Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω για την οπτική ίνα υπάρχει περιορισμός που ακριβώς ή μέχρι πόσα μέτρα από το μπαλκόνι στο σπίτι μέσα πρέπει να είναι η οπτική είναι?

Π.χ. αν θέλω να τη μεταφέρω από το μπροστά στο πίσω μπαλκόνι σε ένα σπίτι που είναι 70-100τ.μ. θα μπορώ?

Γενικότερα υπάρχει κάποιος περιορισμός στην οπτική ίνα που θα μπει στο σπίτι?

εμένα ο εργολάβος μου είπε να την έβαζε στο δωμάτιο που έχω για γραφείο και έχω τον υπολογιστή αντί στο σαλόνι.

1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Η πρακτική είναι να τερματίζει η ίνα στην είσοδο του σπιτιού, εκεί που υπάρχει και η πρώτη τηλεφωνική πρίζα. Ωστόσο συχνά την τερματίζουν στο σημείο που επιθυμεί ο πελάτης, αλλά αυτό εξαρτάται από τον φόρτο εργασιών του συνεργείου, την απόσταση του νέου σημείου, τα επιπλέον υλικά που θα χρειασθούν και την ευκολία των εργασιών.

Είναι άλλο πράγμα να περαστεί σε απόσταση 5-10 μέτρων στον ίδιο χώρο ή το πολύ σε διπλανό δωμάτιο και εντελώς διαφορετικό να χρειασθεί να πάει στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Άλλο πράγμα εργασίες 1-2 ωρών και άλλο 4-5 ώρες.

γνωρίζεις αν από το κουτί που τερματίζει έξω από δωμάτιο μπορώ αργότερα με δικό μου εργολάβο να τραβήξω άλλο καλώδιο οπτικής για να το μεταφέρω σε άλλο σημείο η θα πρέπει να φωνάξω το υπάρχον συνεργείο με έξτρα χρέωση?

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ICE-T είπε

γνωρίζεις αν από το κουτί που τερματίζει έξω από δωμάτιο μπορώ αργότερα με δικό μου εργολάβο να τραβήξω άλλο καλώδιο οπτικής για να το μεταφέρω σε άλλο σημείο η θα πρέπει να φωνάξω το υπάρχον συνεργείο με έξτρα χρέωση?

Αν αναφέρεσαι στο κουτί ορόφου που υπάρχει έξω από το διαμέρισμα, όχι αυτό κανείς δεν επιτρέπεται να το πειράξει εκτός των συνεργείων των παρόχων.

Αν από την άλλη εννοείς την οπτική πρίζα στην οποία τερματίζει η ίνα μέσα στο διαμέρισμα, μπορείς να συνδέσεις σε αυτήν άλλη ίνα και να την τερματίσεις σε όποιο σημείο του διαμερίσματος επιθυμείς με δικά σου έξοδα και ηλεκτρολόγο ή συνεργείο (ακόμη και το ίδιο αν συμφωνεί).

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Αν αναφέρεσαι στο κουτί ορόφου που υπάρχει έξω από το διαμέρισμα, όχι αυτό κανείς δεν επιτρέπεται να το πειράξει εκτός των συνεργείων των παρόχων.

Αν από την άλλη εννοείς την οπτική πρίζα στην οποία τερματίζει η ίνα μέσα στο διαμέρισμα, μπορείς να συνδέσεις σε αυτήν άλλη ίνα και να την τερματίσεις σε όποιο σημείο του διαμερίσματος επιθυμείς με δικά σου έξοδα και ηλεκτρολόγο ή συνεργείο (ακόμη και το ίδιο αν συμφωνεί).

ευχαριστώ για την ενημέρωση,νόμιζα ήταν ποιο βολικό να τραβήξεις από το έξω κουτί, τώρα αν δεν το επιτρέπουν θα συνεννοηθώ την Τρίτη που θα έρθει το συνεργείο μήπως με κάτι έξτρα τους βάλω να μου κάνουν την αγγαρεία να υπάρχει υποδοχή για μεταφορά, μονοκατοικία είμαι ούτως ή άλλως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, VaggD είπε

Καλησπέρα, το συνεργείο που αναλαμβάνει την εγκατάσταση εντός της οικίας κάνει και τα μερεμέτια που θα προκύψουν; 

Σε ποια μερεμέτια αναφέρεσαι;

Μια τρύπα μικρή ~4-5 χιλιοστά ανοίγουν χαμηλά στον τοίχο πάνω από το σοβατεπί και κλείνει με αφρόστοκο ή σιλικόνι (αν δεν χρησιμοποιηθεί κανάλι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, jkoukos said:

Σε ποια μερεμέτια αναφέρεσαι;

Μια τρύπα μικρή ~4-5 χιλιοστά ανοίγουν χαμηλά στον τοίχο πάνω από το σοβατεπί και κλείνει με αφρόστοκο ή σιλικόνι (αν δεν χρησιμοποιηθεί κανάλι).

Δεν θα τοποθετηθεί νέα πρίζα; Ιδανικά θα ήθελα να αντικατασταθεί η υπάρχουσα.

Επεξ/σία από VaggD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πρίζα είναι επίτοιχη και δίπλα θα μπει αργότερα από τον πάροχό σου το ΟΝΤ (ή όπου θέλεις το βάζεις εσύ μέσω καλωδίου δικτύου). Δεν χρειάζεται κάποιο μερεμέτι γι' αυτά.

Καμία σχέση η οπτική πρίζα με την αντίστοιχη δικτύου ή την τηλεφωνική, όπως δεν έχει σχέση και η ηλεκτρολογική. Όλες πρίζες είναι μα με διαφορετικό σχεδιασμό και χρήση.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.
1 hour ago, jkoukos said:

Η πρίζα είναι επίτοιχη και δίπλα θα μπει αργότερα από τον πάροχό σου το ΟΝΤ (ή όπου θέλεις το βάζεις εσύ μέσω καλωδίου δικτύου). Δεν χρειάζεται κάποιο μερεμέτι γι' αυτά.

Καμία σχέση η οπτική πρίζα με την αντίστοιχη δικτύου ή την τηλεφωνική, όπως δεν έχει σχέση και η ηλεκτρολογική. Όλες πρίζες είναι μα με διαφορετικό σχεδιασμό και χρήση.

Ο εγκαταστάτης του ΟΤΕ με ενημέρωσε ότι θα τοποθετηθεί ένα κεντρικό κουτί στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια μικρότερα κουτιά σε κάθε όροφο. Εγώ αναφέρομαι στον πάροχο. Ομολογώ ότι είχα διαφορετική εικόνα στο μυαλό μου και μπερδεύτηκα λίγο. Περίμενα ότι θα περνούσαν την οπτική ίνα απευθείας μέσα στο σπίτι, σκάβοντας λίγο τον τοίχο, ώστε να φτάσει η ίνα μέχρι την πρίζα και να μη φαίνεται τίποτα εξωτερικά.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Καλά στα είπε. Ανέκαθεν έτσι γίνεται η εγκατάσταση στις πολυκατοικίες. Μόνον στις μονοκατοικίες μπορεί να περαστεί η ίνα κατευθείαν από το εξωτερικό κουτί ή στους μικρούς παρόχους (Inalan, HCN). Αλλά και πάλι τερματίζει σε επίτοιχη πρίζα χωρίς μερεμέτια.

Δημοσ.
Στις 16/1/2025 στις 11:01 ΠΜ, loukasst1 είπε

Δεν ξέρω αν το έχει αντιμετωπίσει άλλος. Έχω voucher οπτικής και ο πάροχος μου αρνήθηκε να ακολουθήσει την όδευση που οι ίδιοι είχαν προτείνει οταν εγκατέστησαν τον κεντρικό κατανεμητή στην πυλωτή - δηλαδή από την πυλωτή στα 2 μπαλκόνια των 2 διαμερισμάτων της οικοδομής. Μου είπαν οτι το κάνουν μόνο όταν είναι περισότερα διαμερίσματα. Το όλο θέμα είναι πως θέλω να αποφύγω την όδευση της ίνας από την πυλωτή→ σκάλα → στα διαμερίσματα γιατί δεν θέλω να βλέπω καναλάκια και καλώδια κ είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει ωραία δουλειά. Μίλησα μάλιστα και με άλλο πάροχο και τηλεφωνικά μου είπαν πως είναι πολύ πιθανό και ο δικός τους εργολάβος να αρνηθεί την όδευση που ζητάω.

Καλησπέρα φίλε, στα ίδια είμαι κι εγώ. Έχω ανεβάσει και σχετική εικόνα στο νήμα. 'Εχουν έρθει δύο φορές για επιθεώρηση κτηρίου (μία για κάθε αίτηση/διαμέρισμα) και τους έριξα άκυρο επειδή ήθελαν να περάσουν τα πάντα από το κλιμακοστάσιο, και όχι από τα μπαλκόνια. Δυστυχώς ήταν από τον ίδιο εργολάβο και οι δύο τεχνικοί, οπότε δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλους. Αυτοί υποστηρίζουν ότι εδώ και 6 μήνες τους έχει απαγορεύσει ο ΟΤΕ να τα περνούν από το εξωτερικό των κτηρίων επειδή, λέει, τα κλέβουν οι γύφτοι. Ό,τι να 'ναι.

Το κορυφαίο, και συνάμα εξοργιστικό, είναι ότι πριν ένα μήνα έγινε εγκατάσταση στο κτήριο ενός συναδέλφου (παρόμοιο με εμάς, ιδιόκτητο, ισόγειο και δύο όροφοι) και όλα έγιναν από την πρόσοψη/μπαλκόνια. Μόλις το είδα μου άναψαν τα λαμπάκια.

Καλό κουράγιο θα πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...