Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Πόσο εύκολο είναι να στηθεί σε ιστοσελίδα ένας payment processor που να επιτρέπει απευθείας πληρωμή από κάρτα σε τραπεζικό λογαριασμό?
NikosKallithea Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, aizensama24 είπε πληρωμή από κάρτα σε τραπεζικό λογαριασμό? Τι εννοείς; η διαδικασια αυτη ανήκει στις τραπεζες, αυτες βλεπουν τα χρήματα και στα καταθέτουν Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2019 από NikosKallithea
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Τι εννοείς; η διαδικασια αυτη ανήκει στις τραπεζες, αυτες βλεπουν τα χρήματα και στα καταθέτουν Εννοώ κάποιος να έρθει στην ιστοσελίδα μου και να μπορεί να πληρώσει για ένα αντικείμενο με τη κάρτα του και τα λεφτά που θα δώσει να μεταφερθούν από εκεί που τα έχει απευθείας στο τραπεζικό μου λογαριασμό χωρίς να διαμεσολαβήσει άλλος που μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα όπως PayPal. Ναι... έχεις δίκιο, υποθέτω μόνο η τράπεζα μπορεί να σου παρέχει τέτοιο λογισμικό αλλά δε ξέρω τι δυνατότητες έχει ιδικά για πληρωμές από εξωτερικό, έχω δει σε κάτι ιστοσελίδες κυρίως σούπερμαρκετ που μπορείς να πληρώσεις με κάρτα ότι σε μεταφέρουν σε κάποια ιστοσελίδα της Eurobank και πληρώνεις από εκεί. Δε ξέρω αν αυτό γίνεται μόνο με πληρωμές εντός Ελλάδας ή γενικά πως γίνεται, μπορεί η τράπεζα που είμαι να μου δώσει τέτοιο λογισμικό? Έχω δει και σε κάτι ιστοσελίδες ξένων ότι μπορείς να τους πληρώσεις με πιστωτική ή αυτοί μπορούν να στα καταθέσουν απευθείας στη τράπεζα όπως σε κάτι καζίνο. Δε ξέρω όμως που στεγάζονται οι τράπεζες τους και πως δουλεύει το όλο πράγμα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
3c0r1z Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Χωρίς να μεσολαβήσει άλλος νομίζω γίνεται μόνο αν κάνεις χρήση κάποιου ΑΡΙ απευθείας από τράπεζα. Έχει ψάξει να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία σαν https://stripe.com/docs/api; Βέβαια δεν είναι δωρεάν οπότε ίσως να μην σε συμφέρει. Ρίξε μια ματιά δεν χάνεις τίποτα πάντως.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, 3c0r1z είπε Χωρίς να μεσολαβήσει άλλος νομίζω γίνεται μόνο αν κάνεις χρήση κάποιου ΑΡΙ απευθείας από τράπεζα. Έχει ψάξει να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία σαν https://stripe.com/docs/api; Βέβαια δεν είναι δωρεάν οπότε ίσως να μην σε συμφέρει. Ρίξε μια ματιά δεν χάνεις τίποτα πάντως. Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά έχω ακούσει πολλές ιστορίες τρόμου για επιχειρήσεις που πάγωσαν οι λογαριασμοί τους όταν διακινούνταν μεγάλα ποσά, τώρα που κάπως μεγαλώνει η επιχείρηση μου αρχίζω και φοβάμαι. Πέρα από τις επιστροφές άμα τύχει για οποιοδήποτε λόγο να παγώσει ο λογαριασμός μου για μεγάλο διάστημα αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για εμένα. Όλο το εισόδημα μου είναι διαδικτυακό οπότε αυτό είναι χοντρό πρόβλημα, οι συναλλαγές πρέπει να γίνονται απευθείας με κάρτα καθώς πουλάω ψηφιακά προϊόντα, δε μπορώ να δουλέψω με επιταγές/μετρητά/καταθέσεις ή μεταφορές από άλλες ίδιες τράπεζες σε Ελλάδα όπως σε κάποιο άλλο κλάδο. Το ξανάψαξα το θέμα, το PayPal έχει τον αλγόριθμο να κάνει αυτοματοποιημένα request και αποδοχή πληρωμής στη τραπεζά του μέσω των καρτών οι οποίες είναι σαν ηλεκτρονικές επιταγές. Άρα βασικά για να γίνει αυτό που θέλω πρέπει να μπορεί η εταιρία της τράπεζας να παρέχει τέτοια τεχνολογία και θεωρητικά θα πρέπει να μπορεί γιατί για αυτό υπάρχουν οι τράπεζες να κάνουν requests και να αποδέχονται πληρωμές, και το PayPal σαν τραπεζική εταιρία είναι. Πρέπει να ρωτήσω σε τράπεζα φαίνεται .
NikosKallithea Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Τα χρηματα οτι και να βαλεις θα φυγουν απο την τραπεζα του πελατη και θα πανε στην τραπεζα σου, η τραπεζα, θες δεν θες ειναι στο παιχνίδι. Οποτε τσαμπα ψάχνεις για να αποφυγεις τις τραπεζες.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Τα χρηματα οτι και να βαλεις θα φυγουν απο την τραπεζα του πελατη και θα πανε στην τραπεζα σου, η τραπεζα, θες δεν θες ειναι στο παιχνίδι. Οποτε τσαμπα ψάχνεις για να αποφυγεις τις τραπεζες. Αυτό θέλω, να πάνε στη τράπεζα μου, τον μεσάζοντα θέλω να αποφύγω και να μην έχει λόγο αυτός στα λεφτά μου. Θέλω τα αιτήματα να γίνονται απευθείας από τη τράπεζα μου μέσω του δικού της processor και όχι από κάποιον τρίτο όπως stripe. Αυτός ο τρίτος μπορεί να μου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και σε πολλούς πάγωσε ο λογαριασμός ιδικά όταν διακινούνταν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω αυτών. Μόνο η τράπεζα μπορεί να μου απαντήσει αν έχει τέτοια τεχνολογία άλλα έχω δει ότι η eurobank κάτι έχει. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
kastorass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Να μην σε αγχώνει, είναι κάτι που μπορεί να γίνει και όλες οι ελληνικές τράπεζες το υποστηρίζουν. Υπογράφεις μια σύμβαση με την τράπεζα, σου στέλνει το τεχνικό εγχειρίδιο και μετά ξεκινάς την υλοποίηση. 1
skiabox Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Στις 14/10/2019 στις 11:45 ΜΜ, 3c0r1z είπε Χωρίς να μεσολαβήσει άλλος νομίζω γίνεται μόνο αν κάνεις χρήση κάποιου ΑΡΙ απευθείας από τράπεζα. Έχει ψάξει να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία σαν https://stripe.com/docs/api; Βέβαια δεν είναι δωρεάν οπότε ίσως να μην σε συμφέρει. Ρίξε μια ματιά δεν χάνεις τίποτα πάντως. Ειδικά για stripe πιστεύω το παλικάρι θα βρει άπειρα tutorials!
CyberCr33p Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Εάν επιλέξεις κάποιον payment processor εκτός της τράπεζας σου τότε δηλώνεις ένα επαγγελματικό λογαριασμό που θα σου καταθέτουν τα χρήματα σου. Η κατάθεση γίνεται με ένα έμβασμα συνήθως την επόμενη ημέρα για τις συναλλαγές που έγιναν την προηγούμενη ημέρα. Απλά προσοχή να έχεις κάποιο "πακέτο" από την τράπεζα σου ώστε να μην σε χρεώνουν για τα εισερχόμενα εμβάσματα αλλιώς θα σου φάει πολλά χρήματα με τα εισερχόμενα εμβάσματα κάθε μέρα.
polaki Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Στις 15/10/2019 στις 4:03 ΠΜ, aizensama24 είπε Μόνο η τράπεζα μπορεί να μου απαντήσει αν έχει τέτοια τεχνολογία άλλα έχω δει ότι η eurobank κάτι έχει. Όλες οι δικές μας τράπεζες παίζουν με εταιρείες τύπου CardLink. Δεν έχει καμία διαφορά απτο να είχες φυσικό κατάστημα και να δεχόσουν κάρτα. Τα χρήματα την αμέσως επόμενη business day είναι στον λογαριασμό σου. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τί ζητάς, αλλά αν έχεις Ελληνική εταιρεία με κανονική έναρξη κλπ, απλά πας στην τράπεζα που συνεργάζεσαι και υπογράφεις σύμβαση.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 12 λεπτά πριν, polaki είπε Όλες οι δικές μας τράπεζες παίζουν με εταιρείες τύπου CardLink. Δεν έχει καμία διαφορά απτο να είχες φυσικό κατάστημα και να δεχόσουν κάρτα. Τα χρήματα την αμέσως επόμενη business day είναι στον λογαριασμό σου. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τί ζητάς, αλλά αν έχεις Ελληνική εταιρεία με κανονική έναρξη κλπ, απλά πας στην τράπεζα που συνεργάζεσαι και υπογράφεις σύμβαση. Όντως μίλησα με την Alpha Bank στην οποία είμαι και έχει κάτι τέτοιο απλά πρέπει να είσαι γραμμένος στο εμπορικό επιμελητήριο.
.:Cabal:. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Όπως είπαν και κάποιοι συμφορουμίτες πιο πάνω σχεδόν όλες οι τράπεζες παγκοσμίως παρέχουν στους πελάτες τους κάποιο εταιρικό API πληρωμών για να κάνεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Θεωρώντας βέβαια πως έχεις κάνει νόμιμη έναρξη επιχείρησης τότε όλα είναι απλά. Πηγαίνεις στην αντίστοιχη τράπεζα όπου έχεις τον εταιρικό λογαριασμό σου και σε καθοδηγούν ανάλογα με τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα