Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Makis38 είπε

Προς ts. Ζήτα από moderator να σβήσει όλο το νήμα όπως είσαι. Όχι κλείδωμα. 9000 και μαύρα;...για όνομα....

ναι αγορινα μου ολα μαυρα. Τι νομιζεις πως βγαινουν τα λεφτα? αν πηγαινα με τον σταυρο στο χερι θα παρακαλουσα να παρω κανα επιδομα τωρα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, GordaTurta είπε

ναι αγορινα μου ολα μαυρα. Τι νομιζεις πως βγαινουν τα λεφτα? αν πηγαινα με τον σταυρο στο χερι θα παρακαλουσα να παρω κανα επιδομα τωρα....

Sorry αλλά με περιουσιόλογιο Ε9 που δικαιολογεί 9000 ΕΝΦΙΑ, μια χαρά άσπρος είσαι, δεν είσαι και πολύ μαύρος ... μην κάνεις τον έξυπνο. Τα ακίνητα δεν κρύβονται, δεν μπορείς να τα φας στα μπουζούκια χωρίς πολλές ερωτήσεις. Ετοιμάσου να δικαιολογήσεις πως τα συντηρείς "νόμιμα" με βάση το εισόδημα σου όλα αυτά. Anyway, πέρα από την πλάκα, πληρωμές φόρων τόσο μεγάλες χωρίς αντίστοιχο εισόδημα, προκαλείς και φλερτάρεις με έλεγχο, τόσο απλό. Αν μιλούσαμε για κάνα 300άρι ΕΝΦΙΑ για κάνα διαμερισματάκι κανενός άνεργου, δεν ασχολείται κανείς.

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, GordaTurta είπε

Πάνε σε ένα λογιστή και θα σου πει τι να κάνεις, χρειάζονται πολλές πληροφορίες για να απαντηθεί το ερώτημά σου.

Δημοσ.

Αν έχεις ανάλωση κεφαλαίου από παλαιότερα χρόνια και τη δηλώνεις βέβαια και σε κάθε δήλωση (ότι χρησιμοποίησες 15.000 από τα 50.000 που είχες στην άκρη π.χ.) τότε δε θα έχεις πρόβλημα. Αν δεν έχεις όμως ανάλωση κεφαλαίου, δε μπορείς να το δικαιολογήσεις και σε τυχόν έλεγχο θα έχεις πρόβλημα. Πόσο συχνοί είναι οι έλεγχοι είναι άλλο πράγμα. Όπως επίσης και το θέμα της τράπεζας είναι άλλο θέμα.

Τα πράγματα αρχίζουν και "σφίγγουν" και θα σφίγγουν και άλλο. Αργά ή γρήγορα τέτοιες πρακτικές θα εξαλειφθούν και καλό είναι να προσαρμοστείς άμεσα.

Έχει πλάκα πάντως που τα λες χωρίς δισταγμό σε ένα φόρουμ. Θέλει θράσος... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, afragorn είπε

Αν έχεις ανάλωση κεφαλαίου από παλαιότερα χρόνια και τη δηλώνεις βέβαια και σε κάθε δήλωση (ότι χρησιμοποίησες 15.000 από τα 50.000 που είχες στην άκρη π.χ.) τότε δε θα έχεις πρόβλημα. Αν δεν έχεις όμως ανάλωση κεφαλαίου, δε μπορείς να το δικαιολογήσεις και σε τυχόν έλεγχο θα έχεις πρόβλημα. Πόσο συχνοί είναι οι έλεγχοι είναι άλλο πράγμα. Όπως επίσης και το θέμα της τράπεζας είναι άλλο θέμα.

Τα πράγματα αρχίζουν και "σφίγγουν" και θα σφίγγουν και άλλο. Αργά ή γρήγορα τέτοιες πρακτικές θα εξαλειφθούν και καλό είναι να προσαρμοστείς άμεσα.

Έχει πλάκα πάντως που τα λες χωρίς δισταγμό σε ένα φόρουμ. Θέλει θράσος... 

ποιες πρακτικες ακριβως? και γιατι να ντραπω? βρες εναν ελληνα που δεν κλεβει καπως

Δημοσ.

Πως μπορει καποιος να κανει δημοσια τετοιες ερωτησεις σε ενα φορουμ που δεν εχει ιδεα ποιοι ειναι οι διαχειριστες. Σιγουρα προκειται για τρολια. Εκτος και αν πιστευει οτι εχει πληρη ανωνυμια πισω απο ενα nickname.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, GordaTurta είπε

ποιες πρακτικες ακριβως? και γιατι να ντραπω? βρες εναν ελληνα που δεν κλεβει καπως

Εσύ ανέφερες ότι δε μπορείς να δικαιολογήσεις το 80% του εισοδήματος σου. Φαντάζομαι είναι από κάποιο ελευθέριο επάγγελμα. Γνωρίζω καλά ότι πρέπει να κρύψεις για να επιζήσεις σαν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά ένας ΕΝΦΙΑ 9000 δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να ανήκει σε έναν άνθρωπο που τα φέρνει δύσκολα πέρα (ούτε ξενοδοχείο δε πληρώνει τέτοιο ποσό). Ειλικρινά προσπαθώ να μη σε κρίνω γιατί δε σε ξέρω, αλλά είναι προκλητικά αυτά που γράφεις όταν ο μέσος μισθωτός έχει ετήσιο εισόδημα μικρότερο από τον ΕΝΦΙΑ που αναφέρεις.

Και μη μου λες ότι όλοι κλέβουν. Μη συγκρίνουμε τώρα τον απλό Έλληνα που θα πει σε ένα μαγαζάκι "μη μου κόψεις απόδειξη" μπας και γλυτώσει κανένα τάλιρο με τα αστρονομικά ποσά που μας αναφέρεις. 

Δημοσ.

Παιδιά αράξτε, ένα forum είναι, και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν είναι έτσι απλό το να βρεθεί το ποιός είναι πίσω από μία ΙΡ, θέλει εισαγγελική παρέμβαση και ένα σορό άλλα πράγματα που δεν καθιστούν εύκολη το να τον πιάσουν. Και εγώ μπορεί να λέω ότι έχω ΕΝΦΙΑ 20000, τί σημαίνει αυτό? Πώς θα με βρουν ότι ο polaki που γράφει για χρέος 20000 είναι ο τάδε με πραγματικό ΑΦΜ δείνα? Αράξτε λίγο, για ΕΝΦΙΑ μιλάει δεν λέει ότι ξεκλήρισε ολόκληρη οικογένεια. 

Τώρα στο θέμα του topic, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και το ΦΑΝΕΡΟ εισόδημα θα κρίνουν αν θα γίνει έλεγχος ή όχι, άσχετα από το μέγεθος του ΕΝΦΙΑ. Ο άνθρωπος δεν μας είπε τί ΔΕΙΧΝΕΙ. Αν δείχνει εισόδημα που καλύπτει τον ΕΝΦΙΑ και τα τεκμήρια διαβίωσης, δεν τρέχει μία. Ακόμα και αν δεν τα δικαιολογεί, αν είχε από πριν φανερά εισοδήματα, μια χαρά τα δικαιολογεί κάνοντας χρήση παλαιότερων εισοδημάτων. 

Το να έχει κάποιος φόρο 9000 ΕΝΦΙΑ προσωπικά δεν μου λέει πολλά. Μπορεί να είναι 6-7 σπίτια από κληρονομιά, κάνα εξοχικό ή καμιά πολυκατοικία ολόκληρη. ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΛΕΨΕ ή ότι κλέβει. Άσχετα αν ο άνθρωπος παραδέχεται ότι έχει 80% αδήλωτο εισόδημα, η εφορία δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό. 

• Like 2
Δημοσ.

Εμείς σε τρολάρουμε ή εσύ; 

Δώσε κανένα 50αρικο να πας σε έναν επαγγελματία φοροτεχνικό να σε εξυπηρετήσει! Έχεις μπόλικα έτσι και αλλιώς...

• Like 1
Δημοσ.

Τα βγάζει που τα βγάζει μαύρα, ας είμαστε καλά εμείς οι υπόλοιποι που τα δηλώνουμε και φορολογούμαστε.

Μπαίνει και ΡΩΤΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ τι γίνεται, αν σε πιάσουν κλπ. Και γράφει ότι φοβάται, μην τον πιάσουν με τα λεφτά στην τράπεζα και όχι αν του πουν πέρνα για έναν έλεγχο που βρήκες τα λεφτά και πληρώνεις τόσα πολλά με μετρητά...

Και καταγγέλει δημόσια το forum ότι είναι για τρολιές!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...