Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ (Χαλάνδρι) σχεδόν ένας μήνας που περιμένω τηλεφώνημα τεχνικου cosmote για να συνδεσει την οπτική ίνα με ΟΝΤ και ρουτερ….

τι να πει κανεις… ευτυχως η VDSL δουλεύει κανονικά…

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, coyote2 είπε

1. Ποιό μοντέλο ειναι αυτό

2. ΓΙατί το βάζεις μέσα στην ντουλάπα με φραγμούς γύρω γύρω Βάλτο στο τραπεζάκι δεξιά

2. Είναι στο ποιο κεντρικό σημείο και ψηλά στο σπίτι. Δεξιά είναι ο θερμοσυσσωρευτής. 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες αν έτσι που το έχεις πέφτει το σήμα ή είσαι οκ.... εγω το βλέπω σαν εμπόδιο 

Επεξ/σία από coyote2
Δημοσ.

σημερα με συνδεσαν. Πρωτη μερα κανονικής λειτουργιας fiber 100/10. 
https://myspeedtest.cosmote.gr/myspeedtest/

γιατι δεν λειτουργει η παραπανω ιστοσελιδα; Λειτουργουσε. Επισης ειναι σβυστο το φωτακι vdsl του ρουτερ. Αφησαν ολο το χαλκο στην τηλεφωνοκη γραμμη. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/5/2022 στις 1:45 ΠΜ, Panos10070 είπε

Νομίζω πως ναι, αλλά μια χαρά είναι και αυτό γιατί μετά δουλεύει μόνο σαν ρούτερ και όχι και μόντεμ. Αναλαμβάνει μόνο να βγάζει σε Wi-Fi που το ZTE έχει και Wi-Fi 6 (ax) άρα είναι μια χαρά. Επίσης υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο ασφαλείας wpa 3. 

εγώ δεν τα εμπιστεύομαι αυτά του ote με το custom firmware πιος ξέρει και με τι τρύπες ασφαλείας πάνω του. Εφαγε σουτ με την μια και έβαλε πάνω το δικό μου το draytek άσε που αν συγκρίνεις το draytek με τις ρυθμίσεις που έχει με αυτό είναι νύχτα με μέρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, thodoris1985 said:

Ξέρουμε τι είδους κονεκτορα έχουν τα ONT των παρόχων π.χ. SFP;

SC/APC αν εννοείς αυτό.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, coyote2 said:

δε το έχω πειράξει.... λες να βγαίνει? 

https://www.nokia.com/networks/products/fiber-ont/

εμείς έχουμε το media converter

Το sfp μπαίνει στον πάροχο 

Λογικά βγαίνει, αλλά μην το πειράξεις.
Το ONT στην ουσία είναι ένα media converter και τίποτα παραπάνω;

59 minutes ago, infin1tyGR said:

SC/APC αν εννοείς αυτό.

Αυτό εννοώ. Σε όλους του παρόχους είναι κοινό αυτό ε;

Θέλω να πάρω μια δυάδα media converter (για άλλη χρήση), και θα βοηθούσε να ξέρω τον κονεκτορα που χρησιμοποιούν οι πάροχοι, μήπως μου κάνουν και μια σύνδεση για τη δική μου οπτική ίνα που θέλω.

Από την άλλη, αν απλά κάνουν ενώσεις σε καλώδια οπτικών ινών και δεν κουμπώνουν κονέκτορες, μπορώ να πάρω ό,τι θέλω και μου κάνουν απλά δυο ενώσεις που θα χρειαστώ...

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ.

Καλημερίζω την παρέα, καλή εβδομάδα. :)

Είχε λήξει το διετές μου συμβόλαιο με 100αρα γραμμή ΟΤΕ από τον Μάρτιο. Δε μ' ενημέρωσε κανείς και ήρθε ο τελευταίος λογαριασμός αυξημένος. 

Μίλησα χθες με την εξυπηρέτηση πελατών, και στη τοποθεσία μου υπάρχει η δυνατότητα για οπτική ίνα μέχρι την πολυκατοικία μου είπε η υπάλληλος. Θα χρειαστεί υπογραφή από τον διαχειριστή και θα κάνει 1-2 μήνες. 

Ωστόσο, με το Fritzbox 7530AX συγχρονίζω ήδη στα 110/11 mbps. Η κοπέλα μου είπε τότε δεν υπάρχει λόγος να πάω σε οπτική ίνα.

Επειδή όμως δε το γνωρίζω το θέμα ιδιαίτερα - αν κι έδωσα το οκ για ανανέωση της 100αρας VDSL μου - μήπως έπρεπε να μεταβώ σε οπτική ίνα από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bill_viper είπε

Καλημερίζω την παρέα, καλή εβδομάδα. :)

Είχε λήξει το διετές μου συμβόλαιο με 100αρα γραμμή ΟΤΕ από τον Μάρτιο. Δε μ' ενημέρωσε κανείς και ήρθε ο τελευταίος λογαριασμός αυξημένος. 

Μίλησα χθες με την εξυπηρέτηση πελατών, και στη τοποθεσία μου υπάρχει η δυνατότητα για οπτική ίνα μέχρι την πολυκατοικία μου είπε η υπάλληλος. Θα χρειαστεί υπογραφή από τον διαχειριστή και θα κάνει 1-2 μήνες. 

Ωστόσο, με το Fritzbox 7530AX συγχρονίζω ήδη στα 110/11 mbps. Η κοπέλα μου είπε τότε δεν υπάρχει λόγος να πάω σε οπτική ίνα.

Επειδή όμως δε το γνωρίζω το θέμα ιδιαίτερα - αν κι έδωσα το οκ για ανανέωση της 100αρας VDSL μου - μήπως έπρεπε να μεταβώ σε οπτική ίνα από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα;

μόνο και μόνο για το ping που είναι σχεδόν μηδενικό υπάρχει λόγος

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, chek2fire είπε

Με έπεισες, παίρνω αμέσως τηλέφωνο την εξυπηρέτηση για να ρωτήσω αν μπορώ να αλλάξω τη χθεσινή ανανέωση. Είμαι και του online gaming οπότε καλό θα μου κάνει το σχεδόν μηδενικό ping. Αρκεί να δεχτεί και η Cosmote.

• Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, chek2fire said:

Μόνο αν έμενε Αθήνα, με Αθηναϊκούς servers, ούτε καν με την υπόλοιπη Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Thresh είπε

Μόνο αν έμενε Αθήνα, με Αθηναϊκούς servers, ούτε καν με την υπόλοιπη Ελλάδα.

γιατί στις οπτικές στις άλλες πόλεις τι ping έχετε? Εδώ μιλάμε για φως που τρέχει στις ινες και σου δίνει ping 1-2

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, chek2fire said:

γιατί στις οπτικές στις άλλες πόλεις τι ping έχετε? Εδώ μιλάμε για φως που τρέχει στις ινες και σου δίνει ping 1-2

Αν είσαι Αθήνα δοκίμασε με server Θεσσαλονίκης, θα δεις ότι αυξάνεται, πόσο μάλλον εξωτερικού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...