Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Εχω τελειωσει πολιτικος μηχανικος αλλα εν τελει δεν με εκανε αισθηση να ασχοληθω με το αντικειμενο.

Απεκτησα καποια στιγμη μια τρελα με τον προγραμματισμο και απο τοτε ξεκινησα διαδικτυακα μαθηματα web development σε διαφορα site οπως (freecodecamp codeacademy και κυριως udemy).

Εχω φτασει θεωρω σε καλο επιπεδο( το εκανα σαν χομπυ στον ελευθερο μου χρονο χωρις αναλογες σπουδες)

και θεωρω οτι εχω φτασει σε intermediate η και advanced ισως επιπεδο στις ακολουθες γλωσσες-τεχνολογιες:

Html, css, bootstrap,  λιγο jquery, javascript + es2015, nodejs  με express mongo ejs etc.

Και φυσικα καποιες γνωσεις command line και git.

Εχω ολοκληρωσει οποιεσδηποτε εγασιες τα διαδικτυακα μαθηματα με προσφεραν φυσικα και εχω κανει 6-7 projects πανω στις τεχνολογιες που μαθαινα απο μονος με την κορυφαια ολων μια εφαρμογη node την οποια χρησιμοποιω στην επιχειρηση μου και ειναι ανεβασμενη μεσω των heroku και cloud atlas.

Anyway,αυτο που θελω να ρωτησω ειναι εγω ενας μη πτυχιουχος που απλα εμαθα και μαθαινω απο μονος και απο διαδικτυακα μαθηματα με σχεδον κανενα φιλο η γνωστο προγραμματιστη που να ξερει τι παιζει στην αγορα, αν ειναι εφικτο να βρει δουλεια στον τομεα στην ελλαδα και αν ναι με τι μισθους;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα , όπως καταλαβαίνεις ο κλάδος είναι αρκατά αχαρνής και ο όρος "δουλειά" λίγο arbitrary .Μιλάμε για υπάλληλο σε εταιρεία ,remote ή freelancer απο sites .

Φαντάζομαι ότι ενδιαφέρεσαι για το 1ο .Απο μισθούς αυτό που παίζει είναι 700-900 για entry (περίπου 2-3 χρόνια) ,μέχρι τα 1500 μετά  και απο εκεί και πέρα πιο πολύ στο χέρι σου και στην εταιρεία που εργάζεσαι .Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολήσει ,δεδομένου οτι θέλεις να έχεις(φαντάζομαι) και κάποια εξέλιξη σε όποιο περιβάλλον αποφασίσεις να ενταχθείς ,είναι το κατα πόσο μπορείς να γίνει έμπιστος ή/και απαραίτητος για την εταιρεία .

Λες ότι ασχολείσαι μόνος σου και εγώ παίρνω σαν δεδομένο οτι είσαι ο καλύτερος προγραμματιστής στο κόσμο .Θα πήγαινες το αυτοκίνητό σου που αγόρασες με τον ιδρώτα σου σε έναν μηχανικό που θα σου έλεγε είμαι πολύ καλός αλλα δεν έχω καμία πιστοποιημένη γνώση πάνω στο αντικείμενο ?

Γνώμη μου πάντα ,αλλα θεωρώ πως αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο ,χρειάζεσαι και κάποιες πιστοποιήσεις μαζί με πιο θεμελιώδεις θεωρήτικες γνώσεις στο αντικείμενο .Τα frameworks αλλάζουν καθημερινά ,αν όμως έχεις την κατάλληλη γνώση/εκπαίδευση θα μπορείς να προσαρμόζεσαι καλύτερα στις όποιες αλλαγές .

Δημοσ.

Οχι δεν εχω αλλα θα μπορουσα να τα οργανωσω και να τα ανεβασω.

Theo1903 εχω δικη μου επιχειρηση και αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οι πιστοποιησεις δεν μου λενε τιποτα ουτε τα βιογραφικα, αλλα η αποδειξη εμπειριας και δουλειας αλλα και αξιολογησεων απο αλλους η απο προσωπικη εκτιμηση και δοκιμασια.

Εχω πτυχιο πολιτικων μηχανικων και νιωθω σαν να μην το εχω.

Ξερω γιατρο που φοβαται να πιασει στηθοσκοπιο και ξερω νοσοκομα που σε κανει ενεση και νιωθεις οτι σε κανουν χαδια.

Το ερωτημα μου ειναι αν ασχολουνται με μη πτυχιουχους και δινεται ευκαιρια εστω με αποδειξεις προσωπικης εργασιας και δουλειας.

Δημοσ.
Στις 15/10/2019 στις 1:53 ΠΜ, Bobasicuanita είπε

Anyway,αυτο που θελω να ρωτησω ειναι εγω ενας μη πτυχιουχος που απλα εμαθα και μαθαινω απο μονος και απο διαδικτυακα μαθηματα με σχεδον κανενα φιλο η γνωστο προγραμματιστη που να ξερει τι παιζει στην αγορα, αν ειναι εφικτο να βρει δουλεια στον τομεα στην ελλαδα και αν ναι με τι μισθους;

Να βρεις front-end θεση ειναι ευκολοτερο σε σχεση με back-end αν δεν εχεις πτυχιο. Εγω θα προτεινα να ανεβασεις projects στο github, να κανεις ενα ωραιο portfolio η μια δικη σου σελιδα ακομα καλυτερα και να βαλεις πχ το βιογραφικο σου, και να δειξεις τη δουλεια σου με screens και να ποσταρεις τα github repos. 

Τσεκαρε αν θελεις και το cscareerquestions, βλεπω τετοιες ερωτησεις σε καθημερινη βαση και εχουν δωσει πολυ αναλυτικοτερες απαντησεις απο τη δικη μου 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Σε ρώτησα γιατί ένα portfolio είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δείξεις αυτά που ξέρεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχεις σχετικό πτυχίο και δεν έχεις κάποιο δείγμα δουλειάς, οπότε ξέρεις όσα λες εσύ ότι ξέρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει έρθει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η κουλτούρα που κάποιες εταιρίες δεν κοιτάνε τόσο πτυχία και προϋπηρεσία ή και portfolio αλλά τι μπορείς να κάνεις. Έτσι σου δίνουν να κάνεις τεστ σε διάφορες πλατφόρμες, στη συνέχεια συνέντευξη και κάποιο ενδεικτικό project. Αν είσαι Αθήνα μπορείς να πας πχ σε developer day.

Αν σε ενδιαφέρει τελικά το front end καλό είναι να προσθέσεις και κάποιο framework / library όπως vuejs, react, anqular αν και υπάρχει ενδιαφέρον σε js και για το back end αφού ασχολείσαι με nodejs. 

Για εξάσκηση δοκίμασε πχ το hackerrank  .

Επεξ/σία από techartware
Δημοσ.

εγώ πιστεύω ότι γίνεται απλά ίσως έχεις ένα μικρό disadvantage επειδή κάποιες εταιρίες κοιτάνε το χαρτί. Αλλά πίστεψε με όσο web development έμαθες εσύ στην σχολή σου άλλο τόσο έμαθα και γω στην δικιά μου (πληροφορική), άρα το ότι έχεις μάθει τόσα μόνος σου και έχεις κάνει project είναι μεγάλο ++

Δημοσ.
Στις 16/10/2019 στις 2:16 ΠΜ, Bobasicuanita είπε

Το ερωτημα μου ειναι αν ασχολουνται με μη πτυχιουχους και δινεται ευκαιρια εστω με αποδειξεις προσωπικης εργασιας και δουλειας.

Σε καμμία σοβαρή εταιρία δεν είναι κριτήριο το πτυχίο αν θα σε προσλάβει. Αυτό που στην ουσία κερδίζει ο πτυχιούχος (και εννοώ σοβαρό πτυχίο, όχι οι και καλά πιστοποιήσεις από σχολές που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην Ελλάδα) είναι, σε εταιρίες που τους σκάει μεγάλος όγκος applications να μην τον πετάξουν στο πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Η προϋπηρεσία μετράει πολύ περισσότερο, αλλά εξαρτάται από το τι ψάχνουν.

Γενικά αν καταφέρεις να φτάσεις στην πρώτη συνέντευξη, το μόνο που έχει σημασία από εκεί και ύστερα είναι οι ικανότητές σου.

Δημοσ.

εγω αν διαλεγα θα διαλεγα και καποιον ασχετης ειδικοτητας μιας υψηλοβαθμης σχολης πολυτεχνειου παρα ειδικευμενο τειτζη.

ο λογος οτι 95% θα στροφαρε περισσοτερο...

Βεβαια αμα υπαρχει δυνατοτητα αξιολογησης απο κοντα εκει τη θεση την παιρνει ο ποιο ικανος και οχι αυτος με τα περισσοτερα πτυχια

Καποιον που του κοβει μπορεις να τον εκπαιδευσεις γρηγορα

• Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, j2k είπε

εγω αν διαλεγα θα διαλεγα και καποιον ασχετης ειδικοτητας μιας υψηλοβαθμης σχολης πολυτεχνειου παρα ειδικευμενο τειτζη.

ο λογος οτι 95% θα στροφαρε περισσοτερο...

Βεβαια αμα υπαρχει δυνατοτητα αξιολογησης απο κοντα εκει τη θεση την παιρνει ο ποιο ικανος και οχι αυτος με τα περισσοτερα πτυχια

Καποιον που του κοβει μπορεις να τον εκπαιδευσεις γρηγορα

Καλά εσύ έψαχνες να ιδρύσεις επιχείρηση χωρίς λογιστή και δικηγόρο οπότε ευτυχώς κάποιος "ικανός" και "που του κόβει" δε θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς.

• Like 3
Δημοσ.

αν είναι σοβαρή η εταιρεία δεν θα την ενδιαφέρει τα χαρτιά που έχεις, αλλά τα projects που έχεις ασχοληθεί. Οπότε θα σου έλεγα και εγώ να κάνεις ένα github account και να ανεβάσεις εκεί τα projects σου. 

Δημοσ.

Εγώ τελειώσα ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά η κλίση μου ήταν στον προγραμματισμό. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια που προσπαθώ σαν freelance έχω ελάχιστα έσοδα και πολύ ταλαιπωρία από το software dev γιατί οι πελάτες μου είναι ψηφιακά αναλφάβητοι.

Η δυνατότητα μου όμως να φτιάχνω wordpress sites με έτοιμα themes σε πολύ γρήγορους χρόνους μου έχει φέρει πολλούς πελάτες και καλό εισόδημα. Αν είσαι γρήγορος μπορείς να έχεις πολύ καλές τιμές και μόλις διευρύνεις λίγο το πελατολόγιο σου αυτοί θα σου φέρουν και άλλους πελάτες.

Η εμπειρία μου είναι ότι αν γράφεις πάνω από 100 γραμμές css/php, αν αφήνεις τον πελάτη να σου ζητάει συνέχεια αλλαγές και τις κάνεις δωρεάν ή αν για το κάθε site κάνεις πάνω από δύο άντε τρεις μέρες τότε είναι δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός εκτός αν είσαι καλός πωλητής και μπορείς να τους πουλάς το όνειρο για να παίρνεις ποιο μεγάλες δουλειές.

Σαν μισθωτός χωρίς πτυχίο δεν θα ήθελα να δουλέψω στην Ελλάδα του 2019, όχι πως δεν θα το έκανα αν δεν τα είχα καταφέρει σαν freelancer.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/10/2019 στις 2:16 ΠΜ, Bobasicuanita είπε

Theo1903 εχω δικη μου επιχειρηση και αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οι πιστοποιησεις δεν μου λενε τιποτα ουτε τα βιογραφικα, αλλα η αποδειξη εμπειριας και δουλειας αλλα και αξιολογησεων απο αλλους η απο προσωπικη εκτιμηση και δοκιμασια.

Απάντησες μόνος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...