Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
16 λεπτά πριν, markon είπε

Όταν λες χάλκινο καλώδιο εννοείς του οτε, σε εμάς από το δρόμο την πέρασαν την ίνα μέσα από τον σωλήνα που περνάει χάλκινο καλώδιο του οτε , οπού έρχεται σε φρεάτιο που είναι μέσα στην πολυκατοικία (φωτο), από εκεί ανεβαίνει μέχρι τον κατανεμητή του χαλκού και από εκεί πάει στον κεντρικό κατανεμητή  bep, εγώ στην αρχή ήθελα να περάσει γύρω από το ταβάνι της πυλωτής και να έρθει πίσω από εκεί που είναι ο κατανεμητής του χαλκού, και με τρυπά στον τοίχο να μπει μέσα στην πολυκατοικία,  λάθος μου έτσι όπως μπήκε εξωτερικά είναι 100% προστατευμένη αφού μέχρι το φρεάτιο είναι μέσα στην σωλήνα και θαμμένη στο χώμα και στο πεζοδρόμιο, αν κάποιος θέλει να κάνει ζημιά θα πρέπει η να βρει την είσοδο ανοιχτή η κάποιος που μένει στην πολυκατοικία, στους ορόφους περνάει μέσα από το κάγκελο στης σκάλας

Screenshot_17.png

εμάς πάντως όταν το πρότεινε ο μηχανικός ο εργολάβος αρνήθηκε να το κάνει

να περάσει δηλαδή μέσα από την όδευση του χάλκινου δικτύου

έτσι πέρασε από δρόμο/πεζοδρόμιο με μεταλλική σωλήνα ψηλά και μπήκε πάνω από την είσοδο μέχρι το κεντρικό κουτί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

ναι αλλά δεν ανοίγουν

ανοίγουν μόνο με το δικό τους κλειδί

τα κουτιά της INALAN που έχω δει εγώ είναι ένα μεταλλικό κουτί της πλάκας και ένας πλαστικός σωλήνας επίσης της πλάκας

αν προσθέσω ότι δυστυχώς και ο τρόπος που κάνουν εγκατάσταση είναι ρηχός με αποτέλεσμα ότι εργασία γίνει σε πεζοδρόμιο ή δρόμο άντε γεια η οπτική ίνα παρά την σήμανση που βάζουν.

επίσης εγκατάσταση οπτικών ινών έχω δει να γίνεται και μέσω του φρεατίου του ανελκυστήρα προσωπικά δεν το βρίσκω σωστό και ασφαλές

το είχε προτείνει ο μηχανικός που επέβλεψε το έργο στην πολυκατοικία που μένω αλλά αρνήθηκα εγώ και ευτυχώς αρνήθηκε και ο υπεύθυνος συντήρησης του ανελκυστήρα.

είχε προτείνει να περάσει και από εκεί που περνάει το χάλκινο καλώδιο

ευτυχώς εκεί έφαγε άκυρο από τον εργολάβο ότι δεν γίνεται.

Στις πρώτες εγκαταστάσεις που ξέρω Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά συχνό να περνάει μέσα από το φρεάτιο του ανελκυστήρα (επειδή τότε ακόμα δούλευα στους ανελκυστήρες) ήταν η καλύτερη μας μιας και πηγαίναμε 1-2 μέρες και καθόμασταν κοιτούσαμε το συνεργείο που έκανε την εγκατάσταση και τους ανοίγαμε πόρτες να μπούνε να περάσουν την ίνα οι εταιρίες που περνούσαν της ίνες μας πλήρωναν κανονικά (το γραφείο ανελκυστήρων δηλαδή)

1 ώρα πριν, ikorolis είπε

ναι αλλά δεν ανοίγουν

ανοίγουν μόνο με το δικό τους κλειδί

τα κουτιά της INALAN που έχω δει εγώ είναι ένα μεταλλικό κουτί της πλάκας και ένας πλαστικός σωλήνας επίσης της πλάκας

αν προσθέσω ότι δυστυχώς και ο τρόπος που κάνουν εγκατάσταση είναι ρηχός με αποτέλεσμα ότι εργασία γίνει σε πεζοδρόμιο ή δρόμο άντε γεια η οπτική ίνα παρά την σήμανση που βάζουν.

επίσης εγκατάσταση οπτικών ινών έχω δει να γίνεται και μέσω του φρεατίου του ανελκυστήρα προσωπικά δεν το βρίσκω σωστό και ασφαλές

το είχε προτείνει ο μηχανικός που επέβλεψε το έργο στην πολυκατοικία που μένω αλλά αρνήθηκα εγώ και ευτυχώς αρνήθηκε και ο υπεύθυνος συντήρησης του ανελκυστήρα.

είχε προτείνει να περάσει και από εκεί που περνάει το χάλκινο καλώδιο

ευτυχώς εκεί έφαγε άκυρο από τον εργολάβο ότι δεν γίνεται.

Στις πρώτες εγκαταστάσεις που ξέρω Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά συχνό να περνάει μέσα από το φρεάτιο του ανελκυστήρα (επειδή τότε ακόμα δούλευα στους ανελκυστήρες) ήταν η καλύτερη μας μιας και πηγαίναμε 1-2 μέρες και καθόμασταν κοιτούσαμε το συνεργείο που έκανε την εγκατάσταση και τους ανοίγαμε πόρτες να μπούνε να περάσουν την ίνα οι εταιρίες που περνούσαν της ίνες μας πλήρωναν κανονικά (το γραφείο ανελκυστήρων δηλαδή)

Επισκέπτης

ναι αλλά νομίζω ότι αν περνάει από το φρεάτιο του ανελκυστήρα δεν είναι και τόσο νόμιμη λύση...

• Super Moderators
17 minutes ago, thodoris1985 said:

Μια ψιλοάσχετη ερώτηση, η τιμή που βγαίνει με το κουπόνι στα 29 ευρώ είναι με το ΦΠΑ;

Και το φόρο σταθερής.

• Like 1

Προχθές πέρασαν οπτική από την cosmote στην οικοδομή μου μέχρι την εξώπορτα  και μπήκα σε διαδικασία να ψάξω τιμές. Από ότι διάβασα δεν έρχεται κάποιος πάροχος να περάσει εκ νέου καλώδια οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα επιλογής πέρα απο cosmote.

Βλεπω πως η cosmote δίνει 100σταρα σε αντίθεση με wind και nova που δίνουν 200αρα στην ίδια τιμή. Μιας και είμαι χρόνια πελάτης οτε, θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με nova/wind στην περίπτωση της οπτικής και κυρίως σε περιπτώσεις που προκύπτουν βλάβες μιας και στον οτε είμαι σχετικά ικανοποιημένος τόσο καιρό.

10 ώρες πριν, pro66 είπε

Προχθές πέρασαν οπτική από την cosmote στην οικοδομή μου μέχρι την εξώπορτα  και μπήκα σε διαδικασία να ψάξω τιμές. Από ότι διάβασα δεν έρχεται κάποιος πάροχος να περάσει εκ νέου καλώδια οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα επιλογής πέρα απο cosmote.

Βλεπω πως η cosmote δίνει 100σταρα σε αντίθεση με wind και nova που δίνουν 200αρα στην ίδια τιμή. Μιας και είμαι χρόνια πελάτης οτε, θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με nova/wind στην περίπτωση της οπτικής και κυρίως σε περιπτώσεις που προκύπτουν βλάβες μιας και στον οτε είμαι σχετικά ικανοποιημένος τόσο καιρό.

εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις τον ote και να τους το πεις ότι οι άλλοι πάροχοι δίνουν 200αρες γιατί δεν μπορεί ο ote να μπορεί να δώσει και αυτός τέτοιες ταχύτητες 

Στις 17/7/2022 στις 11:57 ΜΜ, Inuyasha είπε

Στην αρχή ναι. Μετά το σταμάτησαν γιατί δεν είναι και τόσο νόμιμο. Στη δική μου εγκατάσταση όταν είχε έρθει ο μηχανικός για αυτοψία μου είχε πει θα περάσουν απο το φρεάτιο του ανελκυστήρα. Κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση, έφερα και τον ασανσερατζή και τελικά έπεσε άκυρο γιατί λέει απαγορεύεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα εν τάχει, γιατί έχω χάσει επεισόδια:

1) Η Nova δίνει μόνο 200άρα μέσω FTTH; Και 100άρες/50άρες μόνο μέσω FTTC;

2) Το κουπόνι του SFBB ισχύει κανονικά μέχρι 30/09/2022 και έτσι παίρνεις την προσφορά €29/μήνα για την 200άρα ή ισχύουν τα €29 και χωρίς κουπόνι;

3) Δεδομένου ότι υπάρχει ήδη εγκατάσταση στην πολυκατοικία (τα fiber boxes λέω), πόσο καιρό κάνει η εγκατάσταση της ίνας μέχρι το σπίτι;

Υπάρχει ήδη προπληρωμένο συμβόλαιο DSL που λήγει στις 11/10/2022 και θέλω να κάνω την αίτηση την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε να γίνει seamless DSL -> FTTH μετάβαση. Να μην πάει δηλαδή χαμένη ούτε μια μέρα από την προπληρωμένη DSL.

4) Υπάρχει περίπτωση να σε βάλουν σε CGNAT by default και αν ναι, λύνεται αυτό με ένα τηλεφώνημα;

5) Το router (Nokia G2425G) που δίνουν υποστηρίζει Open NAT/NAT Type A/NAT Type 2;

Εδώ θέλω να απαντήσουν όσοι έχουν κονσόλες (XBOX, Switch, PS) να μου πουν τι τους βγάζει στο network menu της κονσόλας.

Ρωτάω γιατί αν βγάζει κανά Moderate/Strict NAT είναι deal breaker για online gaming και αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με αν κάνω) ΔΕΝ μπορείς εσύ να βάλεις ότι router θες (όπως στις xDSL συνδέσεις), άρα το «παντρεύεσαι» (με τα κουσούρια του, αν υπάρχουν!).

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το Nokia που είναι all-in-one solution (το προτιμώ έτσι, παρά ξεχωριστές συσκευές), αρκεί να κάνει αυτά που ζητάω (δεν ζητάω και πολλά).

6) Ισχύει ο 1 μήνας δωρεάν που βλέπω για ήδη υπάρχοντες πελάτες Nova ή είναι μόνο για νέους;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον με κατατοπίσει επαρκώς! :)

Γενικά από ότι έχω καταλάβει η Nova είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή και προτιμώ το Nokia που δίνουν όπως είπα...

Επεξ/σία από bedazzled

• Super Moderators
14 minutes ago, bedazzled said:

1) Η Nova δίνει μόνο 200άρα μέσω FTTH; Και 100άρες/50άρες μόνο μέσω FTTC;

Yeap

2) Το κουπόνι του SFBB ισχύει κανονικά μέχρι 30/09/2022 και έτσι παίρνεις την προσφορά €29/μήνα για την 200άρα ή ισχύουν τα €29 και χωρίς κουπόνι;

Τα 29 είναι με το κουπόνι, 33 χωρίς

Υπάρχει ήδη προπληρωμένο συμβόλαιο DSL που λήγει στις 11/10/2022 και θέλω να κάνω την αίτηση την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε να γίνει seamless DSL -> FTTH μετάβαση. Να μην πάει δηλαδή χαμένη ούτε μια μέρα από την προπληρωμένη DSL.

Κάνε από τώρα, θεωρείται αναβάθμιση και δεν πληρώνεις ρήτρα.

4) Υπάρχει περίπτωση να σε βάλουν σε CGNAT by default και αν ναι, λύνεται αυτό με ένα τηλεφώνημα;

"Καλησπέρα, έχω κάμερες και θέλω remote access"  :D

6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κάνε από τώρα, θεωρείται αναβάθμιση και δεν πληρώνεις ρήτρα.

Δεν τίθεται θέμα ρήτρας, απλά επειδή μιλάμε για προπληρωμένο όπου έχουν προπληρωθεί πάγια 1 χρόνου μέχρι Οκτώβρη, δεν θέλω να πάνε χαμένα τα λεφτά αν γίνει νωρίτερα η μετάβαση.

Anyway, έκανα μια αίτηση ενδιαφέροντος στο site τους και θα δω τι θα μου πουν (το λογιστήριο τους δεν το εμπιστεύομαι πολύ ότι θα πιστώσει τους εναπομείναντες μήνες του προπληρωμένου, είναι γεμάτο horror stories :D)!

Ευχαριστώ Thresh. :)

• Like 1

• Super Moderators
4 minutes ago, bedazzled said:

δεν θέλω να πάνε χαμένα τα λεφτά αν γίνει νωρίτερα η μετάβαση.

Θα χάσεις το κουπόνι όμως, δλδ κάπου στα 96 (33 αντί για 29) euro την 2ετία.

Ξέχασα να γράψω ότι για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Θα χάσεις το κουπόνι όμως, δλδ κάπου στα 96 (33 αντί για 29) euro την 2ετία.

Ξέχασα να γράψω ότι για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

Δεν μπορώ να κάνω αίτηση ακριβώς την τελευταία μέρα (30/09/2022);

Κάπου διάβασα ότι θέλει ~10 μέρες η κατασκευή ίνας στο σπίτι, άρα είμαι κοντά στο deadline της λήξης voucher+συμβολαίου DSL.

• Super Moderators
3 minutes ago, bedazzled said:

Δεν μπορώ να κάνω αίτηση ακριβώς την τελευταία μέρα (30/09/2022);

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει με την διορία. Θέλει να έχει εκδοθεί μέχρι τότε ή να έχει εξαργυρωθεί? 

Σε προηγούμενη φάση που είχε σταματήσει πριν μερικούς μήνες, μερικοί πάροχοι έριξαν άκυρο στην εξαργύρωση ενώ είχε "εκδοθεί".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...