Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, jonhh είπε

Το έκανα και το έδειξα στον διαχειριστή. Ενας περίεργος γείτονας μου είπε θα κινηθεί νομικά να μην μπει. Μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ή λέει μπαρούφες?

Disclaimer: δεν είμαι δικηγόρος, οπότε δεν σου δίνω νομικές συμβουλές, μόνο την γνώμη μου.

Λογικά ίσως να μπορούσε να σου κάνει κάτι σε στυλ καταγγελία, ή να φέρει την αστυνομία την μέρα της εγκατάστασης για να σε ταλαιπωρήσει, αλλά όλα αυτά δεν θα οδηγήσουν πουθενά εκτός από ταλαιπωρία και των δύο σας, γιατί η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη επί του θέματος. Από την στιγμή που δεν θα γίνει εγκατάσταση εντός της οικίας του, οποιοσδήποτε δικηγόρος τον αναλάβει θα το κάνει απλά για να του φάει τα λεφτά, γιατί τι θα ισχυριστεί στο δικαστήριο? Ότι νόμος δεν ισχύει για αυτόν? και θα περιμένει έτσι να κερδίσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

24 minutes ago, jonhh said:

Το έκανα και το έδειξα στον διαχειριστή. Ενας περίεργος γείτονας μου είπε θα κινηθεί νομικά να μην μπει. Μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ή λέει μπαρούφες?

Στην πολυκατοικία μας, ο περίεργος/κανω οτι γουστάρω και μετά δεν πληρώνω και κοινοχρηστα, γέρος, όταν ήρθε το συνεργείο και ξεκίνησε τις εργασίες μάζεψε άλλους τρεις και με το πρόσχημα πως είναι καρκινογόνες/φόβος πως θα τους υποχρεώσουν να αλλάξουν εταιρεία(αλλά κυρίως μήπως έπαιρνε αυτός που έκανε την αίτηση χρήματα από αυτό και δεν θα είχε μερίδιο ο εν λόγω)/δεν ήξεραν ποιοί είναι, κάλεσε την αστυνομία και κατέβηκαν σαν όχλος στην είσοδο. Έδειξε στην αστυνομία ο αρχιμάστορας του συνεργείου τα χαρτιά του, ο αστυνομικός έκραξε αυτους που τον φώναξαν γιατί το έκαναν χωρίς λόγο (τους το ειχαν εξηγήσει και αυτοί που έκαναν την αίτηση πως δεν υπάρχει λόγος να  φωνάξουν αστυνομίες). Το ποιό ωραίο όμως ήταν πως ο αρχιμάστορας τους είπε πως αν θέλουν σταματάει τις εργασίες απλά θα πρέπει να του υπογράψουν χαρτί πως αυτοί επιθυμούν να σταματήσει. Και εκεί όπως καταλαβαίνετε, ήρθαν τα όχι και δεν καταλάβατε σωστά, εμείς το καλό της πολυκατοικίας θέλουμε....

Δεν πάει καλά ο κόσμος αλήθεια. Τι τους ενοχλει 1 κουτάκι σε κάθε όροφο, που στο κάτω κάτω της γραφής αναβαθμίζει και την πολυκατοικία και δίνει αξία και στην περιουσία τους. Με αυτή την λογική να μην κυκλοφορούν με αμάξι, αλλά με κάρο. Ήμαρτον με τον κάθε περίεργο. Κανονικά εφόσον το ζητάει έστω και ένας ένοικος, θα έπρεπε να γίνονται οι εργασίες στους κοινόχρηστους χωρις καμία απολύτως άδεια, από κανέναν διαχειριστή. Μιλάμε για ενα καλωδιο και ένα κουτάκι λιγο πιο μεγάλο από ένα ρούτερ σε κάθε όροφο.

Το μόνο που μπορεί κάποιος να μαλώσει είναι η κακοτεχνία... να τα βάλουν πάρα πολύ χύμα.

Ισως σε μία πολύ νέα πολυκατοικία να φαίνεται ασχημα...

Αν κάποιος έχει δώσει 300χιλιάρικα για το τέλειο σπίτι του βάζεις ένα κανάλι.... μπροστά...

Οκ δεν ειναι το καλύτερο στις νέες πολυκατοικίες αλλά εγω προσωπικά το ξεπερνάω γιατί τα βάζουν ψηλά που δε πάει το μάτι σου 

παιδια να ρωτησω κατι, πχ η wind δινει FTTH 200 Mbps απο 70€ στα 33€ για 24 μηνες, η ερωτηση μου ειναι

μετα τους 24 μηνες η τιμη θα ειναι πολυ ακριβοτερη οτι προγραμμα και αν επιλεξω επειδη θα εχει τελειωσει η επιδοτηση της γραμμης οπτικης ινας μεχρι το σπιτι ή η επιδοτηση ειναι απλα για να την βαλεις και μετα τους 24 μηνες δεν σε "βαραινει" πουθενα;

26 λεπτά πριν, Titos301 είπε

παιδια να ρωτησω κατι, πχ η wind δινει FTTH 200 Mbps απο 70€ στα 33€ για 24 μηνες, η ερωτηση μου ειναι

μετα τους 24 μηνες η τιμη θα ειναι πολυ ακριβοτερη οτι προγραμμα και αν επιλεξω επειδη θα εχει τελειωσει η επιδοτηση της γραμμης οπτικης ινας μεχρι το σπιτι ή η επιδοτηση ειναι απλα για να την βαλεις και μετα τους 24 μηνες δεν σε "βαραινει" πουθενα;

Και εγω μολις εβαλα πριν 1 μηνα FTTH με WIND και ειχα την ιδια ερωτηση! Η λογικη λεει πως θα μεινουμε στης ιδιες τιμες η λιγο παραπανω ( 2-3 ευρω ) μετα τα 2 χρονια! Καθως το ιδιο εχω δει εχουν πει και πολλοι αφου τους τελειωσε η επιδοτηση μετα τα 2 χρονια! Επισης σε 2 χρονια τα πραγματα θα εχουν αλλαξει κατα πολυ και επειδη θα υπαρχουν και μεγαλυτερες ταχυτητες ( βλεπε cosmote 1gbps ) τα πακετα των 100-200 κλπ πιστευω θα ειναι σε πιο λογικες τιμες! 

• Thanks 1

Απορία γίνεται να μην κάνουν κανάλι μέσα στο σπίτι δηάδή εκεί που θα γίνει η τρύπα για να περάσει μέσα στο σπίτι να μπει επάνω το κουτί της κοσμοτέ; Αν δεν κάνω λάθος κάνουν ένα δύο κέκλους την οπτική

9 ώρες πριν, Titos301 είπε

Σκεψου οτι σε λιγο καιρο ερχονται τα προγραμματα 300,500,1000. Φαντασου οτι σε 2 χρονια απο τωρα θα ερχονται και τα 2000. Οποτε σιγουρα οι τιμες θα παραμεινουν οι ιδιες και χωρις την επιδοτηση, αν οχι και χαμηλοτερες. Ειμαστε safe.

• Thanks 1

Και το Δράμα συνεχίζεται. 

σημερινο τηλεφώνημα από νόβα για να με ενημερώσουν ότι η αίτηση μου ακυρώθηκε. Γιατί ;  Γιατί δεν μπήκε υπογραφή διαχειριστή σε ραντεβού που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους έγινε 5/9 χωρίς να έχω την παραμικρή ενημέρωση. 

πραγματικά με έχει κουράσει η όλη κατάσταση.

Το πως θα λυθεί αυτή η παρεξήγηση ελπίζω να το μάθω αύριο, ιδανικά χωρίς να καλέσω πάλι εγώ και να χρεωθώ για την κλήση 

στείλε εσύ την υπογραφή στην αίτηση.

Εγω αυτό έκανα.

στείλε εσύ την υπογραφή στην αίτηση.

Εγω αυτό έκανα.

το υπέγραψε και το έστειλα εγω

17 ώρες πριν, johnnyf95 είπε

Και το Δράμα συνεχίζεται. 

σημερινο τηλεφώνημα από νόβα για να με ενημερώσουν ότι η αίτηση μου ακυρώθηκε. Γιατί ;  Γιατί δεν μπήκε υπογραφή διαχειριστή σε ραντεβού που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους έγινε 5/9 χωρίς να έχω την παραμικρή ενημέρωση. 

πραγματικά με έχει κουράσει η όλη κατάσταση.

Το πως θα λυθεί αυτή η παρεξήγηση ελπίζω να το μάθω αύριο, ιδανικά χωρίς να καλέσω πάλι εγώ και να χρεωθώ για την κλήση 

Έμενα παντός μου είπαν ότι σε περίπτωση άρνησης του διαχειριστή θα είχαν την δυνατότητα μόνο σε μετά να έρθει το κουτάκι και μελλοντικά όλοι της πολυκατοικίας να παρακαλάνε εμένα να τους αφήσω να πάρουν οπτική από συγκεκριμένο κουτάκι 

• Like 1

Στις 25/8/2022 στις 11:19 ΜΜ, johnnyf95 είπε

Ένα μήνα ακριβώς από την αίτηση αύριο κανονίστηκε το πρώτο ραντεβού για τη μελέτη. 

επειδη δεν θα είμαι εγώ εκείνη τιν ώρα σπίτι, συνεννοήθηκα με ένα γείτονα να τους ανοίξει, θα υπάρχει θέμα ; 

επισης επειδή διαχείρηστης δεν υπάρχει πολυκατοικία και την διαχείρηση κάνει ουσιαστικά μια εταιρεία, που μου είπε να παραπέμψω τον τεχνικό να περάσει από τα γραφείο τους για την υπογραφή, θα είμαι εντάξει λέτε ; 

ποσο καιρό μετά το πρώτο ραντεβού για την μελέτη ξεμπερδέψαμε εσείς ; 

Τραγελαφικές καταστάσεις…

πεμπτη κλήση να με ενημερώσουν ότι δεν μπορούν να βρουν τον διαχειριστή.

τους λέω να τους δώσω ένα ακόμα τηλέφωνο μου λένε δεν γίνεται αυτό 

Η διαχειρίστρια δεν σήκωνε ποτέ το κινητό και δεν την βρίσκανε. 

σημερα ακυρώθηκε η αίτηση και ξανά από την αρχή. 

Φαουλ η διαχειρίστρια φάουλ και η νόβα που δεν δέχτηκε το αλλο τηλέφωνο που έδωσα.

1 μισή μήνας αναμονή για το τίποτα, έκανα αίτηση για 24αρι σε άλλη εταιρία και σε δεύτερο χρόνο θα κάνω οπτική σε αυτούς. 

Κουπονι πλέον δεν υφίσταται, το κάνουν μόνες τους πλέον οι εταιρίες , αυξάνοντας λίγο τις τιμές του Αυγούστου 

17 λεπτά πριν, maarinos είπε

Στο επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού δέσε στην καρέκλα την διαχειρίστρια, έτσι θα σιγουρευτείς ότι θα υπογράψει

Η καλυτερη λυση 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...