Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι φοιτήτρια κ νοικιάζω ενα σπιτι εδώ και 3 χρόνια. Αρχικά είχα συμβόλαιο για 2 χρόνια (δεν υπογράψαμε απλώς έγινε αποδοχή στο taxis net) και το ανανεώσαμε για αλλα 2. Στο συμβόλαιο φαίνεται ότι πληρώνω 100€ τα οποία τα βάζω σε λογαριασμό στην τράπεζα αλλά δίνω και αλλά 175 στο χέρι. Τον προηγούμενο χειμώνα λόγω της υγρασίας μου δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα υγείας και γενικά επειδή το σπιτι είναι ισόγειο είχα και θέματα με κατσαρίδες κλπ. Αποφάσισα να ψάξω άλλο σπιτι και να μετακομίσω αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το σπάσιμο του συμβολαίου. Είχα δώσει εγγύηση  250€ τα οποία γράφει ότι είναι ‘εγγύηση καλής χρήσης και εγγύηση παραμονής της συμβατικής διάρκειασ’. Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι από του χρόνου θα το δουλεύει ως Airbnb όποτε σκέφτηκα ότι πιθανών να δεχτεί να μου δώσει πίσω την εγγύηση αν φυγω νωρίτερα ώστε να το έχει το καλοκαίρι. Αν δεν δεχτεί υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσει να πληρώσω τα ενοίκια μέχρι του χρόνου;

Δημοσ.

Στη θέση σου δε θα περίμενα να πάρω την εγγύηση πίσω. Μπορείς απλά να τα ισοφαρίσεις με τον τελευταίο μήνα.

Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει κάποιο δεδικασμένο, όπου ενοικιαστής αναγκάστηκε να πληρώσει το υπόλοιπο των ενοικίων. 

Απλα μετακομίζεις στο νέο σπίτι. Εγγύηση μόνο αν είναι συνεννοησιμος θα στη δώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά λες στον ιδιοκτήτη ότι με το θέμα των κατσαρίδων και την υγρασία το σπίτι δεν είναι βιώσιμο γιατί δημιουργούνται προβλήματα υγείας και αν δεν τα φτιάξει θα φύγεις από το σπίτι. Νομικά δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις από σένα λόγω των θεμάτων αυτών.

Πρακτικά μπορείς απλά να του αφήσεις την εγγύηση αντί για το τελευταίο νοίκι και να φύγεις, και δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, αν αρνηθεί να σε αφήσει να φύγεις νωρίτερα, μπορείς να του ρίξεις το ενοίκιο στα 100 € μέσω τραπέζης, αφού αυτό έχετε δηλώσει στην εφορία.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν αρνηθει να σε αφησει να φυγεις,μενεις με ενοικιο 100 ευρω μεχρι να τελειωσει το συμβολαιο,τα υπολοιπα τα δινεις σε αφυγραντηρες και απεντομωση.

Αν δε θες να σου πρηζει τα @@ καθε μερα φευγεις και κανεις γαργαρα τον τελευταιο μηνα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...