Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δεν είμαι τόσο ευαίσθητες όσο νομίζεις το κίτρινο καλώδιο που έχει μαζί το ont καλώδιο οπτικής είναι παρόλα αυτά δίνουν ένα καλώδιο 2 μέτρα και ζητήμα να έχω ακούσει ίσως για 1-2 άτομα που κατάφεραν να το χαλάσουν

Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι καλύτερο να περαστεί εκεί που θέλεις ώστε να μην έχεις στο χολ τόσα καλώδια, όπως είπα εμάς ο εργολάβος δεν έχει καν μπριζα ρεύματος κοντά στην κεντρική του ΟΤΕ, και παντού είναι σε τόσο αβολες θέσεις που πολλές φορές ακόμα και ρεύμα να είχε δίπλα δεν βόλευε να μπει κάτι εκεί ώστε να έχεις τον εξοπλισμό πάνω

Συγνώμη αλλά θα εξακολουθήσω να διαφωνώ

Αλλά έχεις δίκιο καθώς είναι δική σου εγκατάσταση

Εδώ στην περιοχή μου οι μισές πολυκατοικίες έκαναν "εσωτερικά την εγκατάσταση οπτικών ινών" δηλαδή από κεντρική είσοδο και μετά από σκάλες σε κάθε όροφο (γιατί το θεώρησαν σωστό/ασφαλές οι μηχανικοί και εργολάβοι) οι άλλες μισές πολυκατοικίες έκαναν "εξωτερικά την εγκατάσταση οπτικών ινών" δηλαδή έξω σε κοινόχρηστο τοίχο το κεντρικό κουτί και σε κάθε όροφο εξωτερικά το κουτί ορόφου (γιατί το θεώρησαν σωστό οι μηχανικοί/εργολάβοι)

Το καλώδιο οπτικής ίνας που δίνουν μαζί με το ONT είναι το ιδανικό μέγεθος για εμένα

Το καλώδιο που ενδιαφέρει είναι του δικτύου που θα συνδεθεί με το ROUTER

Βέβαια βασική προυπόθεση να υπάρχει πρίζα παροχής ρεύματος και μου κάνει εντύπωση αν πολυκατοικίες του 60-70 στο κέντρο της αθήνας έχουν

Θα συμφωνήσω ότι έχει ένα κόστος π.χ. αγορά (2) δύο UPS (αν και στην περίπτωση μου χρειάστηκα παραπάνω)

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Συγνώμη αλλά θα εξακολουθήσω να διαφωνώ

Αλλά έχεις δίκιο καθώς είναι δική σου εγκατάσταση

Εδώ στην περιοχή μου οι μισές πολυκατοικίες έκαναν "εσωτερικά την εγκατάσταση οπτικών ινών" δηλαδή από κεντρική είσοδο και μετά από σκάλες σε κάθε όροφο (γιατί το θεώρησαν σωστό/ασφαλές οι μηχανικοί και εργολάβοι) οι άλλες μισές πολυκατοικίες έκαναν "εξωτερικά την εγκατάσταση οπτικών ινών" δηλαδή έξω σε κοινόχρηστο τοίχο το κεντρικό κουτί και σε κάθε όροφο εξωτερικά το κουτί ορόφου (γιατί το θεώρησαν σωστό οι μηχανικοί/εργολάβοι)

Το καλώδιο οπτικής ίνας που δίνουν μαζί με το ONT είναι το ιδανικό μέγεθος για εμένα

Το καλώδιο που ενδιαφέρει είναι του δικτύου που θα συνδεθεί με το ROUTER

Βέβαια βασική προυπόθεση να υπάρχει πρίζα παροχής ρεύματος και μου κάνει εντύπωση αν πολυκατοικίες του 60-70 στο κέντρο της αθήνας έχουν

Θα συμφωνήσω ότι έχει ένα κόστος π.χ. αγορά (2) δύο UPS (αν και στην περίπτωση μου χρειάστηκα παραπάνω)

Το πως γινεται η εγκατασταση ειναι καθαρα στο χερι του εργολαβου , σκεψου οτι οι παροχοι οπως inalan/hcn στο 90% αν οχι παραπανω οι εγκαταστασεις γινονται εξωτερικα του κτηριου

Το να σου φερει τη κεντρικη μπριζα εκει που σε βολευει παντως ειναι το καλυτερο , γλυτωνεις τα απειρα μετρα χυμα καλωδιο μεσα στο σπιτι , και εχεις τελικα μια πιο συμαζεμενη εγκατασταση

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Το πως γινεται η εγκατασταση ειναι καθαρα στο χερι του εργολαβου , σκεψου οτι οι παροχοι οπως inalan/hcn στο 90% αν οχι παραπανω οι εγκαταστασεις γινονται εξωτερικα του κτηριου

Το να σου φερει τη κεντρικη μπριζα εκει που σε βολευει παντως ειναι το καλυτερο , γλυτωνεις τα απειρα μετρα χυμα καλωδιο μεσα στο σπιτι , και εχεις τελικα μια πιο συμαζεμενη εγκατασταση

Η εκάστοτε εγκατάσταση είναι θέμα του μηχανικού / εργολάβου / διαχειριστή ακινήτου και τέλος του ιδιοκτήτη/πελάτη/συνδρομητή.

Το κριτήριο θεωρώ ότι είναι η ασφάλεια - ευελιξία - πρακτικό/αισθητικό αποτέλεσμα και οι λιγότερες εργασίες/ζημιές.

Οι εγκαταστάσεις των COSMOTE/VODAFONE/WIND πίστεψε με μου αρέσουν περισσότερο και από θέμα ασφάλειας και είναι πιο προσεγμένες

Οι εγκαταστάσεις από την INALAN δεν τις θεωρώ τόσο ασφαλείς και επαγγελματικές

Δεν έχω δει HCN εγκαταστάσεις έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη άλλωστε είμαι από Αθήνα και όχι από Θεσσαλονίκη που κυρίως δραστηριοποιείται η HCN.

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ikorolis είπε

Η εκάστοτε εγκατάσταση είναι θέμα του μηχανικού / εργολάβου / διαχειριστή ακινήτου και τέλος του ιδιοκτήτη/πελάτη/συνδρομητή.

Το κριτήριο θεωρώ ότι είναι η ασφάλεια - ευελιξία - πρακτικό/αισθητικό αποτέλεσμα και οι λιγότερες εργασίες/ζημιές.

Οι εγκαταστάσεις των COSMOTE/VODAFONE/WIND πίστεψε με μου αρέσουν περισσότερο και από θέμα ασφάλειας και είναι πιο προσεγμένες

Οι εγκαταστάσεις από την INALAN δεν τις θεωρώ τόσο ασφαλείς και επαγγελματικές

Δεν έχω δει HCN εγκαταστάσεις έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη άλλωστε είμαι από Αθήνα και όχι από Θεσσαλονίκη που κυρίως δραστηριοποιείται η HCN.

Τι ακριβώς εννοείς ασφαλείς σε μια εγκατάσταση?

Ότι έχω δει Θεσσαλονίκη και από της 2 εταιρίες είναι μια χαρά, εκτός από της πρώτες εγκαταστάσεις της hcn που τα μεταλλικά κιβώτια που έβαζαν ήταν κακής ποιότητας και σκουριαζαν (βέβαια με τηλέφωνο ερχόντουσαν και τι άλλαζαν)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα γνωρίζει κανείς τώρα τι ρούτερ δίνει η vodafone σε οπτική ινα ftth 100mbs?

Επίσης για την εγκατάσταση κλπ μόνο τα 2€ δεν πληρώνεις?(αναφέρομαι για το κουπονι sfbb)

Επειδή ακούω πολλά,και επειδή μένω σε πολυκατοικία υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια στραβή με την εγκατάσταση της οπτικής ίνας?(αν έχει συμφωνήσει ήδη ο διαχειριστής)

Για τα έργα μέσα στο σπίτι χρειάζεται η συγκατάθεση του διαχειριστή?

Διότι  υπάρχουν πολλά άτομα μεγάλης ηλικιας

Επεξ/σία από Nikoskara123x
  • Moderators
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Nikoskara123x είπε

Καλησπέρα γνωρίζει κανείς τώρα τι ρούτερ δίνει η vodafone σε οπτική ινα ftth 100mbs?

Επίσης για την εγκατάσταση κλπ μόνο τα 2€ δεν πληρώνεις?(αναφέρομαι για το κουπονι sfbb)

Επειδή ακούω πολλά,και επειδή μένω σε πολυκατοικία υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια στραβή με την εγκατάσταση της οπτικής ίνας?(αν έχει συμφωνήσει ήδη ο διαχειριστής)

Για τα έργα μέσα στο σπίτι χρειάζεται η συγκατάθεση του διαχειριστή?

Διότι  υπάρχουν πολλά άτομα μεγάλης ηλικιας

Από την στιγμή που είπε οκ δεν έχει να κάνει κάτι άλλο ο διαχειριστής

Μέσα στο σπίτι ίνα φέρνουν μόνο σε όσους κάνουν αίτηση για τους άλλους απλά αφήνουν αναμονες στο κεντρικό κουτί που μπαίνει στον κάθε όροφο

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, Inuyasha said:

Δομημένη καλωδίωση και ξεμπερδεύεις για μια ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται εξαρχής στα σπίτια και μετά κακοφαίνεται σε αρκετούς και το κόστος και τα μερεμέτια.

• Like 1
Δημοσ.

Στην περιοχή μου έχουμε καμπίνες wind και έχω 200άρα vdsl. Μπορώ να κάνω αίτηση για FTTH;

Στο sfbb.gr δεν έχει διαθεσιμότητα αλλά δεν ξέρω αν έχει σημασία. Έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο;

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Τι ακριβώς εννοείς ασφαλείς σε μια εγκατάσταση?

Ότι έχω δει Θεσσαλονίκη και από της 2 εταιρίες είναι μια χαρά, εκτός από της πρώτες εγκαταστάσεις της hcn που τα μεταλλικά κιβώτια που έβαζαν ήταν κακής ποιότητας και σκουριαζαν (βέβαια με τηλέφωνο ερχόντουσαν και τι άλλαζαν)

Έχεις δει φαντάζομαι εγκατάσταση που κάνουν οι COSMOTE/VODAFONE/WIND κτλ

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τις εγκαταστάσεις που κάνει η INALAN σε καμία περίπτωση της δεύτερης για εμένα θυμίζει απλά "προχειροδουλειά" δεν είναι καθόλου επαγγελματική εγκατάσταση και φυσικά μηδενική ασφάλεια.

Συγνώμη εσύ θεωρείς ασφάλεια ένα κουτάκι που βάζει με ένα πλαστικό σωλήνα η INALAN στις εγκαταστάσεις που κάνει στην Αθήνα? γιατί εγώ όχι μιας και μπορώ να κάνω την όποια ζημιά θέλω.

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Δομημένη καλωδίωση και ξεμπερδεύεις για μια ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται εξαρχής στα σπίτια και μετά κακοφαίνεται σε αρκετούς και το κόστος και τα μερεμέτια.

Ναι το ξέρω εδώ ακόμα και τώρα πολλοί εργολάβοι δεν φροντίζουν έστω για τα βασικά

1 ώρα πριν, ikorolis είπε

Έχεις δει φαντάζομαι εγκατάσταση που κάνουν οι COSMOTE/VODAFONE/WIND κτλ

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τις εγκαταστάσεις που κάνει η INALAN σε καμία περίπτωση της δεύτερης για εμένα θυμίζει απλά "προχειροδουλειά" δεν είναι καθόλου επαγγελματική εγκατάσταση και φυσικά μηδενική ασφάλεια.

Συγνώμη εσύ θεωρείς ασφάλεια ένα κουτάκι που βάζει με ένα πλαστικό σωλήνα η INALAN στις εγκαταστάσεις που κάνει στην Αθήνα? γιατί εγώ όχι μιας και μπορώ να κάνω την όποια ζημιά θέλω.

Ενώ μου λες στις cosmote κτλ δεν μπορεί κάποιος να ανοίξει είτε το κουτί στον όροφο η ακόμα στο ισόγειο και να κάνει ίδια ζημιά

Αν βρεθεί χαζός που θέλει να κάνει ζημιά θα την κάνει, εμάς το πρώτο μήνα ο φωστήρας του 1ο έκοψε 5-6 φορές την ίνα γιατί άκουσε ότι από της οπτικές παθαίνεις καρκίνο και ότι άλλο φούμαρα λένε για να τρομάξουν τον κόσμο, στο τέλος βέβαια που ήρθαν με αστυνομία και πήραν αποτυπώματα ο τύπος τρόμαξε και το παραδεκτηκε τι συνέπειες θα έχει στο μέλλον αυτός δεν έχω ιδέα

Όσο ασφάλεια προσφέρει το 1 αλλά τόσο είναι και το άλλο

Δημοσ.

Ζω στη Θεσσαλονίκη σε πολυκατοικία 3 ορόφων και 27 διαμερισμάτων. 2 διαμερίσματα στο ισόγειο είχαν HCN και η οπτική ίνα απο το κουτί στον τοίχο της πυλωτής ήταν γυμνή μεχρί την τα μπαλκόνια τους. Πριν μισό χρόνο που μετακόμισα έβαλα cosmote ftth με το sfbb. Απο το πεζοδρόμιο μπήκε μεταλλικός σωλήνας μέχρι το κεντρικό κατανεμητή ο οποίος μπήκε στο ισόγειο στον φωταγωγό. Απο κει και πάνω, κατακόρυφος μεταλλικός σωλήνας σε όλο το ύψος, με διακλάδωση για τον κάθε όροφο. Τρύπημα δίπλα το παράθυρο του φωταγωγού για να τις φέρει στο διάδρομο του κάθε ορόφου, και ακριβώς απο πάνω έβαλαν και τα floorbox. Μετά στην γωνία του τοίχου με το ταβάνι πλαστικό καναλάκι. Μέσα στο σπίτι μου την έφεραν με τον ίδιο τρόπο άλλα 10+ μέτρα μέχρι πάνω απο το γραφείο μου που την ήθελα. Οπότε ναι, σε ποιότητα εγκατάστασης cosmote-hcn το λές και 1-0.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Ναι το ξέρω εδώ ακόμα και τώρα πολλοί εργολάβοι δεν φροντίζουν έστω για τα βασικά

Ενώ μου λες στις cosmote κτλ δεν μπορεί κάποιος να ανοίξει είτε το κουτί στον όροφο η ακόμα στο ισόγειο και να κάνει ίδια ζημιά

Αν βρεθεί χαζός που θέλει να κάνει ζημιά θα την κάνει, εμάς το πρώτο μήνα ο φωστήρας του 1ο έκοψε 5-6 φορές την ίνα γιατί άκουσε ότι από της οπτικές παθαίνεις καρκίνο και ότι άλλο φούμαρα λένε για να τρομάξουν τον κόσμο, στο τέλος βέβαια που ήρθαν με αστυνομία και πήραν αποτυπώματα ο τύπος τρόμαξε και το παραδεκτηκε τι συνέπειες θα έχει στο μέλλον αυτός δεν έχω ιδέα

Όσο ασφάλεια προσφέρει το 1 αλλά τόσο είναι και το άλλο

ναι δεν μπορεί κανείς να ανοίξει το κεντρικό κουτί ούτε τα κουτιά ορόφου καθώς είναι κλειδωμένα άρα θα πρέπει να τα παραβιάσει και αν το κάνει είναι ιδιοκτήτης/ένοικος του ακινήτου όποτε ο πάροχος θα καλέσει τις αρμόδιες αρχές και θα ανακαλύψουν τον ένοχο και τότε θα έχει προβλήματα.

στην πολυκατοικία μου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο καθώς υπάρχουν κάμερες σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους όποτε θα υπάρχει και υλικό προς απόδειξη.

όλες οι καλωδιώσεις επίσης είναι προστατευμένες δεν μπορείς να κόψεις εύκολα την οπτική ίνα

όπως μπορεί κάποιος να το κάνει είτε στην INALAN είτε στην HCN όπως είπε ο συνομιλητής μας (προσωπικά όπως είπα δεν έχω δει εγκατάσταση της HCN έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ναι δεν μπορεί κανείς να ανοίξει το κεντρικό κουτί ούτε τα κουτιά ορόφου καθώς είναι κλειδωμένα άρα θα πρέπει να τα παραβιάσει και αν το κάνει είναι ιδιοκτήτης/ένοικος του ακινήτου όποτε ο πάροχος θα καλέσει τις αρμόδιες αρχές και θα ανακαλύψουν τον ένοχο και τότε θα έχει προβλήματα.

στην πολυκατοικία μου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο καθώς υπάρχουν κάμερες σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους όποτε θα υπάρχει και υλικό προς απόδειξη.

όλες οι καλωδιώσεις επίσης είναι προστατευμένες δεν μπορείς να κόψεις εύκολα την οπτική ίνα

όπως μπορεί κάποιος να το κάνει είτε στην INALAN είτε στην HCN όπως είπε ο συνομιλητής μας (προσωπικά όπως είπα δεν έχω δει εγκατάσταση της HCN έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Hcn ότι έχω δει εγώ τουλάχιστον είναι το μεταλλικό κουτί στο ισόγειο και από εκεί σε χοντρό πλαστικό σωλήνα πηγαίνει στο κάθε διαμέρισμα τα ίδια έχω δει και σε εγκαταστάσεις της inalan

Τα κουτιά που έχω δει από voda και wind έχουν ένα τρίγωνο κλειδί (ίδιο με τον ανελκυστήρων) τα οποία μπορεί ο καθένας να αγοράσει σχεδόν σε όλα τα καταστήματα σιδερικων

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Hcn ότι έχω δει εγώ τουλάχιστον είναι το μεταλλικό κουτί στο ισόγειο και από εκεί σε χοντρό πλαστικό σωλήνα πηγαίνει στο κάθε διαμέρισμα τα ίδια έχω δει και σε εγκαταστάσεις της inalan

Τα κουτιά που έχω δει από voda και wind έχουν ένα τρίγωνο κλειδί (ίδιο με τον ανελκυστήρων) τα οποία μπορεί ο καθένας να αγοράσει σχεδόν σε όλα τα καταστήματα σιδερικων

ναι αλλά δεν ανοίγουν

ανοίγουν μόνο με το δικό τους κλειδί

τα κουτιά της INALAN που έχω δει εγώ είναι ένα μεταλλικό κουτί της πλάκας και ένας πλαστικός σωλήνας επίσης της πλάκας

αν προσθέσω ότι δυστυχώς και ο τρόπος που κάνουν εγκατάσταση είναι ρηχός με αποτέλεσμα ότι εργασία γίνει σε πεζοδρόμιο ή δρόμο άντε γεια η οπτική ίνα παρά την σήμανση που βάζουν.

επίσης εγκατάσταση οπτικών ινών έχω δει να γίνεται και μέσω του φρεατίου του ανελκυστήρα προσωπικά δεν το βρίσκω σωστό και ασφαλές

το είχε προτείνει ο μηχανικός που επέβλεψε το έργο στην πολυκατοικία που μένω αλλά αρνήθηκα εγώ και ευτυχώς αρνήθηκε και ο υπεύθυνος συντήρησης του ανελκυστήρα.

είχε προτείνει να περάσει και από εκεί που περνάει το χάλκινο καλώδιο

ευτυχώς εκεί έφαγε άκυρο από τον εργολάβο ότι δεν γίνεται.

Δημοσ.

Όταν λες χάλκινο καλώδιο εννοείς του οτε, σε εμάς από το δρόμο την πέρασαν την ίνα μέσα από τον σωλήνα που περνάει χάλκινο καλώδιο του οτε , οπού έρχεται σε φρεάτιο που είναι μέσα στην πολυκατοικία (φωτο), από εκεί ανεβαίνει μέχρι τον κατανεμητή του χαλκού και από εκεί πάει στον κεντρικό κατανεμητή  bep, εγώ στην αρχή ήθελα να περάσει γύρω από το ταβάνι της πυλωτής και να έρθει πίσω από εκεί που είναι ο κατανεμητής του χαλκού, και με τρυπά στον τοίχο να μπει μέσα στην πολυκατοικία,  λάθος μου έτσι όπως μπήκε εξωτερικά είναι 100% προστατευμένη αφού μέχρι το φρεάτιο είναι μέσα στην σωλήνα και θαμμένη στο χώμα και στο πεζοδρόμιο, αν κάποιος θέλει να κάνει ζημιά θα πρέπει η να βρει την είσοδο ανοιχτή η κάποιος που μένει στην πολυκατοικία, στους ορόφους περνάει μέσα από το κάγκελο στης σκάλας

Screenshot_17.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...