Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

23 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχω vdsl 100αρα με Cosmote και πιανω τα 100/50

Μου εκαναν προταση και δεχτηκα τα ιδια με οπτικη ινα 14 ευρω πιο κατω κοστος (isdn Γραμμη , msn αριθμο ,Cosmote TV , χωρις τα αθλητικα)

Μου ειπαν οτι μεσα στο σπιτι δεν θα χρειστουν εργασιες . Εξωτερικα εχω καλωδιο απο τον κατανεμητη υου ΟΤΕ απ εθυειας στο router

Ισχυει οτι μεσα στο σπιτι δεν θα γινει μερεμετι ? Εξωτερικα δεν νομιζω να εχουμε προβλημα .

Τι αλλαζει απο θεμα εξοπλισμου ?

4 διαμερισματα και ο καταμνεμητης κατω απο την βεραντα μου.Ειμαι στον 1ο οροφο 

Αν είναι για ftth ,θα χρειαστεί σίγουρα μια μικρή τρύπα για να μπει η οπτική ίνα. Συνήθως γίνεται δίπλα στη πόρτα. Επίσης θα υπάρχει και κάποιο Καναλάκι μέχρι το οπτικό πριζακι. Οπότε αν το θεωρείς μερεμετι αυτό τότε θα γίνει.

49 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε

Αναμένω αύριο την πρώτη επίσκεψη μηχανικού να δει πως θα φέρει την οπτική ίνα στην πολυκατοικία. Ο σωλήνας βλέπεις που μεταφέρει τον χαλκό στο κουτί μέσα (από εκεί περνάνε συνήθως την οπτική ίνα) είναι θαμμένος, στρίβει, ποτέ δεν μπόρεσε το συνεργείο να το συνδέσει (όταν πέρασε η οπτική ίνα από τον δρόμο μου).

Ελπίζω να βρει ο μηχανικός μια λύση, έχω ακούσει ότι γενικά δεν μασάνε, σκάβουν, τρυπάνε, και το φέρνουν. Είμαστε 2 στην πολυκατοικία με αίτηση, οπότε είναι και αυτό ένα κίνητρο να το φέρουν (+ του ότι είμαι και διαχειριστής και υπογράφω τα πάντα χα χα).

Η αλήθεια είναι ότι είμαι με 200αρα γραμμή και αν εξαιρέσεις κανα disconnect ανα 4-5 μέρες, δεν έχω πρόβλημα, αλλά αφού έσκαψαν κάτω από το μπαλκόνι μου, με έφαγε το σαράκι.

Αυτή είναι η εικόνα της VDSL γραμμής, με το FTTH θα κερδίσω λίγο καλύτερη σταθερότητα? Κανα καλύτερο ping? Θα φορέσω μόλις (αν) έρθει η γραμμή το 7590 , μου παρέδωσαν ήδη το Nokia ont, δεν έστειλαν κάτι άλλο.

vdsl.jpg

Να ζητήσεις το speedport smart εφόσον έχεις 200ρα είναι δωρεάν. Εμένα με βόλεψε αρκετά και δεν τρώει φρίκες με τις πολλές συσκευές που είναι συνδεμένες όπως το plus.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω που εχω το σμαρτ με εχει βολεψει μιας και εχω κανει pair 2 ασυρματα dect με το smart και τις βασεις τις εχω σε ενα κρυφο σημειο να μην φαινονται ισα ισα για να τα βαζω το βραδυ να φορτιζουν. Πολυ βολικο να μην χρειαζεσαι πριζακια τηλεφωνου για να ειναι συνδεδεμενο το τηλεφωνο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το υπάρχω router που έχω δύο ασύρματα πάνω, ένα για την κυρία γραμμή και ένα για την msn, παραμένει; 

Έχω και isdn και msn αριθμό 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

9 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε

Λετε να ξεκινησω με το smart λοιπον πριν τα σταξω στον φριτζ?
Θα το ζητήσω cote όταν έρθει η ώρα. Να δούμε και τι θα πει ο engineer αύριο για την ίνα 

δεν λεω δυνατο και αξιοπιστο το fritz αλλα μιας και θα το παρεις δωρεαν πρωτα δοκιμασε το σμαρτ και αν δεν σου κατσει το περνεις δεν θα χαθει απο την αγορα. Εγω με την 100αρα μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι και δεν βλεπω ακομα το λογω αποκτησης ενος fritz

και μην ξεχναμε οτι με το σμαρτ ερχεται μαζι και το "πιατακι" που με mesh επεκτεινεις την ασυρματη καλυψη σου. Δοκιμαζεις οπως προειπα μιας και ειναι τσαμπα και μετα κρινεις

• Like 1

1 ώρα πριν, kallonos είπε

Αν είναι για ftth ,θα χρειαστεί σίγουρα μια μικρή τρύπα για να μπει η οπτική ίνα. Συνήθως γίνεται δίπλα στη πόρτα. Επίσης θα υπάρχει και κάποιο Καναλάκι μέχρι το οπτικό πριζακι. Οπότε αν το θεωρείς μερεμετι αυτό τότε θα γίνει.

fftp τι ειναι ?

Καλησπέρα, εγκαταστάθηκε και ενεργοποιήθηκε και η δική μου οπτική ίνα, όλα ωραία και καλά , δύο ερωτησούλες.

1. Στα logs του speedport βλέπω τα παρακάτω μηνύματα, πρέπει να κάνω κάτι για να εξαφανιστούν;

2022-03-28 13:19:40Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)

2022-03-28 13:19:32Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)

2022-03-28 13:19:28Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)

2022-03-28 13:19:26Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)

2022-03-28 13:19:25Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)

2022-03-28 13:19:22PPPoE error:timeout (waiting for valid RA packets) (R020)

2022-03-28 13:19:22IPv6 Login failed. (P004)

2. Έχω το υπέροχο fritz!box 7490, το είχα σετάρει στην vDSL πριν 3 χρόνια και δούλευε όπως πρέπει, τώρα το έκανα factory reset και αντιμετωπίζω πρόβλημα στο να το κάνω να δουλέψει με την οπτική ίνα αντί του speedport. Αρχικά δεν υπάρχει επιλογή COSMOTE στο Internet service provider, δεν θυμάμαι αν είχα κάνει κάτι διαφορετικό όταν το πρωτό πήρα, αυτή την στιγμή οι επιλογές που μου εμφανίζει είναι

• BMTN - ADSL - VDSL
  • Cyta Internet Provider
  • MTN Cyprus
  • other internet service provider
  • existing connection over LAN
  • existing connection over WIFI
  • Mobile network provider

Οπότε μια βοήθεια για το πως θα το σετάρω σωστά.

• Like 1

1 ώρα πριν, genius_13 είπε

Καλησπέρα, εγκαταστάθηκε και ενεργοποιήθηκε και η δική μου οπτική ίνα, όλα ωραία και καλά , δύο ερωτησούλες.

1. Στα logs του speedport βλέπω τα παρακάτω μηνύματα, πρέπει να κάνω κάτι για να εξαφανιστούν;

2. Έχω το υπέροχο fritz!box 7490, το είχα σετάρει στην vDSL πριν 3 χρόνια και δούλευε όπως πρέπει, τώρα το έκανα factory reset και αντιμετωπίζω πρόβλημα στο να το κάνω να δουλέψει με την οπτική ίνα αντί του speedport. Αρχικά δεν υπάρχει επιλογή COSMOTE στο Internet service provider, δεν θυμάμαι αν είχα κάνει κάτι διαφορετικό όταν το πρωτό πήρα, αυτή την στιγμή οι επιλογές που μου εμφανίζει είναι

• BMTN - ADSL - VDSL
  • Cyta Internet Provider
  • MTN Cyprus

Για πες μας την διαδικασια και ποσο καιρο πηρε απο την αρχικη αιτηση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, genius_13 είπε

• BMTN - ADSL - VDSL
  • Cyta Internet Provider
  • MTN Cyprus

θα πρέπει να συνδέσεις το ethernet που φεύγει από το ρουτεράκι της οπτικής με την wan του fritzbox, δες στις οδηγίες πια από τις lan θύρες λειτουργεί ως wan αν και από τι βλέπω με λίγο ψάξιμο πρέπει να έιναι η lan1. 

Από εκεί θα πρέπει να σετάρεις την wan με τους pass και username που έχεις στον οτε για να συνδέεσε στο internet. Βρήκα αυτές τις οδηγίες εδώ για το router σου

https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7490/1167_Setting-up-the-FRITZ-Box-for-use-with-a-fiber-optic-connection/

αν θυμάμαι για τον ote θα πρέπει να αλλάξεις και το vlan tag value σε 835

Επεξ/σία από chek2fire
  • Like 1

Στις 23/3/2022 στις 8:56 ΜΜ, Chuckie667 είπε

Λετε να ξεκινησω με το smart λοιπον πριν τα σταξω στον φριτζ?
Θα το ζητήσω cote όταν έρθει η ώρα. Να δούμε και τι θα πει ο engineer αύριο για την ίνα 

7 μέρες μέτα, δλδ 30/Μαρτίου, τελείωσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι. Ήρθε μηχανικός για να δει τα της εγκατάστασης και να πάρει υπογραφή διαχ/στη (moi), ήρθε συνεργείο που έκανε την εγκατάσταση μέσα στην πολυκατοικία και έφερε και ένα κουτάκι μέσα στο διαμέρισμα δίπλα στο router (ευτυχώς έλειπε η γυναίκα, πρόλαβα σιγύρισα, σκούπισα σοβάδες κτλ, έπλυνα και τα πιάτα to throw off the scent). Παράλληλα άλλο συνεργείο έφερε από τον δρόμο μέχρι την πολυκατοικία την σύνδεση.

Τώρα περιμένω να έρθει κάποιος "για τις κολλήσεις" μου είπαν και για να εγκαταστήσει την ίνα στο σπίτι (?) δλδ από το κουτακι που άφησε (έκρυψα) στο σαλόνι  μέχρι το Nokia ONT.

Btw, router γιοκ, δεν μου δίνουν άλλο η Cosmote, είναι Οκ λεει το υπάρχον, δεν πειράζει σήμερα θα φέρει η Γενική Ταχθδρομική τον φρίτζι τον 7590ΑΧ (AX αχ και βαχ με την τιμή, αλλά και πάλι ninja budget, πήρα στην γυναίκα ένα καινούργιο remington πιστολάκι, again just to throw off the scent).

Ενημερώνω όταν τελειώσουν όλα. Ήταν πολύ γρήγοροι εως τώρα, με εξέπληξαν ευχάριστα!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έκανα αίτηση, πήρα το voucher. έστειλα τα έγγραφα υπογεγραμμένα και περιμένω.

SPEEDPORT plus isdn.  παραλαβη απο εμπόριο  (αυτό έχω τώρα)

GPON NOKIA G -010 GQ.. παραλαβή απο curier. Τι είναι αυτό αλήθεια;

Διώροφη κατοικία εγώ είμαι κάτω.

Τι πρέπει να προσέξω στην εγκατάσταση; πόσες φορές θα έρθουν;

Επεξ/σία από Vault13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Vault13 είπε

GPON NOKIA G -010 GQ.. παραλαβή απο curier. Τι είναι αυτό αλήθεια;

ONT (Optical Network Terminal) είναι ένα μοντεμάκι που τερματίζει η οπτική ίνα και μετατρέπετε σε κάτι σαν ethernet, όπου μετά το ethernet συνδέετε στο speedport και το δουλεύεις όπως ήταν πριν.

Αναφορά σε κείμενο

πόσες φορές θα έρθουν;

Εξαρτάτε από το αν έχουν κάνει εγκατάσταση στην πολυκατοικία και το συνεργείο. Θα σου πει ο πάροχος όταν έρθει η ώρα.

Αναφορά σε κείμενο

Τι πρέπει να προσέξω στην εγκατάσταση; 

Προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι να προσέξεις, συνήθως είναι αρκετά επαγγελματίες. Αν έχεις χρόνο να επιβλέπεις, πρόσεχε μην κάνουν καμία ζημιά στην χειρότερη. 

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...