Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Λέω για το κουπόνι, θέλει άλλο αφμ για να ξαναπάρει, με το δικό του δεν προβλέπεται 2ο. 

Κλασικά πάει adsl μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κι ενεργοποίηση της FTTH.

Δεν αναφέρανε για κουπόνι από την COSMOTE και δεν τον ενδιαφέρει

εδώ εγώ και σκέφτομαι να βάλω και άλλη μια γραμμή οπτικής ίνας στο σπίτι (αργότερα)

Αναφέρανε ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι

Θα γίνει η υποβάθμιση σε ADSL και ταυτόχρονα η αναβάθμιση/εγκατάσταση/ενεργοποίηση σε οπτική ίνα (FTTH)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσοι κάνανε εργασίες μέσα στο σπίτι. Πόσα μέτρα έχουνε πάει την οπτική με καναλακια μέσα στο σπίτι ? Την τοποθετούν εκεί που ζητάς ή δίπλα στην κεντρικη πρίζα του τηλεφώνου ? Ή κοντά στην πόρτα σε πρίζα ? Τι παίζει ?

1 ώρα πριν, tounion είπε

Όσοι κάνανε εργασίες μέσα στο σπίτι. Πόσα μέτρα έχουνε πάει την οπτική με καναλακια μέσα στο σπίτι ? Την τοποθετούν εκεί που ζητάς ή δίπλα στην κεντρικη πρίζα του τηλεφώνου ? Ή κοντά στην πόρτα σε πρίζα ? Τι παίζει ?

Εμένα επειδή μόλις μπαίνεις σπίτι έχω διάδρομο και μετά βγαίνεις σαλόνι που εκεί είναι και η πρώτη μπρίζα ρεύματος, τράβηξαν εκεί που τους είπα ίνα, και είναι περίπου 10 μέτρα από την πόρτα. 

• Like 1

Επισκέπτης
10 ώρες πριν, tounion είπε

Σε εμένα η πρίζα της οπτικής ίνας μπήκε δίπλα από την πρίζα του παλιού χάλκινου δικτύου επίσης υπάρχει και πρίζα παροχής ρεύματος και η τοποθεσία ήταν στην κεντρική πόρτα του διαμερίσματος.

εκεί συνδέθηκε το ONT (NOKIA) με την οπτική ίνα και από αυτό φεύγει καλώδιο δικτύου προς ROUTER και λοιπά...

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

Σε εμένα η πρίζα της οπτικής ίνας μπήκε δίπλα από την πρίζα του παλιού χάλκινου δικτύου επίσης υπάρχει και πρίζα παροχής ρεύματος και η τοποθεσία ήταν στην κεντρική πόρτα του διαμερίσματος.

εκεί συνδέθηκε το ONT (NOKIA) με την οπτική ίνα και από αυτό φεύγει καλώδιο δικτύου προς ROUTER και λοιπά...

αλλά αν διαβάσετε εδώ αρκετά μηνύματα δεν έχουν πρόβλημα τα συνεργεία να βάλουν αλλού την πρίζα της οπτικής ίνας απαραίτητη προυπόθεση να υπάρχει πρίζα παροχής ρεύματος.

εγώ βέβαια δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική.

Στις 13/7/2022 στις 3:21 ΜΜ, Inuyasha είπε

Πολλες φορες παρολο που σου στελνουν το αυτοματο μυνημα οτι θα παραλαβεις εξοπλισμο με courier , τα φερνει αυτος που θα σου κανει την τελικη συνδεση εντος του σπιτιου

Μου ήρθε τελικά σήμερα το ONT.

• Like 1

Επισκέπτης

τι μου θύμισες τώρα με το σεμεδάκι

η συγχωρεμένη γιαγιά μου είχε μανία να βάζει σεμεδάκια παντού

όταν λέμε παντού στην κυριολεξία...

• Moderators
Στις 15/7/2022 στις 11:41 ΠΜ, ikorolis είπε

αλλά αν διαβάσετε εδώ αρκετά μηνύματα δεν έχουν πρόβλημα τα συνεργεία να βάλουν αλλού την πρίζα της οπτικής ίνας απαραίτητη προυπόθεση να υπάρχει πρίζα παροχής ρεύματος.

εγώ βέβαια δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική.

Με τι ακριβώς διαφωνείς?  Να βάζουν όπου θέλει ο πελάτης τι μπριζακι? Στην οικοδομή μας πχ η κεντρική μπριζα του ΟΤΕ είναι στο χολ (σε όλα τα διαμερίσματα της οικοδομής) και ο εργολάβος σκέφτηκε ότι να μπουν έξτρα Μπριζες στο σπίτι για τηλέφωνο ήταν τζάμπα έξοδα, και βέβαια η πιο κοντινή μπριζα ρεύματος είναι στα 2-5 μέτρα ανάλογα τι διαμέρισμα

Επισκέπτης
8 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Με τι ακριβώς διαφωνείς?  Να βάζουν όπου θέλει ο πελάτης τι μπριζακι? Στην οικοδομή μας πχ η κεντρική μπριζα του ΟΤΕ είναι στο χολ (σε όλα τα διαμερίσματα της οικοδομής) και ο εργολάβος σκέφτηκε ότι να μπουν έξτρα Μπριζες στο σπίτι για τηλέφωνο ήταν τζάμπα έξοδα, και βέβαια η πιο κοντινή μπριζα ρεύματος είναι στα 2-5 μέτρα ανάλογα τι διαμέρισμα

Ναι διαφωνώ γιατί είναι πάρα πολύ ευαίσθητη η οπτική ίνα έτσι σπάει/κόβεται εύκολα.

Η κεντρική πρίζα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο που είναι η κεντρική πόρτα του διαμερίσματος μαζί με πρίζα ρεύματος

Σκέψου ότι σε πολυκατοικία του 1960 έτσι ακριβώς είναι η διάταξη

Από εκεί και πέρα επειδή μιλάμε για οπτικές ίνες και όχι για χαλκό παίρνεις το καλώδιο δικτύου που είναι η έξοδος που σε ενδιαφέρει και το πας και το κάνεις ότι θες.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ikorolis είπε

Ναι διαφωνώ γιατί είναι πάρα πολύ ευαίσθητη η οπτική ίνα έτσι σπάει/κόβεται εύκολα.

Η κεντρική πρίζα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο που είναι η κεντρική πόρτα του διαμερίσματος μαζί με πρίζα ρεύματος

Σκέψου ότι σε πολυκατοικία του 1960 έτσι ακριβώς είναι η διάταξη

Από εκεί και πέρα επειδή μιλάμε για οπτικές ίνες και όχι για χαλκό παίρνεις το καλώδιο δικτύου που είναι η έξοδος που σε ενδιαφέρει και το πας και το κάνεις ότι θες.

Δεν είμαι τόσο ευαίσθητες όσο νομίζεις το κίτρινο καλώδιο που έχει μαζί το ont καλώδιο οπτικής είναι παρόλα αυτά δίνουν ένα καλώδιο 2 μέτρα και ζητήμα να έχω ακούσει ίσως για 1-2 άτομα που κατάφεραν να το χαλάσουν

Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι καλύτερο να περαστεί εκεί που θέλεις ώστε να μην έχεις στο χολ τόσα καλώδια, όπως είπα εμάς ο εργολάβος δεν έχει καν μπριζα ρεύματος κοντά στην κεντρική του ΟΤΕ, και παντού είναι σε τόσο αβολες θέσεις που πολλές φορές ακόμα και ρεύμα να είχε δίπλα δεν βόλευε να μπει κάτι εκεί ώστε να έχεις τον εξοπλισμό πάνω

Επεξ/σία από Inuyasha

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...