santac Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Θα πάω κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και θα χρειαστεί να νοικιάσω αμάξι. Σχεδόν όλοι θέλουν πιστωτική. Έχω πιστωτική αλλά θα ήθελα να αποφύγω τη χρήση της. Υπάρχει κάποια χρεωστική κάρτα που να "περάσει" στην ενοικίαση και να μη φάω άκυρο; Κάτι σε στυλ revolut ίσως; Μόνο γι αυτό το σκοπό τη θέλω. Κάπου είχα διαβάσει ότι μια διαφορά της πιστωτικής με τη χρεωστική είναι ότι στην πιστωτική μπορούν να σου δεσμεύσουν το ποσό και μετά να το επιστρέψουν. Αυτό ακριβώς που κάνουν τα γραφεία ενοικίασης. Με τη χρεωστική λένε ότι δε γίνεται αυτό. Επίσης κάποιος είχε αναφέρει σε κάποιο ξένο forum νομίζω (κρίμα που δε το κράτησα) ότι με κάποια τέτοια κάρτα, πέτυχε ακριβώς αυτό που θέλω. Επίσης αναφέρεται ότι θέλουν τα στοιχεία να είναι ανάγλυφα. Πολλές χρεωστικές (eurobank, Alpha, revolut) έχουν ανάγλυφα στοιχεία. Αν δοκιμάσω με μια τέτοια θα φάω άκυρο; τι είναι αυτό που εμποδίζει μια χρεωστική κάρτα να περάσει σ ένα γραφείο ενοικίασης από τη στιγμή που υπάρχει μέσα το ποσό; Μιας και δε μιλάμε για δόσεις Και γενικά μιλώντας μια που το έφερε η συζήτηση, για ποιο λόγο οι περισσότεροι δε δέχονται μετρητά ή χρεωστική και θέλουν μόνο πιστωτική; Αφού στην πιστωτική δεσμεύουν ένα συγκεκριμένο ποσό. Μπορούν μετά να τραβήξουν μεγαλύτερο ποσό;
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 νοικιασαμε αμαξι με χρεωστικη πριν μια βδομαδα στην ιταλια (masrercard νομιζω ηταν).απο την europcar 1
santac Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, poulinos είπε νοικιασαμε αμαξι με χρεωστικη πριν μια βδομαδα στην ιταλια (masrercard νομιζω ηταν).απο την europcar το έχω ακούσει και από άλλους αυτό. Βέβαια πολλά γραφεία αναφέρουν στους όρους: ΌΧΙ Χρεωστικές - προπληρωμένες. Για να μη μπερδευτούμε όμως να ξεκαθαρίσουμε πως Την πιστωτική την θέλουν για την εγγύηση. Άλλο η πληρωμή της ενοικίασης και άλλο η εγγύηση (που ζητάνε όλοι πλέον). Μήπως εσείς πληρώσατε μόνο την ενοικίαση με την χρεωστική; Ζητούσε το γραφείο μόνο πιστωτική και πέρασε η χρεωστική σας; Ποιας τράπεζας ήταν; Με ανάγλυφα στοιχεία;
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 15 hours ago, santac said: το έχω ακούσει και από άλλους αυτό. Βέβαια πολλά γραφεία αναφέρουν στους όρους: ΌΧΙ Χρεωστικές - προπληρωμένες. Για να μη μπερδευτούμε όμως να ξεκαθαρίσουμε πως Την πιστωτική την θέλουν για την εγγύηση. Άλλο η πληρωμή της ενοικίασης και άλλο η εγγύηση (που ζητάνε όλοι πλέον). Μήπως εσείς πληρώσατε μόνο την ενοικίαση με την χρεωστική; Ζητούσε το γραφείο μόνο πιστωτική και πέρασε η χρεωστική σας; Ποιας τράπεζας ήταν; Με ανάγλυφα στοιχεία; μετρητα το κοστος ενοικιασης και με καρτα η εγγυηση.νομιζω ηταν με αναγλυφα. σε καθε περιπτωση μπορεις να δοκιμασεις Online την κρατηση ή να επικοινωνησεις μαζι τους και να σου πουν αν δεχονται την καρτα.στην europcar την δεχτηκαν. δεν ζητουσαν μονο πιστωτικη. της ειπαμε οτι ειναι χρεωστικη μας ειπε να την δει της την δειξαμε και ολα οκ. την ενοικιαση δεν ξερω τον λογο μας εβαλε με μετρητα να την πληρωσουμε. Μας εκανε πληρη ασφαλεια και αυτο οχι λογω χρεωστικης αλλα αμα δεν γινει κρατηση απο το internet μας λεει οτι την αφηνει να δωσει μονο Full insurance. αυτο που γινοταν ηταν να αλλαζει το ποσο δεσμευσης.με μικρο Insurance 400-500 ευρω δεσμευση με μεσαιο Insurance 200-300 και με το full insurance 100 .
santac Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 μου φαίνεται όταν έρθει η ώρα θα δοκιμάσω με τη revolut που χρησιμοποιώ όταν πηγαίνω στο εξωτερικό, αν φάω άκυρο θα δώσω την κανονική πιστωτική. ρε μπας και περνάνε όλες οι χρεωστικές και μας δουλεύουν; Αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ας γράψει
Dark_son20 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Ένα κλασσικό πρόβλημα με τις χρεωστικές σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι ότι η απελευθέρωση των χρημάτων παίρνει πολύ περισσότερο απο οτι στη πιστωτική που είναι αμέσως 3
santac Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε Ένα κλασσικό πρόβλημα με τις χρεωστικές σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι ότι η απελευθέρωση των χρημάτων παίρνει πολύ περισσότερο απο οτι στη πιστωτική που είναι αμέσως Το θέμα είναι να γίνεται. Αν αργεί οκ, άλλο θέμα αυτό. έχεις δοκιμάσει να νοικιάσεις κι έδωσες χρεωστική για εγγύηση; Και αν ναι ποια;
Dark_son20 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Hertz και είχαν κλειδώσει 500-600 ευρώ για κοντά ένα μήνα
santac Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε Hertz και είχαν κλειδώσει 500-600 ευρώ για κοντά ένα μήνα Οπότε κι άλλος βρέθηκε που πέρασε η χρεωστική του. Ενδιαφέρον 🤔 Άσχετο αλλά ένα μήνα είχαν κάνει να μου επιστρέψουν κάποια χρήματα στο Public νομίζω από μια αγορά με χρεωστική. Άρα ίσως δε φταίγανε αυτοί, τζάμπα τους έβριζα. Θα ήταν το σύστημα της χρεωστικής
atssssss Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικά από εμπειρία σε αρκετές χώρες και διαφορετικές εταιρίες, με πιστωτική γίνεται η δουλειά. Ίσως το δεχθούν με χρεωστική αν έχει επαρκές υπόλοιπο για να σου κρατήσουν την "εγγύηση", αλλά θέλουν πιστωτική για να μπορούν να χρεώσουν και παραπάνω (αν προκύψει κάτι). Τις δύο τελευταίες φορές, "αναγκάστηκα" να πάρω φουλ ασφάλεια για να μπορέσω να πληρώσω με χρεωστική. Από την μία το λες έχω και το κεφάλι μου ήσυχο ό,τι και αν συμβεί, από την άλλη βλέπεις κάτι τιμές παμφθηνές και τελικά σου βγαίνει διπλάσιο. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2019 από atssssss 1
mclein² Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Ιταλια, νοικιαζουν (100%) αυτοκινητο με χρεωστικη καρτα οι παρακατω : Avis - Budget - Europcar - Hertz - Locauto - Maggiore - SicilyByCar Απαραιτητο να μπορουν να δεσμευτουν εγγυηση & καυσιμα = να υπαρχει διαθεσιμο υπολοιπο. Αποδεσμευση χρηματων σε Πειραιως - Eurobank - Εθνικη, περιπου 20-25 εργασιμες. 1
bilya Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, santac είπε το έχω ακούσει και από άλλους αυτό. Βέβαια πολλά γραφεία αναφέρουν στους όρους: ΌΧΙ Χρεωστικές - προπληρωμένες. Για να μη μπερδευτούμε όμως να ξεκαθαρίσουμε πως Την πιστωτική την θέλουν για την εγγύηση. Άλλο η πληρωμή της ενοικίασης και άλλο η εγγύηση (που ζητάνε όλοι πλέον). Μήπως εσείς πληρώσατε μόνο την ενοικίαση με την χρεωστική; Ζητούσε το γραφείο μόνο πιστωτική και πέρασε η χρεωστική σας; Ποιας τράπεζας ήταν; Με ανάγλυφα στοιχεία; Ιταλία στην europcar εχω δώσει εγγύηση κ με χρεωστική κ με προπληρωμενη(revolut)
tasanton Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, santac είπε Και γενικά μιλώντας μια που το έφερε η συζήτηση, για ποιο λόγο οι περισσότεροι δε δέχονται μετρητά ή χρεωστική και θέλουν μόνο πιστωτική; Αφού στην πιστωτική δεσμεύουν ένα συγκεκριμένο ποσό. Μπορούν μετά να τραβήξουν μεγαλύτερο ποσό; Το κάνουν για εγγύηση, ειδικά αν γίνει κάποια ζημιά ή φας πρόστιμο (π.χ. για πάρκινγκ ή όριο ταχύτητας) που θα βεβαιωθεί μετά την περίοδο ενοικίασης. Οπότε έτσι έχουν τη δυνατότητα να χρεώσουν την πιστωτική σου. Προσοχή γιατί με χρεωστικές/μετρητά, κάποιες φορές σε αναγκάζουν να αγοράσεις πλήρη ασφάλιση κι έτσι σου έρχεται ακριβότερα στο τέλος.
mclein² Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 53 λεπτά πριν, tasanton είπε Το κάνουν για εγγύηση, ειδικά αν γίνει κάποια ζημιά ή φας πρόστιμο (π.χ. για πάρκινγκ ή όριο ταχύτητας) που θα βεβαιωθεί μετά την περίοδο ενοικίασης. Οπότε έτσι έχουν τη δυνατότητα να χρεώσουν την πιστωτική σου. Προσοχή γιατί με χρεωστικές/μετρητά, κάποιες φορές σε αναγκάζουν να αγοράσεις πλήρη ασφάλιση κι έτσι σου έρχεται ακριβότερα στο τέλος. η πληρη ασφαλιση, συνηθως 60-70 εξτρα, θα ελεγα οτι ειναι σωτηρια σε καποιες πολεις της ευρωπης. καλυτερα να πληρωσεις νωριτερα λιγο παραπανω παρα αργοτερα πολυ παραπανω.
dakangr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, atssssss είπε Γενικά από εμπειρία σε αρκετές χώρες και διαφορετικές εταιρίες, με πιστωτική γίνεται η δουλειά. Ίσως το δεχθούν με χρεωστική αν έχει επαρκές υπόλοιπο για να σου κρατήσουν την "εγγύηση", αλλά θέλουν πιστωτική για να μπορούν να χρεώσουν και παραπάνω (αν προκύψει κάτι). Τις δύο τελευταίες φορές, "αναγκάστηκα" να πάρω φουλ ασφάλεια για να μπορέσω να πληρώσω με χρεωστική. Από την μία το λες έχω και το κεφάλι μου ήσυχο ό,τι και αν συμβεί, από την άλλη βλέπεις κάτι τιμές παμφθηνές και τελικά σου βγαίνει διπλάσιο. Αυτο που λεει ο συνάδελφος. Εχω νοικιάσει πολλές φορές απο Ελλάδα- οχι εξωτερικό- και δίνω χρεωστική καθώς δεν έχω πιστωτική, αλλά μόνο με την φουλ εγγύηση το δέχονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα