Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωση: Μολις μου φερανε τον εξοπλισμο και το router ειναι ΖΤΕ ( Δεν το εχω ανοιξει ακομα ). 
Ειναι καλο; Ειναι wifi5 η 6; 

Επιπλεον πληροφοριες: Η συνδεση μου θα κανω ειναι FTTH 200 MBPS με wind.

Screenshot_20220816-114828.jpg

Επεξ/σία από Klaudio_97
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Angeldust είπε

Η δράση sfbb.gr επιδοτεί τον τελικό πελάτη και όχι τον πάροχο. Είτε έχεις κουπόνι είτε όχι ο πάροχος επιβαρύνεται 100% με το κόστος της κάθετης καλωδίωσης του κτηρίου.

Ο μόνος λόγος ,που μπορω να φανταστώ, για την άρνηση να γίνει η εγκατάσταση, ειναι οτι δεν τους συμφέρει(Σε μια μονοκατοικία θα έχουν μια συνδεση(συμβολαιο)ενω σε μια πολυκατοικία με λίγο παραπανω κοστος στην εγκατάσταση θα έχουν αρκετα παραπάνω κέρδη απο τα συμβόλαια στο μέλλον).Είχα διαβάσει παλιότερα, σε σχέση με την επιδότηση, οτι με τις μονοκατοικίες "μπαινουν μεσα" και ελπίζουν να τα βγάλουν απο τις πολυκατοικίες.Ετσι έχουν λόγο να προτιμούν τις πολυκατοικίες.

Στην δική μου περίπτωση,δεν ξέρω αν υπαρχει καποιος όρος και νομικα ειναι εντάξει ή όχι.

Εγω αυτή την στιγμή έχω υπογεγραμμένα συμβόλαια, κουπονι sfbb για να γίνει η εγκατάσταση και απο την άλλη τον εργολάβο ,αφου εχει δει το σπίτι, εχουμε πει για την εγκατασταση και εχει βγαλει φωτογραφίες, να μου λέει οτι του είπαν (από το τηλέφωνο) οτι δεν δέχονται να γίνει η εγκατάσταση.Σε μονοκατοικία που εχει σταθερη σύνδεση οτε 30+ χρόνια.

Μετά απο αρκέτη προσπάθεια την προηγούμενη εβδομαδα στα τηλεφωνα,μου λένε απο το εμπορικό τμήμα οτι δεν δέχονται ούτε και αυτοι την απάντηση που πήραν για την ακύρωση (απο τεχνικό τμημα-εργολαβους) και περιμένουν δέυτερη απάντηση.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tasph είπε

Ο μόνος λόγος ,που μπορω να φανταστώ, για την άρνηση να γίνει η εγκατάσταση, ειναι οτι δεν τους συμφέρει(Σε μια μονοκατοικία θα έχουν μια συνδεση(συμβολαιο)ενω σε μια πολυκατοικία με λίγο παραπανω κοστος στην εγκατάσταση θα έχουν αρκετα παραπάνω κέρδη απο τα συμβόλαια στο μέλλον).Είχα διαβάσει παλιότερα, σε σχέση με την επιδότηση, οτι με τις μονοκατοικίες "μπαινουν μεσα" και ελπίζουν να τα βγάλουν απο τις πολυκατοικίες.Ετσι έχουν λόγο να προτιμούν τις πολυκατοικίες.

Στην δική μου περίπτωση,δεν ξέρω αν υπαρχει καποιος όρος και νομικα ειναι εντάξει ή όχι.

Εγω αυτή την στιγμή έχω υπογεγραμμένα συμβόλαια, κουπονι sfbb για να γίνει η εγκατάσταση και απο την άλλη τον εργολάβο ,αφου εχει δει το σπίτι, εχουμε πει για την εγκατασταση και εχει βγαλει φωτογραφίες, να μου λέει οτι του είπαν (από το τηλέφωνο) οτι δεν δέχονται να γίνει η εγκατάσταση.Σε μονοκατοικία που εχει σταθερη σύνδεση οτε 30+ χρόνια.

Μετά απο αρκέτη προσπάθεια την προηγούμενη εβδομαδα στα τηλεφωνα,μου λένε απο το εμπορικό τμήμα οτι δεν δέχονται ούτε και αυτοι την απάντηση που πήραν για την ακύρωση (απο τεχνικό τμημα-εργολαβους) και περιμένουν δέυτερη απάντηση.

Πίεσε τους, θα γίνει στο τέλος. Σε διαφορετική περίπτωση ζήτα γραπτώς τον λόγο άρνησης εγκατάστασης και κάνε καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

• Like 1
Δημοσ.

Μπαίνω στην 4η βδομάδα από την αίτηση και ακόμα δεν έχουν ενημέρωση για το ποτέ θα γίνει η επιθεώρηση του κτηρίου. 

Τι μπορώ να κάνω ; 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Angeldust είπε

Πίεσε τους, θα γίνει στο τέλος. Σε διαφορετική περίπτωση ζήτα γραπτώς τον λόγο άρνησης εγκατάστασης και κάνε καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

Αυτό μου είπαν και απο την ΕΕΤΤ.

Θα περιμένω μεχρι να αποφασίσουν τον λόγο άρνησης.

Δημοσ.

Ενημερωση: Αφου παρελαβα τον εξοπλισμο εχθες με καλεσαν να κλεισουμε ραντεβου με τον τεχνικο για το σαββατο στης 20/8! Με αυτην την ημερομηνια περναει ακριβως ενας μηνας απο τοτε που εκανα την αιτηση τηλεφωνικα! ( Ενας μηνα γιατι ειχα ηδη οπτικη ινα στην πολυκατοικια και εκανα μεταφορα απο nova σε wind ). Στην κυρια που εβαλαν οπτικη ινα απο πανω μου και εβαλαν και στην υπολοιποι πολυκατοικια ηταν η ιδιοκτητρια και της εκαναν 1.5 μηνα για την διαδιακασια ( ηταν στην cosmote και εβαλε FTTH με cosmote )

Επισης οταν με καλεσαν για να κλεισουμε το ραντεβου με τον τεχνικο τους ρωτησα αν ο τενχικος αφου θα βαλει την οπτικη ινα αν θα βαλει και τον εξοπλισμο μετα και ενεργοποιηση την υπηρεσια και μου ειπε ναι.

Προτεινω σε οποιον θελει να κανει αιτηση για FTTH να παει να την κανει απο ενα καταστημα να την κανει γιατι αν την κανετε τηλεφωνικα θα αργησει ο κουριερ να ερθει καμια εβδομαδα οπως εκανε και σε εμενα για την υπογραφη του συμβολαιου!

Οποτε πηγαιντε σε ενα καταστημα και ταυτοχρονα ενημερωστε τους πως ειναι η πολυκατοικια και αν εχει η οχι οπτικη ινα για να επιταχυνεται την διαδικασια!

Screenshot_20220817-131742.jpg

Δημοσ.

Ενημέρωση πως εχουν τα πράγματα μεχρι σημερα και πως ξεκινησα:

19/7 αιτηση τηλεφωνικος για 200mbps ffth με επιδοτηση sfbb

26/7 υπογραφή συμβολαίου

9/8 εγκριση φορητοτητας απο nova>wind

16/8 παραλαβη εξοπλισμου

20/8 ραντεβού με τεχνικο για εγκατάσταση οπτικης ινας στο διαμερισμα και ενεργοποιηση της υπηρεσιας! ( Εχει ηδη οπτικη ίνα οι πολυκατικοια )

Σημερα ξυπνησα γεματος χαρα και ανυπομονησια γιατι επιτελους θα εχω ταχυτητες μεγαλυτερες των 12/15 mbps.

O τεχνικος δεν εμφανίστηκε ποτε και ουτε με καλεσε και αφου περασε η οριστικη ωρα του ραντεβου επικοινωνησα με την wind με τα παραπονα μου γιατι ξυπνησα απο της 9:30 το πρωι παραγγείλα το καφεδακι μου και περιμενα τον τεχνικο εξω στην αυλη μου ( το ραντεβου ηταν στης 09:00-13:00 ) Μου ειπαν πως κατι απροοπτο θα ετυχε και ότι θα με καλεσει σε λιγο ο τεχνικός να κλεισουνε νεο ραντεβου! Με καλεσε ο τεχνικος και μου ειπε οτι εξαιτιας του μεγαλου φορτου εργασιας δεν θα μπορει να κανει την εγκατάσταση αλλα θα μπορουσε να περάσει να ελεγξει το διαμέρισμα για να δει πως θα γίνει η εγκατάσταση οπως και έγινε και κλεισαμε ραντεβού για δευτερα 10:00-14:00.

Ωραια ξενερα έφαγα σημερα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Klaudio_97 είπε

Ενημέρωση πως εχουν τα πράγματα μεχρι σημερα και πως ξεκινησα:

19/7 αιτηση τηλεφωνικος για 200mbps ffth με επιδοτηση sfbb

26/7 υπογραφή συμβολαίου

9/8 εγκριση φορητοτητας απο nova>wind

16/8 παραλαβη εξοπλισμου

20/8 ραντεβού με τεχνικο για εγκατάσταση οπτικης ινας στο διαμερισμα και ενεργοποιηση της υπηρεσιας! ( Εχει ηδη οπτικη ίνα οι πολυκατικοια )

Σημερα ξυπνησα γεματος χαρα και ανυπομονησια γιατι επιτελους θα εχω ταχυτητες μεγαλυτερες των 12/15 mbps.

O τεχνικος δεν εμφανίστηκε ποτε και ουτε με καλεσε και αφου περασε η οριστικη ωρα του ραντεβου επικοινωνησα με την wind με τα παραπονα μου γιατι ξυπνησα απο της 9:30 το πρωι παραγγείλα το καφεδακι μου και περιμενα τον τεχνικο εξω στην αυλη μου ( το ραντεβου ηταν στης 09:00-13:00 ) Μου ειπαν πως κατι απροοπτο θα ετυχε και ότι θα με καλεσει σε λιγο ο τεχνικός να κλεισουνε νεο ραντεβου! Με καλεσε ο τεχνικος και μου ειπε οτι εξαιτιας του μεγαλου φορτου εργασιας δεν θα μπορει να κανει την εγκατάσταση αλλα θα μπορουσε να περάσει να ελεγξει το διαμέρισμα για να δει πως θα γίνει η εγκατάσταση οπως και έγινε και κλεισαμε ραντεβού για δευτερα 10:00-14:00.

Ωραια ξενερα έφαγα σημερα

Τι να πούμε και μεις που περιμένουμε από τον Απρίλη να ολοκληρωθεί η σύνδεση 😁

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Τι να πούμε και μεις που περιμένουμε από τον Απρίλη να ολοκληρωθεί η σύνδεση 😁

Εχω ακουσει για 2-3 μηνες αλλα εσυ γιατι 4? Βασικα πας για 5 μηνες οπου νανε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο σήμερα και εγω ειμαι μελος του FTTH με της αναλογες ταχύτητες! 

Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει αν γίνεται το ping να κατεβει και αλλο;

Επισης μολις με καλεσαν απο την wind οτι θα στειλουν courier να υπογραφω ξανα για το κουπονι sfbb.

Μου φαίνεται περίεργο γιατί ειχα πει το voucher τηλεφωνικός οταν εκανα την αιτηση και επισης μου ηρθε σημερα μετα την ενεργοποίηση email απο το sfbb οτι ενεργοποιήθηκε η υπηρεσια απο την wind. Ετσι εκαναν και σε εσας;

Screenshot_20220822-135506__01.jpg

Επεξ/σία από Klaudio_97
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/8/2022 στις 2:40 ΜΜ, Klaudio_97 είπε

Εχω ακουσει για 2-3 μηνες αλλα εσυ γιατι 4? Βασικα πας για 5 μηνες οπου νανε...

Έκανα το λάθος να επιλέξω ως πάροχο την Cosmote, οταν τα έργα στην περιοχή μου τα έχει αναλάβει η wind. Προφανώς η Wind, δίνει προτεραιότητα σε όσους την έχουν επιλέξει, ενώ η Cosmote απλά δεν ασχολείται με το αν υπάρχουν καθυστερήσεις (βασικά δεν τους νοιάζει, έχω πάρει τηλέφωνα, εχω κάνει καταγγελίες και η απάντηση είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μέχρι να ολοκληρώσει τις καθετες και τις οριζόντιες η wind). Σε όλο αυτόν τον παραλογισμό, βάλε ότι και ο εργολάβος της Wind δεν ενημερώνει τα συστήματα (πχ σε μενα εχει ολοκληρωθεί η καθετη από 30/6 και στα συστηματα φαινεται ότι ειμαστε ακομα στην επιθεώρηση του κτιρίου) και έχεις σχεδον 5 μηνες αναμονή για FTTH... 🤪

Επεξ/σία από Gkostas2007
Δημοσ.

Καλα ναι σιγουρα τετοιες βλακειες της κανουν οι παροχοι! Εμενα την περιοχη την εχει αναλαβει η cosmote και εβαλα wind και εκανε 1 μηνα!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klaudio_97 είπε

Καλα ναι σιγουρα τετοιες βλακειες της κανουν οι παροχοι! Εμενα την περιοχη την εχει αναλαβει η cosmote και εβαλα wind και εκανε 1 μηνα!

Γεμικα η Cosmote σε τέτοια θέματα λειτουργεί πολύ πιο σοβαρά από τους γύφτους της Wind.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...