Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η κοροϊδία από την Cosmote συνεχίζεται σε μένα για 4ο μήνα, αφού ακόμα δεν έχω δει σύνδεση στο σπίτι μου. Όσες φορές πήρα τηλέφωνο στο 13888 το οποίο είναι απλά διακοσμητικό στοιχείο, στέλνουν ένα μέιλ στην αρμόδια ομάδα και λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αφού ο εργολάβος μιλάει μόνο με Wind που είναι υπεύθυνη για το δίκτυο. Με άλλα λόγια όταν η Cosmote δεν διαχειρίζεται αυτή το δίκτυο, είναι στην ίδια (μην πω και χειρότερη κατάσταση) από τους υπόλοιπους παρόχους. Έχω κάνει και καταγγελία στην ΕΕΤΤ η οποία μου απάντησε ότι περιμένει απάντηση από την Cosmote μέχρι 29/8. Το απόλυτο μπάχαλο. Κατά τα άλλα ευτυχώς που είναι ιδιωτικός ο ΟΤΕ και παρέχει σοβαρές υπηρεσίες (εδώ γελάμε)

Πραγματικά όποιος σκέφτεται να βάλει FTTH απλά μακριά από αυτούς. Θα μπλέξει άσχημα και απ' οτι διαβάζω στο forum δεν είμαι ο μοναδικός.

Btw, γνωρίζει κάποιος αν διακόψω την αίτηση και πάω σε Wind μπας και ξεμπερδέψω, αν θα χάσω το κουπόνι που είχα την ατυχία να το δώσω στην Cosmote? Στο τηλεφωνικό-κρεμάστρες, δεν ήξεραν. Προφανώς το μόνο που ξέρουν είναι να πουλάνε συνδέσεις. Στα υπόλοιπα απλά κάνουν τα μπιμπελό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
1 ώρα πριν, Gkostas2007 είπε

Η κοροϊδία από την Cosmote συνεχίζεται σε μένα για 4ο μήνα, αφού ακόμα δεν έχω δει σύνδεση στο σπίτι μου. Όσες φορές πήρα τηλέφωνο στο 13888 το οποίο είναι απλά διακοσμητικό στοιχείο, στέλνουν ένα μέιλ στην αρμόδια ομάδα και λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αφού ο εργολάβος μιλάει μόνο με Wind που είναι υπεύθυνη για το δίκτυο. Με άλλα λόγια όταν η Cosmote δεν διαχειρίζεται αυτή το δίκτυο, είναι στην ίδια (μην πω και χειρότερη κατάσταση) από τους υπόλοιπους παρόχους. Έχω κάνει και καταγγελία στην ΕΕΤΤ η οποία μου απάντησε ότι περιμένει απάντηση από την Cosmote μέχρι 29/8. Το απόλυτο μπάχαλο. Κατά τα άλλα ευτυχώς που είναι ιδιωτικός ο ΟΤΕ και παρέχει σοβαρές υπηρεσίες (εδώ γελάμε)

Πραγματικά όποιος σκέφτεται να βάλει FTTH απλά μακριά από αυτούς. Θα μπλέξει άσχημα και απ' οτι διαβάζω στο forum δεν είμαι ο μοναδικός.

Btw, γνωρίζει κάποιος αν διακόψω την αίτηση και πάω σε Wind μπας και ξεμπερδέψω, αν θα χάσω το κουπόνι που είχα την ατυχία να το δώσω στην Cosmote? Στο τηλεφωνικό-κρεμάστρες, δεν ήξεραν. Προφανώς το μόνο που ξέρουν είναι να πουλάνε συνδέσεις. Στα υπόλοιπα απλά κάνουν τα μπιμπελό.

Δυστηχως λόγο διαγωνισμών για το ποιος θα πάρει της περιοχές, και τα λιγα συνεργεία που επιλέγουν να συνεργάζονται όλες οι εταιρίες (αν ο όγκος δουλειάς θέλει πχ 10 συνεργεία να βγει σωστά η δουλειά γίνεται με 2-3) ακόμα και wind να πας πάλι θα έχεις καθυστέρηση,, φίλος έκανε αυτό που λες (έφυγε από voda για να πάει cosmote μετά από 2 μήνες αναμονή) περίμενε σχεδόν άλλους 2 μήνες, ο εργολάβος τι είπε στα ίσια στη καλύτερη έπρεπε να έχουν 3πλασια συνεργεία για να βγει 9 όγκος εργασίας

Και τέλος το μεγαλύτερο μέρος της καθυστέρησης είναι οι δήμοι που καθυστερούν της έγκρισης αδειών για σκάψιμο

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Δυστηχως λόγο διαγωνισμών για το ποιος θα πάρει της περιοχές, και τα λιγα συνεργεία που επιλέγουν να συνεργάζονται όλες οι εταιρίες (αν ο όγκος δουλειάς θέλει πχ 10 συνεργεία να βγει σωστά η δουλειά γίνεται με 2-3) ακόμα και wind να πας πάλι θα έχεις καθυστέρηση,, φίλος έκανε αυτό που λες (έφυγε από voda για να πάει cosmote μετά από 2 μήνες αναμονή) περίμενε σχεδόν άλλους 2 μήνες, ο εργολάβος τι είπε στα ίσια στη καλύτερη έπρεπε να έχουν 3πλασια συνεργεία για να βγει 9 όγκος εργασίας

Και τέλος το μεγαλύτερο μέρος της καθυστέρησης είναι οι δήμοι που καθυστερούν της έγκρισης αδειών για σκάψιμο

Το θέμα είναι ότι σε εμένα έχει γίνει το σκάψιμο, έχει μπει η αναμονή στην είσοδο, έχουν μπει (μετά από 2μιση μηνες από την αίτηση) τα κουτιά της οπτικής σε κάθε όροφο και πάλι καθυστερούν να τραβήξουν απλά το καλώδιο από τον όροφο στο διαμέρισμα. Το πιστεύω αυτό που λες για τα συνεργεία, απλά δεν γίνεται να βλέπω γειτονες να εχουν ξεμπερδεψει με Wind στους 2 μήνες και εγώ ακομα να περιμένω. Φοβάμαι ότι ο πάροχος παίζει να στέλνει τον εργολάβο όπου θέλει.

3 hours ago, Gkostas2007 said:

...

Ναι μεν δίνεις τον κωδικό του κουπονιού στην αρχή με την αίτηση, αλλά την υπογραφή τη βάζεις μετά την ενεργοποίηση της σύνδεσης (έτσι έγινε σε δική μου περίπτωση ~wind).
Μπες στο sfbb και κοίτα τα στοιχεία της παραγγελίας σου

• Thanks 1

46 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Ναι μεν δίνεις τον κωδικό του κουπονιού στην αρχή με την αίτηση, αλλά την υπογραφή τη βάζεις μετά την ενεργοποίηση της σύνδεσης (έτσι έγινε σε δική μου περίπτωση ~wind).
Μπες στο sfbb και κοίτα τα στοιχεία της παραγγελίας σου

Ευχαριστώ για την απάντηση. Στα στοιχεία παραγγελίας, αναφέρει "Δεν έχετε κάποια παραγγελία.", παρόλο που εχω κάνει αίτηση στην Cosmote απο τον Απρίλη. Αυτό σημαίνει ότι φεύγω ελεύθερα και πάω Wind μπας και ξεμπερδέψω;

17 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Θεωρώ ότι αν δεν έχεις υπογράψει κάτι για το κουπόνι, τότε ναι

Εχω στείλει υπογεγραμμένη αίτηση και τον αριθμό του κουπονιού. Στο 13888 μου είπαν ότι φεύγω αν δεν έχει ενεργοποιηθεί η σύνδεση, αλλά δεν ήξεραν τι γίνεται εφοσον εχω δώσει το κουπόνι και θα στειλουν σχετικο μειλ στο αρμόδιο τμήμα και θα με καλέσουν κλπ κλπ... Τα παιδάκια εκεί δεν μου φταίνε σε τίποτα, δεν γίνεται να τα ξέρουν όλα. Οι άχρηστοι μανατζαραίοι τους μου φταίνε που είναι ανίκανοι να τα εκπαιδεύσουν, να στήσουν διαδικασίες και να τα μάθουν τι να απαντάνε στα διάφορα ερωτήματα, πέρα του "θα ενημερώσουμε το σχετικό τμήμα". Το μόνο που τους μαθαίνουν είναι να λένε ψέμματα να πουλήσουν κανά συμβόλαιο όταν τους καλείς.

Είναι φυσιολογικό από τις 26/07 που έστειλα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Nova να μην έχω την παραμικρή ενημέρωση;

Δεν έχει καν περαστεί η αίτηση στο σύστημά τους...

Μάλλον έχουν πάει διακοπές όλοι τους εκεί στη nova. Έχω κάνει από την Παρασκευή 29-7 όχι μία αλλά τρεις αιτήσεις για να με καλέσουν και να αναβαθμίσω το συμβόλαιό μου από 50ρι vdsl σε 200ρι ftth και με έχουν γράψει στην @@ τους.  

1 ώρα πριν, idefixius είπε

Μάλλον έχουν πάει διακοπές όλοι τους εκεί στη nova. Έχω κάνει από την Παρασκευή 29-7 όχι μία αλλά τρεις αιτήσεις για να με καλέσουν και να αναβαθμίσω το συμβόλαιό μου από 50ρι vdsl σε 200ρι ftth και με έχουν γράψει στην @@ τους.  

1 υπάλληλος βαράει «γερμανικό» και οι υπόλοιποι διακοπάρουν;

Κατάλαβα... :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι ακόμα:

Επειδή διαβάζω φορτσάρει να μπει στην FTTH αγορά και η ΔΕΗ, εκεί τι γίνεται;

Εννοώ εμένα αρχικά θα μου βάλει ίνα η Nova μέσω της ήδη υπάρχουσας Cosmote (έτσι γράφουν τα boxes) υποδομής...

Αν αύριο θέλω εγώ (ή θέλει η Nova για πιο φτηνή χονδρική) να γυρίσω στην ΔΕΗ, θα πρέπει να γίνει νέο μερεμέτι;

Γιατί αν κατάλαβα σωστά, άλλο το fiber last mile δίκτυο του ΟΤΕ και άλλο το fiber last mile δίκτυο της ΔΕΗ.

Παίζει να συνεργαστούν αυτά τα 2 μεγαθήρια; Δεν νομίζω και τεχνικά δεν νομίζω να γίνεται να μπλεχτούν τα GPON wavelengths/lasers.

Άρα πάμε για νέο μερεμέτι μετά και νέα (2η) fiber πρίζα στον τοίχο... αν έχω καταλάβει σωστά ξαναλέω.

Πιθανότατα και από άλλη όδευση (γιατί διαβάζω για εναέριο δίκτυο).

Ακόμα και η μετάβαση σε 10GPON (10 Gbps FTTH) αργότερα, θα απαιτήσει την συνεργασία (ταυτόχρονη αλλαγή ONT?) όλων των εμπλεκόμενων ISPs, για να μην μπλεχτούν τα lasers στην ίδια (shared) ίνα.

Αν κάνω λάθος, ευχαρίστως να με διορθώσετε!

Επεξ/σία από bedazzled

Στις 25/7/2022 στις 10:57 ΜΜ, johnnyf95 είπε

Έκανα σήμερα αίτηση σε nova. Στην περιοχή έχει φτιάξει την οπτική η wind. 

45.30 με το κουπόνι μαζί με τηλεόραση. 

μου είπε 1 μισή μήνα. Αισιόδοξο σεναριο; Θα ήθελα εκεί τέλη Αύγουστου αρχές Σεπτέμβρη να έχει μπει 

Δύσκολος Αύγουστος και έχουμε κολλήσει 2 βδομαδες μετά την αίτηση 

1F493616-D411-4F04-A13C-C45606E5A9DC.png

Καλησπέρα.

Έχω κάνει όλη τη διαδικασια για εγκατάσταση οπτικής 'ινας απο τον οτε(κουπόνι,συμβόλαια,κτλ).Όλα προχώρισαν κανονικά μέχρι που ήρθε ο εργολάβος.Ειδε το σπίτι ,μιλήσαμε για το πως θα περάσει η γραμμή στο σπίτι και στο τέλος μιλάει στο τηλεφωνο με οτε.Εκεί μου λέει οτι ακυρώνουν απο τον οτε την εγκατασταση, γιατι στο σπιτι,μονοκατοικία,δεν εχουν χτιστει όλοι οι όροφοι.Υπαρχουν δυο όροφοι απο πάνω που δέν έχουν φτιαχτεί.Το σπιτι εχει κανονικα συνδεση με οτε πολλά χρόνια.

Είναι λογος αυτός για να ακυρώσουν την εγκατάσταση?Τί μπορώ να κάνω?

ναι. δεν μπορεί να αφήσει αναμονέςστους άλλους ορόφους.

Αυτοί πρέπει να δείξουν ότι όλο το κτήριο είναι fiber ready για να μην ξαναέρθουν μετά από χρόνια για να κάνουν εγκατάσταση.

Το έχω ακούσει και από γνωστό μου ότι το κτήριο πρέπει να είναι τελειωμένο για να γίνουν εργασίες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...