ThanasisKuriakidou Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα!Φέτος, είμαι δευτεροετής φοιτητής και απο την πρώτη χρονιά, από τα 15 μαθήματα που έδωσα και στις εξετάσεις του εαρινού και στις εξετάσεις του χειμερινού και στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, κόπηκα σε 3 σύνολο .Αυτό που με προβλήματιζει, είναι πως από τα 12 αυτά μαθήματα που πέρασα, τα 8 (!!!), τα πέρασα με 5... Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, δεν είμαι αυτός που θα ρίξει πολλές ώρες στο διάβασμα.Πιστεύω πως, τις περισσότερες φορές, ο βαθμός αντικατοπτρίζει τη δούλεια που ένας μαθητής έριξε στο διάβασμα.Έτσι και σε μένα, το 5 δείχνει πως είμαι ένας φοιτητής, ο οποίος δε διαβάζει για 7-8+ και άριστους βαθμούς, αλλά πως απλώς στοχεύει για να περάσει...κι Ο,ΤΙ δήλαδη είμαι όντως και στα αλήθεια. Όμως, αυτό που με προβληματίζει εδώ και μια εβδομάδα είναι ο τελικός βαθμός πτυχιού.Πολλοί και πολλές θα μου πείτε "Ειναι νωρίς ακόμα να σκέφτεσαι τέτοια" κτλ., αλλά επειδή ακρίβως με ξέρω καλά, και όπως σας είπα δεν είμαι από αυτούς που διαβάζει πολύ, το πτυχίου θα το βγάλω με μάξιμουμ 6 (άντε μέχρι 6,5, με τίποτα παραπάνω)... Γι'αυτό τώρα ρωτώ, πόσο μετράει ο βαθμός πτυχίου στην εργασία Ελλάδα/εξωτερικό, μεταπτυχιακό και ό,τι άλλο σκεφτέται που ζήτανε πτυχίο πανεπιστημίου (και συγκεκριμένα βαθμό);Ειδικά, όταν μίλαμέ για το 2019, όπου οι πτυχιούχοι είναι πάρα πολλοί και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, ζητώ συγγνώμη άμα σας κούρασα με τις πολλές λεπτομέρεις!!! Υ.Γ. Ίσως να μη παίζει ρόλο, αλλά σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων.Αυτό το γράφω για να μη πιστεύετε πως θα βγώ με κανά πτυχίο πολυτεχνίου ξέρω γω, οπότε να είχα ένα "ελαφρυντικό" με τον χαμηλό βαθμό πτυχίου, πως δηλαδή ειμαι σε μία απαιτητική σχολή με δύσκολα μαθήματα κτλ. (κι αυτό το γράφω χωρίς, φυσικά, να στοχεύω να μειώσω τη σχολή/το τμήμα του καθενός).
paylidis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Όπως έχω γράψει και σε παλαιότερο θέμα που παίζει λίγο πιο κάτω προσωπικα Και βάσει της πορείας μου έως σήμερα το θεωρώ πολύ σημαντικό. Εξαρτάται βέβαια και που αποσκοπείς να δουλέψεις και φυσικά το αντικείμενο σου...για εμένα έχεις χρόνο να το σώσεις. Προσπάθησε το 1
vasilis1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Εμένα προσωπικά δεν μου δημιούργησε πρόβλημα ( 6,96 ) αλλά τώρα που βρίσκομαι ,μετά από αρκετά χρόνια ,στην απόκτηση δεύτερου πτυχίου και είμαι ξανά κοντά στις διαδικασίες βλέπω ότι πλέον αρχίζει να εμφανίζει σημαντικότητα ο βαθμός πτυχίου.ειτε αυτό για να συνεχίσεις ως μεταπτυχιακος όπου λόγω της κατάργησης των διδάκτρων θα γίνει πιο δυσκολη η επιλογή ,είτε ως μέτρο σύγκρισης σε αναζήτηση εργασίας.αποψη μου είναι τουλάχιστον στα πιο εύκολα μαθήματα πίεσε τον εαυτό σου για τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και στα δυσκολότερα πήγαινε για το 5. 1
ELTASSOS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Παιζει πολυ μεγαλο ρολο καθως και ποσα χρονια θα κανεις για να τελειωσεις. Ιδιαιτερα στο εξωτερικο....αν ενα 4ετες το τελειωσεις στα 8 χωρις σημαντικο λογο με αποδειξεις οικονομικα οικογενειακα πολιτικα υγειας θεματα, αλλα λογω κωλοβαρεματος θεωρεισαι αχρηστος. 1
christakos07 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μετά τον πρώτο χρόνο εργασίας στον τομέα σου, δε θα παίζει απολύτως κανένα ρόλο. 1
arianosfc Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε καμία δουλειά δεν θα σε πάρουν μόνο κ μόνο γιατί έχεις πτυχίο με 9. Ωστόσο ξέρω παιδιά που σπουδάζουν νομική και επειδή θέλουν βαθμό για μεταπτυχιακά κτλ κτλ γράφουν σε μαθήματα 9 και το κόβουν για να το ξανά δώσουν μέχρι να πάρουν 10. Ακραίο αλλά γι αυτούς είναι σημαντικό. Για μένα μην σε νοιάζει ο βαθμός αλλά να πάρεις το πτυχίο as quick as possible γιατί τα χρόνια που θα χάσεις στην σχολή θα σου στερησουν χρόνια από την επαγγελματική πορεία και εμπειρία που μετράνε σαφώς περισσότερο. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από arianosfc 1
obby Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, arianosfc είπε Σε καμία δουλειά δεν θα σε πάρουν μόνο κ μόνο γιατί έχεις πτυχίο με 9. Για να μη λέει ο καθένας το δικό του, ίσως θα έπρεπε κάποτε να γίνει έρευνα που να συνδέει βαθμό πτυχίου με επαγγελματική αποκατάσταση. OP, λογικά η σχολή σου δίνει το δικαίωμα να ακυρώσεις κάποια μαθήματα που πέρασες. Διάλεξε κάποια που νομίζεις ότι έχεις τις καλύτερες πιθανότητες να γράψεις καλά με λίγο διάβασμα και θα αυξήσεις το μέσο όρο σου. Από κει και πέρα, μιας και δείχνεις να νοιάζεσαι δηλαδή, θα μπορούσες να περιορίσεις το "απλώς στοχεύω να περάσω". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα