Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Mr^Robot είπε

Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν ποιο πάνω από τον συμφορουμιτη .. 

Τι αλληλεπίδραση μπορεί να έχει ένας κάτοχος του φιδιού από το ίδιο το ζώο;

Μια γάτα , ένας σκύλος , ακόμα και ένα πουλί μπορεί να "παίξει" μαζί σου με όλες της ενοιες της λέξης.

Δεν έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο ερπετό , απλά λέω.. ότι δεν βρίσκω το νόημα να το έχει κάποιος στο σπίτι του. Δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε ως ενα άγριο ζώο καί θύτης , με σκοπό την επιβίωση στην άγρια φύση.

Κοιτα,σιγουρα κανενα ζωο εκτος απο τον σκυλο και γατα δεν εξελιχθηκε για κατοικιδιο ουτε τα πουλια ουτε τα ψαρια. Εγω και πολλοι αλλοι βγαζουν το φιδι τους σχεδον καθημερινα απο το κλουβι και το αφηνουν πανω τους ή το κρατανε αφηνοντας το να εξερυνησει. Οταν το βαζω κοντα στον λαιμο μου ειναι σαν αγκαλια απο τριχρονο μετα θα γινει αγκαλια απο ενηλικα.😉

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ευκολία συντήρησης ψάχνεις;

Τι ακριβώς σου προσφέρει ένα φίδι σαν κατοικίδιο;

Το φιδι για συντηρηση ειναι απλα φαι μια με 2 φορες τον μηνα αλλαγη νερου μια φορα καθε 2-3 μερες και να μαζευεις τα κακα του που το δικο μου χεζει μια φορα τον μηνα. Σχεδον ολα τα φιδια που πουλουνται ως καλα κατοικιδια "ανεχονται" να το βγαζουν το φιδι σχεδον καθημερινα απο το κλουβι και το αφηνουν πανω τους ή το κρατανε αφηνοντας το να εξερυνησει. Οταν το βαζω κοντα στον λαιμο μου ειναι σαν αγκαλια απο τριχρονο μετα θα γινει αγκαλια απο ενηλικα.😉Τουλαχιστον μου προσφερει παραπανω απο ψαρια.

7 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

@ts, βλεπεις πολυ GNTM...

Οχι καθολου ουτε μια φορα.

4 ώρες πριν, teddy71 είπε

Aν ξαφνικά μια μερα χαθείς από το φόρουμ θα ξέρουμε τον λόγο!!!

Χαχαχα τωρα ειδικα με 50 εκ φιδι μεχρι και ενα νεογενητο γατι μπορει να το βγαλει και οταν γινει κοντα στα 2 μετρα μεχρι και η αδερφη μου που τοτε θα ειναι λυκειο θα μπορει να βγαλει απο πανω της χωρις προβλημα. Δεν ειναι ανακοντα να σου θυμησω.

3 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Ειναι μαγκια να εχεις φιδι, τα κατοικιδια που ανεφερες ειναι κοινοτυπα.

Δεν το κανω τοσο για την μαγκια ισα ισα το κρυβω σε πολλους γιατι με κοροιδευουν απλα το θαυμαζω τοσο πολυ αυτο το πανεμορφο ζωο που ηθελα να το χω και σπιτι μου και μακαρι να με αξιωσει ο θεος να μην μεινω με ενα.😉

1 ώρα πριν, DrLo είπε

Περιέγραψες μόνος σου γιατί είναι εντελώς ηλίθιο να έχει φίδι για κατοικίδιο.

Το να ειναι κάτι όμορφο και ύσηχο δεν αρκεί για να είναι κάτι κατοικίιδιο. Υπάρχουν πολύ όμορφες και απίστευτα ύσηχες πέτρες πχ.

Πάρε καλύτερα Tamagotchi

Δηλαδη με την λογικη σου και τα ψαρια ειναι εντελως ηλιθια κατοικιδια και τα πουλια που μπορει να κελαιδουν και να σε ξυπνουν 6 το πρωι ειναι χαλια κατοικιδια αρα τα μονα κατοικιδια που πρεπει να εχει ο ανθρωπος ειναι σκυλος και γατα, εγω διαφωνω.

1 ώρα πριν, Thulogur είπε

Και σε ποια χώρα μπορούν τα φίδια για κατοικίδια ;

Στην ελλαδα επιτρεπονται τα φιδια για κατοικιδια.

1 ώρα πριν, super3bingo είπε

Λογικά σε καμία!

Στην ελλαδα επιτρεπονται τα φιδια για κατοικιδια δεν κανω κατι παρανομο.

1 ώρα πριν, stormrain είπε

Λογικα θα πρεπει να ειναι θεμα dna. Οι περισσοτεροι ειναι προγραμματισμενοι να φοβουνται τα φιδια για τον ιδιο λογο που φοβουνται οποιονδηποτε κυνηγο στη φυση. Φανταζομαι στο μακρινο παρελθον αν δεν ειχες εμφυτη ταση να φοβασαι το φιδι και να απομακρυνεσαι οταν το εβλεπες, αυτο σε δαγκωνε και πεθαινες στην σπηλια σου ξερωγω αφου ειχε μολυνθει η πληγη σου. Υποθετω για αυτον το λογο και στον  χριστιανισμο παιζει τον ρολο του κακου ο οφις και οχι η καταραμενη χηνα.

Οποτε το να εχεις ενα κατοικιδιο για το οποιο τρεφεις φοβια δεν φανταζει και πολυ λογικο.

Στο σημειο αυτο βεβαια να πουμε πως τα (μη κατοικιδια) φιδια στην Ελλαδα ειναι παρεξηγημενα. Ο περισσοτερος κοσμος τα φοβαται και κοιταει να τα εξοντωσει, ωστοσο το μονο επικινδυνο υπο προυποθεσεις φιδι ειναι η οχια και ειναι σπανιο να την συναντησεις. Προσωπικα δεν τα φοβαμαι αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα τα επελεγα για κατοικιδιο, δεν ξερω καν πως μπορεις να αλληλεπιδρας μαζι τους και περαν του wow factor του "μαγκες για τσεκαρετε το κατοικιδιο μου", δεν ξερω αν μπορεις πραγματικα να πεις πως ειναι καλη φαση η φροντιδα του με τα κατεψυγμενα ποντικακια κλπ.
Αλλα ενταξει, γουστα ειναι αυτα, εδω σε ενα pet shop στο κεντρο εβλεπα παλια ο,τι κουλα κατοικιδια μπορεις να φανταστεις, απο βατραχους μεχρι σκορπιους και ταραντουλες. 

Έπιτελους ενας λογικος ανθρωπος, κοιτα εγω δεν τα φοβαμε και τοσο παρολο που οταν ειμουν στο πετσοπ πηγα να χαιδευσω ενα σαν κουταβι και εβαλα τα χερια μου σαν ηληθιος και με δαγκωσε.

Θα επερνα ταραντουλα αλλα δεν ξερω αν ειμαιμ αλλεργικος στο δηλητηριο τους και μου πηρε 2 χρονια να πεισω την μαμα μου για το φιδι. Θα εχω κανει εγω παιδια μεχρι να την πεισω για ταραντουλα. Επισης μπορεις να κρατησεις το φιδι σου στα χερια σου και να το αφησεις να σε "αγκαλιασει" που νιωθει πολυ ωραια. Αμα σε ενδιαφερει δες το πρωτο φιδι αυτου του βιντεο για να δεις πως θα ειναι ο δικος μου σε λιγα χρονια 

38 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Γτ πολυ απλα τα φιδια δεν ειναι κατοικιδια.Ο φυσιολογικος τοπος ζωης τους ειναι αλλου.Αμα ειναι να φερουμε και καμια τιγρη σπιτι να το φυλαει.

Κοιτα συμφωνω οτι τα φιδια ειναι χειροτερα κατοικιδια απο τις γατες και τους σκυλους.Αλλα εκει που διαφωνω ειναι οτι ειναι χειροτερα κατοικιδια απο καναρινια η πουλια και ψαρια γενικοτερα. 

Επεξ/σία από ManosMax
Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι το ιδανικό κατοικίδιο, αλλά  δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι τρελός επειδή του αρέσουν.

Το ζήτημα είναι να μπορείς να του παρέχεις τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, The_Judas είπε

Σίγουρα δεν είναι το ιδανικό κατοικίδιο, αλλά  δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι τρελός επειδή του αρέσουν.

Το ζήτημα είναι να μπορείς να του παρέχεις τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης...

Aκριβως thats my point!!!!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ManosMax είπε

Aκριβως thats my point!!!!

Απλά στερείται η ελευθερία του ζώου, για να ικανοποιηθούν τα κόμπλεξ του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christakos07 είπε

Απλά στερείται η ελευθερία του ζώου, για να ικανοποιηθούν τα κόμπλεξ του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Οκ συμφωνω αλλα αυτο ισχυει με ολα τα κατοικιδια και τουλαχιστον τους προσφερουμε κατι καλυτερο απο οτι θα ειχαν στην φυση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ManosMax είπε

Οκ συμφωνω αλλα αυτο ισχυει με ολα τα κατοικιδια και τουλαχιστον τους προσφερουμε κατι καλυτερο απο οτι θα ειχαν στην φυση.

Θα ζήσει περισσότερο σε αιχμαλωσία ο βοας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ζήσει περισσότερο σε αιχμαλωσία ο βοας;

Ναι και εχει παρατηρηθει σε καποιες ακραιες περιπτωσεις τα φιδια συγκεκριμενα να ζωουν διπλασια απο οτι θα ζουσαν στην φυση γιατι δεν θα εχουν παρασητα,τσιμπουρια και τον φοβο οτι καθε λεπτο θα ειναι το τελευταιο τους.

Επεξ/σία από ManosMax
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ManosMax είπε

Ναι και εχει παρατηρηθει σε καποιες ακραιες περιπτωσεις τα φιδια συγκεκριμενα να ζωουν διπλασια απο οτι θα ζουσαν στην φυση γιατι δεν θα εχουν παρασητα,τσιμπουρια και τον φοβο οτι καθε λεπτο θα ειναι το τελευταιο τους.

Άρα θα πάρετε σύνταξη μαζί; Γιατί βλέπω χρόνο ζωής στη φύση έχουν 20-30 χρόνια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, christakos07 είπε

Ναι μαλλον😂😂😂😂

Αυτο ειναι απο site δεν ειναι δικο μου.

"How long do snakes live? Garter snakes have the shortest average life expectancy, rarely surviving for more than 8-10 years in captivity. A pet corn snake will live for 15-20 years, and boa constrictors and ball pythons live for 20-30 years. The lifespan of all snakes is reduced by about 40-50% in the wild. The oldest recorded snake was a ball python which lived for 48 years."

• Super Moderators
Δημοσ.
51 minutes ago, BackFromHell said:

@ts, βλεπεις πολυ GNTM...

Αν έχει πάει στον ΕΣ τότε θα έπρεπε να ξέρει ότι όλοι οι Ελληνες μπορούν να έχουν τουλάχιστον ένα φίδι στο σπίτι. 😛

Δημοσ.

αν και γνωρίζω ότι δεν κάνει να ζουν σε καθεστώς υπό αιχμαλωσίας

αντί για φίδι θα προτιμούσα να έχω στο σπίτι μια αρκούδα ή ένα λύκο ή έναν πάνθηρα ή μια τίγρη

βέβαια αντί όλων αυτών έχω φορτωθεί μια χελώνα νερού η οποία μια χαρά μεγαλώνει και σε λίγο θα θέλει πισίνα αντί για ενυδρείο (έχει ήδη το μεγαλύτερο μέγεθος)

και ένα πουλί (διασταύρωση καναρινιού - φλώρου) που το καλοκαίρι θες παυσίπονα..

παλιότερα είχαν περάσει από τα χέρια μου αρκετά σκυλιά αλλά όλα πέθαναν από γεράματα σε ηλικία από 17-18 έως 19 χρονών και επειδή δένεσαι μαζί σου καθώς είναι ζώα που έχουν ψυχή δεν μπορώ να ασχοληθώ ξανά είναι πολύ ψυχοφθόρο και δεν έχω αντοχές

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να έχω φίδι για κατοικίδιο, γιατί πολύ απλά έχω άλλα κατοικίδια που είναι ασύμβατα με το φίδι.

Είναι προφανές ότι αν κάποιος έχει γάτα, δεν γίνεται να έχει και φίδι και είναι επίσης προφανές ότι αν κάποιος έχει για κατοικίδιο hamster, δεν μπορεί να έχει κανένα από τα προηγούμενα.

Επίσης τα ερπετά είναι φυσικοί φορείς σαλμονέλας, οπότε τρώνε άκυρο και μόνο γι' αυτό ως κατοικίδια.

Σε ότι αφορά τα ψάρια, κάνετε λάθος, ειδικά για όσους έχουν ενυδρείο. Πρόκειται για... σχεδόν άθλημα... .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...