Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω παρατηρήσει οτι οι 19 στους 20 ελληνες θεωρουν τρελο το να εχεις φιδι για κατοικιδιο. Φυσικα μιλωντας για τα ακακα φιδια. Εγω προσωπικά εχω εναν βοα που τωρα ειναι 40εκ αλλα μπορει να φτασει 1.60 με 1.80 σε λιγα χρονια και ενα λιγο μπασταρδεμενο pitbull. Ο σκυλος σου κανει χαρες,η γατα νιαουριζει, το πουλι πεταει και τραγουδαει, το ψαρι κολημπαει και το φιδι ειναι απο τα πιο ομρφα ζωα στον κοσμο και τα πιο ήσυχα, να αναφερω οτι χρειαζονται φροντιζα μια φορα στις 2 με 3 μερες αλλαγη νερου μια με δυο φορες τον μηνα ταισμα και μια φορα τον μηνα αλλαγη υποστρωματος. Ενω ο σκυλος ολα αυτα που ειπα αλλα καθημερινα. Γιατι τα φιδια ειναι τοσο παρεξηγημενα ζωα???

Επεξ/σία από ManosMax
  • Confused 1
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα φιδια δεν κανουν για κατοικιδια....δεν ειναι σαν τα σκυλια και τις γατες.
εχουν ειδικες αναγκες 
υποφερουν στην αιχμαλωσια και κοντα στο 75%  πεθαινουν στον πρωτο χρονο σαν κατοικιδια  
θελουν πολυ διαφορετικο κλιμα και συνθηκες  απο αυτο που μπορει να τους προσφερει ενα σπιτι ( η μια βιτρινα)
γενικα το να εχεις τετοιου ειδους ζωα για κατοικιδια τους κανεις περισσότερο κακο παρα καλο και υποστηρίζεις ενα ειδος εμποριου που ειναι κακο για τα ζωα 

https://www.peta.org/living/animal-companions/snakes-never-pets/

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
  • Like 23
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν ποιο πάνω από τον συμφορουμιτη .. 

Τι αλληλεπίδραση μπορεί να έχει ένας κάτοχος του φιδιού από το ίδιο το ζώο;

Μια γάτα , ένας σκύλος , ακόμα και ένα πουλί μπορεί να "παίξει" μαζί σου με όλες της ενοιες της λέξης.

Δεν έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο ερπετό , απλά λέω.. ότι δεν βρίσκω το νόημα να το έχει κάποιος στο σπίτι του. Δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε ως ενα άγριο ζώο καί θύτης , με σκοπό την επιβίωση στην άγρια φύση.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mr^Robot είπε

Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν ποιο πάνω από τον συμφορουμιτη .. 

Τι αλληλεπίδραση μπορεί να έχει ένας κάτοχος του φιδιού από το ίδιο το ζώο;

Μια γάτα , ένας σκύλος , ακόμα και ένα πουλί μπορεί να "παίξει" μαζί σου με όλες της ενοιες της λέξης.

Δεν έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο ερπετό , απλά λέω.. ότι δεν βρίσκω το νόημα να το έχει κάποιος στο σπίτι του. Δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε ως ενα άγριο ζώο καί θύτης , με σκοπό την επιβίωση στην άγρια φύση.

Ειναι μαγκια να εχεις φιδι, τα κατοικιδια που ανεφερες ειναι κοινοτυπα.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ManosMax είπε

Ο σκυλος σου κανει χαρες,η γατα νιαουριζει, το πουλι πεταει και τραγουδαει, το ψαρι κολημπαει και το φιδι ειναι απο τα πιο ομρφα ζωα στον κοσμο και τα πιο ήσυχα, να αναφερω οτι χρειαζονται φροντιζα μια φορα στις 2 με 3 μερες αλλαγη νερου μια με δυο φορες τον μηνα ταισμα και μια φορα τον μηνα αλλαγη υποστρωματος. 

Περιέγραψες μόνος σου γιατί είναι εντελώς ηλίθιο να έχει φίδι για κατοικίδιο.

Το να ειναι κάτι όμορφο και ύσηχο δεν αρκεί για να είναι κάτι κατοικίιδιο. Υπάρχουν πολύ όμορφες και απίστευτα ύσηχες πέτρες πχ.

Πάρε καλύτερα Tamagotchi

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Λογικα θα πρεπει να ειναι θεμα dna. Οι περισσοτεροι ειναι προγραμματισμενοι να φοβουνται τα φιδια για τον ιδιο λογο που φοβουνται οποιονδηποτε κυνηγο στη φυση. Φανταζομαι στο μακρινο παρελθον αν δεν ειχες εμφυτη ταση να φοβασαι το φιδι και να απομακρυνεσαι οταν το εβλεπες, αυτο σε δαγκωνε και πεθαινες στην σπηλια σου ξερωγω αφου ειχε μολυνθει η πληγη σου. Υποθετω για αυτον το λογο και στον  χριστιανισμο παιζει τον ρολο του κακου ο οφις και οχι η καταραμενη χηνα.

Οποτε το να εχεις ενα κατοικιδιο για το οποιο τρεφεις φοβια δεν φανταζει και πολυ λογικο.

Στο σημειο αυτο βεβαια να πουμε πως τα (μη κατοικιδια) φιδια στην Ελλαδα ειναι παρεξηγημενα. Ο περισσοτερος κοσμος τα φοβαται και κοιταει να τα εξοντωσει, ωστοσο το μονο επικινδυνο υπο προυποθεσεις φιδι ειναι η οχια και ειναι σπανιο να την συναντησεις. Προσωπικα δεν τα φοβαμαι αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα τα επελεγα για κατοικιδιο, δεν ξερω καν πως μπορεις να αλληλεπιδρας μαζι τους και περαν του wow factor του "μαγκες για τσεκαρετε το κατοικιδιο μου", δεν ξερω αν μπορεις πραγματικα να πεις πως ειναι καλη φαση η φροντιδα του με τα κατεψυγμενα ποντικακια κλπ.
Αλλα ενταξει, γουστα ειναι αυτα, εδω σε ενα pet shop στο κεντρο εβλεπα παλια ο,τι κουλα κατοικιδια μπορεις να φανταστεις, απο βατραχους μεχρι σκορπιους και ταραντουλες. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, stormrain είπε

[...] Υποθετω για αυτον το λογο και στον  χριστιανισμο παιζει τον ρολο του κακου ο οφις και οχι η καταραμενη χηνα. [..]

Εάν δεις Χήνα να επιτίθεται, θα αλλάξεις γνώμη και θα αρχίσεις να κοιμάσαι αγκαλιά με τα φίδια

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ManosMax είπε

Εχω παρατηρήσει οτι οι 19 στους 20 ελληνες θεωρουν τρελο

Πρωτη προταση και δηλωνω follower.

Δημοσ.

Γτ πολυ απλα τα φιδια δεν ειναι κατοικιδια.Ο φυσιολογικος τοπος ζωης τους ειναι αλλου.Αμα ειναι να φερουμε και καμια τιγρη σπιτι να το φυλαει.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

τα φιδια δεν κανουν για κατοικιδια....δεν ειναι σαν τα σκυλια και τις γατες.
εχουν ειδικες αναγκες 
υποφερουν στην αιχμαλωσια και κοντα στο 75%  πεθαινουν στον πρωτο χρονο σαν κατοικιδια  
θελουν πολυ διαφορετικο κλιμα και συνθηκες  απο αυτο που μπορει να τους προσφερει ενα σπιτι ( η μια βιτρινα)
γενικα το να εχεις τετοιου ειδους ζωα για κατοικιδια τους κανεις περισσότερο κακο παρα καλο και υποστηρίζεις ενα ειδος εμποριου που ειναι κακο για τα ζωα 

https://www.peta.org/living/animal-companions/snakes-never-pets/

Κοιτα συμφωνω οτι τα φιδια ειναι χειροτερα κατοικιδια απο τις γατες και τους σκυλους.Αλλα εκει που διαφωνω ειναι οτι ειναι χειροτερα κατοικιδια απο καναρινια η πουλια και ψαρια γενικοτερα. Υπαρχουν πολλα εργαλεια στο εμποριο που καταφερνουν να διατηρησουν την συγκεκριμενη υγρασια και θερμοκρασια που εχει ενα φιδι στο φυσικο του περιβαλλον.Σχεδον ολα τα κατοικιδια φιδια τα εκτρεφουν για τον σκοπο κατοικιδιου οποτε δεν ¨ποναμε" τους πλυθησμους τους στην φυση. Τωρα για το 75% μπορει ειναι τραβηγμενο απλα τα φιδια θελουν λιγο παραπανω ψαξιμο και ερευνα στην αρχη αλλα μετα χρειαζονται πολυ λιγοτερη φροντιδα οσο ειναι στην  κατοχη σου απο αλλα ζωα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ManosMax είπε

Εχω παρατηρήσει οτι οι 19 στους 20 ελληνες θεωρουν τρελο το να εχεις φιδι για κατοικιδιο. Φυσικα μιλωντας για τα ακακα φιδια. Εγω προσωπικά εχω εναν βοα που τωρα ειναι 40εκ αλλα μπορει να φτασει 1.60 με 1.80 σε λιγα χρονια και ενα λιγο μπασταρδεμενο pitbull. Ο σκυλος σου κανει χαρες,η γατα νιαουριζει, το πουλι πεταει και τραγουδαει, το ψαρι κολημπαει και το φιδι ειναι απο τα πιο ομρφα ζωα στον κοσμο και τα πιο ήσυχα, να αναφερω οτι χρειαζονται φροντιζα μια φορα στις 2 με 3 μερες αλλαγη νερου μια με δυο φορες τον μηνα ταισμα και μια φορα τον μηνα αλλαγη υποστρωματος. Ενω ο σκυλος ολα αυτα που ειπα αλλα καθημερινα. Γιατι τα φιδια ειναι τοσο παρεξηγημενα ζωα???

Ευκολία συντήρησης ψάχνεις;

Τι ακριβώς σου προσφέρει ένα φίδι σαν κατοικίδιο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...