητα μεγάλη ή BIG4) ή να πηγαινοέρχομαι Θεσσαλονίκη για το ΙΕΣΟΕΛ με την προοπτική να βρω δουλειά σε ελεγκτικό γραφείο που υπάρχει στην πόλη μου (Λάρισα), το οποίο είναι λίγο δύσκολο βέβαια. Αξίζει να κάνω ένα από τα δύο ή θα σπαταλήσω τσάμπα χρήματα που δεν θα αποσβεστούν ποτέ; Και χρόνο μιας και είμαι 30 πλέον;..Γενικά αξίζει η ενασχόληση με το συγκεκριμένο επάγγελμα στην Ελλάδα αν δεν μένεις στην Αθήνα;

Αν δεν είσαι κολλημένος με την ελεγκτική , κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει γιατί θα έχεις ατελείωτες ώρες δουλειάς και 7-8 χρόνια κατά μέσο όρο για να πέρασεις τα 1100-1200 καθαρά.  Καλύτερα να μπεις σε ένα μεγάλο λογιστήριο ΑΕ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη , εκτος αν βρεις στη περιοχή σου + παράλληλα να παρέχεις λογιστικές υπηρεσίες σαν ελεύθερος επαγγελματίας για ένα χαρτζιλίκι.

Δημοσ.
Στις 2/11/2020 στις 10:36 ΜΜ, leoroni92 είπε

Αν δεν είσαι κολλημένος με την ελεγκτική , κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει γιατί θα έχεις ατελείωτες ώρες δουλειάς και 7-8 χρόνια κατά μέσο όρο για να πέρασεις τα 1100-1200 καθαρά.  Καλύτερα να μπεις σε ένα μεγάλο λογιστήριο ΑΕ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη , εκτος αν βρεις στη περιοχή σου + παράλληλα να παρέχεις λογιστικές υπηρεσίες σαν ελεύθερος επαγγελματίας για ένα χαρτζιλίκι.

Πολύ σωστό, εγώ θα πω όμως ότι επιεδή έχω ζήσει την αγορά της Θεσσαλονίκης, είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν έχει δουλειές. Αθηνα θα βρει μεγαλα λογιστήρια ΑΕ να χωθεί, αλλά Θεσσαλονίκη ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Δουλεύω ήδη σε μία εταιρεία 11 χρόνια που ασχολείται με ελέγχους σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ. Είμαι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και έχω Μεταπτυχιακό στην Λογιστική και Ελεγκτική . Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχω αρχίσει το ΜΕΤΚΕΛ στον ΙΕΣΟΕΛ και έχω περάσει ήδη αρκετά μαθήματα.

Θεωρώ ότι το κομμάτι του ΕΣΠΑ δεν με ξετρελαίνει πλέον και θέλω να ασχοληθώ με το κομμάτι του ΟΕΛ.

Θεωρείτε ότι στην ηλικία των 40 που είμαι τώρα  θα μπορώ να το κάνω αυτό ( να πάω για ΟΕΛ) ή τσάμπα ονειρεύομαι;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/11/2020 στις 10:36 ΜΜ, leoroni92 είπε

γιατί στη λογιστική πόσα χρόνια θες να φτάσεις περάσεις τα 1100-1200? και δεν παίζει να το κάνεις χωρίς άπειρη δουλειά και ο,τι να΄ναι ωράρια συν το μπινελίκι που τρώει ο λογιστής και δεν τρώει ο ελεγχτής..

η προοπτική του να γίνεις κάποια στιγμή εε είναι το μόνο που αξίζει στο να γίνεις λογιστής, αν και δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτό το επάγγελμα μελλοντικά.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, logistoulis είπε

γιατί στη λογιστική πόσα χρόνια θες να φτάσεις περάσεις τα 1100-1200? και δεν παίζει να το κάνεις χωρίς άπειρη δουλειά και ο,τι να΄ναι ωράρια συν το μπινελίκι που τρώει ο λογιστής και δεν τρώει ο ελεγχτής..

η προοπτική του να γίνεις κάποια στιγμή εε είναι το μόνο που αξίζει στο να γίνεις λογιστής, αν και δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτό το επάγγελμα μελλοντικά.. 

Καλησπερα.

Αναλογα που θα απασχοληθεις.Γραφειο;Βιομηχανια;Πολυεθνικη;Και παει λεγοντας.

Αν θες να κανεις το αλμα τοτε το να γινεις προισταμενος λογιστηριου ειναι μονοδρομος και στη συνεχεια οικονομικος.

Απειρες ωρες και στο σπιτι και να τα ξερεις ολα.Δεν παιζει ,δεν ξερω εργατικα ή κατι αλλο.

Αποψη μου βεβαια 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Καλησπερα.

Αναλογα που θα απασχοληθεις.Γραφειο;Βιομηχανια;Πολυεθνικη;Και παει λεγοντας.

Αν θες να κανεις το αλμα τοτε το να γινεις προισταμενος λογιστηριου ειναι μονοδρομος και στη συνεχεια οικονομικος.

Απειρες ωρες και στο σπιτι και να τα ξερεις ολα.Δεν παιζει ,δεν ξερω εργατικα ή κατι αλλο.

Αποψη μου βεβαια 

Τι να σου πω εγώ έχω δοκιμάσει "τα πάντα" και ακόμα το ψάχνω..

Αυτό που θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή είναι να δουλεύω freelancer κυρίως λόγω του χαρακτήρα μου, προτιμώ όσο το δυνατόν περισσότερη ανεξαρτησία

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα και καλή χρονιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι γιατί μάλλον δεν αξίζει να διαθέσω αυτό το ποσό αλλά και τον χρόνο μέχρι να φτάσω να γίνω ορκωτός. Πιθανά να έχω βγάλει τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα παραμένοντας λογιστής φυσικά με λιγότερο διάβασμα και λίγο λιγότερες ώρες εργασίας στα ίδια χρόνια.  Ίσως θα είναι καλύτερα να το επενδύσω αλλού αυτό το ποσό.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, napolitanos10 είπε

Παίδες καλησπέρα και καλή χρονιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι γιατί μάλλον δεν αξίζει να διαθέσω αυτό το ποσό αλλά και τον χρόνο μέχρι να φτάσω να γίνω ορκωτός. Πιθανά να έχω βγάλει τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα παραμένοντας λογιστής φυσικά με λιγότερο διάβασμα και λίγο λιγότερες ώρες εργασίας στα ίδια χρόνια.  Ίσως θα είναι καλύτερα να το επενδύσω αλλού αυτό το ποσό.

Αν καταλήξεις να δουλέψεις ως ορκωτός τα λεφτά σίγουρα θα τα πάρεις πίσω και με το παραπάνω.

Ως «απλός» λογιστής δεν νομίζω οτι θα φτάσεις τα λεφτά του ορκωτού εκτός αν μιλάμε για θέση υπεύθυνου λογιστηρίου-οικονομικού διευθυντή σε μεγάλη εταιρεία ή freelancer με καλό πελατολόγιο.

Δημοσ.
Στις 4/1/2021 στις 11:56 ΠΜ, agnostos13 είπε

Αν καταλήξεις να δουλέψεις ως ορκωτός τα λεφτά σίγουρα θα τα πάρεις πίσω και με το παραπάνω.

Ως «απλός» λογιστής δεν νομίζω οτι θα φτάσεις τα λεφτά του ορκωτού εκτός αν μιλάμε για θέση υπεύθυνου λογιστηρίου-οικονομικού διευθυντή σε μεγάλη εταιρεία ή freelancer με καλό πελατολόγιο.

Πάντως αρκετοί που παίρνουν την πιστοποίηση του ορκωτού δεν γίνονται ορκωτοί αλλά πάνε σε μεγάλα λογιστήρια εταιρειών και με τα χρόνια γίνονται προϊστάμενοι ή  CFO. Δεν είναι απαραίτητο να ''χάσεις'' 3-5 χρόνια με βασικό μισθό ώστε να έχεις μετά την προϋπηρεσία να ''χτυπήσεις πόρτες''.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SamaelMorningstar είπε

Πάντως αρκετοί που παίρνουν την πιστοποίηση του ορκωτού δεν γίνονται ορκωτοί αλλά πάνε σε μεγάλα λογιστήρια εταιρειών και με τα χρόνια γίνονται προϊστάμενοι ή  CFO.

Δεν διαφωνώ οτι είναι χρήσιμες οι γνώσεις και σε μη ορκωτούς.

Και σαφώς για να καταλήξεις CFO πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά στοιχεία ελέγχου.

2 ώρες πριν, SamaelMorningstar είπε

Δεν είναι απαραίτητο να ''χάσεις'' 3-5 χρόνια με βασικό μισθό ώστε να έχεις μετά την προϋπηρεσία να ''χτυπήσεις πόρτες''.

Σε αυτό θα διαφωνήσω...

Η εμπειρία δεν μαθαίνεται, ούτε υπάρχουν γρήγοροι δρόμοι για την καταξίωση.

Το αν θα πάρεις ως πρώτο μισθό το βασικό ή καλό εξαρτάται από την πόρτα που θα ανοίξει.

Επίσης για την πιστοποίηση του ορκωτού χρειάζεται και πρακτική άσκηση, εξ όσων γνωρίζω, εκτός από τις εξετάσεις θεωρίας!

Δημοσ.

Τρια χρόνια θέλει και τον τίτλο από το ΙΕΣΟΕΛ με κόστος κοντά στα 10κ μαζί με το πτυχίο απο ΕΚΠΑ.

Πρώτος μισθός σε big4 κοντά στα 7-8 σύμφωνα με γνωστό συν τις παροχές.

Η εμπειρία χτίζεται παρέα με το διάβασμα.Και αν θέλετε τη γνώμη μου ,όσοι ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα ,δηλαδή είναι σε entry level ,ας ρωτήσουν τον εαυτό τους αν είναι σίγουροι για την επιλογή τους.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ggiorgos7 είπε

Τρια χρόνια θέλει και τον τίτλο από το ΙΕΣΟΕΛ με κόστος κοντά στα 10κ μαζί με το πτυχίο απο ΕΚΠΑ.

Πρώτος μισθός σε big4 κοντά στα 7-8 σύμφωνα με γνωστό συν τις παροχές.

Η εμπειρία χτίζεται παρέα με το διάβασμα.Και αν θέλετε τη γνώμη μου ,όσοι ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα ,δηλαδή είναι σε entry level ,ας ρωτήσουν τον εαυτό τους αν είναι σίγουροι για την επιλογή τους.

Σαν εργαζόμενος σε big4 τα τελευταία 4 χρόνια,  εχω να πω ότι αν δε διαβάζεις συστηματικά (εκτός ACCA), δε θα προοδεύσεις ποτε στο κλάδο.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Δεν διαφωνώ οτι είναι χρήσιμες οι γνώσεις και σε μη ορκωτούς.

Και σαφώς για να καταλήξεις CFO πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά στοιχεία ελέγχου.

Σε αυτό θα διαφωνήσω...

Η εμπειρία δεν μαθαίνεται, ούτε υπάρχουν γρήγοροι δρόμοι για την καταξίωση.

Το αν θα πάρεις ως πρώτο μισθό το βασικό ή καλό εξαρτάται από την πόρτα που θα ανοίξει.

Επίσης για την πιστοποίηση του ορκωτού χρειάζεται και πρακτική άσκηση, εξ όσων γνωρίζω, εκτός από τις εξετάσεις θεωρίας!

Συγγνώμη δεν έθεσα σωστά την πρόταση. Εννοούσα ότι δεν χρειάζεται να δουλέψεις σε ελεγκτική για 3-5 χρόνια, αλλά σε λογιστήριο μεγάλης εταιρείας, όχι να μην δουλέψεις καθόλου.

13 ώρες πριν, leoroni92 είπε

Σαν εργαζόμενος σε big4 τα τελευταία 4 χρόνια,  εχω να πω ότι αν δε διαβάζεις συστηματικά (εκτός ACCA), δε θα προοδεύσεις ποτε στο κλάδο.

Μετά το acca έδωσες στο ΙΕΣΟΕΛ ; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, SamaelMorningstar είπε

Συγγνώμη δεν έθεσα σωστά την πρόταση. Εννοούσα ότι δεν χρειάζεται να δουλέψεις σε ελεγκτική για 3-5 χρόνια, αλλά σε λογιστήριο μεγάλης εταιρείας, όχι να μην δουλέψεις καθόλου.

Μετά το acca έδωσες στο ΙΕΣΟΕΛ ; 

Έκανα το ACCA-JES (αντί για 2 μαθήματα acca δίνεις 9 ελληνικά του σοελ , δεν έκανα κάποιο άλλο πρόγραμμα 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...