Manos fot. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω αυτό το σύστημα: motherboard: Gigabyte B450 Aorus M (rev. 1.0) CPU : AMD Ryzen 3 1200(με stock ψήκτρα) GPU : Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+(μεταχειρισμένη χωρίς να γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται η πάστα) RAM : G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz SSD : Intenso SATA III High Performance m.2A HDD : Toshiba P300 1TB Bulk PSU : Thermaltake Smart RGB 700W PC CASE : Thermaltake Versa C22 Snow Edition Το pc είναι ολοκαίνουργιο(1 μήνα). Ενώ της δύο πρώτες βδομάδες όλα δούλευαν ρολόι ξαφνικά αρχίσαν τα blue screen. Δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί το θεωρούσα φυσιολογικό μιαςκαι το ζόριζα στα παιχνίδια λίγο παραπάνω. Ξαφνικά γίνεται ένα blue screen (που για κάποιο λόγο δεν φόρτωνε και είχε κολλήσει στο 0%) και στην συνέχεια ξανά κολλάει στα γράμματα της Aurus(εκεί που λέει να πατήσεις f2, del, κτλπ). Μετά αφού δεν με άφηνε να πατήσω τίποτα πατάω διάφορα κουμπιά και μαζί με αυτό δοκίμασα και το ctrl+alt+del και έκανε επανεκκίνηση. Μου έβγαλε το ακόλουθο μήνυμα : reboot device select proper boot device insert boot media selected boot device press key Το ανοιγόκλεισα, το έβγαλα από την πρίζα, έβγαλα και ξανά έβαλα τους σκληρούς και την ραμ, έκανα ότι μπορείτε να φανταστείτε και δυστυχώς πάλι μου έβγαζε αυτό. Η μόνη φορά που το ξανα συνάντησα ήταν όταν άνοιξα για πρώτη φορά το pc και δεν είχε windows. Άρα υπέθεσα ότι έπρεπε να τα ξαναβάλω! Τέλος πάντων. Πίστεψα ότι η κατάσταση δεν σώνεται και χωρίς να περάσω back up τα αρχεία μου αναγκάστηκα να κάνω εκ νέου εγκατάσταση των windows 10 Αφού διαγράφτηκε ότι υπήρχε στον ssd όπου έτρεχε και τα windows και αντιμετώπισα προβλήματα όπως: δεν ήθελε για κάποιο λόγο GTP και ήθελε MBR( ούτε το ένα ξέρω τι κάνει ούτε το άλλο), είχα πολλά errors που τα προσπαθούσα να τα λύσω με διάφορα commands και στο τέλος κατέληξα να βγάλω τον hdd για να γίνει κανονικά η εγκατάσταση των windows. ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΆΦΕΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ. Μετά από μία εβδομάδα ενώ πάλι όλα λειτουργούσαν *σχεδόν ρολόι και εγώ ο κακόμοιρος άλλαξα πόσες ρυθμίσεις από αυτές που βρήκα στο youtube για να αποφύγω ξανά το ίδιο περιστατικό (safe mode κτλπ)...Πάλι τα ίδια! *Κάθε φορά πριν ανοίξουν τα windows παρατηρούσα μία παύλα που εμφανιζόταν για 1 δευτερόλεπτο αντί το κανονικό μενού που λέει f2, del με φόντο το σήμα της aurus. Κατά τα άλλα έμπαινε κανονικά μετά Τουλάχιστον τώρα λέω δεν θα το αφήσω και όταν πάει κάπου εκεί να κολλήσει πατάω το power button από το κουτί. Πλέον ο υπολογιστής και το Google chrome να ανοίξω μπορεί να μου κάνει τα ίδια. Έχω περάσει απο stress test τον cpu και την gpu και είχα σταθερά αποτελέσματα όπως και έχω κάνει διάγνωση της Ram από το "διαγνωστικά μνήμης των windows¨ και μου έβγαλε ότι όλα είναι μία χαρά. Τα error's των bleu screen παρατήρησα ότι είναι: Memory_Management (συνήθως μετά από πολύ ώρα gaming) CRITICAL_PROCESS_DIED (ακόμα και όταν είμαι στο google) Είχα της ραμ σε xmb profile της απενεργοποίησα και πάλι τα ίδια. Από την άλλη ούτε κακόβουλο λογισμικό δεν παίζει να είναι γιατί είμαι αρκετά προσεκτικός στο τη κατεβάζω και που μπαίνω και επιπλέον με το eset δεν είναι και εύκολο καθώς είναι αρκετά υπερπροστατευτικό θα έλεγα. Να φανταστείτε για να γράψω αυτό το κείμενο αναγκάζομαι να το σημειώνω παράλληλα και σε ένα πρόχειρο για να μην το χάσω και χρειαστεί να το ξαναγράψω τόσο συχνά συμβαίνει!😥 Εσείς τι λέτε ότι φταίει? Υπάρχει τρόπος να μην χρειαστεί να το τρέχω σε ειδικούς? Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από Manos fot.
Sheogorath Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα, κατέβασε το TM5 και βάλε το να τρέξει τεστ την μνήμη. 1
Manos fot. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 καλησπέρα! θα το κατεβάσω και θα σου πω αποτελέσματα Σήμερα έγινε και αυτό. Καινούριο πρώτη φορά το βλέπω. Μου έβγαλε ότι δεν ανιχνεύτηκαν προβλήματα. Κατι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο *Clock έλεγε 3000mhz ενώ εγώ το είχα βγάλει από xmb profile. Να κάνω BIOS update ή δεν παίζει ρόλο γιατί τώρα που το είδα εγώ έχω το version F4 και έχει βγεί το F42d.https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-M-rev-10/support#support-dl-bios
Sheogorath Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, Manos fot. είπε καλησπέρα! θα το κατεβάσω και θα σου πω αποτελέσματα Σήμερα έγινε και αυτό. Καινούριο πρώτη φορά το βλέπω. Μου έβγαλε ότι δεν ανιχνεύτηκαν προβλήματα. Κατι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο *Clock έλεγε 3000mhz ενώ εγώ το είχα βγάλει από xmb profile. Να κάνω BIOS update ή δεν παίζει ρόλο γιατί τώρα που το είδα εγώ έχω το version F4 και έχει βγεί το F42d.https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-M-rev-10/support#support-dl-bios Βάλε ΧΜΡ και ρίξε τα τρωτά μνήμης από τα 3000 στα 2800 να είσαι σίγουρος.
Manos fot. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Βάλε ΧΜΡ και ρίξε τα τρωτά μνήμης από τα 3000 στα 2800 να είσαι σίγουρος. Ωραία το έκανα. Τρέχει η ραμ στα 2800mhz. Εχθές είχα και αυτό το πρόβλημα κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού: Όλο προβλήματα. Από τότε που έχω χτίσει το pc βλέπω μπλέ οθόνες. Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει και τίποτα με το άνοιξε κλείσε συνέχεια?
Sheogorath Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 33 λεπτά πριν, Manos fot. είπε Ωραία το έκανα. Τρέχει η ραμ στα 2800mhz. Εχθές είχα και αυτό το πρόβλημα κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού: Όλο προβλήματα. Από τότε που έχω χτίσει το pc βλέπω μπλέ οθόνες. Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει και τίποτα με το άνοιξε κλείσε συνέχεια? Η εγκατάσταση των windows το πολύ πολύ. Με 2800 είχες θέματα; 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Βάλε ΧΜΡ και ρίξε τα τρωτά μνήμης από τα 3000 στα 2800 να είσαι σίγουρος. Ούτε εγώ ξερω τι σκατα διόρθωσε το Τ9 εδώ. Τρωτά μνήμης... Go home T9, you are drunk...
Manos fot. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Η εγκατάσταση των windows το πολύ πολύ. Μα και μετά το format πάλι είχα θέματα 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Με 2800 είχες θέματα; Ευτυχώς ακόμα όχι, αλλά δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα. Μπορώ να ελέγξω την κατάσταση των σκληρών με κάποιο καλό πρόγραμμα? Μήπως φταίει αυτό. Γιατί δεν γίνεται να κάνω συνέχεια έλεγχο και να μου βγάζει ότι όλα είναι μία χαρά και μετά από 5 λεπτά να μου πετάει blue screen. Παρεμπιπτόντως στο Bios update F41 της μητρικής μου αναφέρει Improve M.2 SSD compatibility .
Sheogorath Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, Manos fot. είπε Μα και μετά το format πάλι είχα θέματα Ευτυχώς ακόμα όχι, αλλά δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα. Μπορώ να ελέγξω την κατάσταση των σκληρών με κάποιο καλό πρόγραμμα? Μήπως φταίει αυτό. Γιατί δεν γίνεται να κάνω συνέχεια έλεγχο και να μου βγάζει ότι όλα είναι μία χαρά και μετά από 5 λεπτά να μου πετάει blue screen. Παρεμπιπτόντως στο Bios update F41 της μητρικής μου αναφέρει Improve M.2 SSD compatibility . Κατέβασε το hwinfo64. Κάτω κάτω έχει στοιχεία για τον δίσκο, γράφει και την υγεία. Κατεβασε το TM5 memory test, και τρέξε το. Πες μας αποτελέσματα. Αν δεν βρίσκεις κάποιο από τα παραπάνω πες μου να στείλω λινκ. Από κινητο μου είναι λίγο δύσκολο.
Manos fot. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Αυτά από TM5...για hdd τώρα βρήκα το hd sentinel γιατί το hwinfo ήθελε email και τέτοια και θα μου έπαιρνε πολύ ώρα. 1
Sheogorath Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Κομπλε σε βλέπω και στα δυο. Άστο ετσι και πες μας αν είναι οκ ή είχες κανα πρόβλημα. Το hwinfo64 στο free δεν θέλει μαιλ κτλ κτλ, αλλά έκανες την δουλειά σου όποτε όλα καλά.
Manos fot. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Το hwinfo64 Παίζει άλλο να βρήκα😁 Θα μπω και σε κανένα παιχνιδάκι για να το τεστάρω.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, Manos fot. είπε Το pc είναι ολοκαίνουργιο(1 μήνα). Ενώ της δύο πρώτες βδομάδες όλα δούλευαν ρολόι ξαφνικά αρχίσαν τα blue screen. Δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί το θεωρούσα φυσιολογικό μιαςκαι το ζόριζα στα παιχνίδια λίγο παραπάνω. Δεν ισχύει καθόλου αυτό που γράφεις, το σύστημα σε stock ρολόγια ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είναι σταθερό είτε δουλεύει στο 100% 1 ωρα ειτε 100 μέρες. Και 2 μέρες σερί να παίζεις, δεν είναι λογικό να περιμένεις να σου πετάξει BSOD, ίσα ίσα που θα έπρεπε να σε ανησυχήσει για αστάθεια του συστήματος. Μην μπλέκεις οτι το ζόρισα αρα λογικό να έχει BSOD. 2
Sheogorath Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Δεν ισχύει καθόλου αυτό που γράφεις, το σύστημα σε stock ρολόγια ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είναι σταθερό είτε δουλεύει στο 100% 1 ωρα ειτε 100 μέρες. Και 2 μέρες σερί να παίζεις, δεν είναι λογικό να περιμένεις να σου πετάξει BSOD, ίσα ίσα που θα έπρεπε να σε ανησυχήσει για αστάθεια του συστήματος. Μην μπλέκεις οτι το ζόρισα αρα λογικό να έχει BSOD. Το XMP δεν θεωρείται στοκ, όποτε λογικό να παιδεύεται με αυτές τις μνήμες. 1
Manos fot. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 12 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Δεν ισχύει καθόλου αυτό που γράφεις, το σύστημα σε stock ρολόγια ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είναι σταθερό είτε δουλεύει στο 100% 1 ωρα ειτε 100 μέρες. Και 2 μέρες σερί να παίζεις, δεν είναι λογικό να περιμένεις να σου πετάξει BSOD, ίσα ίσα που θα έπρεπε να σε ανησυχήσει για αστάθεια του συστήματος. Μην μπλέκεις οτι το ζόρισα αρα λογικό να έχει BSOD. Δίκιο έχεις. Λάθος μου. Γυρνάω από κονσόλα σε pc και δεν ήξερα πόσο σοβαρό είναι ένα BSOD. 36 λεπτά πριν, Sheogorath είπε είχες κανα πρόβλημα Η κατάσταση παιδιά είναι τραγική δεν ξέρω τι να κάνω! Με πιάνει πανικός γιατί δεν ξέρω από τα τόσα κομμάτια του υπολογιστή ποιο φταίει. Μπορεί το πρόβλημα να είναι από την μητρική μέχρι και ένα μικρό καλώδιο.
Sheogorath Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Βάλε τον δίσκο σαν δεύτερο σε άλλο πισι και τραβά τα αρχεία σου. Απο μακρια δεν ξερω πως αλλιώς να σε βοηθήσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα