Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδή εδω συζητάμε πώς ο καημένος έλληνας θα πάρει ίνα, μάλλον δε θέλουμε να απαντήσουμε αν μπορείς να το ξηλώσεις

Πάνω μέχρι το κουτάκι το άσπρο δε θα το πείραζα. Κρίμα είναι να το χαλάσεις

Είναι του ιδιοκτήτη πρακτικά

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλησπερα σας παιδιά!
Εμενα μετα απο 4 ημερες από την ενεργοποίηση μου ηρθε ο λογαριασμός ηδη στα 95€ και οφειλω να πληρωσω 32€ αντι 29€ που συμφώνησα με την επιδοτηση! Εχει γινει κάτι αντίστοιχο και σε εσας! Κάτι μου λεει εχουν κανει κάποιο λαθος! Και πρεπει να τους πάρω ενα τηλ μου φαινεται! Εσεις τι λετε;

Screenshot_20220829-175447__01.jpg

Screenshot_20220829-180334__01.jpg

Screenshot_20220829-180338__01.jpg

Επεξ/σία από Klaudio_97

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Klaudio_97 said:
Καλησπερα σας παιδιά!
Εμενα μετα απο 4 ημερες από την ενεργοποίηση μου ηρθε ο λογαριασμός ηδη στα 95€ και οφειλω να πληρωσω 32€ αντι 29€ που συμφώνησα με την επιδοτηση! Εχει γινει κάτι αντίστοιχο και σε εσας! Κάτι μου λεει εχουν κανει κάποιο λαθος! Και πρεπει να τους πάρω ενα τηλ μου φαινεται! Εσεις τι λετε;

Screenshot_20220829-175447__01.jpg

Screenshot_20220829-180334__01.jpg

Screenshot_20220829-180338__01.jpg

Και σε εμένα το ίδιο είχε γίνει.

Σου έχει το συνολικό ποσό γιατί η προσφορά των 29 € δεν είναι αυτούσια προς εσένα αλλά παρεμβάλεται κουπόνι (με άλλα λόγια, η wind 95.43 ευρώ θα πάρει) και επίσης περιλαμβάνει και το ποσό των 48 ευρώ που είναι εφάπαξ (πάλι κουπόνι).

Επίσης τα 3-4 ευρώ έξτρα είναι γιατι λογικά υπήρξαν 2-3 ημέρες που ήσουν με το παλιό σου πακέτο και έχει γίνει η χρέωση με διαφορετικό τιμολόγιο και όχι για ftth.

Σε εμένα αυτοί ήταν οι λόγοι

Επεξ/σία από thodoris1985

Στις 26/8/2022 στις 1:40 ΜΜ, johnnyf95 είπε

12 ώρα το ραντεβού και δεν εμφανίστηκε κανείς μέχρι στιγμής. 

Άφαντος λοιπόν ο τεχνικός και καμία ενημέρωση για νέο ραντεβού. Πως γίνεται τώρα; Περιμένω νέο μήνυμα; Παίρνω τηλέφωνο εγώ κάπου; Η νόβα κάνει την πάπια και λέει ότι η τεχνικό για την μελέτη της πολυκατοικίας δεν είναι δικοί της. 

ολα αυτά 32 μέρες μετά την αίτηση. Τι μπορώ να κάνω πέρα από υπομονή ;

ο γείτονας στο δίπλα διαμέρισμα, αποφάσισε να βάλει και αυτός fiber 200 nova. Η εγκατάσταση στο κτίριο ήταν έτοιμη και μετά από αίτηση σε κατάστημα με το voucher, μέσα σε 10 ημέρες ήρθαν και του έκαναν την εσωτερική εγκατάσταση και ενεργοποίηση. Μια χαρά νομίζω είναι οι 10 ημέρες. Δεν μπορώ να συγκρίνω με την δική μου περίπτωση γιατί εγώ ήμουν ο πρώτος και χρειάστηκαν 2 μήνες ακριβώς για να γίνουν όλες οι εργασίες στο κτίριο και να με ενεργοποιήσουν.

• Like 1

Στις 29/8/2022 στις 8:08 ΜΜ, johnnyf95 είπε

Άφαντος λοιπόν ο τεχνικός και καμία ενημέρωση για νέο ραντεβού. Πως γίνεται τώρα; Περιμένω νέο μήνυμα; Παίρνω τηλέφωνο εγώ κάπου; Η νόβα κάνει την πάπια και λέει ότι η τεχνικό για την μελέτη της πολυκατοικίας δεν είναι δικοί της. 

ολα αυτά 32 μέρες μετά την αίτηση. Τι μπορώ να κάνω πέρα από υπομονή ;

5 μήνες από την αίτηση και συνεχίζουμε, μέχρι ο εργολάβος της Wind να αποφασίσει ενημερώσει τα συστήματα του ότι έβαλε οπτική στην πολυκατοικία από τον Ιούνη, μπας και μπει η ίνα και στο διαμέρισμα. Υπομονή! Υπάρχουν και χειρότερα! :)

Αν είναι δυνατόν. Έχω πολύ δρόμο ακόμα μου φαίνεται. Και αγχώνομαι λίγο αν δεν γίνει η ενεργοποίηση μέχρι τις 30/9 μην μου πουν ότι δεν ισχύει η τιμή. 

2 ώρες πριν, johnnyf95 είπε

Αν είναι δυνατόν. Έχω πολύ δρόμο ακόμα μου φαίνεται. Και αγχώνομαι λίγο αν δεν γίνει η ενεργοποίηση μέχρι τις 30/9 μην μου πουν ότι δεν ισχύει η τιμή. 

Έχω κάνει αίτηση από τον Απρίλη και ισχύει ακόμα η τιμή του συμβολαίου. Γιατί να μην ισχύει; Έχετε υπογράψει μια συμφωνία.

Λοιπόν, συνειδητοποιώντας ότι η διαφορά τιμής από 100 (που έχω τώρα) σε 200 είναι φάση 3 ευρώ στην Cosmote, μίλησα μαζί τους να κάνουν αναβάθμιση. Τι έμαθα:

1) Το κουπόνι ισχύει

2) Θα σας πάρουν τηλέφωνο να σας κλείσουν ραντεβού για τεχνικό, θα τους πείτε ότι έχετε ήδη ενεργή σύνδεση fiber απλά θέλετε ανανέωση, θα σας πουν ωχ σόρρυ λάθος και

3) Δυο μέρες μετά θα σας στείλουν ξανά εξοπλισμό με κούριερ

Περιμένω 2 ώρες τώρα στο τσατ να εμφανιστεί κάποιος να τους πω απλά να γυρίσουν το κουμπάκι και να πάρουν πίσω τα συμπράγκαλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Λοιπόν, συνειδητοποιώντας ότι η διαφορά τιμής από 100 (που έχω τώρα) σε 200 είναι φάση 3 ευρώ στην Cosmote, μίλησα μαζί τους να κάνουν αναβάθμιση. Τι έμαθα:

1) Το κουπόνι ισχύει

2) Θα σας πάρουν τηλέφωνο να σας κλείσουν ραντεβού για τεχνικό, θα τους πείτε ότι έχετε ήδη ενεργή σύνδεση fiber απλά θέλετε ανανέωση, θα σας πουν ωχ σόρρυ λάθος και

3) Δυο μέρες μετά θα σας στείλουν ξανά εξοπλισμό με κούριερ

Περιμένω 2 ώρες τώρα στο τσατ να εμφανιστεί κάποιος να τους πω απλά να γυρίσουν το κουμπάκι και να πάρουν πίσω τα συμπράγκαλα

Τα ίδια είχα τραβήξει και εγώ όταν ήθελα να πάω από 100 στα 200. Πρέπει να βάλει το νέο ρούτερ. Και το παλιό να το επιστρέψεις. Μίλησα με τρεις διαφορετικούς και μου είχαν πει το ίδιο. Εγώ για αυτό απέρριψα την 200άρα γιατί έχω στήσει όλο το σπίτι στο ρούτερ που έχω τώρα και δεν παίζει να ξαναστήνω σε νέο.

Αν έχεις κάτι νεότερο γράψε να δούμε.

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 1

Κι εγώ μόλις αυτό ενημερώθηκα... Το νέο ρούτερ μοιάζει σχεδόν ίδιο με το πρώτο ασπροκούτι, απλά έχει και ένα κουμπί find my phone λολ και μαζί έχουν και ένα speed home wifi. Παίζει να μπορώ να τα στήσω μόνος μου;

- Αυτό που συμβαίνει σε εσάς δεν είναι τίποτα.

- Γείτονας έκανε πλήρη ανακαίνιση στον 1ο (και τελευταίο) όροφο οικογενειακής μονοκατοικίας πριν 3 χρόνια. Ο ηλεκτρολόγος πρόβλεψε και του έβαλε πρίζα ρεύματος και δίπλα της πρίζα δικτύου στην βάση του κλιμακοστασίου και το καλώδιο που ξεκινούσε από αυτή έφτανε στο χώρο που είχαν πάντα την κεντρική διπλή πρίζα τηλεφώνου. Ο κύριοι του ΟΤΕ 1-2 χρόνια αργότερα αρνήθηκαν να τελειώνει η δική τους γραμμή Οπτικής Ίνας στη βάση του κλειστού (με πόρτα ασφαλείας) κλιμακοστασίου και ήθελαν να ανέβει η γραμμή τους όλο το κλιμακοστάσιο και να διασχίσει εντός του διαμερίσματος δύο ανεξάρτητους χώρους.

- Ο καταναλωτής αρνήθηκε να του επιβάλλουν τη δική τους “αισθητική χώρου-και το “θα γίνει όπως θέλουμε εμείς”-και η αίτηση ακυρώθηκε…

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ζητούσε ο γείτονας θα ήταν FTTB και δεν ξέρω αν θα άφηνε την εταιρεία νομικά ανοιχτή σε αμφισβητήσεις, τιμολογιακές ή ό,τι άλλο, αφού υποτίθεται πως ο άλλος πληρώνει FTTH.

19 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ζητούσε ο γείτονας θα ήταν FTTB και δεν ξέρω αν θα άφηνε την εταιρεία νομικά ανοιχτή σε αμφισβητήσεις, τιμολογιακές ή ό,τι άλλο, αφού υποτίθεται πως ο άλλος πληρώνει FTTH.

- Δηλαδή ποια διαφορά υπάρχει αν το καλώδιο δικτύου είναι 6-8 μέτρα και όχι 1.5;

- Δεύτερον σε πολλά σπίτια οι «τεχνικοί» του ΟΤΕ τοποθέτησαν το Οπτικό Τερματικού Εξοπλισμού (ΟΝΤ) στο χώλ της εισόδου επειδή εκεί βρήκαν και την κεντρική πρίζα της παλαιότερης τηλεφωνικής γραμμής χαλκού. Όμως πολλοί από τους χρήστες «τράβηξαν» μετά καλώδιο δικτύου 10-15 μέτρων και στο τέλος του έβαλαν το Router του ΟΤΕ ή πιθανόν κάποιο Fritzbox, ποια η διαφορά;

Πρακτικά κι εγώ μαζί σου είμαι, δε νομίζω ότι έχει διαφορά. Θεωρώ πως το κόλλημα είναι τυπικό σε περίπτωση που πέσουν σε κανέναν περίεργο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...