Προς το περιεχόμενο

C WinXP Compiler

Papajohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Αυτό το εξάμηνο ασχολούμαστε με τη C και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει καάποιος τρόπος να γράφω κώδικα απο ειδικόυς text editors που χρωματίζουν τις λέξεις, ξέρετε φαντάζομαι... Το Visual Studio της MS υποστηρίζει κάτι τέτοιο; Νομίζω ναι, όμως compile C κάνει ή μονο C++??

Επίσης μιας και μπορώ να το βρώ νόμιμα δωρεάν, πρέπει χρειάζομαι και τα 5-6 CD του (δεν ξέρω πόσα είναι ακριβώς);

Papajohn

Δημοσ.

To VS κάνει compile & C.

Πόσα CD είναι εξαρτάται από ποιά έκδοση θες. Το .NET 2003 είναι 3 CD χωρίς MSDN.

Δημοσ.

Delika to DevC++ ine akrivos afto pu epsaxna, ke ine ke mikro. Nomizo telika to VS tha pai axristo...

1 mikro provlima:

otan trexo ta programatakia mu, i eliniki xaraktires den efanizode sto dos promt ton winxp. Why? Afu sto setup fisika ke exo epileksi greek...

Papajohn

Δημοσ.

DevC++ είναι αρκετό για να ξεκινήσεις...και εγώ το χρησιμοποιώ.Αυτό που λες είναι επειδή έχεις Αγγλικά ΧΡ. Μπορεί να φτιάχνεται όμως...στα Ελληνικά δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. :D

Δημοσ.

Έχει να κάνει με το διαφορετικό codepage που έχει το DOS για τα ελληνικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω άλλη λύση, εκτός του να γράφεις greeklish ή αγγλικά.

Δημοσ.

Ναι βρε, κανενα προβλημα, τα γράφω σε greeklish.

Απορία: Στη σχολή τα προγραμματα τα γραφαμε σε unix. Η απορία μου είναι πως μας έλεγαν πχ στη pascal ότι καθε text file τελειώνει σε eoln και μετά eof. Όλα αυτά ισχύουν σε windows περιβάλλον; Δηλαδή εγώ θα πρέπει να γράφω τίποτα το διαφορετικό απο το να έγραφα στο unix της σχολής; Θα ’ναι σπάσιμο να τα κάνω σωστά και να μη πέρνω απάντηση .

Απορία 2: Πως δηλώνω τοπικές πεταβλητές στις συναρτήσεις;; Δεν με αφηνει να το κάνω ακριβώς κάτω από το

int function (float x)

double z

ας πούμε.

Αυτό που κάνω τώρα είναι να τις βάζω παραμέτρους

int function (float x, double z)

και αναγκαστικά να περνάω αρχικές τιμές που δεν μου χρειάζονται απο το κυρίως πρόγραμμα.

Απορία 3: Γιατί αυτό είναι λάθος

int main ()

double x;

και αυτό δεν είναι;;;

double x;

int main ()

ΘΕΛΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ! Ακους εκεί, θα μπεί Πάσχα και βιβλίο δεν θα μας έχουν δώσει τα όργια...

Ευχαριστώ!

Papajohn

Δημοσ.

Gia tis apories soy Papajohn:

Aporia1: mporeis fysika na psaxneis gia ta eof klp alla isws na xreiastei na xrhsimopoieis alles vivlio8hkes. Analogws me poies ta ekanes sto Unix.

Aporia2: Se oles tis synarthseis soy prepei meta thn dhlwsh na mhn 3exnas kai ta '{', '}'

dld p.x.

int function (int x)

{

double z;

}

Aporia3: isxyei oti kai sthn prohgoymenh gia ta '{', '}'. O logos poy to

double z;

int main()

einai swsto einai giati h metavlhth z dhlwnetai ws ka8olikh

Elpizw na se kalypsa.

Δημοσ.

Με κάλυψες φίλε μου, thnx, αλλά σε πρόλαβαν το πρωί στο εργαστήριο! Διελευκανα πολλές απο τις απορίες μου εκεί!

Βασικά εκεί που έβαζα τις μεταβλητές ηταν η μόνη θεση που δεν μπορούσα να τις βάλω!! Τι σου κάνει η Pascal...! Hehe!

Japan, δοκίμασε το DevC++. Είναι και πολύ καλό και μικρό ενώ δεν μπλέκεις και με DOS για το compile! :D Tουλάχιστον στην αρχή το προτθμώ απο το VS!

Papajohn

Δημοσ.

Το άκουσα κι εγώ για το DevC++. Την εργασία μου εγώ την τελείωσα έτσι κι αλλιώς, ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναγραψω κώδικα C. Για τις εξετάσεις θα πρέπει να διαβάσω λιγάκι, αλλά όχι απαραίτητα να γράψω... Δεν είμαι εγώ για προγραμματισμό. Δώστε μου δίκτυα και κατσαβίδια και είμαι ευτυχισμένη :D

Χρύσα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...