Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού το είχανε πει πως θα έχουν υποστήριξη του Chipset μέχρι το 2020. Από Ιανουάριο έχουμε 2020. Δεν μου φαίνεται περίεργο ούτε παράλογο. Να μην ξεχνάμε πως περάσανε 3 χρόνια σχεδον από όταν βγήκαν οι Ryzen.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, chris_g92 είπε

Όσο πιάνει την κορυφή η amd αρχίζει να έχει τις ασθένειες της Intel.

θα σου έλεγα τι πιάνει η AMD αλλα άσε μην πάω για μπανάκι βραδιάτικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MTX είπε

θα σου έλεγα τι πιάνει η AMD αλλα άσε μην πάω για μπανάκι βραδιάτικα

Αν το έκανες το μπανάκι σου για πες μας τώρα τι άλλο πιάνει ? Γιατί την κορυφή σε επιδόσεις την έχει στο τσεπακι.

• Like 1
Δημοσ.

το 99% του κόσμου τον ενδιαφέρει η υποστήριξη μελλοντικών επεξεργαστών στα υπάρχοντα chipsets, αλλά ακόμα και η μετάβαση απο ryzen 2600 σε 3700 έχει διαφορά στα fps με μικρό κόστος αναβάθμισης έτσι που πέφτουν οι τιμές των ryzen

Δημοσ.
11 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε

Όταν καταλάβουμε πόσο οξυμωρο είναι να ζητάμε το latest σε μια τεχνολογία που τρέχει και συγχρόνως να κρατήσουμε το προηγούμενο chipset - socket τότε η κριτική μας αλλά και οι επιλογές μας θα είναι διαφορετικές.. 

Έτσι και αλλιώς οι κατασκευαστές μητρικών θα σε σπρώξουν εκεί που θέλουν.. που είναι οι καλές Z370 σήμερα ενώ ο 8700K πουλάει ακόμα ?

"Πήγαινε Z390 αγόρι μου" θα σου πουν και κάθε επόμενο chipset ανατιμημένο.. Τώρα αν θα στα πάρει η Intel η κάποιος άλλος είναι το πρόβλημα ? από την τσέπη σου θα βγουν any way..

Χρόνιος χρήστης Intel  φαντάζομαι ;!!

Παντως θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις ένας νέος επεξεργαστής να κουμπώνει σε παλιό chipset , έστω και με μειωμένες δυνατότητες 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Χρόνιος χρήστης Intel  φαντάζομαι ;!!

Παντως θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις ένας νέος επεξεργαστής να κουμπώνει σε παλιό chipset , έστω και με μειωμένες δυνατότητες 

Δεν έχει και πολύ σημασία, όπως βλέπουμε όσοι δεν είμαστε τυφλοί,εκεί οδηγούμαστε και από τις δυο Εταιρίες.. και αν δεν το κάνουν αυτές το φροντίζουν μια χαρά οι κατασκευάστριες "μητρικών"..

Το point του ποστ μου είναι ότι και εμείς τα ζητάμε όλα και τσάμπα αν γίνεται.. Στους επόμενους επεξεργαστές θα ενσωματώσει λέει τον thunderbolt controller και εμείς αν γίνονταν θα θέλαμε να τον κουμπώσουμε σε 1150 socket.. αυτό είναι παραλογισμός ως προς το τι ζητάμε..

Δημοσ.

Οχι θα αφηνε να παιξουν μπαλα με τον 24/48 του χιλιαρικου σε 300ε board που εχουν ξεμεινει στην αγορα, μαλλον ακουσε και λιγο κλαψα απο τους κατασκευαστες mobo, που περιμεναν να σπρωξουν με το κιλο τα overkill και overpriced x570 και ολοι πανε και αγοραζουν b450 και οτι παλιο x470 ακομα και x370 ειχε μεινει στα ραφια. 

Οποτε τα πραγματα ειναι απλα το entry level board για zen 2 TR θα παει στο 500αρι για κατι τυπου 4 channel prime και η 8 channel zenith extreme θα ακουμπησει τιμουλα dominus extreme, γιατι στο κατω κατω οποιος εχει 2500€ για ενα cpu, ας βρει και 1500€ για μητρικη.

Δημοσ.

Εγώ ξέρω και λέω πώς αυτή την στιγμή ο tr 1920x αρχίζει απο 250 € ,με μητρική γύρω στα 300€ , έχεις HEDT πλατφόρμα με κόστος 550 €, λιγότερο απο ένα intel cpu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τη πω την αμαρτία μου: Τα ποστ μερικών εδώ μέσα τα διαβάζω με φωνή ταξιτζή στην Πατησίων.

Χωρίς καμιά τεχνική αιτιολόγηση και χωρίς καμία πηγή βγάλατε τη διάγνωση ότι η AMD θέλει να σας βάλει να αλλάξετε μητρική χωρίς να υπάρχει λόγος (και όχι επειδή το επιτάσσει η νέα γενιά επεξεργαστών).

ΥΓ: Για την Intel αντίθετα είναι γνωστό ότι μερικές από τις υποχρεωτικές αναβαθμίσεις μητρικής είναι marketing-enforced σε σημείο που ο περιορισμός μπορεί να παρακαμφθεί με software (officially unsupported από την Intel φυσικά).

https://www.anandtech.com/show/13238/pc-supplier-adds-support-for-coffee-lake-cpus-to-intel-h110-platforms

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.

Πάνω στη φούρια σας γράψετε δε μπήκατε καν στον κόπο να διαβάσετε το άρθρο, και αν κάποιοι μπήκατε δεν καθίσατε να το σκεφτείτε. Σε καμία περίπτωση δεν "ιντελίζει" και όποιος το είπε αυτό είτε είναι άσχετος (και καλό θα ήταν να μη σχολιάζει σε τεχνολογικό φόρουμ), είτε δεν έχει το απαραίτητο IQ.  Η Ιντελ άλλαζε τσιπ όταν οι επεξεργαστές ήταν ίδιοι απλά γιατί έτσι ήθελε. Η AMD σου λέει ότι οι καινούριες μητρικές δε θα υποστηρίζουν παλιότερους επεξεργαστές...Και δεν το κάνει γιατί έτσι της ήρθε στο μυαλό...Είναι καθαρά τεχνολογικό το θέμα και εκτός αυτού το άρθρο, όπως και άλλοι που έγραψαν πριν από μένα αναφέρουν ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή θέλει κάποιος να μου πει ότι θα αγοράσει καινούρια MB για να βάλει πάνω παλιό επεξεργαστή;Για ποιο λόγο;

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι και εγω ο αδαης?

Ποτε ειπε η amd για τους tr οτι οι παλιες μητρικες, με το παλιο chipset, θα παιρνουν τους νεους επεξεργαστες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...