Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε σεις απορια,εσεις που λετε να καταργηθουν οι εκδρομες,τα ποτα,τα τσιγαρα,τα ξενυχτια(μικρη δοση χαβαλε) στην ηλικια των 14-15-16-17 το βλεπατε καπως ετσι? Στις εκδρομες δεν συμμετειχατε? Καφριλες δεν κανατε? Εγω θεωρω οτι απο τις μ@λ@κιες μας μαθαινουμε και αυτο το περναμε στην επομενη γενια,να κανουν διαφορα αλλα να ειναι και υπευθυνα ταυτοχρονα.Ισως ειμαι λαθος,ισως ειμαι και μικρος ακομη(29) για να καταλαβω,ισως και να εχετε εσεις αδικο κ εγω δικιο ισως και το αντιθετο.

Υ.Γ. Για τους καθηγητες που παιρνουν το βαρος,την ευθυνη κλπ κλπ μπορουν να δηλωσουν αρνηση να συνοδευσουν.Και στην τελικη μεσα στα καθηκοντα τους ειναι και αυτο.Επισης καθ'οτι ανηλικοι ακομη η ευθυνη για το οτιδηποτε βαραινει τους γονεις,ο καθηγητης την δουλεια του πρεπει να κανει και μεχρι εκει.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, mourlos είπε

Τελικά θα πάει πενταήμερη για να ετοιμάσουμε εδώ όλοι κανένα τάπερ και τίποτα κουτιά με ξύδια και προφυλακτικά;;;

Εγώ βάζω κεφτεδάκια!!!

Τον δυόσμο τον τρώς μεγάλε;;;

Δημοσ.

Update: Τελικά δεν θα πάω αφου ούτε η παρέα θα πάει.Ο ένας λέει με τα λεφτα της 5ημερης θα βγάλω δίπλωμα αυτοκινήτου ο άλλος θέλω να πάρω κινητό.... Πάντως η υποβολή δηλώσεων λήγει αύριο και σύμφωνα  με τον διευθυντή μονο 18 παιδιά έχουν πάει δηλώσεις ενώ ο απαιτούμενος αριθμός ειναι 47 οπότε κλαιν.

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Iliaskrs είπε

Update: Τελικά δεν θα πάω αφου ούτε η παρέα θα πάει.Ο ένας λέει με τα λεφτα της 5ημερης θα βγάλω δίπλωμα αυτοκινήτου...

Τα τριπλά θέλει πες του 😂

Δημοσ.

Δεν σε βλεπω να ψηνεσαι και τρελα. Καπως ετσι ημουν κι εγω για την 6ημερη. Το σκεφτηκα, το ξανασκεφτηκα και τελικα δεν πηγα. Αραξα σπιτι χαλαρα , ξυπνουσα αργα,ειχα το μεσημερι ελευθερο για διαβασμα και τα σχετικα και τα απογευματα εκανα και την βολτα μου εξω, σαν μικρες διακοπες. Δεν το μετανιωσα προσωπικα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μιλάμε για παιδιά 20-22-25 χρονών που βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Μιλάμε για παιδιά με όλη την σημασία της λέξεως. Ειλικρινά τώρα, έχετε μιλήσει εσείς με κανένα 13χρονο ή 15χρονο και να το είδατε αγχωμένο ή πιεσμένο όσον αφορά το μέλλον του στην αγορά εργασίας ή για το πόσο τον έχει επηρεάσει η κρίση; Συγγνώμη για την έκφραση που θα γράψω τώρα αλλά σε αυτή την ηλικία όλα σχεδόν τα πιτσιρίκια έχουν τα πάντα γραμμένα στα αρ****δια τους. Δεν σκέφτονται το μέλλον και ζούνε τη στιγμή. Και καλά κάνουν. Και εγώ έτσι ήμουν πριν 10 χρόνια (είμαι 26 btw) και φαντάζομαι και οι περισσότεροι που γράφετε εδώ μέσα έτσι ήσασταν.

Καλά, μερικά ειρωνικά σχόλια δεν τα σχολιάζω καν. Έπρεπε να έχετε είδη πάει για μπανάκι μερικοί εδώ μέσα.

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Δεν μιλάμε για παιδιά 20-22-25 χρονών που βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Μιλάμε για παιδιά με όλη την σημασία της λέξεως. Ειλικρινά τώρα, έχετε μιλήσει εσείς με κανένα 13χρονο ή 15χρονο και να το είδατε αγχωμένο ή πιεσμένο όσον αφορά το μέλλον του στην αγορά εργασίας ή για το πόσο τον έχει επηρεάσει η κρίση; Συγγνώμη για την έκφραση που θα γράψω τώρα αλλά σε αυτή την ηλικία όλα σχεδόν τα πιτσιρίκια έχουν τα πάντα γραμμένα στα αρ****δια τους. Δεν σκέφτονται το μέλλον και ζούνε τη στιγμή. Και καλά κάνουν. Και εγώ έτσι ήμουν πριν 10 χρόνια (είμαι 26 btw) και φαντάζομαι και οι περισσότεροι που γράφετε εδώ μέσα έτσι ήσασταν.

Καλά, μερικά ειρωνικά σχόλια δεν τα σχολιάζω καν. Έπρεπε να έχετε είδη πάει για μπανάκι μερικοί εδώ μέσα.

Κρίνεις πάλι με δικά σου βιώματα και τα παρουσιάζεις σαν αυταποδεκτες αλήθειες, στα 15 δεν έχω δει πολλούς να είναι όπως λες, εκτός αν για σένα το πρότυπο του νέου είναι παπάκι, σκουλαρίκι, μαμησι και η κωλαρα σου είναι σαν καρδιά τάραρα τάραρα. Δεν σε προσβάλλω αλλά λες κάτι εντελώς λάθος η έστω που αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα κόσμου,  αλλά το να λες ότι το 80 ήταν πιο αγχωμενοι οι νέοι είναι αστείο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LittyMeek είπε

Κρίνεις πάλι με δικά σου βιώματα και τα παρουσιάζεις σαν αυταποδεκτες αλήθειες, στα 15 δεν έχω δει πολλούς να είναι όπως λες, εκτός αν για σένα το πρότυπο του νέου είναι παπάκι, σκουλαρίκι, μαμησι και η κωλαρα σου είναι σαν καρδιά τάραρα τάραρα. Δεν σε προσβάλλω αλλά λες κάτι εντελώς λάθος η έστω που αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα κόσμου,  αλλά το να λες ότι το 80 ήταν πιο αγχωμενοι οι νέοι είναι αστείο... 

Δεν κρίνω με δικά μου βιώματα. Πραγματικά τώρα, έχεις δει κανένα πιτσιρίκι να το νοιάζει τι θα κάνει σε 10 χρόνια από τώρα; Σου έχει πει εσένα κανένα πιτσιρίκι ότι αγχώνεται γι' αυτό το λόγο; Τα ερεθίσματα και το ''άγχος'' στους περισσότερους νέους έρχονται κατά της διάρκεια της φοιτητικής ζωής, εφόσον έχουν ενταχθεί καλύτερα στην κοινωνία και ξέρουν 2-3 πράγματα παραπάνω.

Τα υπόλοιπα που γράφεις για σκουλαρίκια, παπάκια, κωλάρες σαν καρδιές, κ.τ.λ. δεν ξέρω από που προκύπτουν και φοβάμαι να ρωτήσω είναι η αλήθεια. 🤣

(Δεν πρόκειται να απαντήσω σε άλλα comments γιατί είμαστε τελείως offtopic.) 

Επεξ/σία από maniacos93
Δημοσ.

αν ειχε μωρα θα πηγαινατε πηδωντας.....δεν εχει θα βολευτειτε με καινουργιο κινητο και καμμια αλλη παπαρια

εννοειται οτι οταν δε παει η παρεα μου καπου δε παω αλλα ποσες φορες θα σας δοθει η ευκαιρια να πατε καπου οππου τα μωρα εχουν αλλη νοοτροπια???

καλη διασκεδαση

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν ειχε μωρα θα πηγαινατε πηδωντας.....δεν εχει θα βολευτειτε με καινουργιο κινητο και καμμια αλλη παπαρια

εννοειται οτι οταν δε παει η παρεα μου καπου δε παω αλλα ποσες φορες θα σας δοθει η ευκαιρια να πατε καπου οππου τα μωρα εχουν αλλη νοοτροπια???

καλη διασκεδαση

Συμφωνώ με την αποψή σου,αλλά ας μην ξεχνάμε το οικονομικό κομμάτι.Πολλοί δεν θέλουν  να χάσουν το 400αρι-500αρι απλά για να "καρφώσουν".

Δημοσ.

Εννοειται να πας! Με τα παιδια που πηγαμε 3ημερη (γυμνασιο) και 5ημερη (λυκειο) εχουμε φτασει 27 ετων και ακομα τα συζηταμε! Παλι καλα εγω εκανα αρκετες μαλακιες ειδικα στην 3ημερη και εχουμε να λεμε! Αφου ζω κομπλε!

Spoiler

1 μπουκαλι absolut μονορουφι,εμετο στον υπνο και αλλα ωραια.

Don't try this at home!

Δεν νομιζω μετα το σχολειο να εχεις τοσους φιλους και μεγαλες παρεες, εγω τουλαχιστον δεν εχω, λιγοι εμειναν, αλλιως να ειστε 60-70 ατομα ξερω γω!
Παιζει και να τον βρεξεις. Εγω τουλαχιστον στην 5ημερη τον εβρεξα χωρις να κανω κατι, δεν μου αρεσε η αλλη βεβαια αλλα απο το τιποτα..

Α ναι εκει επαιξε και ξυλο, αν δεν της φας καλα ειναι.

Επισης στην Θεσσαλονικη θα μαθεις να τρως και θα φυγεις +10kg σε 5 μερες, αν θες συμβουλες για πιτογυρα πες μου (βεβαια τα καλα δεν κανουν delivery :( )

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Εννοειται να πας! Με τα παιδια που πηγαμε 3ημερη (γυμνασιο) και 5ημερη (λυκειο) εχουμε φτασει 27 ετων και ακομα τα συζηταμε! Παλι καλα εγω εκανα αρκετες μαλακιες ειδικα στην 3ημερη και εχουμε να λεμε! Αφου ζω κομπλε!

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1 μπουκαλι absolut μονορουφι,εμετο στον υπνο και αλλα ωραια.

Don't try this at home!

Δεν νομιζω μετα το σχολειο να εχεις τοσους φιλους και μεγαλες παρεες, εγω τουλαχιστον δεν εχω, λιγοι εμειναν, αλλιως να ειστε 60-70 ατομα ξερω γω!
Παιζει και να τον βρεξεις. Εγω τουλαχιστον στην 5ημερη τον εβρεξα χωρις να κανω κατι, δεν μου αρεσε η αλλη βεβαια αλλα απο το τιποτα..

Α ναι εκει επαιξε και ξυλο, αν δεν της φας καλα ειναι.

Επισης στην Θεσσαλονικη θα μαθεις να τρως και θα φυγεις +10kg σε 5 μερες, αν θες συμβουλες για πιτογυρα πες μου (βεβαια τα καλα δεν κανουν delivery :( )

Φίλε δυστυχώς δεν θα πάω αλλά ούτε και το σχολείο απ ότι φαίνεται.

4 ώρες πριν, Iliaskrs είπε

Update: Τελικά δεν θα πάω αφου ούτε η παρέα θα πάει.Ο ένας λέει με τα λεφτα της 5ημερης θα βγάλω δίπλωμα αυτοκινήτου ο άλλος θέλω να πάρω κινητό.... Πάντως η υποβολή δηλώσεων λήγει αύριο και σύμφωνα  με τον διευθυντή μονο 18 παιδιά έχουν πάει δηλώσεις ενώ ο απαιτούμενος αριθμός ειναι 47 οπότε κλαιν.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Iliaskrs είπε

Φίλε δυστυχώς δεν θα πάω αλλά ούτε και το σχολείο απ ότι φαίνεται.

Πω φιλε ξενερα, εγω δεν θυμαμαι και τιποτα αλλο απο το σχολειο να σου πω την αληθεια, ουτε την προπαιδεια.

Μονο την 3ημερη και την 5ημερη, αν δεν εχεις φιλαρακια να οργανωνουν παρτακια και ιστοριες ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα.

Δεν μπορω να πω οτι το ζουσα ολη μερα καθε μερα αλλα κατι ψηλα γινοντουσαν.

Ελπιζω τουλαχιστον να κανεις φοιτιτικη ζωη γιατι μετα δεν παιζουν και πολλα, εκτος αν εχεις λεφτα να ερχονται απο το πουθενα.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, maniacos93 είπε

Διάβασα για ''πιεσμένα παιδιά''... Ποιά παιδιά είναι πιεσμένα την σήμερον ημέρα;;; Εν έτη 2019 που τα παιδιά έχουν τα πάντα, στην κυριολεξία τα πάντα, που ακριβώς είναι πιεσμένα; Που βγαίνουν έξω από τα 12 τα χρόνια, αρχίζουν ποτό και κάπνισμα από τα 13 τους και έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις από τα 14; Που είναι μαθημένα από μικρά με ένα tablet, κινητό και υπολογιστή; Δεν ζούμε στο 1980 πλέον... 

Ας καταλάβουν κάποιοι πως το γεγονός οτι έχεις ανέσεις και παροχές από τους γονείς και την οικογένεια δεν σημαίνει πως δεν κουράζεσαι ή δεν πιέζεσαι σε άλλα πράγματα. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η πίεση των παιδιών με τα φροντιστήρια για ξένες γλώσσες και πανελλήνιες, οι πολλές επιπλέον δραστηριότητες που κοιτάνε να φορτώσουν οι γονείς στα παιδιά, οπότε, η όποια διασκέδαση, οι διακοπές ή το χαρτζιλίκι δεν αλλάζουν το γεγονός οτι υπάρχει πίεση, αντισταθμίζουν λίγο την κατάσταση γιατί αν δεν υπήρχαν ούτε αυτά πιστεύω αρκετοί νέοι θα πήγαιναν για φούντο. Αν ληφθεί υπόψη η ανεργία και η ανασφάλεια και όλα όσα ακούνε τα παιδιά εδώ και λίγα χρόνια από τα ΜΜΕ η κατάσταση και το άγχος των μαθητών επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο.

Πιέσεις με φροντιστήρια ιδιαίτερα και ένα σωρό υπήρχαν σε μεγάλο βαθμό και σε όσους γεννήθηκαν από το 80 μέχρι αρχές 90, εμείς ακόμα μεγαλώναμε όμως με την άθλια νοοτροπία του έλληνα γονιού "όλη σου η ζωή είναι οι πανελλήνιες, δώσε όλη σου την δύναμη στις δύο τελευταίες τάξεις και μετά οτι σου γουστάρει", "η αγορά απαιτεί χαρτιά και πτυχία για να έχεις σίγουρη δουλειά οπότε αν δεν περάσεις σε σχολή πέθανες", και σε συνδυασμό οτι τότε ελάχιστα ακούγαμε στα ΜΜΕ για κρίσεις και ανεργίες μας έκανε και το πιστεύαμε αυτό. Εγώ το μόνο που θυμάμαι από τότε που μπήκαμε στο ευρώ είναι για κάτι G700, που και τα 700 μας φαινόντουσαν πάρα πολλά γιατί ως παιδιά κάναμε αυθαίρετες συγκρίσεις με το χαρτζιλίκι από τους γονείς και δεν είχαμε ιδέα τι χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να περάσει αξιοπρεπώς σε δικό του σπίτι.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...