Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Και οι x570 στις τιμές τους κοροϊδία είναι. Αλλά με ~180 περίπου που πήρα την prime παρόλο που είναι barebones μητρική παίρνεις τουλάχιστον 400A vrms και pcie4 (συν περισσότερα usb και sata από τις b450). Για μένα το sweet spot είναι τα 130 euros της x470 gaming plus max.

Δεν διαφωνώ, οι διαφορές tomahawk και gaming plus είναι πολύ μικρές. Ότι από τα δυο και να πάρεις δε θα κάνεις λάθος. Απλά για εμένα το ιδανικό θα ήταν η gaming plus να έχει τις ψύκτρες της tomahawk... Αλλά και η gaming pro carbon B450 είναι φοβερή. Έχει τα ίδια ακριβώς vrm με την gaming plus καλύτερη ψύξη και από την tomahawk, εχει wifi intel lan και καλύτερη κάρτα ήχου. Αν κάποιος θέλει κάτι από αυτά είναι καλή επιλογή. Απλά τις μνήμες τις πάει μέχρι 3466..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DOR1K1N είπε

αντε να εμφανιστουν Β550 επιτελους.. σε λογικες τιμες ελπιζω του στυλ 80-160 ευρω

Γιατί τι διαφορά θα έχουν από τις Β450; Το pci 4.0; Σιγά που χρησιμοποιείται..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Dantε είπε

Οχι δεν αξιζει η διαφορα.

Η max ειναι υπεραρκετη.

Dante, να σε ρωτησω, δυσκολευτηκες καθολου να σου δει τον επεξργαστη η Tomahwak? Έχουμε την ίδια και ειμαι στον 2600χ και σκέφτομαι επειδή χρειάζομαι επεξεργαστική ισχύ να παω στον δικό σου.

Επεξ/σία από Telumetar
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί τι διαφορά θα έχουν από τις Β450; Το pci 4.0; Σιγά που χρησιμοποιείται..

Ίσα ίσα ούτε το pcie4 θα έχουν οι b550 σύμφωνα με τα τελευταία leaks. Απλά ένα καθυστερημένο rebadged b450 θα είναι με native υποστήριξη zen 2. Κάτι που το κάνουν ήδη οι b450 max.

1 ώρα πριν, DOR1K1N είπε

αντε να εμφανιστουν Β550 επιτελους.. σε λογικες τιμες ελπιζω του στυλ 80-160 ευρω

Αν είναι να δώσεις 150+ ευρώ για b550, you are doing it wrong.😂

Με τα ίδια λεφτά παίρνεις τούμπανη x470 ή φτηνιάρα x570.

Με ελάχιστα παραπάνω παίρνεις prime x570-p ή x570 aorus elite που είναι πολύ τίμιες μητρικές.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ilos είπε

Και οι x570 στις τιμές τους κοροϊδία είναι. Αλλά με ~180 περίπου που πήρα την prime παρόλο που είναι barebones μητρική παίρνεις τουλάχιστον 400A vrms και pcie4 (συν περισσότερα usb και sata από τις b450). Για μένα το sweet spot είναι τα 130 euros της x470 gaming plus max.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Telumetar είπε

Dante, να σε ρωτησω, δυσκολευτηκες καθολου να σου δει τον επεξργαστη η Tomahwak? Έχουμε την ίδια και ειμαι στον 2600χ και σκέφτομαι επειδή χρειάζομαι επεξεργαστική ισχύ να παω στον δικό σου.

Να δυσκολευτει γιατι;

Εφοσον κανεις bios update τον βαζεις και παιζει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, marksk είπε

Εγώ tomahawk max και 3700 πήρα, αλλά μέχρι να καταλήξω, άλλαξα 300 γνώμες...

Intel και πάλι Intel χαχα

Ναι ρε φιλε πρωτη φορα φτιαχνω AMD build και δυσκολευομαι παρα πολυ να καταληξω σε μητρικη και RAM... Παλια ηταν πιο απλα τα πραγματα νομιζω 😛

Ειδικα για RAM πρεπει να εχεις 4 μεταπτυχιακα για να καταληξεις

Επεξ/σία από starmanwarz
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, starmanwarz είπε

Ναι ρε φιλε πρωτη φορα φτιαχνω AMD build και δυσκολευομαι παρα πολυ να καταληξω σε μητρικη και RAM... Παλια ηταν πιο απλα τα πραγματα νομιζω 😛

Ειδικα για RAM πρεπει να εχεις 4 μεταπτυχιακα για να καταληξεις

Μπα πλέον είναι ez. Ή πας σε micron e-dies και τα κλοκάρεις κάργα (crucial ballistix) ή σε bdies για λίγο πιο σφιχτά timings με τα διπλά λεφτά όμως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα ότι οι b550 θα έχουν 1 pcie 4 για τη σύνδεση vga με cpu και ένα nvme pcie  4 με τη CPU. Το chipset με τη CPU θα είναι pcie 3.

Δεδομένου ότι οι ryzen 3000 έχουν native pcie 4 δεν το θεωρώ απίθανο!

Επεξ/σία από thanosAIAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/10/2019 στις 4:09 ΜΜ, Dantε είπε

Να δυσκολευτει γιατι;

Εφοσον κανεις bios update τον βαζεις και παιζει. 

Ρε παιδιά μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ? Σε tomahawk max έχω τον ryzen 2600x και τρέχει στα 4,05. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τρέχει στα 4,2 ? Σε θερμοκρασίες σε παιχνίδια είμαι από 36-52 με την arctic freezer 34 duo ? Πρέπει να περάσω το τελευταιο bios της tomahawk max ?

Επεξ/σία από Skrez1982
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε

Ρε παιδιά μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ? Σε tomahawk max έχω τον ryzen 2600x και τρέχει στα 4,05. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τρέχει στα 4,2 ? Σε θερμοκρασίες σε παιχνίδια είμαι από 36-52 με την arctic freezer duo ? Πρέπει να περάσω το τελευταιο bios της tomahawk max ?

Άμα μιλάμε για all core, normal είναι τα 4.05 για τον 2600x. Επίσης παίζει ρόλο και η ψύξη. Κάποιος με καλύτερη θα μπουστάρει 100-200 Mhz παραπάνω από κάποιον με την stock.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν μπαίνω στο bios της tomahawk στο πάνω σημείο αναφέρει την ταχύτητα της cpu και των μνημών. Εκεί το βλέπω. Αλλά και με hwinfo πάλι το ίδιο δειχνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...