Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2022 στις 2:44 ΜΜ, nyne είπε

Την ίδια δικαιολογία μου έλεγαν και έμενα και περίμενα τρεις μήνες για να γίνει εγκατάσταση οπτικής...Φυσικά και ακύρωσα...

- Το είχα γράψει μερικούς μήνες πριν, πως η Cosmote και το κράτος έχουν χάσει τη μπάλα στο θέμα FTTH.

- Πετρούπολη (Αττικής) περιοχή γύρω από το Αστικό Κέντρο, τα σκαψίματα ξεκίνησαν την Άνοιξη του 2020:

1. Τον Οκτώβρη του 2020 η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη. Ένα-δυο μήνες μετά δεν ήταν! Όσοι πρόλαβαν-πρόλαβαν…

2. Τον Οκτώβρη του 2021 η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη για όλους

Spoiler

683407724_Petroupoli2_10_2021.png.83fdb5763dbd326b50d5ba1961519114.png

όπως και τον Μάιο της ίδιας χρονιάς. Όσοι ξαναπρόλαβαν, πρόλαβαν…

Spoiler

1877431745_Petroupoli21.5_2021.png.14c3614aee941b3be5cf7a086f380a16.png

3. Σήμερα, 15/6/2022 η συνδέση μέσω του δικτύου FTTH, δεν είναι διαθέσιμη για κανέναν και έχει μόνο VDSL από ΑΚ έως 50 Mbps (μόνο κατ όνομα). Γιατί εδώ και ένα χρόνο οι ταχύτητες των παλαιότερων συνδέσεων της περιοχής που συγχρόνιζαν για αρκετά χρόνια γύρω στα 40-50 (VDSL από Α/Κ έως 50 Mbps) έχουν πέσει κατά 10-15 Mbps). Στην πράξη δίνουν έως 30 Mbps…

Spoiler

1583841428_Petroupoli15.6_2022.png.e7c60590a60f836e4d863e846436e7b9.png

Επεξ/σία από filipN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και λίγο εκτός θέματος,

ενεργοποιήθηκε σήμερα και το δικό μου FTTH, θέλω τώρα να δω αν είμαι πίσω από cgnat

την ip του router πως μπορώ να την δω; (Η288Α). Πάω στο internet/ethernet και μετά κοιτάω στο "ETH_835" την IP address;
και πάω και εδώ: https://whatismyipaddress.com/ και βλέπω αν είναι διαφορετικές, σωστά;

Η IP του router όμως, φαίνεται με τον παραπάνω τρόπο που γράφω;

Επισκέπτης
5 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

ενεργοποιήθηκε σήμερα και το δικό μου FTTH, θέλω τώρα να δω αν είμαι πίσω από cgnat

την ip του router πως μπορώ να την δω; (Η288Α). Πάω στο internet/ethernet και μετά κοιτάω στο "ETH_835" την IP address;
και πάω και εδώ: https://whatismyipaddress.com/ και βλέπω αν είναι διαφορετικές, σωστά;

Σε ενδιαφέρει η δημόσια (public) IP διεύθυνση που σου δίνει ο πάροχος της σύνδεσης σου με το διαδίκτυο να είναι ίδια του ρούτερ με τις ιστοσελίδας καθώς αν είσαι πίσω από CGNAT θα έχεις προβλήματα.

6 minutes ago, ikorolis said:

Σε ενδιαφέρει η δημόσια (public) IP διεύθυνση που σου δίνει ο πάροχος της σύνδεσης σου με το διαδίκτυο να είναι ίδια του ρούτερ με τις ιστοσελίδας καθώς αν είσαι πίσω από CGNAT θα έχεις προβλήματα.

Ακριβώς, απλά η "διαδρομή" που περιγράφω στο router, είναι η σωστή;
Εκεί μου δείχνει διαφορετική IP σε σχέση με αυτή που βλέπω στη σελίδα/διαδίκτυο, όπως λες κι εσύ.

Άρα, λόγω FTTH, δεν πάω στο DSL connection status (εκεί μου τα δείχνει όλα 0.0.0.0 κτλ...)

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Ακριβώς, απλά η "διαδρομή" που περιγράφω στο router, είναι η σωστή;
Εκεί μου δείχνει διαφορετική IP σε σχέση με αυτή που βλέπω στη σελίδα/διαδίκτυο, όπως λες κι εσύ.

Άρα, λόγω FTTH, δεν πάω στο DSL connection status (εκεί μου τα δείχνει όλα 0.0.0.0 κτλ...)

Ανάλογα το ρούτερ που έχεις σου δείχνει ποια IP διεύθυνση έχεις και άλλα στοιχεία στην γενική εικόνα του (Overview) 

3 minutes ago, thodoris1985 said:

Αν ξεκινάει με 100 αυτή που βλέπεις στο ETH_835, είσαι σε CGNAT.

• Like 1

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, thodoris1985 είπε

Με 100 ξεκινάει και μόλις έστειλα αίτημα για αλλαγή.

Σας ευχαριστώ πολύ!

πολύ καλά έκανες καθώς είσαι πίσω από CGNAT

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι που ακομα δεν έχω βάλει το παλιο router σε bridge για να δω αν δουλεύει το vpn

Και κοίταγα στο καινούριο στο DSL και τα έβλεπα όλα μηδενικά, αλλά σκέφτηκα ότι είναι λογικό λόγω FTTH.

Σας ευχαριστώ και τους δυο!

Επεξ/σία από thodoris1985

Στις 17/6/2022 στις 3:57 ΜΜ, thodoris1985 είπε

Απο τη μερα που σκαψανε, ποσο καιρο μετα ενεργοποιηθηκε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

που έσκαψαν σε ποιο σημείο; στο δρόμο (έργα της περιοχής) ή στην πολυκατοικία (μετά από αίτηση μου);

15 Απριλίου ήρθε ο courier με την αίτηση.

11 Μαΐου ήρθε ο μηχανικός (εξωτερικός συνεργάτης της cosmote) για τον έλεγχο.

12 και 13 Μαΐου έγινε η εγκατάσταση στην πολυκατοικία (μαζί με τα σκαψίματα και τη σύνδεση του κουτιού της πολυκατοικίας με την οπτική στο δρόμο).

6 Ιουνίου ήταν να έρθουν, αλλά λόγω δικού μου κολλήματος και ακύρωσης από πλευράς μου, κλείσαμε για 21 Μαΐου.

Τελικά με πήραν χτές γιατί είχαν μια ακύρωση και ήρθαν χτές 17 Ιουνίου για τη σύνδεση του σπιτού με το κουτί στον όροφο και ενεργοποιήθηκε εκείνη τη στιγμή.

22 Ιουνίου θα έρθει ο courier για υπογραφή του κουπονιού

Επεξ/σία από thodoris1985

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ...Οταν εγινε η καταστκευη για οπτικη ινα ο εργολαβος "μπηκε" στο εσωτερικο του σπιτιου με ενα καλωδιο που φαινεται στην φωτογραφια αντι να μπει λιγα εκατοστα πιο πανω απο την κορυφη στα μαρμαρα  . Εγω  θελω να καλυψω αυτο το κομματι και πρεπει πρωτα να σοφατιστει 

Υπηρχε ενα μαρμαρο εκει που ειχε φυγει .

Θα υπαρξει προβλημα αν "θαφτει" μεσα ?

20220625_193431.jpg

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Οταν εγινε η καταστκευη για οπτικη ινα ο εργολαβος "μπηκε" στο εσωτερικο του σπιτιου με ενα καλωδιο που φαινεται στην φωτογραφια

Είναι καλώδιο οπτικής αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Είναι καλώδιο οπτικής αυτό?

Αν δεν κανω λαθος δεν το θυμαμαι να ηταν εκει αλλα δεν παιρνω και ορκο .

Ειναι ασπρο και καθαρο ακομα ...Αν ηταν για καποιο λογο απο παλια θα ειχε "λερωθει" 

Στην απομεσα πλευρα ειναι τα κουτια της cosmote απο τα οποια φευγει αναμονη για τους δυο οροφους και το ισογειο 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...