Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft ξεκίνησε να προσκαλεί παίκτες να δοκιμάσουν την υπηρεσία gaming streaming της που είναι γνωστή ως Project xCloud.

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι θα έδινε σε gamers πρόσβαση στην πλατφόρμα σε μορφή «public preview» τον Οκτώβριο, και πως οι παίκτες θα μπορούσαν να «στριμάρουν» παιχνίδια στις συσκευές Android τους. Μόλις πρόσφατα, η Microsoft ξεκίνησε να στέλνει προσκλήσεις σε εκείνους που ανυπομονούν να δοκιμάσουν το Project xCloud και τα Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct και Sea of Thieves είναι διαθέσιμα για παιχνίδι.

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε την «public preview», είχε κάνει γνωστό ότι οι πρώτοι που θα μπορούσαν να την δοκιμάσουν θα ήταν παίκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότιο Κορέα. Σταδιακά, η εταιρεία «θα ανοίξει την πρόσβαση» και σε άλλους gamers που προχώρησαν σε εγγραφή για την δοκιμή, οπότε λέει ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε σε περίπτωση που δεν λάβετε άμεσα την πρόσκληση.

Να επισημάνουμε, ότι η «public preview» δεν επιτρέπει στους παίκτες να προχωρήσουν στο streaming παιχνιδιών απευθείας από το Xbox τους στο κινητό Android τους, αφού η δοκιμή αφορά στο cloud-based gaming για την ώρα.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Και θα αφήσει κανείς την άνεση του pc του ή του καναπέ του με την σούπερ ντούπερ tv για να βγάλει τα μάτια του σε 5~6"; 
Φαντάζομαι να προσπαθεί κανείς να παίξει sniper για Headshot σε κανά x10 mini! 
Και να με πληρώνανε....δεν! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Και θα αφήσει κανείς την άνεση του pc του ή του καναπέ του με την σούπερ ντούπερ tv για να βγάλει τα μάτια του σε 5~6"; 
Φαντάζομαι να προσπαθεί κανείς να παίξει sniper για Headshot σε κανά x10 mini! 
Και να με πληρώνανε....δεν! 

Δεν είναι προς αντικατάσταση του σεναρίου χρήσης σου, το xCloud είναι για τους mobile gamers που δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν κονσόλα. Εκείνοι που έχουν Xbox και υπάγονται στη δική σου (και δική μου) κατηγορία χρηστών, θα μπορούν να stream-άρουν από την κονσόλα τους στο κινητό του (όπως έκαναν και κάνουν μέσω της Xbox εφαρμογής στα Windows 10) όταν το επιτάσσει η κατάσταση. Μέχρι πρότινος, όταν η κοπέλα μου έβλεπε καμία σειρά/ταινία στο Netflix στη SmartTV, εγώ stream-αρα το Xbox σε ένα Win10 convertible, το ίδιο έκανα και το καλοκαίρι που ήθελα να αράξω στην βεράντα αλλά ταυτόχρονα με έτρωγε να παίξω και λίγο. Στο δικό μου σενάριο, περνάω αρκετές ώρες στο μαγαζί/σπίτι ενός φίλου σχεδόν κάθε βράδυ. Εκείνος πολλές φορές παίζει στην κονσόλα καθώς μιλάμε, κι εγώ κάθομαι "με το πουλί στο χέρι". Το xCloud θα μου επιτρέψει να παίζω μαζί του, παρότι είμαι στο μαγαζί/σπίτι του κολλητού μου.

1 ώρα πριν, soundou είπε

Τωρα που ξεκλειδωσε η sony remote play ειναι λιγο αργα για το xbox

Ουδεμία σχέση με το Remote Play... Η υλοποίηση της Microsoft κάνει λόγο για τη χρήση αλγορίθμου που η ίδια ανέπτυξε και αναπτύσσει από το 2014, υπό την κωδική ονομασία Project DeLorean — ο οποίος εξαλείφει το latency. Δεν είναι απλά ένα streaming σε κάποιο βίντεο codec (βλ. H.264). Ενώ επίσης, το xCloud δεν ζητά κονσόλα για να παίξεις, η κονσόλα βρίσκεται κουμπωμένη "α λα blade" στον πλησιέστερο διακομιστή.

Επεξ/σία από argipen
  • Like 2
Δημοσ.

Καλα οι κονσολες δεν κανουν μια περιουσια.εγω μ ps4 και vita μια χαρα παιζω στα ταξιδακια μ.χωρις lag τπτ.

Ολοι μπορουν να αγορασουν μια κονσολα σημερα

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, argipen είπε

Δεν είναι προς αντικατάσταση του σεναρίου χρήσης σου, το xCloud είναι για τους mobile gamers που δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν κονσόλα. Εκείνοι που έχουν Xbox και υπάγονται στη δική σου (και δική μου) κατηγορία χρηστών, θα μπορούν να stream-άρουν από την κονσόλα τους στο κινητό του (όπως έκαναν και κάνουν μέσω της Xbox εφαρμογής στα Windows 10) όταν το επιτάσσει η κατάσταση. Μέχρι πρότινος, όταν η κοπέλα μου έβλεπε καμία σειρά/ταινία στο Netflix, εγώ stream-αρα το Xbox σε ένα Win10, το ίδιο έκανα και το καλοκαίρι που ήθελα να αράξω στην βεράντα αλλά ταυτόχρονα ήθελα και να παίξω.

Δεν αντιλέγω αλλά υπάρχει λόγος που υπάρχουν mobile games έτσι όπως είναι (σαν pc games των 90s) και console/pc games. Και εγώ έκανα Stream το xbox one στο pc μου ΑΛΛΑ άλλο 27" και άλλο 3~6~11" ή δεν ξέρω και γω σε πόσες άλλες ίντσες παίζουν. Άλλη εμπειρία χρήσης όπως και να το κάνουμε! 
Εκεί που ίσως λέει είναι αν είμαι ταξίδι και δεν έχω pc μαζί να μπορώ να μπω να πάρω daily rewards και να βγω xD 
Μακάρι να είναι κάποιο είδος gateway των mobile lamers προς τις κονσόλες ή pc και όχι το ανάποδο! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Δεν αντιλέγω αλλά υπάρχει λόγος που υπάρχουν mobile games έτσι όπως είναι (σαν pc games των 90s) και console/pc games. Και εγώ έκανα Stream το xbox one στο pc μου ΑΛΛΑ άλλο 27" και άλλο 3~6~11" ή δεν ξέρω και γω σε πόσες άλλες ίντσες παίζουν. Άλλη εμπειρία χρήσης όπως και να το κάνουμε! 
Εκεί που ίσως λέει είναι αν είμαι ταξίδι και δεν έχω pc μαζί να μπορώ να μπω να πάρω daily rewards και να βγω xD 
Μακάρι να είναι κάποιο είδος gateway των mobile lamers προς τις κονσόλες ή pc και όχι το ανάποδο! 

Η Microsoft θα πάει κι αυτή εκεί που είναι τα λεφτά.

Την ενδιαφέρουν οι προτιμήσεις της πλειοψηφίας.

Τα έσοδα του mobile gaming είναι διπλάσια από τις κονσόλες.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, aypnia είπε

Η Microsoft θα πάει κι αυτή εκεί που είναι τα λεφτά.

Την ενδιαφέρουν οι προτιμήσεις της πλειοψηφίας.

Τα έσοδα του mobile gaming είναι διπλάσια από τις κονσόλες.

Για άλλον λόγο όμως, δεν στέκει έτσι αυτό το "γεγονός". Στα mobile games παίζουν πολλά microtransactions σε και καλά free to play τίτλους. Δεν πάει να πει ότι θα παίξει κάποιος στο κινητό/τάμπλετ του ένα gears 5 πχ και αυτόματα θα γεννάει λεφτά στην ms

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Για άλλον λόγο όμως, δεν στέκει έτσι αυτό το "γεγονός". Στα mobile games παίζουν πολλά microtransactions σε και καλά free to play τίτλους. Δεν πάει να πει ότι θα παίξει κάποιος στο κινητό/τάμπλετ του ένα gears 5 πχ και αυτόματα θα γεννάει λεφτά στην ms

Και δεν θα γεννήσει ποτέ λεφτά από την αγορά αυτή αν δεν βγάλει το gears και άλλα mobile παιχνίδια από τα studios της.

Ήδη από ότι φαίνεται για το 2019 φαίνεται να τη περνάει η Apple σε game revenues και να τη ρίχνει στη τέταρτη θέση.

Λόγω iOS και χωρίς να έχει ακόμη πάρει μπρος το Apple Arcade.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
3 hours ago, argipen said:

Δεν είναι προς αντικατάσταση του σεναρίου χρήσης σου, το xCloud είναι για τους mobile gamers που δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν κονσόλα. Εκείνοι που έχουν Xbox και υπάγονται στη δική σου (και δική μου) κατηγορία χρηστών, θα μπορούν να stream-άρουν από την κονσόλα τους στο κινητό του (όπως έκαναν και κάνουν μέσω της Xbox εφαρμογής στα Windows 10) όταν το επιτάσσει η κατάσταση. Μέχρι πρότινος, όταν η κοπέλα μου έβλεπε καμία σειρά/ταινία στο Netflix στη SmartTV, εγώ stream-αρα το Xbox σε ένα Win10 convertible, το ίδιο έκανα και το καλοκαίρι που ήθελα να αράξω στην βεράντα αλλά ταυτόχρονα με έτρωγε να παίξω και λίγο. Στο δικό μου σενάριο, περνάω αρκετές ώρες στο μαγαζί/σπίτι ενός φίλου σχεδόν κάθε βράδυ. Εκείνος πολλές φορές παίζει στην κονσόλα καθώς μιλάμε, κι εγώ κάθομαι "με το πουλί στο χέρι". Το xCloud θα μου επιτρέψει να παίζω μαζί του, παρότι είμαι στο μαγαζί/σπίτι του κολλητού μου.

Ουδεμία σχέση με το Remote Play... Η υλοποίηση της Microsoft κάνει λόγο για τη χρήση αλγορίθμου που η ίδια ανέπτυξε και αναπτύσσει από το 2014, υπό την κωδική ονομασία Project DeLorean — ο οποίος εξαλείφει το latency. Δεν είναι απλά ένα streaming σε κάποιο βίντεο codec (βλ. H.264). Ενώ επίσης, το xCloud δεν ζητά κονσόλα για να παίξεις, η κονσόλα βρίσκεται κουμπωμένη "α λα blade" στον πλησιέστερο διακομιστή.

https://www.microsoft.com/en-us/research/wp-content/uploads/2016/02/outatime_techreport2014.pdf

Απιστευτη τεχνολογία! Είναι game changer! 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, argipen είπε

Όλο μου ξεχνάς το σημαντικότερο! :D 

Αναφορά σε κείμενο

Kahawai: High-Quality Mobile Gaming Using GPU Offload.

This paper presents Kahawai, a system that provides high-quality gaming on mobile devices, such as tablets and smartphones, by offloading a portion of the GPU computation to server-side infrastructure. In contrast with previous thin-client approaches that require a server-side GPU to render the entire content, Kahawai uses collaborative rendering to combine the output of a mobile GPU and a server-side GPU into the displayed output. Compared to a thin client, collaborative rendering requires significantly less network bandwidth between the mobile device and the server to achieve the same visual quality and, unlike a thin client, collaborative rendering supports disconnected operation, allowing a user to play offline – albeit with reduced visual quality.

Επεξ/σία από Inside X
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Errik είπε

https://www.microsoft.com/en-us/research/wp-content/uploads/2016/02/outatime_techreport2014.pdf

Απιστευτη τεχνολογία! Είναι game changer! 

Τα ίδια λέει και η Google για το Stadia και το λέει Negative Latency.

https://www.wired.com/story/google-stadia-negative-latency/

https://gizmodo.com/google-suggests-stadia-will-somehow-achieve-negative-la-1838928452

Αυτή πρέπει να το αποδείξει όμως σε λιγότερο από ένα μήνα.

Αν δεν τα δω στη πράξη δεν τα πιστεύω, too good to be true 🙂

Δημοσ.
39 minutes ago, aypnia said:

Τα ίδια λέει και η Google για το Stadia και το λέει Negative Latency.

https://www.wired.com/story/google-stadia-negative-latency/

https://gizmodo.com/google-suggests-stadia-will-somehow-achieve-negative-la-1838928452

Αυτή πρέπει να το αποδείξει όμως σε λιγότερο από ένα μήνα.

Αν δεν τα δω στη πράξη δεν τα πιστεύω, too good to be true 🙂

Εντάξει δεν είναι marketing hype, είναι μια τεχνολογία που αναπτύσσεται 5 χρόνια τουλάχιστον! Έχω πολύ υψηλές προσδοκίες! Αν διαβάσετε το πειπερ να δείτε τι κανει είναι πραγματικά πανέξυπνο! Ουσιαστικά στέλνει εναλλακτικά μελλοντικά frames/streams και ο thin client επιλέγει πιο θα προβάλλει τοπικά ανάλογα με τα actions του χρήστη!  Είναι κάτι τελείως διαφορετικό απο το απλό video streaming. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...