Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν το κόβω για οπτική αυτό το πράγμα. Όπως το βλέπω για τριπλό πλακέ μου κάνει που να έχει και γείωση. Συνήθως σε φωτιστικά οροφής χρησιμοποιούν τέτοια.

Επεξ/σία από Tigkas
  • Like 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπάρχει διπλό οπτικής πάντως, γιατί όχι και τριπλό;

Αν έχω καταλάβει καλά, το έχουν περάσει πάνω από το μάρμαρο εξωτερικά της πολυκατοικίας και δεν μπήκαν στον κόπο να το βάλουν σε ένα HDPE;

Ίσως σε αυτό το ύψος είναι δοκάρι οπότε κατέβηκαν 10 πόντους και το πέρασαν από εκεί που φαίνεται στη φωτογραφία.
Το μάρμαρο είχε φύγει από παλιότερα ή τώρα το έβγαλαν;

Στον αέρα καλό είναι να μη μείνει, να σοβατιστεί έτσι όπως είναι καλό είναι να μη γίνει (αλλά στην τελική το κάνεις για να μη ρισκάρεις να μείνει έτσι στον αέρα η οπτική...
Θα μπορούσες να κόψεις ένα σωλήνα 10 πόντους και να κάνεις ένα άνοιγμα κατα μήκος να περάσει η οπτική και μετά να το σοβατίσεις....Αυτό με ρίσκο να κάνεις ζημιά.

Το σωστό θα ήταν να το βάλει ο εργολάβος μέσα από σωλήνα (βλέπε το παραπάνω link που έβαλα), χωρίς τα κατά μήκος κοψίματα που περιγράφω.

Ό,τι κάνεις πάντως, κάνε το πριν κάνουν τις ενώσεις στα σπίτια γιατί θα τσεκαριστεί και η γραμμή αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

υπάρχει διπλό οπτικής πάντως, γιατί όχι και τριπλό;

Αν έχω καταλάβει καλά, το έχουν περάσει πάνω από το μάρμαρο εξωτερικά της πολυκατοικίας και δεν μπήκαν στον κόπο να το βάλουν σε ένα HDPE;

Ίσως σε αυτό το ύψος είναι δοκάρι οπότε κατέβηκαν 10 πόντους και το πέρασαν από εκεί που φαίνεται στη φωτογραφία.
Το μάρμαρο είχε φύγει από παλιότερα ή τώρα το έβγαλαν;

Στον αέρα καλό είναι να μη μείνει, να σοβατιστεί έτσι όπως είναι καλό είναι να μη γίνει (αλλά στην τελική το κάνεις για να μη ρισκάρεις να μείνει έτσι στον αέρα η οπτική...
Θα μπορούσες να κόψεις ένα σωλήνα 10 πόντους και να κάνεις ένα άνοιγμα κατα μήκος να περάσει η οπτική και μετά να το σοβατίσεις....Αυτό με ρίσκο να κάνεις ζημιά.

Το σωστό θα ήταν να το βάλει ο εργολάβος μέσα από σωλήνα (βλέπε το παραπάνω link που έβαλα), χωρίς τα κατά μήκος κοψίματα που περιγράφω.

Ό,τι κάνεις πάντως, κάνε το πριν κάνουν τις ενώσεις στα σπίτια γιατί θα τσεκαριστεί και η γραμμή αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα

Το μαρμαρο ειχε φυγει απο παλια και θελω να ντυσω ολα τα μαρμαρα με ευκαμπτη πετρα 

Να το ντυσω με ενα σωληνα σπιραλ μαλλον ευκολο ειναι  πριν το σοφατισμα .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, infin1tyGR said:

Δεν βάζουν ούτε καν διπλό στο FTTH.

Βάζουν

Σε εμένα τουλάχιστον (στην εσωτερική εγκατάσταση, τέτοιο έβαλαν

1 hour ago, Γιάννης Platano said:

Το μαρμαρο ειχε φυγει απο παλια και θελω να ντυσω ολα τα μαρμαρα με ευκαμπτη πετρα 

Να το ντυσω με ενα σωληνα σπιραλ μαλλον ευκολο ειναι  πριν το σοφατισμα .

Το σπιράλ θα είναι μεγάλο. Βάλε σωληνάκι αέρος (rilsan) αν είναι

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να μην είναι καλώδιο και να είναι πολλές ίνες μαζί αν το σχέδιο της πολυκατοικίας γράφει ότι έχει π.χ. δύο δύο τρία διαμερίσματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικότερα εικασίες κάνουμε,

αλλά αν από τη μέσα πλευρά της πολυκατοικίας αυτό το καλώδιο πάει και πέφτει ακριβώς πάνω στο κεντρικό κουτί της cosmote (που κάτι τέτοιο έχω καταλάβει εγώ), τότε σίγουρα είναι οπτική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας το κόψει με ένα ψαλίδι αν χαθεί το ίντερνετ τότε ήταν η ίνα   😄

Επεξ/σία από coyote2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Γενικότερα εικασίες κάνουμε,

αλλά αν από τη μέσα πλευρά της πολυκατοικίας αυτό το καλώδιο πάει και πέφτει ακριβώς πάνω στο κεντρικό κουτί της cosmote (που κάτι τέτοιο έχω καταλάβει εγώ), τότε σίγουρα είναι οπτική

Ναι ετσι ειναι ...Πως μπορω να το προφυλλαξω ?

2 ώρες πριν, coyote2 είπε

Γιατί να μην είναι καλώδιο και να είναι πολλές ίνες μαζί αν το σχέδιο της πολυκατοικίας γράφει ότι έχει π.χ. δύο δύο τρία διαμερίσματα;

4 διαμερισματα ειναι ολα 

2 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Βάζουν

Σε εμένα τουλάχιστον (στην εσωτερική εγκατάσταση, τέτοιο έβαλαν

Το σπιράλ θα είναι μεγάλο. Βάλε σωληνάκι αέρος (rilsan) αν είναι

Να το σχισω απο μια πλευρα για να περασει το καλωδιο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Ναι ετσι ειναι ...Πως μπορω να το προφυλλαξω ?

Να το σχισω απο μια πλευρα για να περασει το καλωδιο ?

Πάρε 1 μέτρο σωληνάκι αέρος (για το μονό καλώδιο προσωπικά είχα πάρει αυτο. Μέτρα διάμετρο της οπτικής και πάρε αυτό που σου κάνει). Το 4/6 στον παραπάνω σύνδεσμο είναι η εσωτερική και η εξωτερική διάμετρος.*

Κόψε 10-15 εκατοστά που χρειάζεαι και σχίσε τη μια πλευρά όπως λες για να το περάσεις στην οπτική

* Στην τελική μπορείς να πάρεις και ένα 3πλό καλώδιο να βγάλεις την εξωτερική άσπρη μόνωση και να χρησιμοποιήσεις αυτό αντί να τρέχεις για να αγοράσεις σωληνάκια.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

* Στην τελική μπορείς να πάρεις και ένα 3πλό καλώδιο να βγάλεις την εξωτερική άσπρη μόνωση και να χρησιμοποιήσεις αυτό αντί να τρέχεις για να αγοράσεις σωληνάκια.

Να το βαλω σαν καλυμα καπελο ενοεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Να το βαλω σαν καλυμα καπελο ενοεις ?

Ναι, κάπως έτσι, για να υπάρχει "αέρας" έτσι ώστε να μπορεί να γίνει αλλαγή στο μέλλον σε περίπτωση βλάβης. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Ίσως κάποιος άλλος να έχει κάποια καλύτερη ιδέα όμως

• Thanks 1
Δημοσ.
35 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Έστειλα email με φωτογραφίες στον τεχνικό του ΟΤΕ που ήρθε την πρώτη φορά για την μελέτη και στην εταιρεία 1 support που έκανε την εγκατάσταση. 

Έκανες την πιο σωστή κίνηση

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...