Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα, θελω να κανω μια ερωτηση, απο βδομαδα θα κανω αιτηση για nova 200 ftth και θελω να μαθω αν εκτος απο το να συνδεσω το σταθερο τηλ. στην θυρα voip του ρουτερ, υπαρχει καποιος αλλος τροπος να το αποφυγω ;;

Εχουμε μια κεντρικη πριζα rj11 και μια δευτερη, εγω θελω να παραμεινει στην κεντρικη, διαβασα καπου οτι μπορει να γινει αν αποσυνδεσεις την κεντρικη πριζα απο την καθετη γραμη και συνδεσεις το ρουτερ με rj11 καλωδιο σε οποιαδηποτε πριζα θα μπορουν να δουλεψουν κανονικα οι υπολοιπες. Δεν ειμαι σιγουρος αν την αποσυνδεεις απο τον πινακα κατω στην εισοδο ή βγαζεις τα καλωδια απο την ιδια την πριζα που την συνδεουν με την καθετη γραμμη.

Ισχυει κατι τετοιο ;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 hours ago, markon said:

Σόρρυ, αλλά είναι άσχετο αυτό, δεν είναι για ftth αλλά για vdsl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, bep1995 said:

διαβασα καπου οτι μπορει να γινει αν αποσυνδεσεις την κεντρικη πριζα απο την καθετη γραμη και συνδεσεις το ρουτερ με rj11 καλωδιο σε οποιαδηποτε πριζα θα μπορουν να δουλεψουν κανονικα οι υπολοιπες. Δεν ειμαι σιγουρος αν την αποσυνδεεις απο τον πινακα κατω στην εισοδο ή βγαζεις τα καλωδια απο την ιδια την πριζα που την συνδεουν με την καθετη γραμμη.

Ισχυει κατι τετοιο ;; 

Ναι, ισχύει. Αποσύνδεσε απλώς το ζευγάρι της κάθετης που φτάνει στην πρίζα, για να μην μπλεχτείς με τον κατανεμητή στην είσοδο.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1

15 ώρες πριν, bep1995 είπε

Καλημερα, θελω να κανω μια ερωτηση, απο βδομαδα θα κανω αιτηση για nova 200 ftth και θελω να μαθω αν εκτος απο το να συνδεσω το σταθερο τηλ. στην θυρα voip του ρουτερ, υπαρχει καποιος αλλος τροπος να το αποφυγω ;;

Εχουμε μια κεντρικη πριζα rj11 και μια δευτερη, εγω θελω να παραμεινει στην κεντρικη, διαβασα καπου οτι μπορει να γινει αν αποσυνδεσεις την κεντρικη πριζα απο την καθετη γραμη και συνδεσεις το ρουτερ με rj11 καλωδιο σε οποιαδηποτε πριζα θα μπορουν να δουλεψουν κανονικα οι υπολοιπες. Δεν ειμαι σιγουρος αν την αποσυνδεεις απο τον πινακα κατω στην εισοδο ή βγαζεις τα καλωδια απο την ιδια την πριζα που την συνδεουν με την καθετη γραμμη.

Ισχυει κατι τετοιο ;; 

Ισχύει απόλυτα και δεν έχει σημασία από που το αποσυνδέσεις. Συνήθως το πιο εύκολο είναι (αν ξέρεις ποια είναι τα δικά σου καλώδια) από το κεντρικό πίνακα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Tigkas said:

Ισχύει απόλυτα και δεν έχει σημασία από που το αποσυνδέσεις. Συνήθως το πιο εύκολο είναι (αν ξέρεις ποια είναι τα δικά σου καλώδια) από το κεντρικό πίνακα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε !! Θα ρωτήσω βέβαια και τους τεχνικούς που θα περάσουν την οπτική ίνα. Θα προτιμούσα είναι η αλήθεια να το κάνω από τον πίνακα αν είναι ένα απλό κλιπσακι και δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο, ώστε να είναι εύκολο στο μέλλον να το ξαναβάλω μόνος μου αν χρειάζεται για τον όποιο λόγο.

Επεξ/σία από bep1995

Αν το πεις στους τεχνικούς, λογικά θα στο κάνουν οι ίδιοι επιτόπου. Το ξέρουν και συνήθως το κάνουν για να είναι λειτουργικές και να μπορείς να χρησιμοποιείς όλες τις πρίζες του σπιτιού. Σε εμένα έτσι έγινε.

2 minutes ago, Tigkas said:

Αν το πεις στους τεχνικούς, λογικά θα στο κάνουν οι ίδιοι επιτόπου. Το ξέρουν και συνήθως το κάνουν για να είναι λειτουργικές και να μπορείς να χρησιμοποιείς όλες τις πρίζες του σπιτιού. Σε εμένα έτσι έγινε.

Το θέμα είναι η υπηρεσία θα έχει ενεργοποιηθεί όταν θα έρθουν οι τεχνικοί ή θα ενεργοποιηθεί αργότερα ;; Πάντως βρήκα μερικές φωτογραφίες που δείχνουν τον πίνακα και δεν μου φαίνεται πολύ εύκολο εκτός και αν μου δείξει ο τεχνικός πως το κάνω μόνος μου. Anyway ελπίζω να μην χρειαστεί να το ξανά συνδέσω στο μέλλον αν το αποσυνδέσω τώρα.

Αργότερα θα ενεργοποιηθεί αλλά δεν έχει σημασία. Είναι τόσο εύκολο να αποσυνδέσεις δύο καλωδιάκια που μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή σχεδόν από οποιονδήποτε (αρκεί να ξέρεις ποια είναι). Θεωρώ αν το ζητήσεις από αυτούς που θα έρθουν να σου ενεργοποιήσουν τη γραμμή, θα στο κάνουν επιτόπου.

Καλησπερα. την τεταρτη 27/09 εκανα την αιτηση τελικα για την 200αρα ftth και μου ηρθε μηνυμα για εγκατασταση στο διαμερισμα 03/10 , σε λιγοτερο απο μια βδομαδα δηλαδη !! Ισως εδω στην Δραμα δεν εχει πολυ κινηση, για να δουμε !!

Βασικα ηθελα κατι αλλο να ρωτησω, ξερει κανεις να μου πει τι παιζει το torrenting ;; Θα δουλευει κανονικα ο client ή μηπως με το ftth τα μπλοκαρουνε ή δεν ξερω τι αλλο ;; Ευχαριστω !!

4 ώρες πριν, bep1995 είπε

Καλησπερα. την τεταρτη 27/09 εκανα την αιτηση τελικα για την 200αρα ftth και μου ηρθε μηνυμα για εγκατασταση στο διαμερισμα 03/10 , σε λιγοτερο απο μια βδομαδα δηλαδη !! Ισως εδω στην Δραμα δεν εχει πολυ κινηση, για να δουμε !!

Βασικα ηθελα κατι αλλο να ρωτησω, ξερει κανεις να μου πει τι παιζει το torrenting ;; Θα δουλευει κανονικα ο client ή μηπως με το ftth τα μπλοκαρουνε ή δεν ξερω τι αλλο ;; Ευχαριστω !!

Τυχερός με εγκατάσταση, εμένα 5 μήνες πήρε, σήμερα θα συνδέσουν τόν εξοπλισμό.... Αθήνα 

Καλημερα σας.

Ειμαι εδω και 1 μηνα κατοχος ftth με wind 200.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Τι γινεται σε περιπτωση μετακομισεις εαν 1. Η πολυκατοικια που παω δεν εχει εγκατεστημενη οπτικη ινα στην πολυκατοικια 2. Εαν η πολυκατοικια εχει ηδη οπτικη ινα αλλα οχι στο διαμερισμα και 3. εαν υπαρχει και στο διαμερισμα!

Σε αυτες της 3 περιπτωσεις αν καποιοι γνωριζουν και ειχαν παρομοιες περιπτωσεις τι γινεται και για ποσο καιρο παιρνει για καθε περιπτωση η διαδικασια

@Thresh: Ξέρεις αν έχει overhead το ethernet και πώς είναι οι πόρτες του speedport plus? Γράφει 10/100/1000 το manual αλλα δεν βρήκα κάτι άλλο.

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η οπτική και παίρνω 93ΜΒ σε speedtest. Μάλλον καλύτερα δοκιμή από ftp.

• Super Moderators
3 minutes ago, Anubis13 said:

@Thresh: Ξέρεις αν έχει overhead το ethernet και πώς είναι οι πόρτες του speedport plus? Γράφει 10/100/1000 το manual αλλα δεν βρήκα κάτι άλλο.

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η οπτική και παίρνω 93ΜΒ σε speedtest. Μάλλον καλύτερα δοκιμή από ftp.

Κανονικά σε 100αρα δεν έπρεπε να έχεις θέμα μιας κι έχει 1Gbps port. Αν το desktop/laptop έχει επίσης 1Gbps port και το καλώδιο είναι cat5e ή cat6 θα έπρεπε να τερματίζει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...