Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νούμπικη ερώτηση μιας και ενεργοποιήθηκα κι εγώ πριν λίγες μέρες: συσκευή σταθερού τηλεφώνου μπορεί να κουμπώσει μόνο πάνω στο speedport, ή μπορώ (όπως διάβασα εδώ μέσα) να συνδέσω μια random τηλεφωνική πρίζα στο σπίτι με το speedport και να έχω σήμα σε όλες τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Lucifer said:

Νούμπικη ερώτηση μιας και ενεργοποιήθηκα κι εγώ πριν λίγες μέρες: συσκευή σταθερού τηλεφώνου μπορεί να κουμπώσει μόνο πάνω στο speedport, ή μπορώ (όπως διάβασα εδώ μέσα) να συνδέσω μια random τηλεφωνική πρίζα στο σπίτι με το speedport και να έχω σήμα σε όλες τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού;

Προσωπικά έχω σταθερό σε 2 πρίζες όπως και πριν (και σίγουρα έχω και σε όλες της υπόλοιπες τους σπιτιού, απλά δεν το έχω δοκιμάσει).

Έχω συνδέσει το VoIP 1 του modem με το splitter (εκεί που παλιότερα ήταν η έξοδος για τη συσκευή τηλεφώνου), οπότε το σήμα πάει "ανάποδα" σε όλες τις πρίζες

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1

3 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Προσωπικά έχω σταθερό σε 2 πρίζες όπως και πριν (και σίγουρα έχω και σε όλες της υπόλοιπες τους σπιτιού, απλά δεν το έχω δοκιμάσει).

Έχω συνδέσει το VoIP 1 του modem με το splitter (εκεί που παλιότερα ήταν η έξοδος για τη συσκευή τηλεφώνου), οπότε το σήμα πάει "ανάποδα" σε όλες τις πρίζες

Ευχαριστώ πολύ! Το splitter είναι απαραίτητο αφού στον χαλκό δεν περνάει πλέον σήμα DSL;

6 minutes ago, Lucifer said:

Ευχαριστώ πολύ! Το splitter είναι απαραίτητο αφού στον χαλκό δεν περνάει πλέον σήμα DSL;

Λογικα όχι, απλά δεν είχα μουφα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας

Έχω κάνει αίτηση στη Wind (με voucher) καθώς την περιοχή την τρέχει αυτή (Αθηνά Ανω Πετράλωνα) και θεώρησα ότι θα έχω μια αμεσότητα..

Το ιστορικό:

21/04/2022 Μ.Πέμπτη Υπογράφω

26/04/2022 SMS ευχαριστούμε μπλα  μπλα και το νέο νούμερο που είναι και αριθμός αίτησης

06/05/2022 Έρχεται μηχανικός για την επιθεώρηση του κτιρίου. Υπογράφω.

12/5/2022 SMS H Ενεργοποίηση είναι σε εξέλιξη σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Από τότε τους ενοχλώ κάθε εβδομάδα να έρθουν για τη κάθετη… μια μου λένε 9/6 μια 20/6 .  (Εντωμεταξύ στο tracking που έχουν για τη πορεία αλλάξαν την ημερομηνία επιθεώρησης σε 14/6 .. ίσως για να λένε ότι ήμαστε εντός του χρόνου (πριν υπογραψω μου ελεγαν για μαξ 40 μερες.. χα χα βέβαια δεν το πίστεψα ποτέ…))

Η περιοχή έχει μονο ADSL και ειμαι με 4G καθώς δεν ειχα τπτ πριν εδω.... Na κάνω υπομονη? Αν πάω NOVA λέτε να τους τρέξουν ή να τρέξει η εγκατάσταση λογω εξαγοράς ? Φαντάζομαι θα θέλει πάλι επιθεώρηση.. Μήπως βίαζομαι? Χα χα

Επεξ/σία από argi73

• Moderators
1 ώρα πριν, argi73 είπε

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας

Έχω κάνει αίτηση στη Wind (με voucher) καθώς την περιοχή την τρέχει αυτή (Αθηνά Ανω Πετράλωνα) και θεώρησα ότι θα έχω μια αμεσότητα..

Το ιστορικό:

21/04/2022 Μ.Πέμπτη Υπογράφω

26/04/2022 SMS ευχαριστούμε μπλα  μπλα και το νέο νούμερο που είναι και αριθμός αίτησης

06/05/2022 Έρχεται μηχανικός για την επιθεώρηση του κτιρίου. Υπογράφω.

12/5/2022 SMS H Ενεργοποίηση είναι σε εξέλιξη σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Από τότε τους ενοχλώ κάθε εβδομάδα να έρθουν για τη κάθετη… μια μου λένε 9/6 μια 20/6 .  (Εντωμεταξύ στο tracking που έχουν για τη πορεία αλλάξαν την ημερομηνία επιθεώρησης σε 14/6 .. ίσως για να λένε ότι ήμαστε εντός του χρόνου (πριν υπογραψω μου ελεγαν για μαξ 40 μερες.. χα χα βέβαια δεν το πίστεψα ποτέ…))

Η περιοχή έχει μονο ADSL και ειμαι με 4G καθώς δεν ειχα τπτ πριν εδω.... Na κάνω υπομονη? Αν πάω NOVA λέτε να τους τρέξουν ή να τρέξει η εγκατάσταση λογω εξαγοράς ? Φαντάζομαι θα θέλει πάλι επιθεώρηση.. Μήπως βίαζομαι? Χα χα

Επειδη ολες αυτες οι εγκαταστασεις δινονται σε εξωτερικα συνεργεια (και ειναι πολυ λιγα για τον ογκο δουλειας που υπαρχει)

αναγκαστικα κανεις υπομονη , σχεδον οπου και να πας ιδια αναμονη θα εχεις ,

στην περιοχη σου ποιος εχει αναλαβει το ftth?

50 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Επειδη ολες αυτες οι εγκαταστασεις δινονται σε εξωτερικα συνεργεια (και ειναι πολυ λιγα για τον ογκο δουλειας που υπαρχει)

αναγκαστικα κανεις υπομονη , σχεδον οπου και να πας ιδια αναμονη θα εχεις ,

στην περιοχη σου ποιος εχει αναλαβει το ftth?

H wind :-(

• Moderators
6 λεπτά πριν, argi73 είπε

H wind :-(

Άρα υπομονή μέχρι να βρει χρόνο ο συνεργάτης τους να έρθει για την εγκατάσταση

• Like 1

Ας γράψω και εγώ το δικό μου χρονοδιάγραμμα... Έχω ήδη Nova Full Pack ADSL. Επίσης υπήρχε καλώδιο οπτικής ίνας στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Αρχές Απριλίου επίσκεψη σε κατάστημα NOVA με τα δικαιολογητικά και κουπόνι επιδότησης. Μου λένε αφήστε τα και θα σας καλέσουμε να έρθετε για υπογραφή... Υπογράφω στις 15/04/2022 και η αίτηση καταχωρείται στις 04/05/2022 όπως θα δείτε και παρακάτω..

Από τις 02/06/2022 που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εγκατάστασης στην πολυκατοικία από ΟΤΕ δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία από NOVA.. Μιλάω μέσω Chat μια φορά την εβδομάδα και συνεχώς μου απαντάνε " Έχει ενημερωθεί ο τεχνικός και θα σας καλέσει για ραντεβού...".

Περιοχή Πρέβεζα...

Screenshot 2022-06-28 131740.jpg

Μέρα από τηλέφωνα σε 1support και 13788 του ΟΤΕ με πήρε τηλ ο τεχνίτης που είχε κάνει την εγκατάσταση. 

Μου είπε άφοβα αλλά με λίγη προσοχή να καλύψω το μικρό καλώδιο. 

Να το προστατέψω μάλιστα με λίγο ναΰλον από αυτά με τις φυσαλίδες. 

• Moderators
6 ώρες πριν, giorgionats είπε

Ας γράψω και εγώ το δικό μου χρονοδιάγραμμα... Έχω ήδη Nova Full Pack ADSL. Επίσης υπήρχε καλώδιο οπτικής ίνας στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Αρχές Απριλίου επίσκεψη σε κατάστημα NOVA με τα δικαιολογητικά και κουπόνι επιδότησης. Μου λένε αφήστε τα και θα σας καλέσουμε να έρθετε για υπογραφή... Υπογράφω στις 15/04/2022 και η αίτηση καταχωρείται στις 04/05/2022 όπως θα δείτε και παρακάτω..

Από τις 02/06/2022 που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εγκατάστασης στην πολυκατοικία από ΟΤΕ δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία από NOVA.. Μιλάω μέσω Chat μια φορά την εβδομάδα και συνεχώς μου απαντάνε " Έχει ενημερωθεί ο τεχνικός και θα σας καλέσει για ραντεβού...".

Περιοχή Πρέβεζα...

Screenshot 2022-06-28 131740.jpg

Οπως εχω ξανα πει ο ογκος δουλειας ειναι μεγαλος και οι τενικοι ,υπομονη μεχρι να κλεισουν ραντεβου

επισης το προβλημα που αντιμετωπησα εγω , οι τεχνικοι που κανουν την εγκατασταση πρεπει να βγαλουν φωτο μαζι με της μετρησεις που θα κανουν και να στειλουν στην καθε εταιρια πολλες φορες αυτο το κομματι αργει συνηθως απο αμελια

• Thanks 1

4 hours ago, Γιάννης Platano said:

Μέρα από τηλέφωνα σε 1support και 13788 του ΟΤΕ με πήρε τηλ ο τεχνίτης που είχε κάνει την εγκατάσταση. 

Μου είπε άφοβα αλλά με λίγη προσοχή να καλύψω το μικρό καλώδιο. 

Να το προστατέψω μάλιστα με λίγο ναΰλον από αυτά με τις φυσαλίδες. 

Απλά να ξέρει ότι αν χρειαστεί για τον οποιονδήποτε λόγο, να γίνει αλλαγή στην οπτική ίνα, με αυτόν τον τρόπο που σου είπαν θα χρειαστεί να βγάλεις το μάρμαρο (ή ότι άλλο βάλεις τελικά)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Απλά να ξέρει ότι αν χρειαστεί για τον οποιονδήποτε λόγο, να γίνει αλλαγή στην οπτική ίνα, με αυτόν τον τρόπο που σου είπαν θα χρειαστεί να βγάλεις το μάρμαρο (ή ότι άλλο βάλεις τελικά)

Μου ειπε οτι δεν μπορουσε να τρυπησει λιγο ποο πανω γιατι υπηρχε δοκαρι .Αν ηταν εκει το μαρμαρο θα το τρυπαγε ?

Αυτο το εναεριο καλωδιο ειναι τοσο γερο που να αντεχει σε καιρικες συνθηκες ?

20220629_071149.jpg

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

UPDATE

Ενημερώνω για τη πορεία της νέας αίτησης μου και με ένα μικρο ιστορικό για τη παλιά.

Έκανα αίτηση σε οτε περίμενα 3 μήνες (έγινε αυτοψία πάνω στις 20 μέρες )και τελικά ακύρωσα επειδή δεν είχα ποτέ νέα τους.

Νέα αίτηση σε Nova (που είμαι συνδρομητής) 6/5/22

Αυτοψία σημερα 7/6/22.

Μου έδωσαν ημερομηνία έργων 29/6/22 και ενεργοποίηση 1/7/22 .

Σημερα 29/6/22 οντως ηρθαν και κανουν τις εργασιες

Θα ενημερώσω αν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...