Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, ELMastas said:

Οκ το δωρεάν είναι ευπρόσδεκτο

Δεν πιστεύω να ελπίζεις ότι θα είναι τσάμπα. 😛

• Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 minutes ago, ts0ts0s said:

Εγω απορω με οσους σχολιαζουν περι απατης κλπ αγορασατε καποια καρτα RTX και εχετε τετοια εχθρα?

Μια καινουρια τεχνολογια ειναι που σιγα σιγα θα εξισορροπησει με το καιρο.

Στην αρχη επεσε κραξιμο γιατι δεν υπηρχαν τιτλοι,τωρα που αααντε κουτσα στραβα λιγο απο εδω λιγο απο εκει αυξανονται οι τιτλοι πεφτει κραξιμο γιατι ειναι παλια παιχνιδια.

Δε σας αναγκασε κανεις να παρετε rtx ουτε σας αναγκασε κανεις να αγορασετε τα remastered παιχνιδια.

Η αγορα ειναι μεγαλη και εχει αρκετο ψωμι για ολους.

Κ εγω κατοχος nvidia καρτων ειμαι και δε πηγα ποτε σε 2080ti πχ γιατι ειμαι υπερκαλυμενος αυτη τη στιγμη απ το συστημα μου.

Αλλα λιγο ελεος με τη μιζερια,μονιμως ολο αρνητικα σχολια.

Οταν το βασικο σου selling point για μια σειρα που (ειδικα τους πρωτους μηνες) εμοιαζε με Pascal Remastered, ειναι το RTX τοτε περιμενεις και αυτο το RTX να ειναι οντως κατι αξιο προσοχης. Και μεχρι τωρα εχουμε παρει implementation σε 5 παιχνιδια, κατακορυφη πτωση των επιδοσεων οταν το ανοιξεις και ενα DLSS που ειναι και η μεγαλυτερη απατη μιας και ειναι ενα refined downscale tool. Προσωπικα εχω 2070 την οποια πηρα μεταχειρησμενη στα 390€ (να ειναι καλα οι 5700/5700xt). Σκεψου τωρα τον αλλο που την πηρε πριν 6-7 μηνες στα 550 και 600€ και πρακτικα αγορασε μια ενισχυμένη 1080 και τιποτα παραπανω, την ιδια στιγμη που οι 1080ti πριν ενα χρονο κοστιζαν 600-650€.

Λογικο το θεωρω το κραξιμο. Μεχρι που αρχισαν να κανουν επιπλεον δουλεια για τις Turing μεσο driver updates, οι RTX ηταν απλα overpriced refresh Pascal. Και το κυριο selling point τους ακομα ειναι ενα ψεμα, μιας και κανεις δεν ενδιαφερεται για κατι που θα του κοψει τις επιδοσεις στην μεση με ανταλαγμα πιο ομορφες σκιες.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Οταν το βασικο σου selling point για μια σειρα που (ειδικα τους πρωτους μηνες) εμοιαζε με Pascal Remastered, ειναι το RTX τοτε περιμενεις και αυτο το RTX να ειναι οντως κατι αξιο προσοχης. Και μεχρι τωρα εχουμε παρει implementation σε 5 παιχνιδια, κατακορυφη πτωση των επιδοσεων οταν το ανοιξεις και ενα DLSS που ειναι και η μεγαλυτερη απατη μιας και ειναι ενα refined downscale tool. Προσωπικα εχω 2070 την οποια πηρα μεταχειρησμενη στα 390€ (να ειναι καλα οι 5700/5700xt). Σκεψου τωρα τον αλλο που την πηρε πριν 6-7 μηνες στα 550 και 600€ και πρακτικα αγορασε μια ενισχυμένη 1080 και τιποτα παραπανω, την ιδια στιγμη που οι 1080ti πριν ενα χρονο κοστιζαν 600-650€.

Λογικο το θεωρω το κραξιμο. Μεχρι που αρχισαν να κανουν επιπλεον δουλεια για τις Turing μεσο driver updates, οι RTX ηταν απλα overpriced refresh Pascal. Και το κυριο selling point τους ακομα ειναι ενα ψεμα, μιας και κανεις δεν ενδιαφερεται για κατι που θα του κοψει τις επιδοσεις στην μεση με ανταλαγμα πιο ομορφες σκιες.

Το ιδιο λεμε,μαλλον το διατυπωσα διαφορετικα ή δε το μετεφερα οπως το σκεφτομουν.

Οπως ειπα και εγω με τις 1080ti μου εχω μεινει μιας και δεν ειχε κατι ουσιαστικο σαν αναβαθμιση περα απ το RTX.Στην αρχη οπως λες και εσυ και εγω ημουν μεσα σ αυτους που εκραξαν γιατι αντικειμενικα αν ησουν σε σειρα 1xxx δεν αξιζε η αναβαθμιση.

(Και εγω για pc φιλου που εστησα την 2070 χρησιμοποιησαμε)

Aπο εκει και περα σχολιασα οχι για το τι παρουσιασε στην αρχη αλλα για το πως προχωραει τωρα.Προσωπικα θεωρω οτι οι συγκεκριμενς καρτες ηταν το σκαλοπατι για να μεταπηδησει και να φερει αυτη τη τεχνολογια και στα desktop.Απ την επομενη σειρα θα υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.

Και το αρθρο δεν αναφερεται σε καρτες αλλα στην τεχνολογια που υποστηριζουν αυτες οι καρτες.

Δημοσ.

Quake 4 και Doom 3 θα ήθελα να δω εγώ μιας και ήταν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά παιχνίδια με γραφικά που ακόμη και σήμερα κρατιούνται κάπως και με σκηνικά που θα φαίνονται ιδιαίτερα ρεαλιστικά με RTX

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Για να δούμε, θα φτάσει ποτέ ο αριθμός των Ray Tracing τίτλων διψήφιο νούμερο? Γιατί ένα χρόνο τώρα η κοροϊδία έχει πιάσει επίπεδα ανήκουστα.

Με αφορμή αυτό, ήθελα να ρωτησω:

θυμάται καποιος αν ps5 και το... νεο Xbox θα υποστηρίζουν RTX (ή κάποια παρόμοια τεχνολογία); 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

Με αφορμή αυτό, ήθελα να ρωτησω:

θυμάται καποιος αν ps5 και το... νεο Xbox θα υποστηρίζουν RTX (ή κάποια παρόμοια τεχνολογία); 

Είναι πολύ πιθανόν η AMD να έχει συνεννοηθεί μαζί τους να λανσάρει αντίστοιχη τεχνολογία (ήδη ετοιμάζει κάποια) , την οποία θα την λανσάρει για τις gpu στα pc.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε σχετικό πέρα από ότι η AMD εργάζεται πάνω σε αντίστοιχη της RTX τεχνολογίας. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Για τέτοια παιχνίδια σαν που μας δείχνουν και μας λένε ναι,η αν οχι τσάμπα θα πρέπει να είναι "σχεδόν" τσάμπα,το πολύ όπως οι τιμές που υπάρχουν τώρα σε παιχνιδάκια που παίρνουμε απο τα "stores"και ακόμη φτηνότερα αφού διαφήμηση της τεχνολογίας κάνουν ουσιαστικά.

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να αντισταθώ... θα βάλω κι αυτό στη λίστα για RTX

67B9FE54-11CF-40BF-9638-47FA9F3DFFBE.jpeg.c68e90d637e2d17f36b46f9771fc183a.jpeg

Total Eclipse, Amiga 1988, yeah!!!

(Πλάκα πλάκα ένα remake θα τα έσπαγε!)

3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Αν δεν είναι απλά κάποιο πατσάκι τύπου loader, είναι για σφαλιάρες...

Δεν έχω γνώση επί του θέματος είναι η αλήθεια... Όσα βγήκαν μέχρι τώρα  ήταν σε φαση «ξανά αγοράζω το game?»

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ts0ts0s είπε

Εγω απορω με οσους σχολιαζουν περι απατης κλπ αγορασατε καποια καρτα RTX και εχετε τετοια εχθρα?

Μια καινουρια τεχνολογια ειναι που σιγα σιγα θα εξισορροπησει με το καιρο.

Στην αρχη επεσε κραξιμο γιατι δεν υπηρχαν τιτλοι,τωρα που αααντε κουτσα στραβα λιγο απο εδω λιγο απο εκει αυξανονται οι τιτλοι πεφτει κραξιμο γιατι ειναι παλια παιχνιδια.

Δε σας αναγκασε κανεις να παρετε rtx ουτε σας αναγκασε κανεις να αγορασετε τα remastered παιχνιδια.

Η αγορα ειναι μεγαλη και εχει αρκετο ψωμι για ολους.

Κ εγω κατοχος nvidia καρτων ειμαι και δε πηγα ποτε σε 2080ti πχ γιατι ειμαι υπερκαλυμενος αυτη τη στιγμη απ το συστημα μου.

Αλλα λιγο ελεος με τη μιζερια,μονιμως ολο αρνητικα σχολια.

Δεν νομιζω να ειναι θεμα εχθρας η φανατισμου, τουλαχιστον για τους περισσοτερους. Η μεγαλη απατη βρισκεται στο γεγονος οτι αγοραζεις μια καρτα γραφικων σε τιμες υψηλοτερες απο την προηγουμενη γενια και οι επιδοσεις που εχεις ειναι ουσιαστικα χειροτερες απο την καρτα που εχεις ηδη, αν ενεργοποιησεις το ray tracing. Δεν γινεται να ζητας για παραδειγμα 700+ ευρω για μια 2080 και να πρεπει να κατεβεις σε 1440p για να εχεις εστω μερικως ray tracing και πανω απο 60fps ταυτοχρονα. Για 2060 και 2070 δε συζηταμε καν ποσο αποτυχημενες ειναι οταν μονο σε 1080p μπορεις να εχεις και ray tracing και αξιοπρεπη fps. H τα λεφτα της οθονης σπαταλς λοιπον η της καρτας η και τα δυο.

Και ειναι και το δευτερο κομματι, αυτο της "νεας τεχνολογιας" των tensor cores που ενω στην πραγματικοτητα αναπτυχθηκε για deep learning αλγοριθμους, εφεραν το ray tracing απο το παραθυρο σαν εφαρμογη για gaming χωρις να ειναι ακομη το hadrware ετοιμο για τα παιχνιδια του σημερα. ΘΑ δουμε το 2020, ΙΣΩΣ το εχουν οι νεες κονσολες και αυτο σε 4Κ 30 η 60fps. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, oceanborngr είπε

Δεν νομιζω να ειναι θεμα εχθρας η φανατισμου, τουλαχιστον για τους περισσοτερους. Η μεγαλη απατη βρισκεται στο γεγονος οτι αγοραζεις μια καρτα γραφικων σε τιμες υψηλοτερες απο την προηγουμενη γενια και οι επιδοσεις που εχεις ειναι ουσιαστικα χειροτερες απο την καρτα που εχεις ηδη, αν ενεργοποιησεις το ray tracing. Δεν γινεται να ζητας για παραδειγμα 700+ ευρω για μια 2080 και να πρεπει να κατεβεις σε 1440p για να εχεις εστω μερικως ray tracing και πανω απο 60fps ταυτοχρονα. Για 2060 και 2070 δε συζηταμε καν ποσο αποτυχημενες ειναι οταν μονο σε 1080p μπορεις να εχεις και ray tracing και αξιοπρεπη fps. H τα λεφτα της οθονης σπαταλς λοιπον η της καρτας η και τα δυο.

Και ειναι και το δευτερο κομματι, αυτο της "νεας τεχνολογιας" των tensor cores που ενω στην πραγματικοτητα αναπτυχθηκε για deep learning αλγοριθμους, εφεραν το ray tracing απο το παραθυρο σαν εφαρμογη για gaming χωρις να ειναι ακομη το hadrware ετοιμο για τα παιχνιδια του σημερα. ΘΑ δουμε το 2020, ΙΣΩΣ το εχουν οι νεες κονσολες και αυτο σε 4Κ 30 η 60fps. 

Οπως ειπα και στο δευτερο σχολιο μου το αρθρο αναφερεται στη τεχνολογια μονο και οχι σε συγκριση ποια καρτα θα τη τρεξει καλυτερα.

Απατη δεν υπαρχει πουθενα,δεν ηρθε κανεις με τη μουρη σου και σε αναγκασε να αγορασεις rtx καρτα,

μεγαλα παιδια ειμαστε,κουμαντο κανουμε στις τσεπες, μας αν θελουμε παιρνουμε κατι αλλιως τ αφηνουμε,οπως ειπα και για μενα προσωπικα που δε το σκεφτηκα καν να αναβαθμισω τις καρτες μου.

Στο κομματι που λες οτι πρεπει να κατεβεις σε 1440p :

Θεωρω οτι ελαχιστοι αυτη τη στιγμη εχουν 4κ μονιτορ,και αν εχουν προφανως δε μπορεις να απαιτεις πολλα fps σε 4κ αυτη τη στιγμη με τισ υπαρχουσες καρτες.Προς το παρον αυτο που προσφερει η καινουρια αυτη τεχνολογια με τα υπαρχοντα μεσα ειναι max για 1440p.

Για το δευτερο σκελος απλα θα πω οτι ειπα ηδη,  η καινουρια τεχνολογια αναπτυσεται σιγα σιγα.Θυμαμαι και οταν πρωτοεσκασε anti aliasing στις τοτε 5700gt κλπ και παιζαμε κατι nfs με 30fps και χαιρομασταν.Τωρα πλεον δεν ασχολεισαι καν μ αυτο απλα το μαξαρεις και παιζεις,αντιστοιχα πιστυω θα γινει και με το rt με τα χρονια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, oceanborngr είπε

Οι ανθρωποι ειναι απλα απατεωνες, δεν εχει ξαναγινει σε τετοιο βαθμο μαζικο δουλεμα καταναλωτων οπως με το ray tracing (ισως εξαιρουνται η Apple με το throttling των macbook "pro" σε βαρια προγραμματα και η AMD με τον αριθμο πυρηνων των FX series).

Πουλανε την υποσχεση ray tracing πραγματικου χρονου με καρτες που ουτε 60fps δε πιανουν σε 2Κ-4Κ αναλυσεις (2060, 2070, 2080) και αφου βλεπουν οτι η υλοποιηση σε παιχνιδια δε γινεται πραξη, το βαζουν σε αντικες τυπου quake για να πουν οριστε, παρτε καινοτομια!

Ναι μωρέ. Μεγάλοι απατεώνες. Επειδή κάνουν ό,τι και ο Marty Mcfly με το-επί πληρωμή εδώ και κάτι χρόνια-RT reshade χίλιες φορές καλύτερα και με περισσότερα RT εφέ.

Δηλαδή εσένα σε χαλάει να μπορείς να παίξεις παλιότερα αγαπημένα games με φωτισμό που ξεπερνάει ακόμα και τον σημερινό. Να φανταστώ ότι εξίσου μπούρδες θα θεωρείς όλα τα remaster που έγιναν έως σήμερα.

υ.γ.: Αυτά που λες για τα σύγχρονα games είναι τελείως άκυρα. Απλά πρέπει να είσαι μια ανάλυση πιο κάτω από αυτή που είχες συνηθίσει. Ενώ με DLSS το παλεύεις άνετα και στην ανάλυση για την οποία προορίζεται η κάρτα σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, FireGate_13_ είπε

νομίζω οτι δεν τους ενοχλεί η νέα τεχνολογία του raytracing.. ενοχλεί ότι δυστυχώς κοστίζει και πρέπει να δώσεις μια περιουσία για να την γευτείς.

Αν ήταν απάτη ή αποτυχία δεν θα έμπαινε στην νεά γενιά στις κονσόλες , ούτε η intel θα το έβαζε στις κάρτες της. Αν θέλετε τα γραφικά να πάνε πιο μπροστά αφήστε και καμιά εταιρία ήσυχη.

3 ώρες πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Μένει βασικά να δούμε πώς θα υλοποιηθεί η τεχνολογία στις κονσόλες (που είναι fixed-specs συστήματα), ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε σαφή και εμπεριστατωμένα συμπεράσματα για το πόσο αποδοτική είναι αυτή η νέα τεχνολογία (σε επίπεδο performance vs speed).
Διότι ο περισσότερος κόσμος θα προτιμήσει τις νέες κονσόλες για τον λόγο αυτό (ray tracing ως selling point).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...