Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, chek2fire said:

ρε παιδιά αξίζει η αναβάθμιση από cat 5e σε cat6 η πρέπει να έχει και το router σου 10gb ethernet? Γιατί το pc έχει

Αφού έχεις ήδη, δεν αξίζει, αλλά αν ήταν για εξαρχής επιλογή θα σου έλεγα cat6.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Αφού έχεις ήδη, δεν αξίζει, αλλά αν ήταν για εξαρχής επιλογή θα σου έλεγα cat6.

Cat 6 αγορασα και εγω για να συνδέσω το router με το ps5 αλλα εχω της περισσότερες φορες χαμηλότερες ταχύτητες απο οτι εχω με το wifi

Επεξ/σία από Klaudio_97
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Klaudio_97 said:

Cat 6 αγορασα και εγω για να συνδέσω το router με το ps5 αλλα εχω της περισσότερες φορες χαμηλότερες ταχύτητες απο οτι εχω με το wifi

Χαμηλότερες ταχύτητες από ότι όταν συνδέεις το PS5 με WiFi ή συγκρίνεις ενσύρματο PS5 και WiFi στο κινητό?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Thresh είπε

Χαμηλότερες ταχύτητες από ότι όταν συνδέεις το PS5 με WiFi ή συγκρίνεις ενσύρματο PS5 και WiFi στο κινητό?

Με wifi στο ps5 επιανα παντα απο 190-200mbps με το καλωδιο πιανω 192-180 mbps με το κινητό πιανω παντα 200+mbps 

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, Klaudio_97 said:

Με wifi στο ps5 επιανα παντα απο 190-200mbps με το καλωδιο πιανω 192-180 mbps με το κινητό πιανω παντα 200+mbps 

Περίεργο...

Δημοσ.
Στις 24/8/2022 στις 8:58 ΠΜ, filipN είπε

Δικαιούσαι όντως έως τις 31/9 αν θυμάμαι καλά.

- Τα «2 ευρώ παραπανω» σε τι ύψος ανεβάζουν την τιμή ανά μήνα;

- Όπως σου είπε και το προηγούμενο μέλος η επιδότηση δίνεται μόνο για συνδέσεις 100Mbps και άνω, κάτι δεν πάει καλά.

- Αν μετακομίσεις, η μηνιαία επιδότηση θα διακοπεί αυτόματα. (???)

Τώρα δίνω 34 με 35 ευρώ το μήνα για 50αρα, απεριόριστα σταθερά συν 2 ώρες κινητά και το απλό πρόγραμμα cosmote tv. Οπότε μάλλον με συμφέρει να κάνω την αναβαθμιση.

Ρουτερακι υπάρχει πάνω από την πόρτα μας, οπως σε κάθε όροφο. Θα κάνουν τρύπα στο τοίχο για να περάσει το καλώδιο; Θα έχω και εσωτερικό ρούτερ; Το καλώδιο ξανά θα μπαίνει στην τηλεφωνική πρίζα, όπως και τώρα;

Δημοσ.
7 minutes ago, Witcher1st said:

Τώρα δίνω 34 με 35 ευρώ το μήνα για 50αρα, απεριόριστα σταθερά συν 2 ώρες κινητά και το απλό πρόγραμμα cosmote tv. Οπότε μάλλον με συμφέρει να κάνω την αναβαθμιση.

Ρουτερακι υπάρχει πάνω από την πόρτα μας, οπως σε κάθε όροφο. Θα κάνουν τρύπα στο τοίχο για να περάσει το καλώδιο; Θα έχω και εσωτερικό ρούτερ; Το καλώδιο ξανά θα μπαίνει στην τηλεφωνική πρίζα, όπως και τώρα;

Δεν υπάρχει κάποιο router έξω από το σπίτι σου. Είναι το floor box (κουτί ορόφου) όπου διαμοιράζει οπτική στα διαμερίσματα. Θα σου φέρουν την οπτική μέσα στο σπίτι και θα συνδεθεί πάνω σε μια μικρή συσκευή το ONT. Αυτό στην ουσία μετατρέπει το σήμα της οπτικής σε ethernet. Μετά καλώδιο ethernet φεύγει από αυτό και συνδέεται στο router σου. Η σύνδεση με την τηλεφωνική πρίζα δεν θα χρειάζεται καθώς θα παίρνεις υπηρεσίες μέσω της οπτικής.

Δημοσ.

Ένα μήνα ακριβώς από την αίτηση αύριο κανονίστηκε το πρώτο ραντεβού για τη μελέτη. 

επειδη δεν θα είμαι εγώ εκείνη τιν ώρα σπίτι, συνεννοήθηκα με ένα γείτονα να τους ανοίξει, θα υπάρχει θέμα ; 

επισης επειδή διαχείρηστης δεν υπάρχει πολυκατοικία και την διαχείρηση κάνει ουσιαστικά μια εταιρεία, που μου είπε να παραπέμψω τον τεχνικό να περάσει από τα γραφείο τους για την υπογραφή, θα είμαι εντάξει λέτε ; 

ποσο καιρό μετά το πρώτο ραντεβού για την μελέτη ξεμπερδέψαμε εσείς ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους

Σήμερα ήρθαν για το δεύτερο ραντεβού (ενεργοποίηση πολυκατοικίας και μετρήσεις).

Παρ' όλα αυτά είδαν ότι στο ΚΑΦΑΟ δεν υπάρχει διαθεσιμότητα (!) και ότι πρέπει να δηλώσουν βλάβη για να έρθει τεχνικός του ΟΤΕ να βάλει σπλίτερ ή κάτι τέτοιο.

Μπλέξαμε τώρα; Να τους πρήξω στα τηλέφωνα;

Γενικά μέχρι τώρα δεν άργησε η φάση, για την μελέτη ήρθε 1/08 ψιλοάμεσα μετά τις διαδικασίες, μετά λόγω διακοπών κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση πολυκατοικίας στις 22/08 και σήμερα ήρθαν για τα παραπάνω (κέντρο σχετικά Αθήνα όλα αυτά).

13 ώρες πριν, johnnyf95 είπε

Ένα μήνα ακριβώς από την αίτηση αύριο κανονίστηκε το πρώτο ραντεβού για τη μελέτη. 
επειδη δεν θα είμαι εγώ εκείνη τιν ώρα σπίτι, συνεννοήθηκα με ένα γείτονα να τους ανοίξει, θα υπάρχει θέμα ; 
επισης επειδή διαχείρηστης δεν υπάρχει πολυκατοικία και την διαχείρηση κάνει ουσιαστικά μια εταιρεία, που μου είπε να παραπέμψω τον τεχνικό να περάσει από τα γραφείο τους για την υπογραφή, θα είμαι εντάξει λέτε ; 
ποσο καιρό μετά το πρώτο ραντεβού για την μελέτη ξεμπερδέψαμε εσείς ; 

Γενικά όταν ήρθε ο εργολάβος για την μελέτη (15-20 λεπτά διαδικασία) χρειάστηκαν κάποιες υπογραφές. Είχα συνεννοηθεί με την διαχείριση και υπέγραψα εγώ αντ' αυτού. Αν δεν έχει πρόβλημα ο εργολάβος να περάσει από το γραφείο διαχείρισης δεν θα υπάρχει θέμα πιστεύω

Επίσης εφ' όσον κάποιος του ανοίξει, δεν χρειάζεται κάτι άλλο, θα δει εκεί εξωτερικά την πολυκατοικία, τους ορόφους, και θα σημειώσει που θα μπορούσαν να μπουν τα κουτιά. 

Αν ήσουν εκεί θα έμπαινε και στο διαμέρισμα, πχ εγώ σε αυτήν τόνισα ότι ήθελα οπσωδήποτε λεπτά καναλάκια και το σημείωσε

Επεξ/σία από tonypapadovic
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tonypapadovic είπε

Γενικά όταν ήρθε ο εργολάβος για την μελέτη (15-20 λεπτά διαδικασία) χρειάστηκαν κάποιες υπογραφές. Είχα συνεννοηθεί με την διαχείριση και υπέγραψα εγώ αντ' αυτού. Αν δεν έχει πρόβλημα ο εργολάβος να περάσει από το γραφείο διαχείρισης δεν θα υπάρχει θέμα πιστεύω

Επίσης εφ' όσον κάποιος του ανοίξει, δεν χρειάζεται κάτι άλλο, θα δει εκεί εξωτερικά την πολυκατοικία, τους ορόφους, και θα σημειώσει που θα μπορούσαν να μπουν τα κουτιά. 

Αν ήσουν εκεί θα έμπαινε και στο διαμέρισμα, πχ εγώ σε αυτήν τόνισα ότι ήθελα οπσωδήποτε λεπτά καναλάκια και το σημείωσε

12 ώρα το ραντεβού και δεν εμφανίστηκε κανείς μέχρι στιγμής. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Έχουμε αγοράσει ένα διαμέρισμα και σύντομα θα μετακομίσουμε. Οι ενοικιαστές που έμεναν πριν είχαν cosmote fiber to the home. Εμείς θα κάνουμε μεταφορά vodafone fiber μέχρι καφαο. Μπορώ να ξηλωσω την εγκατάσταση που είχε γίνει εντός σπιτιού ή θα έχουμε θέμα?

IMG_20220820_191713.jpg

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitra.1986 είπε

Καλησπέρα σας! Έχουμε αγοράσει ένα διαμέρισμα και σύντομα θα μετακομίσουμε. Οι ενοικιαστές που έμεναν πριν είχαν cosmote fiber to the home. Εμείς θα κάνουμε μεταφορά vodafone fiber μέχρι καφαο. Μπορώ να ξηλωσω την εγκατάσταση που είχε γίνει εντός σπιτιού ή θα έχουμε θέμα?

Δεν νομίζω ότι μπορείς να την ξηλώσεις. Για την ακρίβεια αν δεν κάνω λάθος μετράει σαν ιδιοκτησία του παρόχου (σίγουρα μέχρι τα floor boxes, για το κανάλι με την οπτική που μπαίνει μέσα στο σπίτι δεν είμαι σίγουρος για να σου πω την αλήθεια). Tώρα το κίτρινο καλώδιο προφανώς και μπορείς να το πετάξεις για να μην κρέμεται. 

Παρόλα αυτά γιατι να την ξυλώσεις; Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο, έτσι και αλλιώς αργά ή γρήγορα όλοι θα πάμε σε FTTH (το οποίο αν δικαιούσαι κουπόνι δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή με το VDSL), θα ξανά πληρώσεις την εγκατάσταση τότε;  Άλλωστε όποιο πακέτο VDSL και να βάλεις τώρα δεν θα το πειράζει να υπάρχει και το μπριζάκη με το κανάλι.

Βέβαια δικό σου είναι το σπίτι και ότι θέλεις κάνε, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ θα συμφωνήσουν ότι δεν είναι πολύ σοφό να το ξυλώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...