giorgoskouro Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, tornado είπε δεν εβαλα ολο το πακετο οταν ελεγα για μονωση, μιλουσα μονο για τοιχοποιια και οχι για κουφωματα. Θεωρω οτι ενα μεγαλο κομματι σπιτιων τα κουφωματα τα εχουν ηδη κανει, αλλα αδιαφορουν για την μονωση της τοιχοποιιας με συνεπεια να κανουν μιση δουλεια. Δυστυχως πρεπει να κανεις ολο το πακετο αν θες να εισαι καλυμενος σε μεγαλο ποσοστο και οι απωλειες σου να ειναι ελαχιστες. εγω θα σου πω την εμπειρια της μανας μου, που συνεχεια ελεγε οτι πεταμε λεφτα... οταν τελειωσαν οι εργασιες, μου ειπε κατα λεξη, νομιζα οτι μετακομισα, σαν να πηγα σε αλλο σπιτι. Νομιζω με καταλαβαινεις τι θελω να πω. Κατάλαβα ότι δεν λες όλο το πακέτο. Το ποσοστό όσων έχουν αλλαξει κουφωματα είναι μικρο, και κάποιοι μπορεί να τα άλλαξαν το 2000 που ναι μεν είναι καλύτερα από τα παλιότερα αλλά ενεργειακά πάλι πάσχουν. Σαφώς και για να γίνει δουλειά πρέπει να γίνουν όλα όπως πρέπει, αλλά βλέπω οτι λίγοι έχουν χρήματα να προχωρήσουν σε τέτοιες εργασίες πλέον, ακόμα και οι επιδοτησεις δεν λύνουν το πρόβλημα. 1 ώρα πριν, MessengerOfGood είπε Άρα δεν είναι με κάθετες στήλες αλλά με μία γραμμή για καθε διαμερισμα. Το σύστημα είναι μονοσωληνιο, δύο κεντρικές κάθετες στήλες μπροστά από το ασανσέρ για προαγωγή επιστροφή και μετά γραμμές προς κάθε διαμέρισμα με εσωτερικό θερμοστατη.
pontez2 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Κάπου διάβασα στα αρχικα ποστ για έγκριση απο την πολεοδομία. Οχι, δεν χρειάζεται έγκριση πολεοδομικη για έναν ατομικό λεβιτα στο μπαλκόνι. Για δεξαμενή πετρελαίου στο μπαλκόνι δεν γνωρίζω να σας πω. Επίσης επιτρέπονται συνολικά 3 δεκάρες φιάλες υγραερίου, τοποθετημένες σε ειδικό ερμάριο
fredd0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, pontez2 είπε Για δεξαμενή πετρελαίου στο μπαλκόνι δεν γνωρίζω να σας πω. http://www.teelar.tee.gr/law/ktirio/article27.htm 2.4.3.3. Απαγορεύεται η αποθήκευση υγρών καυσίμων σε διαδρόμους, εισόδους, κλιμακοστάσια και κάτω από αυτά, κατοικούμενους ορόφους, χώρους εργασίας και εργαστήρια, καθώς και όπου, κατά την κρίση των αρμόδιων αρχών, είναι ενδεχόμενο να δημιουργηθεί συγκέντρωση ατόμων σε περίπτωση έκρηξης πυρκαγιάς. οποτε δεξαμενη πετρελαιου στο μπαλκονι κατοικουμενου ορόφου απαγορευεται 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Ο ανεφοδιασμός στη δεξαμενή πως θα γινόταν, με μπιτόνια? 😛
fredd0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, ThReSh είπε Ο ανεφοδιασμός στη δεξαμενή πως θα γινόταν, με μπιτόνια? 😛 καλα μη το λες εχει νιντζα ντελιβεραδες πετρελαιου ... σε καποια φαση εβλεπα ρεπορταζ ειδησεις για το επιδομα πετρελαιου και στο μπακγκρουντ ειχε πετρελαιαδες που ειχαν σκαρφαλωσει στη ταρατσα κι ανεβαζανε τη μανικα με σκοινια (btw δεξαμενη στην ταρατσα ειναι νομιμο)
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Στ' αλήθεια τίθεται ζήτημα στατικότητας στο μπαλκόνι αν μπει ένας λέβητας που ζυγίζει 300 κιλά; Δηλαδή αν μαζευτούν τρεις χοντροί στο μπαλκόνι μπορεί να πέσει;
fredd0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Στ' αλήθεια τίθεται ζήτημα στατικότητας στο μπαλκόνι αν μπει ένας λέβητας που ζυγίζει 300 κιλά; Δηλαδή αν μαζευτούν τρεις χοντροί στο μπαλκόνι μπορεί να πέσει; λεβητας που ζυγιζει 300 κιλα οχι. Βαλε και 1000 lt πετρελαιο που ζυγιζουν 950 κιλα βαλε και το οτι η στατικοτητα εχει να κανει με βαρος ανα τμ οχι συνολικο (πχ αλλο 20 χοντροι απλομενοι σε 15 μετρα, αλλο το βαρος 20 χοντρων σε χωρο 1x1)
giorgoskouro Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Στ' αλήθεια τίθεται ζήτημα στατικότητας στο μπαλκόνι αν μπει ένας λέβητας που ζυγίζει 300 κιλά; Δηλαδή αν μαζευτούν τρεις χοντροί στο μπαλκόνι μπορεί να πέσει; Ο οπλισμός έχει κάποια αντοχή σε κιλά ανά τετραγωνικό. Τώρα θεωρητικό παράδειγμα, αντοχη 300 κιλά ανά τμ, και μπαλκόνι 4τμ. Αντέχει μέχρι 1200 κιλά μοιρασμένα σε όλο το εμβαδο. Καλό είναι αυτά τα κιλά να μην τα φτάσετε ποτέ γιατί δεν ξέρετε σε παλαιό κτίριο αν έχουν επηρεαστεί οι οπλισμοι από υγρασιες διαβρωσεις καιρικά φαινόμενα κτλ. Γενικώς όσο παλαιότερο το κτίριο καλύτερα να αποφεύγονται τα βάρη και να ζητειται η συμβουλή πολιτικού μηχανικού. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από giorgoskouro
pontez2 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, fredd0 είπε λεβητας που ζυγιζει 300 κιλα οχι. Βαλε και 1000 lt πετρελαιο που ζυγιζουν 950 κιλα βαλε και το οτι η στατικοτητα εχει να κανει με βαρος ανα τμ οχι συνολικο (πχ αλλο 20 χοντροι απλομενοι σε 15 μετρα, αλλο το βαρος 20 χοντρων σε χωρο 1x1) Eνας τονος σε μια μικρη δεξαμενή; Μηπως ειναι υπερβολή; Πάντως, εγώ δεν έχω δει σε μπαλκονι δεξαμενή πετρελαίου. Έχω δει μέχρι και σόμπα γκαζιού που η καπνοδόχος βγαίνει στο μπαλκόνι και έχει ειδικά φίλτρα για να μην ενοχλεί τους γείτονες (επίσης πολύ καλή πατέντα) αλλά πετρέλαιο όχι! Αυτό για τη καπνοδόχο που δεν ενοχλεί θα με ενδιέφερε να το μάθω Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από pontez2
vasilllis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Eνας τονος σε μια μικρη δεξαμενή; Μηπως ειναι υπερβολή; Πάντως, εγώ δεν έχω δει σε μπαλκονι δεξαμενή πετρελαίου. Έχω δει μέχρι και σόμπα γκαζιού που η καπνοδόχος βγαίνει στο μπαλκόνι και έχει ειδικά φίλτρα για να μην ενοχλεί τους γείτονες (επίσης πολύ καλή πατέντα) αλλά πετρέλαιο όχι! Αυτό για τη καπνοδόχο που δεν ενοχλεί θα με ενδιέφερε να το μάθω Το πετρελαιο οσο να ναι την αιθαλη θα την βγαλει.Το αεριο δεν βγαζει τετοια καταλοιπα.
RTW4ever Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Στις 9/12/2019 στις 9:18 ΠΜ, tornado είπε δεν εβαλα ολο το πακετο οταν ελεγα για μονωση, μιλουσα μονο για τοιχοποιια και οχι για κουφωματα. Θεωρω οτι ενα μεγαλο κομματι σπιτιων τα κουφωματα τα εχουν ηδη κανει, αλλα αδιαφορουν για την μονωση της τοιχοποιιας με συνεπεια να κανουν μιση δουλεια. Δυστυχως πρεπει να κανεις ολο το πακετο αν θες να εισαι καλυμενος σε μεγαλο ποσοστο και οι απωλειες σου να ειναι ελαχιστες. εγω θα σου πω την εμπειρια της μανας μου, που συνεχεια ελεγε οτι πεταμε λεφτα... οταν τελειωσαν οι εργασιες, μου ειπε κατα λεξη, νομιζα οτι μετακομισα, σαν να πηγα σε αλλο σπιτι. Νομιζω με καταλαβαινεις τι θελω να πω. Επαυξάνω. Εγώ έκανα πέρυσι μόνωση στο σπίτι μου, από πάνω μέχρι κάτω, και την ταράτσα. Ξόδεψα πολλά, αλλά είναι σαν να μετακομίσαμε. Σχεδόν έχουμε ξεχάσει θέρμανση και ψύξη, δεν ανάβουμε τίποτα. Η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει. Στις 9/12/2019 στις 9:18 ΠΜ, tornado είπε δεν εβαλα ολο το πακετο οταν ελεγα για μονωση, μιλουσα μονο για τοιχοποιια και οχι για κουφωματα. Θεωρω οτι ενα μεγαλο κομματι σπιτιων τα κουφωματα τα εχουν ηδη κανει, αλλα αδιαφορουν για την μονωση της τοιχοποιιας με συνεπεια να κανουν μιση δουλεια. Δυστυχως πρεπει να κανεις ολο το πακετο αν θες να εισαι καλυμενος σε μεγαλο ποσοστο και οι απωλειες σου να ειναι ελαχιστες. εγω θα σου πω την εμπειρια της μανας μου, που συνεχεια ελεγε οτι πεταμε λεφτα... οταν τελειωσαν οι εργασιες, μου ειπε κατα λεξη, νομιζα οτι μετακομισα, σαν να πηγα σε αλλο σπιτι. Νομιζω με καταλαβαινεις τι θελω να πω. Επαυξάνω. Εγώ έκανα πέρυσι μόνωση στο σπίτι μου, από πάνω μέχρι κάτω, και την ταράτσα. Ξόδεψα πολλά, αλλά είναι σαν να μετακομίσαμε. Σχεδόν έχουμε ξεχάσει θέρμανση και ψύξη, δεν ανάβουμε τίποτα. Η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει. Στις 9/12/2019 στις 9:18 ΠΜ, tornado είπε δεν εβαλα ολο το πακετο οταν ελεγα για μονωση, μιλουσα μονο για τοιχοποιια και οχι για κουφωματα. Θεωρω οτι ενα μεγαλο κομματι σπιτιων τα κουφωματα τα εχουν ηδη κανει, αλλα αδιαφορουν για την μονωση της τοιχοποιιας με συνεπεια να κανουν μιση δουλεια. Δυστυχως πρεπει να κανεις ολο το πακετο αν θες να εισαι καλυμενος σε μεγαλο ποσοστο και οι απωλειες σου να ειναι ελαχιστες. εγω θα σου πω την εμπειρια της μανας μου, που συνεχεια ελεγε οτι πεταμε λεφτα... οταν τελειωσαν οι εργασιες, μου ειπε κατα λεξη, νομιζα οτι μετακομισα, σαν να πηγα σε αλλο σπιτι. Νομιζω με καταλαβαινεις τι θελω να πω. Επαυξάνω. Εγώ έκανα πέρυσι μόνωση στο σπίτι μου, από πάνω μέχρι κάτω, και την ταράτσα. Ξόδεψα πολλά, αλλά είναι σαν να μετακομίσαμε. Σχεδόν έχουμε ξεχάσει θέρμανση και ψύξη, δεν ανάβουμε τίποτα. Η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει. 1
archer100 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ξερει κανεις αν επιτρεπεται τοποθετηση λεβητα εντος του σπιτιου; Νομιζω το εχει κανει ο απο πανω μου, συμφωνα με τους θορυβους που ακουω και τις κινησεις που βλεπω τον τελευταιο καιρο. Ξερετε εαν οι λεβητες αυτοι κανουν θορυβο; 1-2 φορες ξεκινησε να δουλευει κατι για μερικα λεπτα και ακουγονταν ενας συνεχομενος υποκωφος θορυβος (σαν πχ μηχανη απο φορτηγο 1 στενο πιο κατω) Μεχρι τωρα δεν εινια κατι προβληματικο, αλλα ανησυχω μηπως ακομα το στηνουν και πως στην τελικη του φαση αυτο το πραγμα θα ακουγεται διαρκως Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από archer100
Ntinaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, archer100 είπε Ξερει κανεις αν επιτρεπεται τοποθετηση λεβητα εντος του σπιτιου; Νομιζω το εχει κανει ο απο πανω μου, συμφωνα με τους θορυβους που ακουω και τις κινησεις που βλεπω τον τελευταιο καιρο. Ξερετε εαν οι λεβητες αυτοι κανουν θορυβο; 1-2 φορες ξεκινησε να δουλευει κατι για μερικα λεπτα και ακουγονταν ενας συνεχομενος υποκωφος θορυβος (σαν πχ μηχανη απο φορτηγο 1 στενο πιο κατω) Μεχρι τωρα δεν εινια κατι προβληματικο, αλλα ανησυχω μηπως ακομα το στηνουν και πως στην τελικη του φαση αυτο το πραγμα θα ακουγεται διαρκως Θες να πεθανεις απο αναθυμιασεις η απο τυχον ατυχημα?
hp8 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, archer100 είπε επιτρεπεται τοποθετηση λεβητα εντος του σπιτιου; Νομιζω το εχει κανει ο απο πανω μου, συμφωνα με τους θορυβους που ακουω και τις κινησεις που βλεπω τον τελευταιο καιρο. Αν εννοείς πετρελαίου δεν νομίζω ότι θα το έκανε κάποιος Τώρα για πελλετ νερού η αέρος βάζουν πολλοί 1
archer100 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 11 minutes ago, hp8 said: Αν εννοείς πετρελαίου δεν νομίζω ότι θα το έκανε κάποιος Τώρα για πελλετ νερού η αέρος βάζουν πολλοί Ξερεις αν αυτοι κανουν θορυβο γενικα; Φανταζομαι πως ειναι ασφαλεις ετσι; Δε νομιζω πως καποιος θα ητανε τοσο μουρλος ωστε να βαλει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του, με μικρα παιδια, επικινδυνο λεβητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα