Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ειμαι Νέα Χαλκιδόνα με κάληψη Cosmote και προυπαρχουν κουτια για οπτικη στην πολυκατικία μου στο κλιμακοστάσιο. Το πλησιέστερο ειναι στον απέναντι τοίχο απο την πόρτα του διαμερίσματος. Ωστόσο κλασικά στο διαμέρισμα μου υπάρχει μονο χαλκός. Μετα απο επικοινωνία στην εξηπηρέτηση πελατων μου ανέφεραν ότι μπορώ να αποκτήσω οπτική FTTH 100 η 200. Έχω όμως ενδοιασμούς με την εγκατάσταση.

Χρειάζεται τρύπα στον τοίχο? 

Μπορούν να πάνε την οπτική σε σημείο που θα προτημούσα εγω μεσα στο σπίτι? 

Κάποιος που έχει FTTH μπορεί να μου πεί την εμπειρία του απο την εγκατάσταση? 

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kafrosF είπε

Καλησπέρα σας,

Ειμαι Νέα Χαλκιδόνα με κάληψη Cosmote και προυπαρχουν κουτια για οπτικη στην πολυκατικία μου στο κλιμακοστάσιο. Το πλησιέστερο ειναι στον απέναντι τοίχο απο την πόρτα του διαμερίσματος. Ωστόσο κλασικά στο διαμέρισμα μου υπάρχει μονο χαλκός. Μετα απο επικοινωνία στην εξηπηρέτηση πελατων μου ανέφεραν ότι μπορώ να αποκτήσω οπτική FTTH 100 η 200. Έχω όμως ενδοιασμούς με την εγκατάσταση.

Χρειάζεται τρύπα στον τοίχο? 

Μπορούν να πάνε την οπτική σε σημείο που θα προτημούσα εγω μεσα στο σπίτι? 

Κάποιος που έχει FTTH μπορεί να μου πεί την εμπειρία του απο την εγκατάσταση? 

Ευχαριστώ.

Για να μπει η οπτική ίνα χρειάζεται τρύπα. Μπορεί να είναι πολύ μικρή αλλά χρειάζεται. Τώρα για το που θα γίνει σε συννενόηση με το συνεργείο θα βρείτε μια λύση. Συνήθως το πάνε στην πιο κοντινή πρίζα από την είσοδο. Πρίζα ρεύματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή θα ήθελα να αποφυγω τρύπα στον τοίχο σκεφτόμουν εφόσον είμαι τελευταίο όροφο αν γινόταν να βγεί σε συγκεκριμένο δωμάτιο απο την ταράτσα. Ειναι κύκλος σιγουρα αλλα αναρωτιέμαι αν ειναι διαπραγματεύσιμο. 

Επεξ/σία από kafrosF
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kafrosF είπε

Επειδή θα ήθελα να αποφυγω τρύπα στον τοίχο σκεφτόμουν εφόσον είμαι τελευταίο όροφο αν γινόταν να βγεί σε συγκεκριμένο δωμάτιο απο την ταράτσα. Ειναι κύκλος σιγουρα αλλα αναρωτιέμαι αν ειναι διαπραγματεύσιμο. 

Μια μικρή τρυπούλα χιλιοστών θα γίνει για να περάσει το καλώδιο από έξω,μέσα στο σπίτι. Θα στη στοκάρουν κιόλας μετά και δε θα φαίνεται τίποτα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kafrosF είπε

Φυγε απο το σπιτι οταν στο βαζουν. Πηγαινε για καφεδακι στην πλατεια και γυρνα μετά.

Δημοσ.

Καλημέρες. Εν τάχει

Περιοχή: Λάρισα

Αίτηση COSMOTE Fiber: 13/01/2022

Αποστολή SMS για επιθεώρηση χώρου: 20/01/2022

Αφού δεν ήρθε κανείς για την επιθεώρηση της ημερομηνία και ώρα που έλεγε το SMS, καλεί μετά από μια εβδομάδα μια κυρία από την COSMOTE και με ενημερώνει ότι ο εργολάβος δεν μπορεί να βρει τον διαχειριστή (Τηλεφωνικά). Της λέω να δώσει το δικό μου το τηλέφωνο για να κλείσω εγώ το ραντεβού μεταξύ τους και να γίνει η επιθεώρηση του χώρου. Από τότε έχω επικοινωνήσει άλλες 2 φορές με την εξυπηρέτηση της COSMOTE λέγοντας τους να δώσουν το δικό μου το τηλέφωνο για να γίνει το ραντεβού, αλλά δυστυχώς ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο εργολάβος θα είναι της Wind οπότε δεν έχουν ιδέα ποιος μπορεί να είναι. Καμιά ιδέα πως να κινηθώ? Ευχαριστώ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, crowman27 είπε

Καλημέρες. Εν τάχει

Αφού δεν ήρθε κανείς για την επιθεώρηση της ημερομηνία και ώρα που έλεγε το SMS, καλεί μετά από μια εβδομάδα μια κυρία από την COSMOTE και με ενημερώνει ότι ο εργολάβος δεν μπορεί να βρει τον διαχειριστή (Τηλεφωνικά). Της λέω να δώσει το δικό μου το τηλέφωνο για να κλείσω εγώ το ραντεβού μεταξύ τους και να γίνει η επιθεώρηση του χώρου. Από τότε έχω επικοινωνήσει άλλες 2 φορές με την εξυπηρέτηση της COSMOTE λέγοντας τους να δώσουν το δικό μου το τηλέφωνο για να γίνει το ραντεβού, αλλά δυστυχώς ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο εργολάβος θα είναι της Wind οπότε δεν έχουν ιδέα ποιος μπορεί να είναι. Καμιά ιδέα πως να κινηθώ? Ευχαριστώ.

πες στο διαχειριστή να επικοινωνήσει και αυτός μαζί τους 

Δημοσ.
Στις 3/2/2022 στις 8:49 ΜΜ, Liako25 είπε

Μια μικρή τρυπούλα χιλιοστών θα γίνει για να περάσει το καλώδιο από έξω,μέσα στο σπίτι. Θα στη στοκάρουν κιόλας μετά και δε θα φαίνεται τίποτα.

IT DEPENDS, εμένα π.χ δεν δέχτηκε ο ΟΤΕ το floorbox να μπει χαμηλά που είχα έτοιμο κουτί στο τοίχο για την κάθετη και οριζόντια της Ίνας. Το ήθελε ψηλά και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΑΛΙ. Οπότε, μαντέψτε, σκάφτηκε ολόκληρο χαντάκι στο τοίχο σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Στοκάρισμα όντως έγινε, αλλά βάψιμο? Απτην τσεπούλα μας..... Προτροπή, να έχετε τον εργολάβο από κοντά όσο μπορείτε κατά την διάρκεια των κατασκευών.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, BEDROCK είπε

IT DEPENDS, εμένα π.χ δεν δέχτηκε ο ΟΤΕ το floorbox να μπει χαμηλά που είχα έτοιμο κουτί στο τοίχο για την κάθετη και οριζόντια της Ίνας. Το ήθελε ψηλά και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΑΛΙ. Οπότε, μαντέψτε, σκάφτηκε ολόκληρο χαντάκι στο τοίχο σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Στοκάρισμα όντως έγινε, αλλά βάψιμο? Απτην τσεπούλα μας..... Προτροπή, να έχετε τον εργολάβο από κοντά όσο μπορείτε κατά την διάρκεια των κατασκευών.

εξωτερικά συνεργία είναι αυτά. Δεν έπρεπε να τους αφήσεις να κάνουν ότι θέλουν. Και σε μένα έλεγαν κάτι απίθανα πράγματα αλλά φυσικά δεν τους άφησα και έκαναν αυτό που ήθελα. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, chek2fire είπε

εξωτερικά συνεργία είναι αυτά. Δεν έπρεπε να τους αφήσεις να κάνουν ότι θέλουν. Και σε μένα έλεγαν κάτι απίθανα πράγματα αλλά φυσικά δεν τους άφησα και έκαναν αυτό που ήθελα. 

Δεν τους άφησα, και έλα ντε που απορρίφθηκε η εγκατάσταση από τον ΟΤΕ όταν στείλανε τις φωτό  😬 Και ξαναήρθαν πίσω με σαφείς έντολες, τα floorbox ψηλά και χωρίς κανάλι αν η Ίνα  ξεκινάει από χαμηλά όπως στην περίπτωση μου. Βλέπεις είμαι σε νεόδμητη πολυκατοικία και η πρόβλεψη είχε γίνει για χαμηλά με έτοιμα σπιράλ και κουτιά στο τοίχο. Σουρωτήρι μου το κάνανε διαφορετικά δεν ενεργοποιούνταν.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, coyote2 είπε

Γιατί σκαψανε; εξωτερικό κανάλι βάζουμε ψηλά; Σκαψανε στους κοινόχρηστους;

και μένα αυτό μου κάνει εντύπωση πως σκάψανε και για πιο λόγο να το κάνουν δλδ όταν βάζουν παντού εξωτερικό κανάλι. Σε μένα σκάψανε μόνο για να το περάσουν από έξω και να προσπεράσουν δλδ την κύρια είσοδο. Μετά σε κάθε όροφο το πέρασαν το καλώδιο μέσω της κάθετης σιδερένιας σωλήνας που ακολουθεί τις σκάλες 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chek2fire είπε

και μένα αυτό μου κάνει εντύπωση πως σκάψανε και για πιο λόγο να το κάνουν δλδ όταν βάζουν παντού εξωτερικό κανάλι. Σε μένα σκάψανε μόνο για να το περάσουν από έξω και να προσπεράσουν δλδ την κύρια είσοδο. Μετά σε κάθε όροφο το πέρασαν το καλώδιο μέσω της κάθετης σιδερένιας σωλήνας που ακολουθεί τις σκάλες 

Το shaft δεν προτιμήθηκε για λόγους που δεν μου είνα γνωστοί. Από την άλλη όπως είπα, κατασκευαστικά, υπήρχε πρόβλεψη για ίνα, τόσο μέσα στο διαμέρισμα, αναμονή εκτός διαμερίσματος με κουτί όπου θα κατέληγε η ίνα  από το κλιμακοστάσιο (όδευση από το δρόμο) . Παραθέτω φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εστί χαμηλά καθώς και την νέα θέση που προτιμήθηκε. Στο δικό μου όροφο, μετά από επιμονή, βρήκαμε το σπιράλ το οποίο έφευγε από τον όροφο μου προς τον από πάνω, οπότε και με μία τρύπα την γλύτωσα. Οι άλλοι όροφοι είναι δράμα.

33322.jpg

123124.jpg

222.jpg

Δημοσ.
Στις 11/2/2022 στις 8:42 ΠΜ, crowman27 είπε

Καλημέρες. Εν τάχει

περιοχη στην λαρισα;

Δημοσ.

σε εμενα εγινε η εγκατασταση της καθετης και τα floorboxes και εγιναν ολα με χειρουργικη ακριβεια. Δεν εγινε κανενα μερεμετι και μπηκαν τα κουτια στα πισω μπαλκονια μεσω του ακαλυπτου για να αποφυγω να τα εχω στο κλιμακοστασιο και να φαινονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...