Γιαούρτι Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 να κάνω μια μάλλον ηλίθια ερώτηση. Περιμένω να βγει το διαβατήριο μου. Μπορώ να κλείσω εισιτήρια αεροπορικά χωρίς να το έχω. Χρειάζεται να δηλώσω κάπου αριθμό; Νομίζω δήλωνα αριθμό ταυτότητας αλλά ήταν για ταξίδι στην ΕΕ Δε ξέρω ακόμα με ποια εταιρία θα ταξιδέψω και είναι μπέρδεμα. Αλλιώς θα δοκίμαζα να κάνω μια δοκιμαστική κράτηση. Φαντάζομαι το διαβατήριο θα χρειαστεί μόλις φτάσω στην άλλη χώρα, σωστά;
txcellas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε να κάνω μια μάλλον ηλίθια ερώτηση. Next 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Γιαούρτι είπε να κάνω μια μάλλον ηλίθια ερώτηση. Περιμένω να βγει το διαβατήριο μου. Μπορώ να κλείσω εισιτήρια αεροπορικά χωρίς να το έχω. Χρειάζεται να δηλώσω κάπου αριθμό; Νομίζω δήλωνα αριθμό ταυτότητας αλλά ήταν για ταξίδι στην ΕΕ Δε ξέρω ακόμα με ποια εταιρία θα ταξιδέψω και είναι μπέρδεμα. Αλλιώς θα δοκίμαζα να κάνω μια δοκιμαστική κράτηση. Φαντάζομαι το διαβατήριο θα χρειαστεί μόλις φτάσω στην άλλη χώρα, σωστά; Αφού ούτε εταιρεία δεν ξερεις τι ψάχνεις; Δοκιμαστική κράτηση; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, πρέπει να πληρώσεις,έστω και για να διατηρήσεις την τιμή για λίγες μέρες. Τα στοιχεία στα ζητά όταν κάνεις check in.
.:Cabal:. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Αν και έχω την αίσθηση πως τρολάρεις θα σου δώσω σοβαρή απάντηση πάρα αυτά. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προφανώς και δεν απαιτείται διαβατήριο οπότε μπορείς να αναγράψεις τον αριθμό της ταυτότητας σου αν σου ζητάει κάτι τέτοιο η εταιρία με την οποία θα πετάξεις. Αν τώρα σκοπεύεις να ταξιδέψεις κάπου αλλού εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις διαβατήριο. Αν δεν έχεις δεν μπορείς να ταξιδέψεις όπως και να έχει οπότε μικρή σημασία έχει η κράτηση σου.
Γιαούρτι Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 ρε τύποι δε με καταλάβατε. Το διαβατήριο θα βγει, δε το έχω ακόμα. Μπορώ να κλείσω εισιτήριο χωρίς αυτό; Εννοείται ότι μέχρι να ταξιδέψω θα το έχω. Απλά απορώ αν σε κάποια φάση της κράτησης μου ζητήσει αριθμό διαβατηρίου. Λογικά όχι αλλά λέω μήπως και..... Για εκτός ΕΕ μιλάμε οπότε το χρειάζομαι.
kaliakman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Το διαβατήριο στο ζηταει στο check in. Οπότε μια χαρά μπορείς να κάνεις κράτηση. 2
isay Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε να κάνω μια μάλλον ηλίθια ερώτηση. Περιμένω να βγει το διαβατήριο μου. Μπορώ να κλείσω εισιτήρια αεροπορικά χωρίς να το έχω. Χρειάζεται να δηλώσω κάπου αριθμό; Νομίζω δήλωνα αριθμό ταυτότητας αλλά ήταν για ταξίδι στην ΕΕ Δε ξέρω ακόμα με ποια εταιρία θα ταξιδέψω και είναι μπέρδεμα. Αλλιώς θα δοκίμαζα να κάνω μια δοκιμαστική κράτηση. Φαντάζομαι το διαβατήριο θα χρειαστεί μόλις φτάσω στην άλλη χώρα, σωστά; Αναλογα με την εταιρεία, χωρα διέλευσης και τελικής αφιξης, καθώς και αν ταξιδευεις εντος χωρών Σενγκεν Ο γενικός κανονας ειναι οτι οταν κάνεις κράτηση και αγορα δεν σου ζητείται αριθμος ταυτοτητας/διαβατηρίου παρα μονο το ονοματεπώνυμο οπως αναγράφεται σε αυτό. Οταν ερθει η ώρα να κανεις online check in (συνήθως 2-3 μερες πριν την πτήση που εκει δηλώνεις το ID που θα ταξιδέψεις και το αριθμό του. Δοκιμάστική κράτηση δεν υφίσταται, οποτε αν ειναι να ταξιδεψεις πολύ μετά απο οταν παραλαβεις το διαβατηριο και θες να καβατζωσεις τιμή, κάνε την αγορα του εισιτηριου και στο checkin δηλωνεις οτι θες. Κρατω μια πολύ μικρη επιφύλαξη για την εκάστοτε εταιρεία αλλα μπορεις ευκολα να το λύσεις επικοινωνόντας μαζί τους πριν προβείς στην αγορα. Κοινή λογική.
cumulus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 ΗΠΑ που πηγα το πασχα στην κρατηση εισιτηριου ζηταει τον αριθμο διαβατηριου. 1
asemnos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 15 λεπτά πριν, cumulus είπε ΗΠΑ που πηγα το πασχα στην κρατηση εισιτηριου ζηταει τον αριθμο διαβατηριου. Το ιδιο κι εμενα, τον Μαρτιο για Νεα Υορκη.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Εγω μπηκα να τονίσω οτι δεν υπάρχει ηλιθια ερώτηση, υπάρχει μονο ο ηλιθιος που την εκανε. 😛 Κατα τα αλλα, ξεκινα να κανεις κράτηση και μέχρι να φτασεισ στο σημειο που πληρώνεις εχει πολλα βήματα, ε, εκει δες αν σου ζητάει τον αριθμό διαβατηρίου ή μονο το όνομα οπως θα αναγραφεται στο διαβατηριο. Το να πληρώσεις ειναι το τελευταίο βημα, οποτε κανε τα τεστ σου.
gthe Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Εγώ θα σου έλεγα να μην το βγάλεις πριν πάρεις το διαβατήριο στα χέρια σου, για ένα και μόνο απλό ρίσκο: Να γράψεις το αγγλικό σου όνομα στο εισιτήριο με ένα μικρό λάθος σε σχέση με το πρότυπο ΕΛΟΤ που ακολουθεί το διαβατήριο πάντα. Υπάρχει περίπτωση να έχεις μια μικρή διαφορα σε κανα γραμμα που σεν σου περνάει από το μυαλό 1 1
dtzgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, cumulus είπε ΗΠΑ που πηγα το πασχα στην κρατηση εισιτηριου ζηταει τον αριθμο διαβατηριου. Για ΗΠΑ μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο και να συμπληρώσεις τα στοιχεία του διαβατηρίου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που ζητάει (αν έχεις εστα, πού πας, πού μένεις κλπ) αργότερα, το ελάχιστο 3 μέρες πριν το ταξίδι. Το έχω κάνει, είναι τσεκαρισμενο.
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ,...............,. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2019 από papoys1
cumulus Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, dtzgr είπε Για ΗΠΑ μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο και να συμπληρώσεις τα στοιχεία του διαβατηρίου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που ζητάει (αν έχεις εστα, πού πας, πού μένεις κλπ) αργότερα, το ελάχιστο 3 μέρες πριν το ταξίδι. Το έχω κάνει, είναι τσεκαρισμενο. Ισως παιζει ρολο η εταιρια που το κλεινεις.Εμενα παντως δε με αφηνε να προχωρησω στη διαδικασια κρατησης αν δεν εδινα τον αριθμο διαβατηριου.Παταγα επομενο και εβγαινε η ειδοποιηση να συμπληρωσω τον αριθμο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα