Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχει πλάκα πόσο θέλουν να πουλήσουν....

Το δικό σου έπρεπε να δώσεις για να ξέρεις πότε θα έρθουν για να πεις στην κυρία να ειναι παρούσα

Σε εμάς η αίτηση πήγε σε μένα και την πήγα στη διαχειρίστρια... περίεργα μας τα λενε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπήκα στο SFBB να ρίξω μια ματιά και βλέπω το παρακάτω μήνυμα για NOVA και για WIND. Η cosmote δείχνει κανονικά προγράμματα και τιμές, δεν ξέρω γιατί δεν δίνουν ίσως δεν προλαβαίνουν. Ειδικά με αυτά που διαβάζω για τους χρόνουςεδω μέσα. Να θυμίσω ότι σε εμένα από την αίτηση μέχρι την τελική σύνδεση του σπιτιού η Nova μαζί με cosmote (που έκανε την εγκατάσταση στο κτίριο) έκαναν 2 μήνες ακριβώς.

Εμένα μόλις τελείωσαν οι 3 μήνες δωρεάν από nova και μου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός. Μετά από 4 μήνες με FTTH 100άρα δεν έχω κανένα παράπονο μέχρι στιγμής. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

image.png.f1890890b3f3a34976642600c494669c.png

Υπενθυμίζω τις ημερομηνίες για να δείτε περίπου τους χρόνους.

6/4 αίτηση στην NOVA

20/4 ήρθε ο εργολάβος για μελέτη και υπογραφή διαχειριστή

9/5 ραντεβού για εργασίες εγκατάστασης στο κτήριο.

12/5 Κολλήσεις στους ορόφους από ΟΤΕ και εργασίες από τον εργολάβο που είχαν μείνει από 9/5

31/5 Εσωτερική εγκατάσταση στο διαμέρισμα από συνεργείο της NOVA και ενεργοποίηση της γραμμής.

6 λεπτά πριν, coyote2 είπε

fing γενικότερα εύκολο για μένα 

Και εγω εχω την συγκεκριμενη εφαρμογη και μου δειχνει +3 ios συσκευες συνδεδεμενες! ( Υπαρχει μονο μια ios συσκευη στο διαμερισμα μου ) και απο το interface του router δεν μου της δειχνει! οποτε ρωτησα μπας και υπαρχει καποια εφαρμογη που στα δειχνει με μεγαλη ακριβεια! 

Ενα χρονο μετα απο την αιτηση μου για οπτικη, ηρθανε βαλανε τα παντα, ολα κομπλε και εφυγαν χωρις να ενεργοποιησουν την γραμμη γιατι αναβοσβυνε το ΡΟΝ στο Νοκια ρουτερ της οπτικης πραγμα που σημαινε πως δεν ειχε δωθει η εντολη ενεργοποιησης. Και μου ειπαν καποια στιγμη θα σας παρει τεχνικος οτε, να περασει και απλως να κανει την συνδεσμολογια του ΝΟΚΙΑ και του cosmote router (του κλασσικου). Μηπως ξερει κανεις πως γινεται η συνδεσμολογια τους; Ο τεχνικος μου ειχε πει πως ειναι κατι απλο. Υποθετω παιρνω τπο LAN απο το ΝΟΚΙΑ και το βαζω σε καποια θυρα στο speedport, βγαζω το DSL απο το speedport... και μετα; εχει κανεις ιδεα; Ευχαριστω

Θα  πρέπει μέσα από το μενου του ρουτερ,να ορίσεις την lan1 ως  wan ,αν έχεις το νέο ρουτερ (αυτό που είναι μαύρο χρώμα, δεν θυμάμαι μοντελο) αυτό έχει θύρα wan ,σε αυτή την θύρα lan/wan θα συνδέσεις το καλώδιο από το ont,ακόμα και συνδέσεις το όντως με το ρουτερ αν δεν μείνει σταθερά αναμενο το pon στο ont δεν θα έχεις υπηρεσία , η γνώμη μου είναι να περιμένεις  τεχνικό 

• Like 1

Στις 14/9/2022 στις 12:46 ΜΜ, Klaudio_97 είπε

Και εγω εχω την συγκεκριμενη εφαρμογη και μου δειχνει +3 ios συσκευες συνδεδεμενες! ( Υπαρχει μονο μια ios συσκευη στο διαμερισμα μου ) και απο το interface του router δεν μου της δειχνει! οποτε ρωτησα μπας και υπαρχει καποια εφαρμογη που στα δειχνει με μεγαλη ακριβεια! 

Απενεργοποιησε το Private WiFi address στις ρυθμίσεις του κινητού και θα είναι οκ

Εχει λιγο καιρο που εγινε εγκατασταση FTTH στην πολυκατοικια που μενω.

Τα boxακια που εβαλαν σε καθε οροφο, εχουν το σημα της voda πανω. Επειδη δεν εχω παρακολουθησει στενα το ζητημα, αυτο σημαινει οτι οταν και αν θελησω εχω μονο βοντα σαν επιλογη ή ειναι shared η υποδομη και κουμπωνει οποιος παροχος θελει;

Στις 16/9/2022 στις 11:23 ΠΜ, Angeldust είπε

Απενεργοποιησε το Private WiFi address στις ρυθμίσεις του κινητού και θα είναι οκ

Δεν το βρισκω πουθενα αυτο στης ρυθμίσεις του κινητου

4 ώρες πριν, Klaudio_97 είπε

Δεν το βρισκω πουθενα αυτο στης ρυθμίσεις του κινητου

https://www.switchingtomac.com/tutorials/ios-tutorials/what-is-a-private-mac-wifi-address-on-ios-and-how-to-use-it/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα σας .

Μετα και απο το γενικο σκαψιμο για οπτικες ινες  στην περιοχη , μου εδωσε την δυνατοτητα το https://sfbb.gr/   να εκδωσω voucher ωστε μολις δημοσιευτεί οποιαδήποτε προσφορά SFBB υπηρεσίας στην περιοχή μου να μπορέσω να εξαργυρώσω το κουπόνι μου στον πάροχο της επιλογής μου. Ειδα ομως οτι η Cosmote ανακοινωσε νεα πακετα 300/500/1000 . Αυτη την στιγμη εχω 50αρα vdsl Cosmote με 31,5 € . Στα ιδια χρηματα ειδα οτι θα εχει την 300αρα . Τα voucher θα περιλαμβανουν τις νεες ταχυτητες ?  Αν παρω το voucher θα ειναι δεσμευτικο ? Ρωταω γιατι φιλος σε αλλη περιοχη πηρε 200 αρα με την δραση sfbb εδω και 6 μηνες και πληρωνει παραπανω απο οσο θα κοστιζει η 300αρα

Επεξ/σία από ovelix11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...