Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, dimitra.1986 είπε

Καλησπέρα σας! Έχουμε αγοράσει ένα διαμέρισμα και σύντομα θα μετακομίσουμε. Οι ενοικιαστές που έμεναν πριν είχαν cosmote fiber to the home. Εμείς θα κάνουμε μεταφορά vodafone fiber μέχρι καφαο. Μπορώ να ξηλωσω την εγκατάσταση που είχε γίνει εντός σπιτιού ή θα έχουμε θέμα?

IMG_20220820_191713.jpg

λες  ότι θα( κάνετε  μεταφορά vodafone fiber μέχρι καφαο.) δεν ξέρω αν γίνετε η έχει γίνει αυτό, μια πολυκατοικία – κτήριο να τροφοδοτείτε ταυτόχρονα και από καμπίνα vdsl και από καμπίνα ftth, αν γίνετε πιθανόν θα μπορέσεις  να μεταφέρεις  την γραμμή vdsl που έχεις, αν όμως τροφοδοτείτε η πολυκατοικία – κτήριο από αστικό κέντρο για όσους έχουν ακόμα χαλκο, και από καμπίνα ftth, και την εγκατάσταση της οπτικής ίνας στην περιοχη, την έχει κάνει ο οτε δυστυχώς, θα πρέπει να πάρεις γραμμή από αστικό κέντρο και όσο  πιάνεις , ίσως σε γυρίσει η Vodafone σε adsl24 γιατι η Vodafone δεν δίνει ftth σε περιοχές που την εγκατασταση την έχει κάνει οτε, δεν ξέρω αν δίνει  σε περιοχες που τo δίχτυο οπτικής το εχει περασει η wind , αν την εγκατάσταση οπτικής ίνας στην περιοχη την έχει κάνει η Vodafone οπτική ίνα με 1000 εδώ αλλοι παρακαλάνε και εσύ  θέλεις να την ξυλώσεις

ψάξε https://www.vodafone.gr/eligibility/    την στην οδό και αριθμό που είναι το διαμέρισμα για να  δεις τι ταχύτητες δίνει εκεί  η Vodafone εμένα πχ στην οδό που μένω αν και υπάρχει οπτική ίνα η Vodafone δίνει μόνο adsl 24

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
7 ώρες πριν, dimitra.1986 είπε

Καλησπέρα σας! Έχουμε αγοράσει ένα διαμέρισμα και σύντομα θα μετακομίσουμε. Οι ενοικιαστές που έμεναν πριν είχαν cosmote fiber to the home. Εμείς θα κάνουμε μεταφορά vodafone fiber μέχρι καφαο. Μπορώ να ξηλωσω την εγκατάσταση που είχε γίνει εντός σπιτιού ή θα έχουμε θέμα?

IMG_20220820_191713.jpg

Όχι δεν ξηλώνεις, μπορείς να αφαιρέσεις το κίτρινο καλώδιο, όλο το υπόλοιπο είναι "ιδιοκτησία"  της cosmote, αν δεν μπορείς να γυρίσεις σε κάποιο προγραμα fiber στη voda, αφήνεις αναμονή σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης

Είσαι σίγουρος ότι στη περιοχή που πας υπάρχει και δυκτιο fttc?

2 ώρες πριν, markon είπε

δεν ξέρω αν γίνετε η έχει γίνει αυτό, μια πολυκατοικία – κτήριο να τροφοδοτείτε ταυτόχρονα και από καμπίνα vdsl και από καμπίνα ftth

Να προσθέσω ότι γίνεται κανονικότατα η ταυτόχρονη «τροφοδοσία» που περιγράφεις. Το νέο δίκτυο των οπτικών με το παλιό χάλκινο δίκτυο που χρησιμοποιεί το VDSL είναι διαφορετικά και αυτόνομα (σίγουρα σε ότι αφορά την εγκατάσταση μέχρι τις καμπίνες).

Άλλωστε, αυτή ακριβώς η συνύπαρξη VDSL και FTTH συμβαίνει σε όλες τις πολυκατοικίες όταν κάποιοι από τους ένοικους προχωρούν σε αναβάθμιση σε FTTH και οι υπόλοιποι απλά κάθονται με το VDSL τους.

Τώρα, το FTTH έχει σίγουρα ανώτερη ποιότητα υπηρεσίας από τo ADSL, αλλά και το VDSL (ή σύμφωνα με τους παρόχους «fiber» της καμπίνας), και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί πριν κάνει συμβόλαιο, μιας και έχει ήδη έτοιμη την εγκατάσταση.

Δεν το ήξερα ότι γίνεται, στην πολυκατοικία που μένω, εγώ και γενικά στο δρόμο  που μένω μόνο από αστικό κέντρο και από καμπίνα ftth,τροφοδοσία ,εγώ πριν βάλω οπτικη είχα 50 vdsl απο το αστικό κέντρο, και έπιανα 32-34 με attenuation 18 

Για να ξέρουμε που βαδίζουμε:

- Η Vodafon στην περιοχή της κατοικίας μου από τη στιγμή που άρχισαν να γίνονται συνδέσεις σε δίκτυο FTTH σταμάτησε να δίνει VDSL, αν και η ίδια δεν δίνει προς το παρόν FTTH. Και, δεν είναι σίγουρο ότι θα δίνει ADSL παντού και για πάντα, δεν εξαρτάται από αυτήν.

- Ακόμα και αν μπορεί να ξηλώσει κάποιος την εσωτερική γραμμή Οπτικής Ίνας, θα πρέπει να συνυπολογίσει και πόσα «κατοστάρικα» θα είναι πιθανόν να δώσει στο μέλλον για τη νέα, όταν η σύνδεση σε δίκτυο FTTC θα είναι ανέφικτη.

Καλησπέρα μια ερώτηση διάβασα ότι πρέπει μέχρι 30/9/2022 πρέπει να ενεργοποιηθεί το κουπόνι 

Δηλαδή μέχρι τότε θα πρέπει να έχει περαστεί η οπτική ίνα?

Η απλά να έχω κάνει την δηλωση μέχρι τότε

Γιατί εγώ αρχές σεμπτεβριου θα κάνω αίτηση για οπτική ινα

• Moderators
3 ώρες πριν, Nikoskara123x είπε

Καλησπέρα μια ερώτηση διάβασα ότι πρέπει μέχρι 30/9/2022 πρέπει να ενεργοποιηθεί το κουπόνι 

Δηλαδή μέχρι τότε θα πρέπει να έχει περαστεί η οπτική ίνα?

Η απλά να έχω κάνει την δηλωση μέχρι τότε

Γιατί εγώ αρχές σεμπτεβριου θα κάνω αίτηση για οπτική ινα

Από ότι λένε πλέον μέχρι τότε να έχει γίνει η ενεργοποίηση της γραμμής

Καλησπερα σε όλους. Σε μια εβδομάδα ληγει το συμβόλαιο που έχω με cosmote για την 100αρα ftth. Μου προτείνουν προσφορά το ίδιο ακριβώς με 36.90 απο 28.90 που έδινα έως τώρα. Όμως η WIND έχει προσφορά 28.90 με 200αρα ftth.. Απλά χρειάζεται να κάνω φορητοτητα το σταθερό στο όνομα της γυναίκας μου για να ξαναπάρω το κουπόνι ευροζωνικοτητας. Αξίζει λέτε?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια προσπαθω να δω μια ταινια σε 4k hdr ( 17.72 gb μεγεθος ) απο stremio και καθε 1-2 λεπτα η και περισσότερο κανει buffering! Το βλεπω απο κινητο και πιάνω 200mbps! 

Παει κατι λαθος; Πιστευα ότι αυτη η ταχύτητα θα έπαιζα ανετα 4κ hdr

Επεξ/σία από Klaudio_97

1 ώρα πριν, Klaudio_97 είπε

Ρε παιδια προσπαθω να δω μια ταινια σε 4k hdr ( 17.72 gb μεγεθος ) απο stremio και καθε 1-2 λεπτα η και περισσότερο κανει buffering! Το βλεπω απο κινητο και πιάνω 200mbps! 

Παει κατι λαθος; Πιστευα ότι αυτη η ταχύτητα θα έπαιζα ανετα 4κ hdr

Εχεις συνδεθεί σε 5ghz band? Ποσο πιάνεις σε speedtest?

Στις 27/8/2022 στις 9:46 ΜΜ, Inuyasha είπε

Από ότι λένε πλέον μέχρι τότε να έχει γίνει η ενεργοποίηση της γραμμής

Δηλαδή αν κάποιος κάνει αίτηση τώρα, και η γραμμή ενεργοποιηθεί τον Οκτώβριο (γιατί έπρεπε να συνεννοηθεί με τον πάροχο, να γίνει η μελέτη, να γίνει η εγκατάσταση κτλ) θα χάσει το κουπόνι και θα πληρώσει και την εγκατάσταση και το πάγιο χωρίς επιδότηση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Klaudio_97 είπε

Ναι στα 5ghz ειμαι και πιανω 200

Αν πιάνεις 200 στα 200 και δεν φταίει η σύνδεση σου, τότε λογικά φταίει το από που κατεβάζεις το βίντεο.

πχ όταν βάζεις το Netflix σε stremio δεν κολλάει γιατί το Netflix έχει συνήθως αρκετό bandwidth για τους συνδρομητές του. Τώρα αν χρησιμοποιείς κάποια άλλη υπηρεσία που ενδεχομένως να έχει προβλήματα στην ταχύτητα του δεν νομίζω ότι βρίσκεσαι στο κατάλληλο thread.

Επεξ/σία από Sudowoodo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/8/2022 στις 3:12 ΜΜ, dimitra.1986 είπε

IMG_20220820_191713.jpg

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Απλα πάρε 100αρα FTTH. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...