Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κανονικά σε 100αρα δεν έπρεπε να έχεις θέμα μιας κι έχει 1Gbps port. Αν το desktop/laptop έχει επίσης 1Gbps port και το καλώδιο είναι cat5e ή cat6 θα έπρεπε να τερματίζει.

Θα το κοιτάξω δεν θυμάμαι τι έχει το λάπτοπ. Ξέρεις πώς πάνε οι θύρες του speedport?

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Anubis13 said:

Θα το κοιτάξω δεν θυμάμαι τι έχει το λάπτοπ. Ξέρεις πώς πάνε οι θύρες του speedport?

Τι εννοείς? Όλες υποστηρίζουν 1Gbps και πάνε "αυτόματα" ανάλογα το καλώδιο και το τι port έχει η άλλη "πλευρά" .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τι εννοείς? Όλες υποστηρίζουν 1Gbps και πάνε "αυτόματα" ανάλογα το καλώδιο και το τι port έχει η άλλη "πλευρά" .

Ok αυτό ήθελα να καταλάβω, αν υποστηρίζουν όλες μέχρι 1gbit. Οπότε θεωρητικά με cat5 καλώδιο απλά πρέπει να δω αν η θύρα είναι 1gbit.
Λες να θέλω cat6, είμαι και πίσω από powerline.

Επεξ/σία από Anubis13
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Anubis13 said:

Οπότε θεωρητικά με cat5 καλώδιο

Cat5e ή 6, όχι σκέτο 5.

6 minutes ago, Anubis13 said:

είμαι και πίσω από powerline.

Μπορεί να σε κόβει αυτό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα μια ερωτηση..Εδω και 10 μερες εχω το fiber to the home 200..Μπηκα στο μενου του ρουτερ σημερα,μιας και δεν ειχα χρονο πριν,και βλεπω στο section που μου εδειχνε παλαιοτερα ταχυτητα συνχρονισμου,τωρα μου τα δειχνει ολα με μηδενικα...ειναι οκ?

,ηωκξη.jpg

Επεξ/σία από optostyle
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αφού δεν είσαι πλέον με VDSL, τι DSL Link Information να δείχνει? Δεν δουλεύει σαν modem, αλλά σαν σκέτο router η συσκευή.

• Like 1
Δημοσ.

Απο σημερα το απογευμα δεν εχω ίντερνετ και καλεσα στην τεχνικη υποστήριξη καναμε ποσες φορές επανεκκινηση το ont το router και τιποτα παντα το LED στο internet ηταν ηταν κοκκινο ακομα και μετα απο reset! Μου ειπαν αυριο θα με καλεσει τεχνικος για επίσκεψη να δουμε τι προβλημα υπάρχει το περίεργο ειναι ότι συμβαινει 3η φορα σε εναν μηνα! Την πρωτη φορα ελεγχαν κάνουν εργασιες στην περιοχη και υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστει η γραμμη μου! Οκ αυτο το καταλάβαινω δεν υπαρχει προβλημα εκει! Προχθες εγινε το ιδιο ειχαμε μεινει για 1 ωρα χωρις ίντερνετ και αφου εστειλα μηνυμα μεσω της εφαρμογής στο my wind στην τεχνική υποστήριξη εφτιαξε μονο του μετα απο μιση ωρα! Σημερα δεν εγινε τιποτα! 3-4 χρονια ημουν με 24adsl την nova σπάνια είχα αποσυνδέσεις και ποτε δεν χρειαστηκε να ερθει τεχνικος! Τι φαση τώρα; Παρόλαυτα μου εδωσαν απεριόριστα data στο κινητο αλλα τι θα γινει με την υπόλοιπη οικογένεια; Υπάρχει καποια δυνατότητα μεσω κινητου και router να κανω καπως hotspot ετσι σε ολο το σπίτι;

Δημοσ.
Στις 1/10/2022 στις 10:46 ΠΜ, optostyle είπε

Καλημερα μια ερωτηση..Εδω και 10 μερες εχω το fiber to the home 200..Μπηκα στο μενου του ρουτερ σημερα,μιας και δεν ειχα χρονο πριν,και βλεπω στο section που μου εδειχνε παλαιοτερα ταχυτητα συνχρονισμου,τωρα μου τα δειχνει ολα με μηδενικα...ειναι οκ?

,ηωκξη.jpg

Για να δεις συγχρονισμο θα πρεπει να συνδεθεις στο ONT, εκεινο το μικρο κουτακι που κουμπωνει η ινα επανω. Αυτο ας πουμε συγχρονιζει. Και δινει μεσω ethernet το ιντερνετ για να μοιρασει το ρουτερ μεσω του wifi και μεσω του 4πορτου switch που εχει οπως εκανε και πριν.
Δεν εχω δοκιμασει να δω ποτε το ΟΝΤ να δω τι δειχνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο «συγχρονισμός» σε όλα τα δίκτυα GPON είναι πάντα 2,5 Gbps download / 1,25 Gbps upload. Στο ONT δεν φτάνουν μόνο τα δεδομένα της δικής σου σύνδεσης αλλά και των «γειτόνων», μιας και η ίνα γίνεται παθητικά split. Ο περιορισμός της ταχύτητας ανάλογα με το πακέτο γίνεται σε άλλο επίπεδο.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 2
Δημοσ.

Κατι πρεπει να κανουνε με τα κεντρα τεχνικης υποστηριξεις ολοι οι πάροχοι γιατι πάντα ολοι τα ιδια σου λενε!

"Καντε επανεκκινηση το ρουτερ"
"Καντε reset" κλπ

Σπάνια να ξερουν! Και αφου το δηλωσανε σαν βλαβη ειπα απο μόνος μου μετα απο 3-4 ωρες ας δοκιμασω τιποτα με τα καλωδια και απλα εβγαλα το καλωδιο που συνδεει την οπτικη με το ont το ξαναεβαλα και το προβληκα λυθηκε! Ηταν τοσο απλο και τοσο χαζο που οι "εμπειροι" υπάλληλοι της wind δεν μπορουσαν να μου πουν να το δοκιμασω ουτε να κανουν κατι παραπάνω απο το να μου πουν απλα κανε επανεκκίνηση!

Η σύγκριση adsl με οπτικη ινας εγινε γιατι μου φαινεται πολυ χαζο σε μια συνδεση που δεν πιάνει ουτε τα μισα απο οσα σου λενε και ειναι με χαλκο να εχεις οσες αποσυνδέσεις ειχες σε 3-4 χρονια να της εχεις σε εναν μηνα με οπτικη ινα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Ενδιαφέρομαι για την "cosmote fiber 100 xl" (αυτή που την διαφημίζουν με 32,9/μήνα, https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/offer_100xl.html). Δίνουν μαζί και το speedport plus ρούτερ (τώρα είμαι σε 50 αρα vdsl)

Ξέρει κανείς αν η σύνδεση αυτή είναι fttc ή ftth? Διότι αν είναι το 2ο φαντάζομαι θα θέλει ολόκληρη διαδικασία (πχ να ρθει τεχνικός για εγκατάσταση οπτικής μέχρι το διαμέρισμά μου κλπ)

Επεξ/σία από Haris1977
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν... επανέρχομαι στην περίπτωσή μου

Το Α/Κ το έχει αναλάβει η Wind και η εγκατάσταση γίνεται από δικό της εργολάβο...

13/4 κάνω αίτηση για FTTH στην Cosmote

20/4 η Cosmote μου παραδίδει τον εξοπλισμό

30/6 (ναι σωστά διαβάζετε) ερχεται εργολάβος της Wind και κάνει την εγκατασταση στην πολυκατοικία

22/9 (ναι σωστά διαβάζετε και πάλι) μετά από πολλά τηλέφωνα σε cosmote, καταγγελία σε ΕΕΤΤ κλπ με ενημερώνουν ότι ο εργολάβος της Wind δεν είχε περάσει στα συστήματα την εγκατασταση και φαινόταν ότι δεν υπάρχει υποδομή στην πολυκατοικία

3/10 έρχεται τεχνικός να φέρει την πρίζα από τον κοινοχρηστο της πολυκατοικίας στο διαμέρισμα το δικό μου και σε ένα ακομα. Κάνει την εγκατάσταση, κάνει μετρήσεις και βλέπει ότι η γραμμή έχει θόρυβο (28.8db, οταν το ανώτατο αποδεκτό είναι 25), αρα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί η γραμμή... Το πρόβλημα είναι στον εργολάβο της Wind που έχει κάνει σφάλμα στην εγκατάσταση. Επιπλέον, ο τεχνικός που ήρθε σήμερα έφριξε με το που είδε τα καλώδια της οπτικής να κρέμμονται στον κοινόχρηστο, αντί να είναι μεσα σε σωληνάκι προστατευμένα...

Με λίγα λόγια η οδύσσεια συνεχίζεται (αυτή την φορά θα πρέπει η Cosmote να δηλώσει βλάβη σε Wind Και αυτή να ξαναφέρει εργολάβο να ξανακάνει την εγκατάσταση). Παράλληλα μαύρο στην ξεφτίλα την Wind και για τους εργολάβους που έχει (απορώ πως λειτουργούν ακόμα οι συγκεκριμένοι απατεώνες)! Γενικά όποιος έχει θέμα στην γραμμή του και έχει εγκατάσταση από Wind ας το ψάξει...

Επεξ/σία από Gkostas2007
Δημοσ.

Εμένα εχθές κάνανε τις κάθετες και τα κουτιά σε κάθε όροφο και τώρα περιμένω πότε θα κάνουν τις συνδέσεις απο την καμπίνα μέχρι την πολυκατοικία και πότε επιτέλους θα έρθουν και για να την περάσουν μέσα στο σπίτι.
wind και εγώ. 
Πάντως και στην cosmote μην περιμένεις καλύτερη εξυπηρέτηση. 
Είχα 4 σταθερά και 4 κινητά και απο cosmote πήγα σε wind για την εξυπηρέτηση. 
είμαι τυχερός γιατί δεν είχα ποτέ βλάβες πλην μερικές αποσυνδέσεις στην vdsl ( όταν ξεκίνησε το νέο τους δίκτυο απο την πρώτη εβδομάδα ) και την επόμενη μέρα το είχαν ήδη λύσει  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...