Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Nikoskara123x είπε

Καλησπέρα λήγει το συμβόλαιο μου αρχές Οκτωβρίου από την cosmote 24αρα γραμμή

Για καλή μου τύχη ξαναβγήκε το κουπόνι  sfbb και το δικαιούμαι,οπότε θέλω να βαλω fthh(έχει μπει στην περιοχή)

Έχω καταλήξει σε 2 επιλογές

1)wind 200αρα 29€/μήνα κ 2) cosmote 100αρα 28,9/€, ποιο προτείνεται και όποιος ξέρει ας μου πει ποια ρούτερ δίνει ο κάθε πάροχος

Επειδή θέλω να τρέξω τις διαδικασίες,πόσο περίπου  χρόνο(μέρες η μήνες) χρειάζεται για να ολοκληρωθεί όλοι η εγκατάσταση οπτικής ίνας κλπ?

Σημαντικο είμαι στο ισόγειο

Την έγκριση από τον διαχειριστή την παίρνει ο πάροχος όταν θα έρθει για τον έλεγχο(τεχνικός)?

Χρειάζεται να προβώ σε κάποια διαδικασία,να αγοράσω κάποιο εξάρτημα κάτι? Η όλα γίνονται από τον πάροχο?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Την εγκριση την παιρνει ο μηχανικος που θα κανει την μελετη και θα σας πει πως θα γινει η εγκατασταση 

Καμμια απολυτως οικονομικη επιβαρυνση για τιποτα .

Για οτι ειχα (100αρα , isdn και msn  αριθμο) πληρωνα 56 ευρω με 100αρα  γραμμη και τωρα για τα ιδια με οπτικη ινα 43 ευρω γαι 2 χρονια .Μετα βλεπουμε ..

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Nikoskara123x είπε

Καλησπέρα λήγει το συμβόλαιο μου αρχές Οκτωβρίου από την cosmote 24αρα γραμμή

Για καλή μου τύχη ξαναβγήκε το κουπόνι  sfbb και το δικαιούμαι,οπότε θέλω να βαλω fthh(έχει μπει στην περιοχή)

Έχω καταλήξει σε 2 επιλογές

1)wind 200αρα 29€/μήνα κ 2) cosmote 100αρα 28,9/€, ποιο προτείνεται και όποιος ξέρει ας μου πει ποια ρούτερ δίνει ο κάθε πάροχος

Επειδή θέλω να τρέξω τις διαδικασίες,πόσο περίπου  χρόνο(μέρες η μήνες) χρειάζεται για να ολοκληρωθεί όλοι η εγκατάσταση οπτικής ίνας κλπ?

Σημαντικο είμαι στο ισόγειο

Την έγκριση από τον διαχειριστή την παίρνει ο πάροχος όταν θα έρθει για τον έλεγχο(τεχνικός)?

Χρειάζεται να προβώ σε κάποια διαδικασία,να αγοράσω κάποιο εξάρτημα κάτι? Η όλα γίνονται από τον πάροχο?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Από προσωπική πείρα, επειδή την έχω πατήσει... τσέκαρε ποιος είναι ο πάροχος που έχει αναλάβει το έργο στην περιοχή σου. Αν είναι η Wind, τότε Wind. Αν Cosmote, τότε Cosmote...

Στο λέω γιατί και εγώ είμαι πελάτης Cosmote σε 24αρα και στην περιοχή μου το έργο το ανέλαβε η Wind. Έκανα το λάθος να κάνω αίτηση αρχές Απρίλη στην Cosmote, κοντεύουμε μέσα Ιούλη και το μόνο που εχει ολοκληρωθεί μέχρι τώρα είναι η κάθετη στην πολυκατοικία και αυτή μετά από πολλά τηλέφωνα στην Cosmote, οι οποίοι μου έλεγαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί ο εργολάβος δεν ειναι δικός τους. Αντίθετα γείτονες που έκαναν αίτηση για σύνδεση μέσω Wind κανά μήνα πιο μετά από μένα, έχουν ήδη ξεμπερδέψει. Προφανώς η κάθε εταιρεία βάζει τον εργολάβο να δίνει προτεραιότητα στους δικούς της πελάτες.

Btw, επειδή λες ότι σε 3 μήνες λήγει το συμβολαιό σου, έχε υπόψην ότι στην Cosmote αν δεν έχεις συνδεθεί μέχρι τότε, δεν μπορείς να ανανεώσεις την 24αρα (γιατί τρέχει από πίσω η αίτηση για FTTH) με αποτέλεσμα να πληρώνεις +3€ στον λογαριασμό σου μέχρι να ολοκληρωθεί η FTTH σύνδεση, ενώ η υπαιτιότητα για την καθυστερηση οφείλεται στον πάροχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Από προσωπική πείρα, επειδή την έχω πατήσει... τσέκαρε ποιος είναι ο πάροχος που έχει αναλάβει το έργο στην περιοχή σου. Αν είναι η Wind, τότε Wind. Αν Cosmote, τότε Cosmote...

Στο λέω γιατί και εγώ είμαι πελάτης Cosmote σε 24αρα και στην περιοχή μου το έργο το ανέλαβε η Wind. Έκανα το λάθος να κάνω αίτηση αρχές Απρίλη στην Cosmote, κοντεύουμε μέσα Ιούλη και το μόνο που εχει ολοκληρωθεί μέχρι τώρα είναι η κάθετη στην πολυκατοικία και αυτή μετά από πολλά τηλέφωνα στην Cosmote, οι οποίοι μου έλεγαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί ο εργολάβος δεν ειναι δικός τους. Αντίθετα γείτονες που έκαναν αίτηση για σύνδεση μέσω Wind κανά μήνα πιο μετά από μένα, έχουν ήδη ξεμπερδέψει. Προφανώς η κάθε εταιρεία βάζει τον εργολάβο να δίνει προτεραιότητα στους δικούς της πελάτες.

Btw, επειδή λες ότι σε 3 μήνες λήγει το συμβολαιό σου, έχε υπόψην ότι στην Cosmote αν δεν έχεις συνδεθεί μέχρι τότε, δεν μπορείς να ανανεώσεις την 24αρα (γιατί τρέχει από πίσω η αίτηση για FTTH) με αποτέλεσμα να πληρώνεις +3€ στον λογαριασμό σου μέχρι να ολοκληρωθεί η FTTH σύνδεση, ενώ η υπαιτιότητα για την καθυστερηση οφείλεται στον πάροχο.

Ευχαριστώ γενικά για όλη την βοήθεια και τις συμβουλές

Την περιοχή μου την έχει πάρει η Vodafone 

Απλά το όλο θέμα είναι ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα πάει στο σπίτι και δυστυχώς δεν θα είμαι πιο πριν ώστε να ξεκινήσουν η διαδικασίες(πχ μελέτη χώρου εγκατάσταση κλπ)

Άρα γενικά προτιμάται όποιον πάροχο έχει καλύψει την περιοχή για πιο γρήγορα?

Γενικά μπορώ να  ξεκινήσω τις διαδικασίες ενώ δεν είμαι σπίτι η είναι αναγκαίο να υπάρχει κάποιος? Γιατί όπως είπα αρχές Οκτωβρίου λήγει το συμβόλαιο και δεν ξέρω αν σε 1μηνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες με την οπτική ίνα ώστε να έχω ίντερνετ 

Να σημειωθεί πολύ βασικό μένω ισόγειο οπότε λιγότερη ταλαιπωρία 

ΥΓ οποίος γνωρίζει η είχε παρόμοια εμπειρία

Μπορώ να έχω πχ 1-2 μήνες 24αρα μέχρι να μπει η οπτική ίνα? Και να πληρώνω μέχρι να μπει η οπτική ίνα την 24αρα γραμμή?

Επεξ/σία από Nikoskara123x
  • Moderators
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Nikoskara123x είπε

Απλά το όλο θέμα είναι ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα πάει στο σπίτι και δυστυχώς δεν θα είμαι πιο πριν ώστε να ξεκινήσουν η διαδικασίες(πχ μελέτη χώρου εγκατάσταση κλπ)

Γενικά μπορώ να  ξεκινήσω τις διαδικασίες ενώ δεν είμαι σπίτι η είναι αναγκαίο να υπάρχει κάποιος? Γιατί όπως είπα αρχές Οκτωβρίου λήγει το συμβόλαιο και δεν ξέρω αν σε 1μηνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες με την οπτική ίνα ώστε να έχω ίντερνετ 

Μπορώ να έχω πχ 1-2 μήνες 24αρα μέχρι να μπει η οπτική ίνα? Και να πληρώνω μέχρι να μπει η οπτική ίνα την 24αρα γραμμή?

Άσχετα που μένεις ισόγειο, οι εργασίες πρώτα γίνονται σε όλη την οικοδομή και συνήθως σε 2ο χρόνο έρχεται συνεργείο για να περάσει η οπτική ίνα εντός σπιτιού

Σε πρώτο στάδιο έρχονται βλέπουν το κτήριο για να αποφασίσουν πως θα περάσει η οπτική ίνα εντός του κτηρίου και στους ορόφους, γίνεται η εγκατάσταση και όταν είναι να περάσουν εντός σπιτιού, κανονίζεις συνήθως επιτόπου που θες να σου τερματίσουν την οπτική ίνα (πρέπει να έχεις ρεύμα δίπλα)

Στην ουσία αν δεν είσαι διαχειριστής θα χρειαστείς μόνο στο στάδιο που είναι να περάσουν την ίνα μέσα στο σπίτι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikoskara123x είπε

24αρα θα έχεις κανονικά μέχρι να μπει η ίνα. Μέχρι τον Οκτώβρη με την τιμή συμβολαίου που εχεις τώρα και αφού λήξει με +3€ σε σχέση με τώρα. Σε ότι αφορά τον χρόνο, παντού 1μιση με 2 μήνες λένε. Άσχετα που σε εμένα κλείνει 3... Μακάρι να είναι πιο σοβαρή η Vodafone στο συγκεκριμένο κομμάτι :) 

• Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, Seldon68 said:

Ρε παιδια απο που βλεπετε ποιος παροχος εχει κανει της υποδομες στην περιοχη σου?

Από τις καμπίνες στις γειτονιές, ίσως να το λέει και στο SFBB.gr

Επισκέπτης
Δημοσ.

από τα φρεάτια που έχει εγκαταστήσει όπου περνούν καλώδια οπτικών ινών και από τις καμπίνες

συνήθως μόνο ο πάροχος που έχει την υποδομή σε μια περιοχή βάζει

γρήγορα να κάνετε τις εργασίες παιδιά γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει από Σεπτέμβριο...

Δημοσ.

Άρα σε γενικές γραμμές καλό είναι να καταλήγουμε στον πάροχο που έχει πάρει την περιοχή του καθενός?(σε εμένα πχ η Vodafone)

Επίσης το κουπόνι(sfbb) γράφει ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι 30 σεμπτεβριου

Δηλαδή έχω που θα κάνω την αίτηση αρχές Σεπτεμβρίου δεν θα εχω θέμα? 

Η εννοεί μέχρι 30 σεμπτεβριου πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η οπτική ίνα στο διαμέρισμα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikoskara123x είπε

Άρα σε γενικές γραμμές καλό είναι να καταλήγουμε στον πάροχο που έχει πάρει την περιοχή του καθενός?(σε εμένα πχ η Vodafone)

Η εννοεί μέχρι 30 σεμπτεβριου πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η οπτική ίνα στο διαμέρισμα?

Μέχρι 30/9 να έχεις κάνει την αίτηση. Ναι καλό είναι να πας στον πάροχο, γιατί πέρα από τις εργασίες στο σπίτι/πολυκατοικία, είναι και αυτός που ανοίγει τα κουτιά σε περίπτωση θέματος (όπως έκανε παλιά ο ΟΤΕ).

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Nikoskara123x είπε

Το κουπόνι ενεργοποιείται όταν ενεργοποιηθεί και η σύνδεση οπτικών ινών (FTTH) άρα μέχρι 30/9 θα πρέπει να είναι ενεργή η σύνδεση οπτικών ινών για να έχεις επιδότηση από την δράση sfbb.gr αλλιώς δεν ισχύει

εκτός αν πάρει ξανά παράταση...κανείς δεν ξέρει...

Δημοσ.

12/05/2022 12:08 τηλεφωνικη επικοινωνια με εκπροσωπο του ΟΤΕ και καταχωρηση παραγγελιας την ιδια στιγμη 200αρα (χωρις κουπονι καθως δεν προλαβα)
12/05/2022 12:27 αποστολη απο μεριας τους τα απαραιτητα εγγραφα με mail προς συμπληρωση
12/05/2022 12:35 επιστροφη μεσω mail τα εγγραφα συμπληρωμενα
13/
05/2022 09:41 SMS οτι παρελαβαν τα αρχεια

16/05/2022 14:50 SMS με tracking number οτι η αποστολη εχει ξεκινησει με ελτα κουριερ (εξοπλισμος)
18/05/2022 13:30 Παρελαβα απο courier τον εξοπλισμο

31/05/2022 18:20 Ελαβα κληση απο εργολαβο για ραντεβου.

01/06/2022 11:00 Ραντεβου με τον εργολαβο και υπογραφες.

01/07/2022 09:00 Κληση απο εργολαβο για ραντεβου τοποθετησης

05/07/2022 15:20 Τελος εργασιων τοποθετησης ινας στην πολυκατοικια (οχι στο διαμερισμα)
11/07 2022 10:00 Ελεγχος απο τεχνικο για σωστη τοποθετηση και μετρησεις.

Περιοχη: Ραφηνα
Παροχος: Οτε
Οπτικη Ινα στην περιοχη απο Wind.

Δημοσ.

αν καποιος μπορει να μου απαντησει υπεύθυνα θα το εκτιμούσα

σε μια πολυκατοικία 8 διαμερισμάτων ,

καναμε αίτηση με επιδότηση για fiber to the home.

υπαρχει ενας ένοικος που δεν συναινει στην εγκατάσταση γιατι του χαλαει την αισθητική το μποξακι που θα μπει στο υπόγειο πανω απο το παλιο μποξ χαλκου του οτε!!! ( προφανως ειναι δικαιολογία για την αρνηση του) και θα παει στους οροφους μεσα απο καναλια γυψοσανίδας οποτε δε θα φαινεται τιποτα απολυτως.

οταν του ειπα οτι γι ανα μη γινει η εγκατάσταση θα πρεπει απο οτι ξερω να μη συμφωνεί το 100% των ιδιοκτητών μου ειπε να προχωρήσω αν θελω αλλα μετα αυτος θα κινηθεί νομικά.

μπορει? εχει δικαίωμα αν συμφωνούν μινιμουμ οι 3-4 απο τυς 8 να μπλοκαρει τη διαδικασία η να με κυνηγήσει μετα νομικα? 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ας κινηθεί, θα πέσει άκυρο από το δικαστήριο.

Από την στιγμή που θέλει έστω κι ένας ιδιοκτήτης κι ο διαχειριστής υπογράφει κανονικά, οι εργασίες θα προχωρήσουν.

Το θέμα βέβαια είναι μην αρχίσει ο τύπος να κόβει με κάνα ψαλίδι τις οπτικές για "αντίποινα".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...