Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα

η συνδεση απο το κουτι οπτικης ινας εξω απο το διαμερισμα γινετε με καλωδιο cαt5 και μετα σινδεετε μεσα στο σπιτι στο κουτι χαλκου του οτε ? η γινετε νεο κουτι για συνδεσμολογια μεσα στο σπιτι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

58 λεπτά πριν, stell48 είπε

καλημερα

η συνδεση απο το κουτι οπτικης ινας εξω απο το διαμερισμα γινετε με καλωδιο cαt5 και μετα σινδεετε μεσα στο σπιτι στο κουτι χαλκου του οτε ? η γινετε νεο κουτι για συνδεσμολογια μεσα στο σπιτι?

Καλημέρα. Η σύνδεση από το κουτί της οπτικής ίνας έξω από το διαμέρισμα γίνεται με καλώδιο οπτικής ίνας και συνδέεται μέσα στο σπίτι σε νέο τερματικό που σου δίνουν (σε μένα έβαλαν το Huawei HG8310M) και από εκεί με καλώδιο δικτύου πηγαίνεις στο router.

Καλημέρα συμφορουμίτες. Με 200 οπτική στο κινητό πιάνει το νούμερο ενώ στον φορητό 10 ετών ούτε 50.Πρέπει να πάρω usb stick για wifi με 5αρα συχνότητα;

1 λεπτό πριν, makisnet είπε

Καλημέρα συμφορουμίτες. Με 200 οπτική στο κινητό πιάνει το νούμερο ενώ στον φορητό 10 ετών ούτε 50.Πρέπει να πάρω usb stick για wifi με 5αρα συχνότητα;

Ναι.

• Like 1

• Super Moderators
7 hours ago, bep1995 said:

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες δεν μου έβαλαν πριζάκι, λένε ότι άρχισαν να τα καταργούν

Προσωπικά μου φαίνεται δικαιολογία για να μειώσουν τα κόστη. 

7 hours ago, bep1995 said:

Και τέλος ρώτησα τον δεύτερο τεχνικό που ήρθε για την ενεργοποίηση και που έφερε και το ρούτερ  πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για τα μάτια η οπτική ίνα που τερματίζει μέσα στο σπίτι, άρα λογικά είναι αρκετά αδύναμο το laser (class 1). Το αναφέρω αυτό γιατί διάβαζα  διάφορα όσον αφορά αυτό το θέμα και δεν ήξερα τι ισχύει. Σίγουρα δεν χρειάζεται και δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξει κάποιος την ίνα από μέσα ή την θύρα, αλλά αν τυχών του ξεφύγει για λίγο δεν νομίζω να έχει θέμα. Μην τυφλωθούμε και για την οπτική ίνα !!

lolwut?

Καλημερα, να ρωτησω κατι, υπαρχει περιπτωση να δουλεψει το τηλεφωνο αν το βαλω στην κεντρικη πριζα συνδεοντας το ρουτερ στην δευτερη πριζα ωστε να παρει σημα η κεντρικη, χωρις να χρειαστει να την απομονωσω απο τον κατανεμητη ;; ο τεχνικος που ηρθε για την ενεργοποιηση που ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα θα δουλευψει. Απλος αφου δεν μπορεσε να γινει η ενεργοποιηση και προφανως δεν το δοκιμασαμε, αν δεν δουλεψει πρεπει μονος μου να την απομονωσω και δεν ξερω αν μπορω, δεν ξερω βασικα αν χρειαζεται καποιο εργαλειο για να αφερεσω τα καλωδια.
Κατι ακομα, οι τηλ. πριζες ξερω οτι δεν εχουν ρευμα ετσι δεν ειναι ;; Μην παθω κανα ηλεκτροσοκ πιανοντας τα καλωδια αν χρειαστει να το κανω εγω....

Στις 12/10/2022 στις 8:04 ΠΜ, nickzick είπε

Καλημέρα. Η σύνδεση από το κουτί της οπτικής ίνας έξω από το διαμέρισμα γίνεται με καλώδιο οπτικής ίνας και συνδέεται μέσα στο σπίτι σε νέο τερματικό που σου δίνουν (σε μένα έβαλαν το Huawei HG8310M) και από εκεί με καλώδιο δικτύου πηγαίνεις στο router.

ευχαριστω τελικα τι δυκτιο του σπιτιου με το απλο καλωδιο που ειχαμε καταργειτε?  η μετα το ρουτερ ισχυει η παλια καλωδιαση που ειχαμε?

7 ώρες πριν, bep1995 είπε

Καλημερα, να ρωτησω κατι, υπαρχει περιπτωση να δουλεψει το τηλεφωνο αν το βαλω στην κεντρικη πριζα συνδεοντας το ρουτερ στην δευτερη πριζα ωστε να παρει σημα η κεντρικη, χωρις να χρειαστει να την απομονωσω απο τον κατανεμητη ;; ο τεχνικος που ηρθε για την ενεργοποιηση που ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα θα δουλευψει. Απλος αφου δεν μπορεσε να γινει η ενεργοποιηση και προφανως δεν το δοκιμασαμε, αν δεν δουλεψει πρεπει μονος μου να την απομονωσω και δεν ξερω αν μπορω, δεν ξερω βασικα αν χρειαζεται καποιο εργαλειο για να αφερεσω τα καλωδια.
Κατι ακομα, οι τηλ. πριζες ξερω οτι δεν εχουν ρευμα ετσι δεν ειναι ;; Μην παθω κανα ηλεκτροσοκ πιανοντας τα καλωδια αν χρειαστει να το κανω εγω....

Αν δεν μπορείς να τα απομονώσεις από τον κεντρικό κατανεμητή, μπορείς να τα απομονώσεις από την πρίζα του σπιτιού σου - αν βρεις σε ποια πρίζα πάνε και ξέρεις ποια είναι.

Ρεύμα έχουν απλά όχι ικανό να σου δημιουργήσει θέμα. Μη φοβάσαι, πιάσε τα άφοβα.

6 ώρες πριν, stell48 είπε

ευχαριστω τελικα τι δυκτιο του σπιτιου με το απλο καλωδιο που ειχαμε καταργειτε?  η μετα το ρουτερ ισχυει η παλια καλωδιαση που ειχαμε?

Μετά το router ισχύει η παλιά καλωδίωση. Στην ουσία το router δίνει σήμα σε όλες τις γραμμές και πρίζες του σπιτιού.

• Like 1

Παιδιά γεια σας,

Σήμερα ήρθε ένας τεχνικός στο σπίτι για να τρυπήσει τον τοίχο και να συνδέσει το κουτί του ορόφου για να βγάλει πρίζα οπτικής ίνας μέσα στο σπίτι.

Εγώ είχα σκεφτεί η πρίζα της οπτικής ίνας να έμπαινε σε ένα κεντρικό σημείο του διαμερίσματος για να έχω καλύτερο σήμα σε όλο το διαμέρισμα. Αυτό θα γινόταν με κανάλια κάνοντας καμιά δεκαριά γωνίες για να φτάσει εκεί που ήθελα.

Ο τεχνικός πρότεινε να βγάλει την πρίζα ακριβώς δίπλα στην πόρτα και μου είπε να βάλω μετά στρογγυλά tplink μέσω των γραμμών του ηλεκτρικού για να κάνω extension στο υπόλοιπο σπίτι.

Εγώ θεωρούσα ότι κοιτούσε την ευκολία του. Τελικά δεν έκανε την εργασία και θα κλείσω νέο ραντεβού αφού αποφασίσω που ακριβώς θέλω να μπει η πρίζα.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Αν βγάλει την πρίζα δίπλα στην πόρτα και χρησιμοποιήσω tplink μέσα από τις πρίζες του σπιτιού πιστεύετε ότι θα έχω καλό σήμα;

15 λεπτά πριν, fair_play είπε

Παιδιά γεια σας,

Σήμερα ήρθε ένας τεχνικός στο σπίτι για να τρυπήσει τον τοίχο και να συνδέσει το κουτί του ορόφου για να βγάλει πρίζα οπτικής ίνας μέσα στο σπίτι.

Εγώ είχα σκεφτεί η πρίζα της οπτικής ίνας να έμπαινε σε ένα κεντρικό σημείο του διαμερίσματος για να έχω καλύτερο σήμα σε όλο το διαμέρισμα. Αυτό θα γινόταν με κανάλια κάνοντας καμιά δεκαριά γωνίες για να φτάσει εκεί που ήθελα.

Ο τεχνικός πρότεινε να βγάλει την πρίζα ακριβώς δίπλα στην πόρτα και μου είπε να βάλω μετά στρογγυλά tplink μέσω των γραμμών του ηλεκτρικού για να κάνω extension στο υπόλοιπο σπίτι.

Εγώ θεωρούσα ότι κοιτούσε την ευκολία του. Τελικά δεν έκανε την εργασία και θα κλείσω νέο ραντεβού αφού αποφασίσω που ακριβώς θέλω να μπει η πρίζα.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Αν βγάλει την πρίζα δίπλα στην πόρτα και χρησιμοποιήσω tplink μέσα από τις πρίζες του σπιτιού πιστεύετε ότι θα έχω καλό σήμα;

Έχω δοκιμάσει μπριζάκια power line, λόγω ενοικίου, σε τρία διαφορετικά σπίτια. Στα δύο από τα τρία σπίτια η ταχύτητα έπεφτε αρκετά και με διακοπές κάποιες φορές.

Σίγουρα η ταχύτητα σου δεν θα είναι καρφί, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως η ποιότητα και η παλαιότητα των καλωδίων ρεύματος, αν βρίσκονται στην ίδια γραμμή ή συνδέονται σε άλλη ασφάλεια στον πίνακα, κλπ.

Καλύτερα βάλε την πρίζα εκεί που θέλεις εσύ, ώστε μέχρι εκεί να έχεις το 100% της ταχύτητας.

Καλησπέρα παιδιά. Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει εγκατάσταση οπτικής ίνας και εάν το κάνουν οι εταιρείες (πχ cosmote) μέχρι το σπίτι και ποιό είναι το κόστος χωρίς να βάλεις ίντερνετ; Απλή εγκατάσταση. Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα κάνει αίτηση στην Cosmote για COSMOTE Fiber 200 Unlimited plus TV Full Pack που στο site τους φαίνεται στα 68,50€.. Μου έστειλαν σήμερα σύμβαση για υπογραφή η οποία αναφέρει την ίδια τιμή.

Δεν γίνεται έκπτωση λόγω κουπονιού? Μου έχουν στείλει μαζί και την Υπεύθυνη Δήλωση για το κουπόνι που σημαίνει ότι το έχουν λάβει υπόψιν.

Παίζει να μην περνάνε έκπτωση γιατί έπρεπε να ενεργοποιηθεί μέχρι 30/9/22?

Επεξ/σία από equi1908

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, equi1908 είπε

Είχα κάνει αίτηση στην Cosmote για COSMOTE Fiber 200 Unlimited plus TV Full Pack που στο site τους φαίνεται στα 68,50€.. Μου έστειλαν σήμερα σύμβαση για υπογραφή η οποία αναφέρει την ίδια τιμή.

Δεν γίνεται έκπτωση λόγω κουπονιού? Μου έχουν στείλει μαζί και την Υπεύθυνη Δήλωση για το κουπόνι που σημαίνει ότι το έχουν λάβει υπόψιν.

Σε μένα στην στην Σύμβαση στην τιμή (για 100αρα) φαίνεται αυτό "ΤΕΛΙΚO ΠΑΓΙΟ (€) 42,90€(1-24μήνες) και 60,90€(24+μήνες)". Δεν φαινόταν κάπου η έκπτωση, αν και γίνεται κανονικά.

Ρώτησε το όμως για σιγουριά.

Επεξ/σία από nickzick

9 λεπτά πριν, nickzick είπε

Σε μένα στην στην Σύμβαση στην τιμή (για 100αρα) φαίνεται αυτό "ΤΕΛΙΚO ΠΑΓΙΟ (€) 42,90€(1-24μήνες) και 60,90€(24+μήνες)". Δεν φαινόταν κάπου η έκπτωση, αν και γίνεται κανονικά.

Ρώτησε το όμως για σιγουριά.

Μιλάς για το "COSMOTE Fiber 100 Unlimited plus TV Full Pack" που το δείχνει στο site στα 59,18€?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...