Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, SKRUTZ είπε

ναι. δεν μπορεί να αφήσει αναμονέςστους άλλους ορόφους.

Αυτοί πρέπει να δείξουν ότι όλο το κτήριο είναι fiber ready για να μην ξαναέρθουν μετά από χρόνια για να κάνουν εγκατάσταση.

Το έχω ακούσει και από γνωστό μου ότι το κτήριο πρέπει να είναι τελειωμένο για να γίνουν εργασίες.

δηλαδή μπορεί να έχει ρέυμα ,νερό ,τηλέφωνο αλλά όχι οπτική ίνα?

Με βάσει αυτό, πρέπει όλα τα σπίτια που εχουν άδεια για να χτίσουν επιπλέον ορόφους να αποκλείονται γιατι στο μέλλον θα χρειαστει να γινει εγκατάσταση.

Δεν μιλαμε για πολυκατοικία αλλά μονοκατοικία με ανεξάρτητους ορόφους

Επίσης πως δέχτηκαν και ετοίμασαν τα συμβόλαια για την εγκατάσταση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τι να σου πω? Θεωρώ πως αν ήρθς ο εργολάβος και είδε ότι υπάρχουν άλλοι 2 όροφοι παράδειγμα στα μπετά, σου λεει πρέπει να τελειώσουν πρώτα για να βάλω. Κάνε τον κόπο βεβαια και κάλεσε τους να τους εξηγήσεις την κατάσταση μήπως βρεις καμια άκρη.

• Like 1

25 λεπτά πριν, SKRUTZ είπε

τι να σου πω? Θεωρώ πως αν ήρθς ο εργολάβος και είδε ότι υπάρχουν άλλοι 2 όροφοι παράδειγμα στα μπετά, σου λεει πρέπει να τελειώσουν πρώτα για να βάλω. Κάνε τον κόπο βεβαια και κάλεσε τους να τους εξηγήσεις την κατάσταση μήπως βρεις καμια άκρη.

Αυτο έχω κάνει και περιμένω απάντηση.Αν και πιστέυω οτί λόγο επιδότησης δεν τους συμφερει να ασχοληθουν και προτιμουν περιπτωσείς που θα κανουν πολλές εγκαταστάσεις μαζι.Ετσι δεν ελπίζω πολλα.

Ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι χωρίς επιδότηση αν πήγαινα δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα να γίνει η σύνδεση.Δεν μπορώ να βρω και κάτι σχετικο στους όρους της επιδότησης και δεν ξερω αν έχει νόημα να κάνω καταγγελία.Αν καποιος ξερει κατι.  

4 ώρες πριν, tasph είπε

Ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι χωρίς επιδότηση αν πήγαινα δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα να γίνει η σύνδεση.

Δεν βρίσκω τον λόγο να ισχύει κάτι τέτοιο τι στιγμή που είτε μέσω εσένα είτε μέσω του κράτους (επιδότηση), τα λεφτά τους αυτοί τα παίρνουν και στις δύο περιπτώσεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, tasph said:

Υπαρχουν δυο όροφοι απο πάνω που δέν έχουν φτιαχτεί.Το σπιτι εχει κανονικα συνδεση με οτε πολλά χρόνια.

Είναι λογος αυτός για να ακυρώσουν την εγκατάσταση?Τί μπορώ να κάνω?

Τι εννοεις με αυτο;  ειναι στα μπετα ; ειναι απλα κατασκευασμένοι και δεν εχουν μπει ντουβαρια και εξωπορτες ; Εχουν βγει οι αδειες και περιμένετε ; 

Επεξ/σία από Thulogur
  • Like 1

2 ώρες πριν, Thulogur είπε

Τι εννοεις με αυτο;  ειναι στα μπετα ; ειναι απλα κατασκευασμένοι και δεν εχουν μπει ντουβαρια και εξωπορτες ; Εχουν βγει οι αδειες και περιμένετε ; 

Ειναι μόνο οι κολόνες χωρίς τοίχους.

9 ώρες πριν, Tigkas είπε

Δεν βρίσκω τον λόγο να ισχύει κάτι τέτοιο τι στιγμή που είτε μέσω εσένα είτε μέσω του κράτους (επιδότηση), τα λεφτά τους αυτοί τα παίρνουν και στις δύο περιπτώσεις.

Ενας λόγος μπορεί να είναι οτι θέλουν να κάνουν όσες περισσότερες συνδέσεις μπορούν μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο(διάρκεια επιδότησης)Την μέρα που θα κάνει να βάλει σε μένα μια συνδεση ,σε μια πολυκατοικια μπορει να βαλει 10.Χωρίς την επιδότηση ,δεν υπαρχει τοση ζήτηση ουτε χρονικός περιορισμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας! Εδω και 3 χρονια ειμαι εχω συνδεσει Forthnet 24mbps και πιανω τα 12 και μολις ανακαλυψα πριν λιγους μηνες την επιδοτηση sfbb και εκανα και εγω την αιτηση με wind για 200αρα ftth! Κυριως πιο πολυ λογο gaming γιατι κατεβασω τωρα 1gb το 10 λεπτο οποτε καταλαβαινετε ποση ωρες μπορει να παρει ενα μεγαλο παιχνιδι να κατεβει! Οταν ζητησα να με καλεσουν τηλεφωνικος για την προσφορα και η κοπελα μου ειπε οτι θα κανει 14-20 μερες να μεχρι να ενεργοποιηθει η συνδεση.

19/7 εκανα την αιτηση τηλεφωνικα.
26/7 ηρθε ο κουριερ και υπεγραψα το συμβολαιο και εδωσα να στείλει και ολα τα δικαιολογητικα.
27/7 Μου ηρθε μηνυμα στο κινητο οτι με ευχαριστουν για την εμπιστοσυνη μεταφορας αριθμου ( γραμμης ) και οτι συντομα θα με καλεσει τεχνικος.

1/8 ( τους ξανακαλεσα επειδη ειχα ξεχασει να βαλω καρτα στον αριθμο μου και ειχα φραγη και να τους ειδοποιησω γιατι νομιζα οτι ο τεχνικος μπορει να με ειχε καλεσει! ) Μου ειπαν πως οχι οτι πρωτα πρεπει να παραλαβω τον εξοπλισμο και μετα θα με καλεσει ο τεχνικος! Και οτι παλι θα κανει απο 14-20 μερες να ενεργοποιηθει!

8/8 Ακομα τιποτα! Κοιταω σχεδον καθε μερα στο wind track που μπορεις να βλεπεις σε τι σταδιο ειναι η διαδικασια ( Σταδιο 1ο Καταχωρηση αιτησης, σταδιο 2ο εξελιξη ενεργοποιησης, σταδιο 3ο ενεργοποιηση ) Εγω ειμαι ακομα στο σταδιο 2 για καποιο λογο! 

Εχει κανενας αλλος κανει αιτηση προσφατα με wind με μεταφορα απο αλλο παροχο και αν ναι ποσο χρονο πηρε?

Επισης το ρουτερ που σου δινουν φανταζομαι ειναι dual band και η ερωτηση μου ειναι! Μπορω να εχω καθε συσκευη συνδεδεμενη διαφορετικα π.χ ( Κινητο 5ghz, PS5, hz, τηλεορασεις που ειναι πιο μακρυα η αλλες συσκευες 2ghz κλπ η ολα πρεπει να ειναι συνδεδεμενα σε ενα απο τα 2! 

Επιπλεον πληροφοριες! Μενω ροδο κεντρο και μενω σε ισογειο! Ο απο πανω εχει βαλει εδω και μηνες οπτικη ινα με cosmote και η κουτα που εχουν βαλει η μεγαλη ειναι ακριβως κολλημενη εξω απο το σπιτι μου και η γραμμη μου ειναι ακριβως απο πισω! 

Ευχαριστω ολους οσους το διαβασαν και συγνωμη για ολο αυτο το κατεβατο! Απλα ειμαι πολυ ενθουσιαμενος που θα εχω τετοιες ταχυτητες για πρωτη φορα! Ευχαριστω ξανα και καλη συνεχεια σε ολους!  

Επεξ/σία από Klaudio_97

2 ώρες πριν, Klaudio_97 είπε

Καλησπερα σας! Εδω και 3 χρονια ειμαι εχω συνδεσει Forthnet 24mbps και πιανω τα 12 και μολις ανακαλυψα πριν λιγους μηνες την επιδοτηση sfbb και εκανα και εγω την αιτηση με wind για 200αρα ftth! Κυριως πιο πολυ λογο gaming γιατι κατεβασω τωρα 1gb το 10 λεπτο οποτε καταλαβαινετε ποση ωρες μπορει να παρει ενα μεγαλο παιχνιδι να κατεβει! Οταν ζητησα να με καλεσουν τηλεφωνικος για την προσφορα και η κοπελα μου ειπε οτι θα κανει 14-20 μερες να μεχρι να ενεργοποιηθει η συνδεση

19/7 εκανα την αιτηση τηλεφωνικα 
26/7 ηρθε ο κουριερ και υπεγραψα το συμβολαιο 
27/7 Μου ηρθε μηνυμα στο κινητο οτι με ευχαριστουν για την εμπιστοσυνη μεταφορας αριθμου ( γραμμης ) και οτι συντομα θα με καλεσει τεχνικος

1/8 ( τους ξανακαλεσα επειδη ειχα ξεχασει να βαλω καρτα στον αριθμο μου και ειχα φραγη και να τους ειδοποιησω γιατι νομιζα οτι ο τεχνικος μπορει να με ειχε καλεσει! ) Μου ειπαν πως οχι οτι πρωτα πρεπει να παραλαβω τον εξοπλισμο και μετα θα με καλεσει ο τεχνικος! Και οτι παλι θα κανει απο 14-20 μερες να ενεργοποιηθει! 

8/8 Ακομα τιποτα! Κοιταω σχεδον καθε μερα στο wind track που μπορεις να βλεπεις σε τι σταδιο ειναι η διαδικασια ( Σταδιο 1ο Καταχωρηση αιτησης, σταδιο 2ο εξελιξη ενεργοποιησης, σταδιο 3ο ενεργοποιηση ) Εγω ειμαι ακομα στο σταδιο 2 για καποιο λογο! 

Εχει κανενας αλλος κανει αιτηση προσφατα με wind με μεταφορα απο αλλο παροχο και αν ναι ποσο χρονο πηρε?

Επισης το ρουτερ που σου δινουν φανταζομαι ειναι dual band και η ερωτηση μου ειναι! Μπορω να εχω καθε συσκευη συνδεδεμενη διαφορετικα π.χ ( Κινητο 5ghz, PS5, hz, τηλεορασεις που ειναι πιο μακρυα η αλλες συσκευες 2ghz κλπ η ολα πρεπει να ειναι συνδεδεμενα σε ενα απο τα 2! 

Επιπλεον πληροφοριες! Μενω ροδο κεντρο και μενω σε ισογειο! Ο απο πανω εχει βαλει εδω και μηνες οπτικη ινα με cosmote και η κουτα που εχουν βαλει η μεγαλη ειναι ακριβως κολλημενη εξω απο το σπιτι μου και η γραμμη μου ειναι ακριβως απο πισω! 

Ευχαριστω ολους οσους το διαβασαν και συγνωμη για ολο αυτο το κατεβατο! Απλα ειμαι πολυ ενθουσιαμενος που θα εχω τετοιες ταχυτητες για πρωτη φορα! Ευχαριστω ξανα και καλη συνεχεια σε ολους!  

Τα ίδια μου κάνανε και εμένα όταν απο cosmote πήγα wind για 200άρι vdsl, 2 μήνες περίμενα. Tους έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ και κάποια στιγμή το φτιάξανε. Δεν ξέρω αν έκανε δουλειά η καταγγελία όμως.

Τώρα είναι και 15 Αύγουστος, οπότε μην έχεις πολλές ελπίδες. Απο Σεπτέμβρη σε κόβω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωση: Σημερα 9/8 ειδα απο το wind track οτι εγκριθηκε η αλλαγη παροχου! 

Τους ζητησα να με καλεσουν τηλεφωνικα και μου ειπαν οτι απο αυριο θα φαινεται στο συστημα τους οτι εγκριθηκε η αιτηση και οτι μετα θα με καλεσουν για ελεγχο του κτιριου ( υπαρχει ηδη οπτικη ινα στο κτηριο ) και θα στειλουν μετα τον εξοπλισμο. Δεν μου ειπαν ποσο καιρος θα παρει. 

μολις ηρθε και μηνυμα οτι συντομα θα με καλεσει τεχνικος για την εκτελεση εγρασιων στο σπιτι και επισης οτι συντομα θα ερθει νεο sms με αριθμο αποστολης για παραλαβη εξοπλισμου

Εχουμε καμια ιδεα ποσο χρονο ακομα θα παρει;

Screenshot_20220809-165228__01.jpg

Επεξ/σία από Klaudio_97

• 11/9/2021 -> Αίτηση Σύνδεσης στην Cosmote (οικοδομή 3 ορόφων χωρίς υπάρχουσα εγκατάσταση)
  • 18/9/2021 -> Αυτοψία μηχανικού
  • 30/9/2021 -> Εργασίες στο πεζοδρόμιο. Οπτική ίνα στην είσοδο
  • 7/10/2021 -> Εσωτερική εγκατάσταση
  • 15/10/2021 -> Μέτρηση και παράδοση κατασκευής στην Cosmote
  • 01/11/2021 -> Ραντεβού για παραλαβή ONT. Τεχνικό πρόβλημα δεν είχε σήμα η γραμμή.
  • 18/11/2021 -> Ήρθε το πρωί τεχνικός της Cosmote χωρίς να με έχουν ενημερώσει για το ραντεβού. Κλείσαμε ξανά για 22/11
  • 22/11/2021 -> Το ραντεβού αντί για 09:00 ήρθε 13:45! Δεν είχαν βάλει ώρα στο ραντεβού!

Απο 22/11/2021 μέχρι σήμερα πάει τέλεια. Ποτε κανενα προβλημα, και η ταχύτητα σταθερά 100/10 όπως θα έπρεπε σε FTTH.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, biohazard7720 είπε
  • 11/9/2021 -> Αίτηση Σύνδεσης στην Cosmote (οικοδομή 3 ορόφων χωρίς υπάρχουσα εγκατάσταση)
  • 18/9/2021 -> Αυτοψία μηχανικού
  • 30/9/2021 -> Εργασίες στο πεζοδρόμιο. Οπτική ίνα στην είσοδο
  • 7/10/2021 -> Εσωτερική εγκατάσταση
  • 15/10/2021 -> Μέτρηση και παράδοση κατασκευής στην Cosmote
  • 01/11/2021 -> Ραντεβού για παραλαβή ONT. Τεχνικό πρόβλημα δεν είχε σήμα η γραμμή.
  • 18/11/2021 -> Ήρθε το πρωί τεχνικός της Cosmote χωρίς να με έχουν ενημερώσει για το ραντεβού. Κλείσαμε ξανά για 22/11
  • 22/11/2021 -> Το ραντεβού αντί για 09:00 ήρθε 13:45! Δεν είχαν βάλει ώρα στο ραντεβού!

Απο 22/11/2021 μέχρι σήμερα πάει τέλεια. Ποτε κανενα προβλημα, και η ταχύτητα σταθερά 100/10 όπως θα έπρεπε σε FTTH.

70 μερες δηλαδη! Πραγματικά πιστεύω καθυστερούν τοσο πολυ εξαιτίας τον παροχών και οχι τοσο των συνεργείων κλπ! 

Εμενα η από πάνω που εβαλε οπτική ινα και εχει ολη η πολυκατοικία τωρα μου ειπε οτι της εκανε 1μιση μηνα και ηταν στην cosmote και εβαλε οπτική με cosmote! Εγω πιστεύω μεχρι τελος Αυγούστου το πολυ θα την ενεργοποίηση την γραμμή.

Ενημέρωση: Σημερα 10/08 μου στειλανε τον αριθμό αποστολής του εξοπλισμού και ειναι καθοδόν.

Επεξ/σία από Klaudio_97

Εμένα πάντως ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία, με το πρώτο mail να έχει σταλεί στις 02/05. Το πρόβλημα ήταν ότι στο πρώτο ραντεβού με τον εργολάβο για την οριζόντια, το είχα ακυρώσει και είχε επιστρέψει στο σύστημα σαν ολοκληρωμενή, με αποτέλεσμα να χαθεί η μπάλα γτ δεν υπήρχε πρόβλεψη στο σύστημα για κάτι τετοιο. Με τα πολλά ήρθαν σήμερα κάνανε γαμώ τις δουλειές μέσα σε ένα μισάωρο, ήρθε και ο οτετζής και έκανε τα τλκ.

Στις 8/8/2022 στις 4:05 ΜΜ, Klaudio_97 είπε

Στην ίδια φάση με εσένα είμαι, μόνο που εγώ έκανα αίτηση φαντάσου από αρχές αρχές Ιουνίου. 25 Ιουνίου ήρθαν για τον έλεγχο και από τότε περιμένω πότε θα έρθουν για τα έργα.

Τηλέφωνα δεν έχει νόημα να κάνεις. Και εγώ πήρα 1-2 φορές και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχουν ιδέα οι υπάλληλοι για το πρόγραμμα εργασιών, απλά λένε μερικές αερολογίες.

Προσωπικά, ειδικά τώρα που είναι Αύγουστος δεν περιμένω τίποτα αφού όλα υπολειτουργούν. Χαλάλι τους όμως, μια ζωή ήμουν με την τρισάθλια ταχύτητα των έως 24mbps άρα τώρα ας πάρει και λίγο καιρό δε πειράζει*. Υπάρχει επιτέλους φως στο τούνελ.

4 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Στην ίδια φάση με εσένα είμαι, μόνο που εγώ έκανα αίτηση φαντάσου από αρχές αρχές Ιουνίου. 25 Ιουνίου ήρθαν για τον έλεγχο και από τότε περιμένω πότε θα έρθουν για τα έργα.

Τηλέφωνα δεν έχει νόημα να κάνεις. Και εγώ πήρα 1-2 φορές και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχουν ιδέα οι υπάλληλοι για το πρόγραμμα εργασιών, απλά λένε μερικές αερολογίες.

Προσωπικά, ειδικά τώρα που είναι Αύγουστος δεν περιμένω τίποτα αφού όλα υπολειτουργούν. Χαλάλι τους όμως, μια ζωή ήμουν με την τρισάθλια ταχύτητα των έως 24mbps άρα τώρα ας πάρει και λίγο καιρό δε πειράζει*. Υπάρχει επιτέλους φως στο τούνελ.

Εμενα το θέμα ειναι πως εχω κάνει την αιτηση απο 19/7 και υπεγραψα στης 26/7 και η πολυκατοικία εχει ηδη οπτική ινα! Και την Δευτέρα εγινε δεκτη η μεταφορά! Ταυτόχρονα αργησαν και εστειλαν την Τετάρτη τον εξοπλισμό και δεν εφτασε εχθες ( Μενω ροδο το εστειλαν με acs και το συγκεκριμένο καταστημα acs που ειναι κοντα μου κλεινει στης 4 και τα σ/κ ειναι κλειστά ) Οποτε απο εκει που θα μπορουσα να το ειχα και να ειχα κλεισει ηδη το ραντεβού με τεχνικο για εγκατάσταση στο διαμέρισμα μου τωρα θα πρέπει να περιμενω την τριτη! Τσαμπα χασιμο χρονου για 5 μερες σχεδον!

Στις 6/8/2022 στις 7:58 ΜΜ, tasph είπε

Ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι χωρίς επιδότηση αν πήγαινα δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα να γίνει η σύνδεση

Η δράση sfbb.gr επιδοτεί τον τελικό πελάτη και όχι τον πάροχο. Είτε έχεις κουπόνι είτε όχι ο πάροχος επιβαρύνεται 100% με το κόστος της κάθετης καλωδίωσης του κτηρίου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...