Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

νοίκιασα πριν 1 μήνα ένα σπίτι στην αθήνα και είδα είχε όλη η πολυκατοικία περασμένη οπτικές ίνες στους διαδρόμους της Vodafone. Έτσι μιας και ο προηγούμενος ενοικιαστής του διαμερίσματος είχε vodafone, είπα να βάλω και εγώ.

Έκανα αίτηση για 3Play, Fiber to the home + Vodafone TV.

Έστειλα τα χαρτιά της αίτησης 1/8/2022 και μου είπαν ότι ξεκινούν οι διαδικασίες.

Από τότε στο online εργαλείο της Vodafone για την πορεία της αίτησης μου λέει: "Έχουμε παραλάβει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ενεργοποίησης της σύνδεσής σου. Κατά μέσο όρο οι έλεγχοι διαρκούν 2 εργάσιμες ημέρες. Ο Προσωπικός σου σύμβουλος θα είναι κοντά σου σε όλα τα βήματα της ενεργοποίησης της αίτησης και θα σε ενημερώνει όταν χρειάζεται."

Παίρνω εδώ και 1μιση βδομάδα τηλέφωνο την τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μου λένε κάθε μέρα ότι ο τεχνικός έχει παραλάβει το ρούτερ και έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι αλλά μένει να παραλάβει τον εξοπλισμό του Vodafone TV και μετά θα με καλέσει για να κανονιστεί ραντεβού.

Σήμερα πήρα ξανά τηλέφωνο και μου είπε η κυριά στο τηλέφωνο ότι το αίτημα είναι προς επεξεργασία, ο εξοπλισμός ήταν να αποσταλλέι στις 8/8 αλλά υπάρχει καθυστέρηση όπως είπε.

Ερωτώ λοιπόν αν ξέρετε:
1) Είχε κανείς πρόσφατη εμπειρία με Vodafone FTTH;
2) Ισχύει ότι τον εξοπλισμό τον παραλαμβάνει ο τεχνικός ή μου πουλάνε φούμαρα; Εγώ ήξερα ότι ο εξοπλισμός φτάνει σε εμένα με κούριερ.
3) Επειδή νομίζω ότι με κοροιδεύουν, και ο άνθρωπος που μου έκανε την προσφορά μου είπε ότι αφού είναι περασμένες οι οπτικές ίνες θα χρειαστεί το πολύ 20 μέρες για να ολοκληρωθούν όλα, γνωρίζει κανείς πως θα καταφέρω να επισπεύσω την διαδικασία; Στο τηλέφωνο λένε ότι θέλουν και δεν βγάζω άκρη. Είναι δυνατόν να μην έχει φτάσει καν ο εξοπλισμός τόσες μέρες; Πληρώνω τσάμπα ενοίκιο στο διαμέρισμα και δεν μένω μέσα επειδή δεν έχω ιντερνετ.

Βαγγέλης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μια βοηθεια! 

Αφου ενεργοποιήθηκε η FTTH 200 γραμμη μου αγορασα ενα καλωδιο cat6 και το συνδεσα με το ps5. 

Και εκει ξεκινανε τα περιεργα επιανα της ιδιες ταχυτητες και κάποιες φορες 5-10 mbps λιγοτερο απο οτι στο wifi! Δοκιμασα να αλλαξω το dns 2 φορες εβαλα 8.8.8.8 - 8.4.4.8 και 1.1.1.1 - 1.0.0.1 και παλι τα ιδια! 

Καμια βοήθεια;

Επεξ/σία από Klaudio_97

1 ώρα πριν, Klaudio_97 είπε

Παιδια μια βοηθεια! 

Αφου ενεργοποιήθηκε η FTTH 200 γραμμη μου αγορασα ενα καλωδιο cat6 και το συνδεσα με το ps5. 

Και εκει ξεκινανε τα περιεργα επιανα της ιδιες ταχυτητες και κάποιες φορες 5-10 mbps λιγοτερο απο οτι στο wifi! Δοκιμασα να αλλαξω το dns 2 φορες εβαλα 8.8.8.8 - 8.4.4.8 και 1.1.1.1 - 1.0.0.1 και παλι τα ιδια! 

Καμια βοήθεια;

Έχεις δοκιμάσει με άλλη συσκευή μέσω καλωδίου εκτός του PS5?

Η μόνη διαφορετική συσκευη που μπορώ να συνδεσω ειναι ενα laptop hp του 2013-14 και το δοκιμασα και αυτο και ειχα ταχυτητες 30-50 mbps! 

Με το wifi στο κινητο πιανω πανω απο 200 με το wifi στο ps5 πιανω 196 με το που εβαλα το lan πηγε στα 192-180 κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με πηραν σημερα από την cosmote και μου ειπαν ότι δικαιούμαι μια ευρωπαϊκή επιδότηση 360 ευρώ και αν θέλω να αναβαθμίσω σε οπτικές ίνες με 2 ευρώ παραπανω το μήνα για συμβολαιο 2 χρόνια. Το θέμα είναι ότι το πακέτο θα είναι το ίδιο πλην μιας αναβαθμισης στο πρόγραμμα του cosmote tv. Διάφορα στην ταχύτητα δεν θα δω, καθώς και τώρα κλειδώνω στα 55000/5500. Το επόμενο που δεν γνωρίζω είναι το γίνεται σε περίπτωση που μετακομίσω και στο επόμενο σπίτι δεν υπάρχει εξοπλισμός για οπτική ίνα. 

Να αναβαθμίσω ή όχι; Τι προτείνετε;

Επεξ/σία από Witcher1st

6 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Με πηραν σημερα από την cosmote και μου ειπαν ότι δικαιούμαι μια ευρωπαϊκή επιδότηση 360 ευρώ και αν θέλω να αναβαθμίσω σε οπτικές ίνες με 2 ευρώ παραπανω το μήνα για συμβολαιο 2 χρόνια. Το θέμα είναι ότι το πακέτο θα είναι το ίδιο πλην μιας αναβαθμισης στο πρόγραμμα του cosmote tv. Διάφορα στην ταχύτητα δεν θα δω, καθώς και τώρα κλειδώνω στα 55000/5500. Το επόμενο που δεν γνωρίζω είναι το γίνεται σε περίπτωση που μετακομίσω και στο επόμενο σπίτι δεν υπάρχει εξοπλισμός για οπτική ίνα. 

Διάφορα θα δεις γιατί θα πας σε 100ρα τώρα είσαι σε 50ρα. Δεν επιδοτούν προγράμματα με 50.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Δικαιούσαι όντως έως τις 31/9 αν θυμάμαι καλά.

- Τα «2 ευρώ παραπανω» σε τι ύψος ανεβάζουν την τιμή ανά μήνα;

- Όπως σου είπε και το προηγούμενο μέλος η επιδότηση δίνεται μόνο για συνδέσεις 100Mbps και άνω, κάτι δεν πάει καλά.

- Αν μετακομίσεις, η μηνιαία επιδότηση θα διακοπεί αυτόματα. (???)

Επεξ/σία από filipN

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, filipN said:

- Όπως σου είπε και το προηγούμενο μέλος η επιδότηση δίνεται μόνο για συνδέσεις 100 kbps και άνω, κάτι δεν πάει καλά.

- Αν μετακομίσεις, η μηνιαία επιδότηση θα διακοπεί αυτόματα.

2016_08_dial-up.png

Στα του θέματος, η cosmote είδα ότι έχει 31,90 € για 200άρα με κουπόνι.

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1

2 hours ago, filipN said:

- Όπως σου είπε και το προηγούμενο μέλος η επιδότηση δίνεται μόνο για συνδέσεις 100Mbps και άνω, κάτι δεν πάει καλά.

- Αν μετακομίσεις, η μηνιαία επιδότηση θα διακοπεί αυτόματα.

Αν μετακομίσεις σε περιοχή που υπάρχει δυνατότητα οπτικής ίνας μπορείς να μεταφέρεις εκεί το κουπόνι και τη σύνδεση. Βεβαίως θα χάσεις ένα διάστημα μέχρι να γίνει νέα εγκατάσταση κλπ αλλά μπορείς. Μου το έχουν επιβεβαιώσει τόσο από Cosmote όσο και από το SFBB. Το αναφέρει επίσης και ο οδηγός της δράσης ότι είναι εφικτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filipN είπε

Έχεις δίκιο, απροσεξία ολκής!

Ευχαριστώ

Δεν φταίς εσύ, έχουμε συνηθίσει στα kbps με το ελληνικό ίντερνετ.

Πριν βάλω 200άρα και δω το φως έπαιζα γύρω στα 900kbps.

Επεξ/σία από Silverage

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TSELIOSTHEBEST είπε

Αν μετακομίσεις σε περιοχή που υπάρχει δυνατότητα οπτικής ίνας μπορείς να μεταφέρεις εκεί το κουπόνι και τη σύνδεση. Βεβαίως θα χάσεις ένα διάστημα μέχρι να γίνει νέα εγκατάσταση κλπ αλλά μπορείς. Μου το έχουν επιβεβαιώσει τόσο από Cosmote όσο και από το SFBB. Το αναφέρει επίσης και ο οδηγός της δράσης ότι είναι εφικτό.

- Εφόσον το έχεις διασταυρώσει (2 διαφορετικές πηγές) το σωστό πρέπει να είναι αυτό που λες.

- Πριν 9 μήνες ακριβώς, όταν σκεπτόμουν να κάνω ανακαίνιση σε ένα από τα δύο οροφοδιαμερίσματα μιας οικογενειακής διπλοκατοικίας, ο δεύτερος υπάλληλος της Cosmote που ζήτησα ενημέρωση (ο πρώτος δήλωσε άγνοια) μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να γίνει μεταφορά της υπάρχουσας λίγων μηνών σύνδεσης FTTH (με επιδότηση) από τον 1ο όροφο της διπλοκατοικίας που κατοικώ στο ισόγειο...

ΟΤΕ το μεγαλείο σου!

Επεξ/σία από filipN

2 hours ago, filipN said:

- Εφόσον το έχεις διασταυρώσει (2 διαφορετικές πηγές) το σωστό πρέπει να είναι αυτό που λες.

- Πριν 9 μήνες ακριβώς, όταν σκεπτόμουν να κάνω ανακαίνιση σε ένα από τα δύο οροφοδιαμερίσματα μιας οικογενειακής διπλοκατοικίας, ο δεύτερος υπάλληλος της Cosmote που ζήτησα ενημέρωση (ο πρώτος δήλωσε άγνοια) μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να γίνει μεταφορά της υπάρχουσας λίγων μηνών σύνδεσης FTTH (με επιδότηση) από τον 1ο όροφο της διπλοκατοικίας που κατοικώ στο ισόγειο...

ΟΤΕ το μεγαλείο σου!

Τι να σου πω τώρα. Είναι σε ποιον υπάλληλο θα πέσεις. Μια αλλαγή ονόματος είχα κάνει λόγο θανάτου του πρώην κατόχου και ο 1ος είχε πει δεν πληρώνω κάτι λόγο αυτής της κατάστασης και ο 2ο λέει κανονικά πληρώνεις το τέλος μεταβίβασης. Στο τέλος το πλήρωσα αλλά με απανωτά τηλέφωνα κατάλαβαν την πατάτα τους. Τι να σε πω τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...