Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

Καλησπερα σε ολους

Σημερα ολοκληρωθηκε και το εργο της καλωδιωσης στην πολυκατοικια.

Συνδεσα μονος τον εξοπλισμο αλλα το ont αναβοσβηνει και διαβασα οτι πρεπει να ερθει αλλος τεχνικος για την ρυθμιση.

Γνωριζει καποιος μετα απο ποσες μερες στελνει τεχνικο η Cosmote ?

σε μενα σταθεροποιηθηκε το ΟΝΤ και ειχα ιντερνετ πριν ερθει ο τεχνικος του οτε. Το ειχα συνδεσει και εγω μονος μου. Μολις το δεις και σταθεροποιηθει αναψε ρουτερ και θα εχεις ιντερνετ. Ο τεχνικος αυτο που θα σου κανει ειναι να ενεργοποιησει με καποιον στο τηλεφωνο απο την αλλη μερια την τηλεφωνια σου.

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ReBeLoS είπε

σε μενα σταθεροποιηθηκε το ΟΝΤ και ειχα ιντερνετ πριν ερθει ο τεχνικος του οτε. Το ειχα συνδεσει και εγω μονος μου. Μολις το δεις και σταθεροποιηθει αναψε ρουτερ και θα εχεις ιντερνετ. Ο τεχνικος αυτο που θα σου κανει ειναι να ενεργοποιησει με καποιον στο τηλεφωνο απο την αλλη μερια την τηλεφωνια σου.

Μετα απο ποσες μερες ηρθε ομως ο τεχνικος ; Χρειαστηκε να καλεσεις καπου να τους ειδοποιησεις ;; Θα δουλευει κ το σταθερο αν το συνδεσω μονος να υποθεσω ;

Δημοσ.

Το σταθερο οχι δεν λειτουργει αν δεν ερθει ο τεχνικος να στο ενεργοποιησει τηλεφωνικα με καποιον απο την αλλη μερια. Σε μενα μονο το ιντερνετ εγινε ενεργο και ο τεχνικος μου εκλεισε ραντεβου περιπου μιαμισυ εβδομαδα μετα. Παιζει βεβαια και αναλογα η περιοχη και ποσο δουλεια εχουν οι τεχνικοι για να σου κλεισουν το τελικο ραντεβου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τόσες πολλές μέρες κρατάει η διαδικασία? Δηλαδή 10 μέρες χωρίς τηλέφωνο κ ενδεχομένως κ χωρίς internet?

Πως θα δω στην περιοχή μου, ποια εταιρία είναι αυτή που πέρασε τις γραμμές κ έχει ας πούμε τα πρωτεία κ την  ευθυνη?

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Τόσες πολλές μέρες κρατάει η διαδικασία? Δηλαδή 10 μέρες χωρίς τηλέφωνο κ ενδεχομένως κ χωρίς internet?

Δεν μενεις χωρις τηλεφωνο/ιντερνετ αυτα λειτουργουν κανονικα μεσω της vdsl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην FTTH οταν συγχρονισει το ΟΝΤ θα εχεις μονο ιντερνετ. Τηλεφωνο εφοσον ειχες πριν στην vdsl θα εχεις απο εκει μεχρι να σε επισκευθει ο τεχνικος και να κανει την πληρη μεταβαση για να περασει και το τηλεφωνο στο FTTH.

Τεχνικο δεν καλεις εσυ. Οταν τελειωσουν τα εργα στην πολυκατοικια σου και δηλωθουν απο τον εργολαβο και την εταιρια που εχει αναλαβει την εγκατασταση τοτε θα σε καλεσουν απο τον ΟΤΕ να σου κλεισουν ραντεβου. Εσυ απλα περιμενεις.
Συνηθως αυτο περνει κανα δυο εβδομαδες αναλογα την περιοχη και ποσο δουλεια εχουν τα συνεργεια

δες το δικο μου χρονοδιαγραμα στο παρακατω λινκ

Επεξ/σία από ReBeLoS
  • Like 1
Δημοσ.

Να σας πω κι εγώ την ιστορία μου .Είμαι φοιτήτρια και τώρα μετακόμισα σε μια πολυκατοικία  , η οποία δεν είχε εγκαταστάσεις για οπτική ίνα .Εγώ όμως έκανα αίτηση για μια τέτοια σύνδεση .Στην πολυκατοικία δεν υπάρχει κάποιος διαχειριστής ή υπεύθυνος γι αυτό πείρα την απόφαση να υπογράψω εγώ ενώ έχω ενημερώσει την ιδιοκτήτρια .Στην πολυκατοικία μένουν κυρίως ηλικιωμένοι και υπάρχουν κι δυο ιατρεία .Ρώτησα η Ίδια κάποια διαμερίσματα αλλά δεν καταλαβαίναν δυστιχως τι τους έλεγα .Έτσι απευθύνθηκα στους ιατρούς οι οποίο μου ειπαν κάνε ότι θες αφού δεν τους ενοχλώ . Έτσι πείρα την απόφαση να υπογράψω εγώ αφού κανείς ουσιαστικά δεν διαφώνησε . Κατά τις εργοασιες οι οποίες έγιναν πολύ άμεσα και χωρίς αφήνοντας υπόλοιματα ,ένας  ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης ο οποίος έχει ένα μικρό κουρειο στον ημιόροφο παραπονέθηκε ότι τον ενοχλεί το κουτάκι το οποιο βρίσκεται στην πλαγια όψη ας πούμε του χώρου του .Για να μην πολύκογώ αυτό το άτομο είναι ο «ιδιότροπος» της πολυκατοικίας αφού κάλεσε την αστυνομία ενώ βρισκόταν το συνεργείο εντός της πολυκατοικίας . Ο μηχανικός του εξήγησε πολύ λεπτομερειακώς τι συμβαίνει μπροστά στους αστυνομικούς αλλά εκείνος συνέχισε να λέει ότι δεν το θέλει εκει και ότι δεν ρωτήθηκε .Την επόμενη μέρα ο εν λόγο κύριος ανέβηκε στο διαμέρισμα μου και με απείλησε λέγοντας ότι άμα δεν μεταφέρουν το κουτί το συνεργείο θα κινηθεί νομικά . Μπορεί να κάνει κάτι ; Ρωτάω γιατί εγώ έχω βάλει την υπογράφη . Ο κύριος είναι νέος γύρω στα 30-40 αλλα δεν καταλαβαίνει .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, myrsinivc είπε

Την επόμενη μέρα ο εν λόγο κύριος ανέβηκε στο διαμέρισμα μου και με απείλησε λέγοντας ότι άμα δεν μεταφέρουν το κουτί το συνεργείο θα κινηθεί νομικά . Μπορεί να κάνει κάτι ; Ρωτάω γιατί εγώ έχω βάλει την υπογράφη . Ο κύριος είναι νέος γύρω στα 30-40 αλλα δεν καταλαβαίνει .

Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε τα δικαιώματα μας.εφοσον ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που μισθώνεις συμφωνεί δεν χρειάζεται να υπογράψει κανένας διαχειριστής και δεν χρειάζεται να πάρεις την άδεια κανενός.

Ο κανονισμός είναι σαφής αν υπάρχει ολική το τονίζω ολική άρνηση δεν μπαίνει ίνα.αν έστω και ένας θέλει να βάλει υποχρεωτικά μπαίνει για όλους αναμονή/ες.

Ευτυχώς ο νομοθέτης πρόβλεψε για κάτι στενά μυαλά σαν και αυτά που έχεις μπλέξει.

Ενημερωτικά για ότι ζημιά γίνει στην διάταξη της ίνας ο εμπλεκόμενος που την προκάλεσε μπλέκει με νομικές κυρώσεις.

Πες του λοιπόν αν έχει τα κοτσια να κινηθεί νομικά.

Έλεος με τον κάθε στενομυαλο μ@λ@κα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, myrsinivc είπε

Να σας πω κι εγώ την ιστορία μου .Είμαι φοιτήτρια και τώρα μετακόμισα σε μια πολυκατοικία  , η οποία δεν είχε εγκαταστάσεις για οπτική ίνα .Εγώ όμως έκανα αίτηση για μια τέτοια σύνδεση .Στην πολυκατοικία δεν υπάρχει κάποιος διαχειριστής ή υπεύθυνος γι αυτό πείρα την απόφαση να υπογράψω εγώ ενώ έχω ενημερώσει την ιδιοκτήτρια .Στην πολυκατοικία μένουν κυρίως ηλικιωμένοι και υπάρχουν κι δυο ιατρεία .Ρώτησα η Ίδια κάποια διαμερίσματα αλλά δεν καταλαβαίναν δυστιχως τι τους έλεγα .Έτσι απευθύνθηκα στους ιατρούς οι οποίο μου ειπαν κάνε ότι θες αφού δεν τους ενοχλώ . Έτσι πείρα την απόφαση να υπογράψω εγώ αφού κανείς ουσιαστικά δεν διαφώνησε . Κατά τις εργοασιες οι οποίες έγιναν πολύ άμεσα και χωρίς αφήνοντας υπόλοιματα ,ένας  ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης ο οποίος έχει ένα μικρό κουρειο στον ημιόροφο παραπονέθηκε ότι τον ενοχλεί το κουτάκι το οποιο βρίσκεται στην πλαγια όψη ας πούμε του χώρου του .Για να μην πολύκογώ αυτό το άτομο είναι ο «ιδιότροπος» της πολυκατοικίας αφού κάλεσε την αστυνομία ενώ βρισκόταν το συνεργείο εντός της πολυκατοικίας . Ο μηχανικός του εξήγησε πολύ λεπτομερειακώς τι συμβαίνει μπροστά στους αστυνομικούς αλλά εκείνος συνέχισε να λέει ότι δεν το θέλει εκει και ότι δεν ρωτήθηκε .Την επόμενη μέρα ο εν λόγο κύριος ανέβηκε στο διαμέρισμα μου και με απείλησε λέγοντας ότι άμα δεν μεταφέρουν το κουτί το συνεργείο θα κινηθεί νομικά . Μπορεί να κάνει κάτι ; Ρωτάω γιατί εγώ έχω βάλει την υπογράφη . Ο κύριος είναι νέος γύρω στα 30-40 αλλα δεν καταλαβαίνει .

Μεγάλο θέμα η βλακεία σε αυτήν την χώρα ανεξαρτήτως ηλικίας. Νομικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αντιθέτως θα μπορούσες εσύ να του κάνεις καταγγελία για απειλή... Πες του να πάει να κουρευτεί... Και αν σου πει τι? Ρώτα τον αν κουρεύεται μόνος του ή πάει σε άλλον ..

Σε πόσο χρόνο ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στην πολυκατοικία και από ποια εταιρεία?? 

2 λεπτά πριν, tounion είπε

Επεξ/σία από tounion
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tounion είπε

Μεγάλο θέμα η βλακεία σε αυτήν την χώρα ανεξαρτήτως ηλικίας. Νομικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αντιθέτως θα μπορούσες εσύ να του κάνεις καταγγελία για απειλή... Πες του να πάει να κουρευτεί... Και αν σου πει τι? Ρώτα τον αν κουρεύεται μόνος του ή πάει σε άλλον ..

Σε πόσο χρόνο ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στην πολυκατοικία και από ποια εταιρεία?? 

Μέσα σε τρεις μέρες τελιωσε όλη η υπόθεση .Και να φανταστείτε την αίτηση την έκανα μια εβδομαδα πριν .Εγώ επέλεξα την COSMOTE .Πιο πολύ αργεί μετά η σύνδεση που πρέπει να γίνει μέσα στο σπίτι .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενεργοποιήθηκα επιτέλους και εγώ μετά από 34 μέρες από την αίτηση !!!! Ίσως να περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά θα ζήσω και έτσι προς το παρόν. Η πρώτη φωτό είναι με απενεργοποιημένο το wlan από το ρούτερ σε desktop με 2.5g θύρα και cat.7 ethernet 2 μέτρα και η δεύτερη από το κινητό (xiaomi mi a2) στην 5ghz συχνότητα μισό μέτρο από το ρούτερ. Αγγίζει τα 200 αλλά στιγμιαία μόνο. Όσον αφορά το κατέβασμα είδα μέχρι 23.5-24mbps τα οποία προσωπικά μου φαίνονται καλά !! Προς το αφήνω έτσι να το χαρώ τουλάχιστον, μετά βλέπουμε....

Screenshot_20221031-143313~2.png

Screenshot_20221031-143131~2.png

Επεξ/σία από bep1995
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, bep1995 είπε

Ενεργοποιήθηκα επιτέλους και εγώ μετά από 34 μέρες από την αίτηση !!!! Ίσως να περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά θα ζήσω και έτσι προς το παρόν. Η πρώτη φωτό είναι με απενεργοποιημένο το wlan από το ρούτερ σε desktop με 2.5g θύρα και cat.7 ethernet 2 μέτρα και η δεύτερη από το κινητό (xiaomi mi a2) στην 5ghz συχνότητα μισό μέτρο από το ρούτερ. Αγγίζει τα 200 αλλά στιγμιαία μόνο. Όσον αφορά το κατέβασμα είδα μέχρι 23.5-24mbps τα οποία προσωπικά μου φαίνονται καλά !! Προς το αφήνω έτσι να το χαρώ τουλάχιστον, μετά βλέπουμε....

Screenshot_20221031-143313~2.png

Screenshot_20221031-143131~2.png

Περίεργο εμένα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από 200 

Screenshot_2022-10-31-21-03-01-871-edit_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Δημοσ.

Εδώ και κάτι μήνες έχω θέμα με το wifi, σε όλες τις συσκευές(κινητό, λάπτοπ, τάμπλετ). Ενώ το ethernet δουλεύει 24/7 με πλήρη ταχύτητα, το wifi ενίοτε εξαφανίζεται τελείως ή συνδέεται χωρίς ή με εξαιρετικά μειωμένη ταχύτητα. Το σήμα του wifi είναι σχεδόν παντού στο φουλ, καθ' ότι μικρό σπίτι. Το 5g είναι πιο σταθερό, αλλά και αυτό όχι πάντα. Router μου είχε δώσει "ειδικό" ο ΟΤΕ όταν έβαλα ίνα. Αυτά βέβαια ανήκουν σε άλλο νήμα. 

Το θέμα μου είναι ότι όταν ήρθε ο τεχνικός να κάνει τις ρυθμίσεις για τη σύνδεση, μου είπε να μην κάνω reset ή πειράξω τις ρυθμίσεις του ρούτερ, γιατί δε θα συνδέομαι, οπότε είμαι λίγο με τα χέρια δεμένα. Ισχύει για όλες τις συνδέσεις με οπτική αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...