Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγω εβαλα ενα κοινο οργανο μεταχ κινεζοειδες το σκοπευσα με καμερα απο παληο κινεζο τηλεφωνο που υπολειτουργει και μπαινω απομακρυσμενα και βλεπω τι δειχνει η μπακατελα μου....δεν εχω ελεγχο ομως σε ρυθμισεις αλλαγες κλπ.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Eγω εβαλα ενα κοινο οργανο μεταχ κινεζοειδες το σκοπευσα με καμερα απο παληο κινεζο τηλεφωνο...

Μόλις μου έδωσες μια ιδέα για κάμερα που να με "πληροφορεί"

13 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Με αυτά τα 2 της xiaomi θα κάνεις τη δουλειά σου:

image.png.b04403a5613a2b45f5ad9c40f1ada756.png

Χμμ... δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούν οι δύο αυτοί δίσκοι.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Το gateway συνδέεται με το router σου και ο σένσορας επικοινωνεί με το gateway με πρωτόκολλο zigbee. Έχεις ένα application στο κινητό και βλέπεις κάθε στιγμή την μέτρηση του σένσορα. Αν έχεις το gateway μπορείς να συνδέσεις πολλούς διαφορετικούς σένσορες μαζί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, zoranb είπε

Με απλά λόγια.

Ο ένας είναι η κεντρική μονάδα που πάνω της μπορείς να συνδέσεις οτιδήποτε smart έχει η xiaomi (πρίζες, φώτα , μηχανές ρυζιού και ότι μπορείς να φανταστείς) και να τα διαχειρίζεσαι απο το κινητό σου

Το άλλο είναι smart θερμόμετρο / υγρασιόμετρο (ένας απο τους πολλούς smart αισθητήρες).

*Με την εφαρμογή μπορείς να κάνεις ότι σενάρια θες. Πχ όταν η θερμοκρασία πάει 10c άναψε την πρίζα #5. Όταν η υγρασία ανέβει, άνοιξε τον αφυγραντήρα . Όταν νυχτώσει, άνοιξε τα φώτα. Όταν ανοίγει η πόρτα, άνοιγε τα φώτα. Όταν περνάει κάποιος απο το διάδρομο, χτύπα συναγερμό.

κλπ κλπ κλπ

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, snarp7 είπε

Εξαιρετική δουλειά Στέφανε. Ασχολήθηκα και εγώ με την ίδια ακριβώς συνταγή αλλά μετά ήθελα να πετάξω έξω το RPi και να κάνω το σύστημα λίγο πιο αυτόνομο. Προμηθεύτηκα κάποια ESP8266, έπειτα έμπλεξα με τροφοδοσία από μπαταρία 18650 Li-ion και φόρτιση μέσω κυκλώματος TP4056, δοκίμασα λίγο και MQTT. Το σενάριο έχει τα θεματάκια του αλλά αφού ασχολείσαι, δοκίμασέ και αυτά, κάνουν πολύ ενδιαφέρουσα τη φάση.

Sorry για το off-topic.

Είμαι σχεδόν στον ίδιο δρόμο. Έχω βάλει και grafana για ποιο εφετζίδικα διαγράμματα. Αντί για 8266 έχω πάρει ESP32, την ίδια μπαταρία και θέλω να τα βγάλω έξω σε στεγανοποιημένο κουτί για να βλέπω τις συνθήκες έξω. Οπότε καταλήγω με 2-3 κόμβους στο σπίτι. Επιπλέον αισθητήρες βροχής + βαρόμετρο. Ο αισθητήρας παράγει και μια ειδοποίηση/email αν ξεκινάει να βρέχει τύπου μάζεψε τα ρούχα. Αρκετά ενδιαφέρον.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, stefanos90_K είπε

Είμαι σχεδόν στον ίδιο δρόμο. Έχω βάλει και grafana για ποιο εφετζίδικα διαγράμματα. Αντί για 8266 έχω πάρει ESP32, την ίδια μπαταρία και θέλω να τα βγάλω έξω σε στεγανοποιημένο κουτί για να βλέπω τις συνθήκες έξω. Οπότε καταλήγω με 2-3 κόμβους στο σπίτι. Επιπλέον αισθητήρες βροχής + βαρόμετρο. Ο αισθητήρας παράγει και μια ειδοποίηση/email αν ξεκινάει να βρέχει τύπου μάζεψε τα ρούχα. Αρκετά ενδιαφέρον.

Ωραίος, άρα το έχεις πάει πολύ πιο μπροστά. Εγώ τα παράτησα όταν κατάλαβα πως θα έχω πρόβλημα αυτονομίας αφού το ίδιο το ESP όσο και ο αισθητήρας καταναλώνουν αρκετή ενέργεια. Αποσύνδεσα τα led του ESP, προσπάθησα ανεπιτυχώς να παίξω με deep sleep, διάβασα σχετικά με την χρήση ATTiny85 για να το "ξυπνάς" και κάπου εκεί το άφησα. Αν θες στείλε κανα PM να τα πούμε περί του θέματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τις λύσεις της Xiaomi (gateway & humidity/temp sensor) μπορεί κανείς να φτιάξει ιστορικό της υγρασίας του χώρου όπου έχει εγκαταστήσει το σένσορα; Δηλαδή μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα κ στο τέλος να φτιάξει ένα π.χ. ιστόγραμμα των διακυμάνσεων;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Με τις λύσεις της Xiaomi (gateway & humidity/temp sensor) μπορεί κανείς να φτιάξει ιστορικό της υγρασίας του χώρου όπου έχει εγκαταστήσει το σένσορα; Δηλαδή μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα κ στο τέλος να φτιάξει ένα π.χ. ιστόγραμμα των διακυμάνσεων;

Ναι.

Διάβασε και εδώ https://www.dtonias.com/xiaomi-temperature-humidity-sensor-review/

image.png.95c9704ee26304ead3135bfc445195d0.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, δεν βρίσκω τα μοντέλα της Xiaomi με Europlug πρίζα... τι παίζει; Μόνο με κινέζικη μπρίζα κυκλοφορούν και πρέπει να μπεί αντάπτορας;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
15 ώρες πριν, zoranb είπε

Παιδιά, δεν βρίσκω τα μοντέλα της Xiaomi με Europlug πρίζα... τι παίζει; Μόνο με κινέζικη μπρίζα κυκλοφορούν και πρέπει να μπεί αντάπτορας;

Ε ναι. Αντάπτορας του 1€ χρειάζεται 

• 9 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...