Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετε !! Συγνώμη που διακόπτω τη συζήτηση σας , αλλα με ενδιαφέρει πολύ το θέμα . Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο ΔΙΠΑΕ ( πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ) στο τμήμα λογιστικής. Σε 2 χρόνια θέλω να πιστεύω θα πάρω το πτυχίο μου, και θα με ενδιεφερε η πιστοποίηση ACCA . Τι κινήσεις πρέπει να κάνω ; Θα πρέπει να ξεκινήσω μαθήματα , οι εταιρείες οι big 4 τις προσεγγίζεις και μπορεί να σου καλύψουν κάποια έξοδα; ( ενώ παραλληλα δουλεύεις για αυτούς  ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Επεξ/σία από DonaldSand
  • Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ACCA: 9 απο 15 και ICAEW ACA: 12 απο 15 . Στο ACCA λιγότερες γιατί κανείς δεν παίρνει απαλλαγή από τα Professional papers

1 λεπτό πριν, DonaldSand είπε

Χαιρετε !! Συγνώμη που διακόπτω τη συζήτηση σας , αλλα με ενδιαφέρει πολύ το θέμα . Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο ΔΙΠΑΕ ( πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ) στο τμήμα λογιστικής. Σε 2 χρόνια θέλω να πιστεύω θα πάρω το πτυχίο μου, και θα με ενδιεφερε η πιστοποίηση ACCA . Τι κινήσεις πρέπει να κάνω ; Θα πρέπει να ξεκινήσω μαθήματα , οι εταιρείες οι big 4 τις προσεγγίζεις και μπορεί να σου καλύψουν κάποια έξοδα; ( ενώ παραλ δουλεύεις για αυτούς  ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Οι Big4 θα σου πληρώσουν την πιστοποίηση εφόσον σε προσλάβουν στο auditing τμήμα τους . Απο εκεί και πέρα, ότι λέω σε όλους. Μη πας στα τυφλά, ψάξε και διάβασε τα πάντα για όλες τις πιστοποιήσεις που υπάρχουν και να αποφασίσεις συνειδητά ποια θες και ποια θα σε καλύψει επαγγελματικα. Εγώ για παράδειγμα ήξερα 100% γιατί ήθελα ACCA και όχι CIMA ή ACA.

Στη φάση που είσαι, μπορείς να απαντήσεις αυτήν την ερώτηση για τον εαυτό σου; Αν όχι, ψάξε και ενημερώσου!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rg550 είπε

ACCA: 9 απο 15 και ICAEW ACA: 12 απο 15 . Στο ACCA λιγότερες γιατί κανείς δεν παίρνει απαλλαγή από τα Professional papers

Οι Big4 θα σου πληρώσουν την πιστοποίηση εφόσον σε προσλάβουν στο auditing τμήμα τους . Απο εκεί και πέρα, ότι λέω σε όλους. Μη πας στα τυφλά, ψάξε και διάβασε τα πάντα για όλες τις πιστοποιήσεις που υπάρχουν και να αποφασίσεις συνειδητά ποια θες και ποια θα σε καλύψει επαγγελματικα. Εγώ για παράδειγμα ήξερα 100% γιατί ήθελα ACCA και όχι CIMA ή ACA.

Στη φάση που είσαι, μπορείς να απαντήσεις αυτήν την ερώτηση για τον εαυτό σου; Αν όχι, ψάξε και ενημερώσου!

Eγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στο τέλος, έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά, έχεις φάει πίεση , άγχος, πολύ διάβασμα , πολλές θυσίες και το αποτέλεσμα είναι να ξεκινάς όχι μόνο από χαμηλά αλλά να τρως και τα καψώνια των άλλων. Και αν θες να ανέβεις θέσεις senior, partner και όλα τα συναφή πρέπει να γλύψει αρκετά και να φάει πολλούς, διαφορετικά δεν γίνεται. Με όλο το σεβασμό, εκτιμώ ότι έκανες αυτό που σου άρεσε προς θεού, και μπορεί να σου βγει γιατί από ότι φαίνεται σου αρέσει και το αγαπάς, αλλά προσωπικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει για ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κάτι τέτοιο. ΑΝ έβγαινα εξωτερικό θα το έκανα με τα 1000, γιατί εκεί είναι τελείως διαφορετικά, αλλά εδώ ο ένας κοιτάει να φάει τον άλλον.

Κατά τα άλλα υπάρχουν ορκωτοί λογιστές, που εργάζονται σε μεγαλο-εταιρείες, σε ναυτιλιακές κλπ και είναι μια χαρά σούπερ αλλά όπως είπες τρώνε αρκετό χρόνο για να κάνουν αυτη τη θυσία που λέγεται " ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ". 

Κατ'εμέ θα ψαχνόμουν για κάτι άλλο. Και εγώ λογιστής είμαι και εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο, επειδή όμως το έψαχνα πρόσφατα δεν αξίζει. Μάλιστα μίλησα με φίλο μου που δουλεύει στη Deloitte και μου είπε ότι ψάχνει  πως και πως να φύγει να βρει ένα λογιστικό γραφείο να πιάσει δουλειά. Δεν παλεύεται. Δούλος μέχρι τέλους. Οπότε από το να πέσουν τα μαλλιά του καθενός, ας κάνει κάτι πιο χαλαρό. Τα χρήματα έρχονται σε τρίτη μοίρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, rg550 είπε

Πρέπει να το ψάξω το θέμα από όλες τις πλευρές, να δω ποια πιστοποίηση είναι η κατάλληλη για μένα , τα πάντα για τις big 4 ... για να έρθω σε επαφή με τις εταιρείες αυτές , θα πρέπει να στέλνω βιογραφικά στα οποία θα λέω ότι θα με ενδιέφερε μια θέση auditing πχ ?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Eγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στο τέλος, έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά, έχεις φάει πίεση , άγχος, πολύ διάβασμα , πολλές θυσίες και το αποτέλεσμα είναι να ξεκινάς όχι μόνο από χαμηλά αλλά να τρως και τα καψώνια των άλλων. Και αν θες να ανέβεις θέσεις senior, partner και όλα τα συναφή πρέπει να γλύψει αρκετά και να φάει πολλούς, διαφορετικά δεν γίνεται. Με όλο το σεβασμό, εκτιμώ ότι έκανες αυτό που σου άρεσε προς θεού, και μπορεί να σου βγει γιατί από ότι φαίνεται σου αρέσει και το αγαπάς, αλλά προσωπικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει για ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κάτι τέτοιο. ΑΝ έβγαινα εξωτερικό θα το έκανα με τα 1000, γιατί εκεί είναι τελείως διαφορετικά, αλλά εδώ ο ένας κοιτάει να φάει τον άλλον.

Κατά τα άλλα υπάρχουν ορκωτοί λογιστές, που εργάζονται σε μεγαλο-εταιρείες, σε ναυτιλιακές κλπ και είναι μια χαρά σούπερ αλλά όπως είπες τρώνε αρκετό χρόνο για να κάνουν αυτη τη θυσία που λέγεται " ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ". 

Κατ'εμέ θα ψαχνόμουν για κάτι άλλο. Και εγώ λογιστής είμαι και εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο, επειδή όμως το έψαχνα πρόσφατα δεν αξίζει. Μάλιστα μίλησα με φίλο μου που δουλεύει στη Deloitte και μου είπε ότι ψάχνει  πως και πως να φύγει να βρει ένα λογιστικό γραφείο να πιάσει δουλειά. Δεν παλεύεται. Δούλος μέχρι τέλους. Οπότε από το να πέσουν τα μαλλιά του καθενός, ας κάνει κάτι πιο χαλαρό. Τα χρήματα έρχονται σε τρίτη μοίρα.

Μα δεν δουλεύω στην Ελλάδα 😉 Και ότι σπουδές έκανα μετά το προπτυχιακό, είτε ακαδημαϊκές είτε επαγγελματικές, τις έκανα με συγκεκριμενους στόχους και έχοντας απώτερο σκοπό να τις αξιοποιήσω κάπου εκτός Ελλάδας, παρότι πίσω υπάρχει οικογενειακό λογιστικό γραφείο στο οποίο θα μπορούσα να είχα βολευτεί..

Αξίζει και για την Ελλάδα, απλά αν δεν έχεις υπομονή και επιμονή, αλλά και γνήσιο ενδιαφέρον, δεν θα την παλέψεις με τους Ορκωτούς. 1000000 φορές καλύτερα σε ένα νορμάλ λογιστικό γραφείο. 

14 λεπτά πριν, DonaldSand είπε

Πρέπει να το ψάξω το θέμα από όλες τις πλευρές, να δω ποια πιστοποίηση είναι η κατάλληλη για μένα , τα πάντα για τις big 4 ... για να έρθω σε επαφή με τις εταιρείες αυτές , θα πρέπει να στέλνω βιογραφικά στα οποία θα λέω ότι θα με ενδιέφερε μια θέση auditing πχ ?? 

Απλά δες όταν ανοίξουν αιτήσεις για training schemes για νέους απόφοιτους. Κάθε χρόνο τρέχουν τέτοια προγράμματα οι μεγάλες εταιρείες.

Επεξ/σία από rg550
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rg550 είπε

Μα δεν δουλεύω στην Ελλάδα 😉 Και ότι σπουδές έκανα μετά το προπτυχιακό, είτε ακαδημαϊκές είτε επαγγελματικές, τις έκανα με συγκεκριμενους στόχους και έχοντας απώτερο σκοπό να τις αξιοποιήσω κάπου εκτός Ελλάδας, παρότι πίσω υπάρχει οικογενειακό Λογιστικό γραφείο στο οποίο θα μπορούσα να είχα βολευτεί..

Απλά δες όταν ανοίξουν αιτήσεις για training schemes για νέους απόφοιτους. Κάθε χρόνο τρέχουν τέτοια προγράμματα οι μεγάλες εταιρείες.

Mα αυτό σου λέω. Εδώ στην Ελλάδα να γίνω ορκωτός λογιστής? χααχχα. άστο καλύτερα. Καλύτερα να κάτσω λογιστής και μια χαρά είναι το λογιστικό γραφείο. Πιστεψε με , γνωρίζω λογιστές που βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από ορκωτούς λογιστές, αλλά θα μου πεις είναι χρόνια στο κουρμπέτι, οπότε είναι απολύτως λογικό. Επειδή ζεις στο Εξωτερικό βλέπεις πως είναι το επάγγελμα του Λογιστή, που δεν έχει καμία σχέση με της Ελλάδος. Όπως επίσης βλέπεις ότι οι αμοιβές είναι τελείως διαφορετικές και εννοείται προς τα πάνω. ΕΠιπροσθέτως βλέπεις ότι το επάγγγελμα του Λογιστή που εδώ στην Ελλάδα είναι υποτιμημένο στο εξωτερικό διαπρέπει με σεβασμό.

Εσύ καλά έκανες και έφυγες εξωτερικο, διοτι σαν Ορκωτος εδω πανω απο 2000-3000 ευρώ το μήνα δεν θα έβγαζες. Και πολλά λέω. Τουλάχιστον εκεί μπορείς να βγάλεις αρκετά. Εγώ αυτό λέω. Αν είναι να τελειώσεις το ACCA και να κάτσει κάποιος Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΧΕΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Καλύτερα ας μεινει λογιστής ή ας κανει ενα ΜΒΑ ή οτιδήποτε άλλο. ΕΔΏ είμαστε η χώρα των δημοσίων σχέσεων. Με πτυχιο απλό  και με μια καλη γνωριμια άνετα δουλευεις σε λογιστήριο ναυτιλιακης, φαρμακοβιομηχανκιας και κλπ

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, m.gial είπε

Αυτό το διάβασα ότι ξεκινάς και με κάποια χρόνια προυπηρεσίας ανεβαίνεις και γίνεσαι Ορκωτός. Κοπέλα είμαι καταρχάς. Δεύτερον μου προκαλεί εντύπωση αυτο που λες , καθώς όσοι πήραν τη πιστοποίηση άρχιζαν και δούλευαν ως ασκούμενος, μετά από 2 χρόνια πας δόκιμος και μετά από 3 χρόνια γίνεσαι Ορκωτός. Δεν αναφέρει κάτι ότι μετά την απόκτηση πιστοποίησης του ACCA ή CPA, πέρα από τη προυπηρεσία που προανέφερα ότι πρεπει να παίρνεις και άλλες πιστοποιήσεις. δεν αναφέρει κάτι τέτοιο πουθενά. Απλά κατάλαβα ότι θέλει πολλές θυσίες για να κάνεις αυτό το επάγγελμα. Με ότι αυτό συνεπάγεται

Ξέχασα να σου πω πάνω σε αυτό, ότι αφού φτάσεις να γίνεις ACCA Member, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώνεις 40 με 50 ώρες CPD κάθε χρόνο, (CPD= continuous professional development), οπότε θέλοντας και μη, θα μαζέψεις και άλλες πιστοποιήσεις, μικρότερου βεληνεκούς όμως.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rg550 είπε

Ξέχασα να σου πω πάνω σε αυτό, ότι αφού φτάσεις να γίνεις ACCA Member, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώνεις 40 με 50 ώρες CPD κάθε χρόνο, (CPD= continuous professional development), οπότε θέλοντας και μη, θα μαζέψεις και άλλες πιστοποιήσεις, μικρότερου βεληνεκούς όμως.

γενικά σύνολο σύνολο για πόσες πιστοποιήσεις μιλάμε? ή είναι ασταμάτητες και μαζεύεις όσες μπορείς

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς πιστοποιήσεις τα CPD. Υπάρχει ένα pool "σεμιναρίων-courses" που έχουν κάποια credits και αφορούν συνήθως κάποια hot topics. Πχ. IFRS update 2019-2020. 

Σαν member, είσαι υποχρεωμένος να καλύπτεις 40 μονάδες CPD. Aν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από αυτά που έχει το acca στη σχετική πλατφόρμα, μπορείς να βρεις και να παρακολουθήσεις ένα οπουδήποτε σεμινάριο που όμως πρέπει να είναι στον τομέα, Διοίκησης, Λογιστικής, Οικονομικών, Λογιστικής κτλ. Για αυτό λέω ότι θέλοντας και μη όλο και κάτι ακόμα θα μαζέψεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rg550 είπε

Δεν είναι ακριβώς πιστοποιήσεις τα CPD. Υπάρχει ένα pool "σεμιναρίων-courses" που έχουν κάποια credits και αφορούν συνήθως κάποια hot topics. Πχ. IFRS update 2019-2020. 

Σαν member, είσαι υποχρεωμένος να καλύπτεις 40 μονάδες CPD. Aν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από αυτά που έχει το acca στη σχετική πλατφόρμα, μπορείς να βρεις και να παρακολουθήσεις ένα οπουδήποτε σεμινάριο που όμως πρέπει να είναι στον τομέα, Διοίκησης, Λογιστικής, Οικονομικών, Λογιστικής κτλ. Για αυτό λέω ότι θέλοντας και μη όλο και κάτι ακόμα θα μαζέψεις.

Πόσες ώρες την ημέρα διάβαζες για τη πιστοποίηση ACCA και τι θυσίες έκανες που σου τις έκρυψε το ACCA? Eπίσης αν επιτρέπεται τι ωράριο έχεις στο Εξωτερικό ως ορκωτός Λογιστής?

Δημοσ.

Δεν δούλεψα ποτέ σαν ορκωτός. Σαν δόκιμος 1.5χρόνο αλλά μεταπήδησα στο accounting κομμάτι. Απο πολύ νωρίς κατάλαβα ότι δεν με ενδιέφερε το να είμαι ορκωτός, γιατί απλά βαριόμουνα αφάνταστα να συμπληρώνω εκθέσεις ελέγχου, οπότε δεν κυνήγησα ποτέ το audit. Σε αντίθεση με το controlling...

Ωράριο συνήθως αυστηρό 8ωρο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Διάβαζα ενα τετράωρο μετά τη δουλειά, ΚΑΘΕ μέρα απαράβατα και από ένα 6ωρο Σαββατο και Κυριακή. Σε κάποιο paper αναγκαστικά πήγα σε μαθημα σε σχολή γιατί άπλα δεν την πάλευα άλλο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rg550 είπε

Δεν δούλεψα ποτέ σαν ορκωτός. Σαν δόκιμος 1.5χρόνο αλλά μεταπήδησα στο accounting κομμάτι. Απο πολύ νωρίς κατάλαβα ότι δεν με ενδιέφερε το να είμαι ορκωτός, γιατί απλά βαριόμουνα αφάνταστα να συμπληρώνω εκθέσεις ελέγχου, οπότε δεν κυνήγησα ποτέ το audit. Σε αντίθεση με το controlling...

Ωράριο συνήθως αυστηρό 8ωρο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Διάβαζα ενα τετράωρο μετά τη δουλειά, ΚΑΘΕ μέρα απαράβατα και από ένα 6ωρο Σαββατο και Κυριακή. Σε κάποιο paper αναγκαστικά πήγα σε μαθημα σε σχολή γιατί άπλα δεν την πάλευα άλλο. 

α εγώ ξερεις τι νομιζα. οτι με τη πιστοποιηση ACCA γινεσαι μονο ορκωτος. Δεν ηξερα οτι μπορεις να πας σε χρηματοοικονομικα, λογιστικα ή controlling. Δηλ αν τωρα θελω να γινω εσωτερικη ελεγκτρια πρεπει υποχρεωτικα να κανω μεταπτυχιακο στον ελεγχο ή να κανω αυτη τη πιστοποιηση ACCA?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορείς μεν, άλλα σε εσωτερικό έλεγχο καλύτερα δες εδώ: certified internal auditor. Θέλει βέβαια προϋπηρεσία για full membership. 

Επεξ/σία από rg550
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rg550 είπε

μπορείς μεν, άλλα σε εσωτερικό έλεγχο καλύτερα δες εδώ: certified internal auditor. Θέλει βέβαια προϋπηρεσία για full membership. 

άστα έχω μπερδευτεί πάρα πολύ. Είναι στιγμές που λέω καλύτερα να κάτσω στο λογιστήριο/λογιστικό κομμάτι παρά να κάνω κάτι. Αλλά θέλω και το κάτι καλύτερο. Έλεγα να ξεκινήσω ένα ΜΒΑ τελικά δεν το έκανα παρόλο που με πήραν σε ένα πανεπιστήμιο, καθώς ήθελα να ασχοληθώ με το μανατζμεντ γιατί ήθελα να ξεφύγω από το λογιστήριο και να ανοίξω και άλλες θέσεις στην αγορά εργασίας και κλάδους όπως τα ναυτιλιακά , ο τουρισμός , γιατί έβλεπα ότι το λογιστικό κομμάτι είναι κορεσμένο και επιπλέον άκουγα όλα αυτα π μ ειπες για του ορκωτου λογιστη κλπ και δεν το ρίσκαρα ούτε αυτό.  Εν τελει δεν το έκανα γιατί δεν ήθελα να το ρισκάρω. Μετά , μου έλεγαν να κανω μεταπτυχιακό στα τραπεζικά, το θέωρησα άτοπο γιατί τα βλέπεις τι γίνεται. Οι τράπεζες διώχνουν κόσμο, αλλάζουν μορφή κλπ. Η αδερφή μου τελείωσε ναυτιλιακά και είναι άνεργη ΄, οπότε λεω μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά οικονομικά πάλι δεν αξίζει. Βλέπεις τα έχουν κάνει εδώ στη χώρα άστο. Πάλι καλά που δούλευα στην Αθήνα 3 χρόνια σε λογιστικό και τώρα εργάζομαι σε λογιστήριο στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν μπορώ να κατασταλλάξω ακόμα με το τι να κάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω...

Δημοσ.

Νομίζω δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και να σε πιάνει πανικός. Γενικά το καλύτερο μεταπτυχιακό είναι πάντα η εμπειρία.

Κάτσε και μάζεψε εργασιακή εμπειρία και μάθε ότι μπορείς να μάθεις από όπου και να προέρχεται, και μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Μια χαρά είναι το λογιστικό, θα αποκτήσεις ευρύτερη άποψη-γνώση για το επάγγελμα, και σίγουρα θα αποκομίσεις πολλά περισσότερα από το να δούλευες στο λογιστήριο μιας τράπεζας πχ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...