Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, darkman είπε

μου ειπαν οτι θα ερθει σε εμενα εναέρια ( δεν ξερω αν γινετε )

Γίνεται. Όχι στο δικό σου διαμέρισμα αλλά στην οικοδομή.

53 λεπτά πριν, darkman είπε

ειμαι στον 3ο μην μου που οτι για να ανεβουμε εκει υπαρχει κοστος .  

Ισχύουν ότι ανέφερα. Δεν υπάρχει διαφορετικό κόστος ανάλογα τον όροφο.

• Thanks 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα γνωριζουμε στο κουτακι εξωτερικα του κτιριου που θα γινει η συνδεση της οπτικης και μετα θα πηγαινει στο διαμερισμα ,αν μπορω να αλλαξω το καλωδιο για να μεταφερω σε αλλη θεση(δωματιο) το ONT ?Το εχει κανει κανεις ?Επισης το AVM 5590 Fiber το χρησιμοποιει κανεις με Cosmote ?

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ICE-T είπε

καλησπερα γνωριζουμε στο κουτακι εξωτερικα του κτιριου που θα γινει η συνδεση της οπτικης και μετα θα πηγαινει στο διαμερισμα ,αν μπορω να αλλαξω το καλωδιο για να μεταφερω σε αλλη θεση(δωματιο) το ONT ?Το εχει κανει κανεις ?Επισης το AVM 5590 Fiber το χρησιμοποιει κανεις με Cosmote ?

Κοίτα, αποφασίζεις ΠΡΙΝ έρθει το συνεργείο να σου φέρει την οπτική ίνα από το floor box μέσα στο διαμέρισμα πού θέλεις να βάλουν το πριζάκι και, κατ' επέκταση, το ΟΝΤ. Εκεί που θα τους πεις, εκεί θα το πάνε. Αν τώρα θελήσεις αργότερα αλλαγές, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία με πολλές εναλλακτικές: repeaters, mesh, powerlines, καλωδίωση ethernet ως το σημείο που θέλεις, προέκταση οπτικής κοκ. Όρεξη να 'χεις να διαλέγεις. Είπαμε όμως: το πιο συνετό είναι να το έχεις αποφασίσει από πριν. Όσο για το 5590, είναι ένα κλασικό all-in-one ρούτερ της AVM που δίνει η Cosmote: Όχι από τα καλύτερα της AVM ούτε όμως και για πέταμα. Υπάρχουν φυσικά εναλλακτικές (για την περίπτωση που ενδιαφέρεσαι), με τη διαφορά ότι α) είναι αρκετά κοστοβόρες, ειδικά αν μιλάμε για κατηγορία Fritz και πάνω και β) δεν θα σου παρέχει υποστήριξη η Cosmote. Σε κάθε στραβή το πρώτο που θα σου λέει το τεχνικό τμήμα θα είναι να συνδέσεις το 5590 στη γραμμή. Τα δεδομένα τα έχεις, αποφασίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, είχα Vodafone vdsl και μου είχαν δώσει κωδικούς τηλεφωνίας. Τώρα που έβαλα Vodafone ftth ξέρει κάποιος αν αλλάζουν οι κωδικοί τηλεφωνίας;

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, georgeole είπε

Κοίτα, αποφασίζεις ΠΡΙΝ έρθει το συνεργείο να σου φέρει την οπτική ίνα από το floor box μέσα στο διαμέρισμα πού θέλεις να βάλουν το πριζάκι και, κατ' επέκταση, το ΟΝΤ. Εκεί που θα τους πεις, εκεί θα το πάνε. Αν τώρα θελήσεις αργότερα αλλαγές, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία με πολλές εναλλακτικές: repeaters, mesh, powerlines, καλωδίωση ethernet ως το σημείο που θέλεις, προέκταση οπτικής κοκ. Όρεξη να 'χεις να διαλέγεις. Είπαμε όμως: το πιο συνετό είναι να το έχεις αποφασίσει από πριν. Όσο για το 5590, είναι ένα κλασικό all-in-one ρούτερ της AVM που δίνει η Cosmote: Όχι από τα καλύτερα της AVM ούτε όμως και για πέταμα. Υπάρχουν φυσικά εναλλακτικές (για την περίπτωση που ενδιαφέρεσαι), με τη διαφορά ότι α) είναι αρκετά κοστοβόρες, ειδικά αν μιλάμε για κατηγορία Fritz και πάνω και β) δεν θα σου παρέχει υποστήριξη η Cosmote. Σε κάθε στραβή το πρώτο που θα σου λέει το τεχνικό τμήμα θα είναι να συνδέσεις το 5590 στη γραμμή. Τα δεδομένα τα έχεις, αποφασίζεις.

Κατάλαβα γι'αυτό προφανώς διαλέγουν οι περισσότεροι το σαλόνι, απλά σκεφτόμουν το εξωτερικό κουτί που θα φτάσει στην οικία να το έβαζα σε σημείο που να είναι εύκολα προσβάσιμο για να τραβήξω άλλο καλώδιο αργότερα, ήθελα να το βάλω σε ένα κενό δωμάτιο που έχω για γραφείο με τον υπολογιστή και αυτό είναι περιοριστικό, μπορεί να θέλω να φτιάξω γυμναστήριο εκεί η αργότερα μπορεί να μου την δώσει να το κάνω RBNB για 6 μήνες και σκέφτομαι να έχω την δυνατότητα για κάποια mods, Μιλάς μάλλον για το 5530 fiber, μιλάω για το μεγαλύτερο επειδή έχει και ξεχωριστή wan για να βάλεις και router για αξιοποίηση q.o.s γιατί το avm κάνει κάποια πράγματα μέχρι ένα σημείο βέβαια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ICE-T είπε

Μιλάς μάλλον για το 5530 fiber, μιλάω για το μεγαλύτερο επειδή έχει και ξεχωριστή wan για να βάλεις και router για αξιοποίηση q.o.s γιατί το avm κάνει κάποια πράγματα μέχρι ένα σημείο βέβαια.

Έχεις δίκιο. Σκέψου όμως καλά τα υπέρ και τα κατά που ανέφερα πιο πάνω πριν πας στο 5590, σε Draytek ή σε οποιοδήποτε τέλος πάντων ρούτερ που δεν είναι του παρόχου.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω για την οπτική ίνα υπάρχει περιορισμός που ακριβώς ή μέχρι πόσα μέτρα από το μπαλκόνι στο σπίτι μέσα πρέπει να είναι η οπτική είναι?

Π.χ. αν θέλω να τη μεταφέρω από το μπροστά στο πίσω μπαλκόνι σε ένα σπίτι που είναι 70-100τ.μ. θα μπορώ?

Γενικότερα υπάρχει κάποιος περιορισμός στην οπτική ίνα που θα μπει στο σπίτι?

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει, το μόνο θέμα είναι να μην πέφτει άκυρο από το συνεργείο.

Δημοσ.

Τι εννοείς να πέφτει άκυρο από το συνεργείο?

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει περιορισμός στα μέτρα εκτός του ότι δεν πρέπει να κάνει γωνίες η οπτική ίνα.

Αν σου κάνουν νερά το συνεργείο ότι και καλά δεν μπορούμε να μεταφέρουμε την οπτική στο δωμάτιο σου αλλά στο σαλόνι που είναι η κεντρική πρίζα τηλεφώνου τι μπορείς να τους πεις για να τους πείσεις?

Και αυτό το ρωτάω γιατί εμένα στο σαλόνι δεν υπάρχει καμία συσκευή που να θέλει ίντερνετ ούτε καν η τηλεόραση.

Επομένως θα είναι άκυρο να βάλω το ρουτερ κ.τ.λ. στο σαλόνι.

Αν μετά θελήσω να βάλω ίντερνετ και στο σαλόνι βάζω ένα powerline.

Δημοσ.

Καναμε αιτηση στην ΔΕΗ. 33,50€ το 1gbps. Χωρίς τηλεφωνία. Δώρο το repeater και 80€ κουπόνι Κωτσόβολος.Για να δούμε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έχει αντιμετωπίσει άλλος. Έχω voucher οπτικής και ο πάροχος μου αρνήθηκε να ακολουθήσει την όδευση που οι ίδιοι είχαν προτείνει οταν εγκατέστησαν τον κεντρικό κατανεμητή στην πυλωτή - δηλαδή από την πυλωτή στα 2 μπαλκόνια των 2 διαμερισμάτων της οικοδομής. Μου είπαν οτι το κάνουν μόνο όταν είναι περισότερα διαμερίσματα. Το όλο θέμα είναι πως θέλω να αποφύγω την όδευση της ίνας από την πυλωτή→ σκάλα → στα διαμερίσματα γιατί δεν θέλω να βλέπω καναλάκια και καλώδια κ είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει ωραία δουλειά. Μίλησα μάλιστα και με άλλο πάροχο και τηλεφωνικά μου είπαν πως είναι πολύ πιθανό και ο δικός τους εργολάβος να αρνηθεί την όδευση που ζητάω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Καναμε αιτηση στην ΔΕΗ. 33,50€ το 1gbps. Χωρίς τηλεφωνία. Δώρο το repeater και 80€ κουπόνι Κωτσόβολος.Για να δούμε.

Για ΔΕΗ ισχύει το voucher κανονικά με τις ίδιες προϋποθέσεις;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Doubt είπε

Οχι, η τιμή αυτή ειναι τελική, χωρίς voucher και τίποτα. Απλά στην περιοχή μου, άλλο FTTH δεν παίζει.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Paragontas-x said:

Τι εννοείς να πέφτει άκυρο από το συνεργείο?

Βαρεμάρα, πολύ δουλειά, έξτρα κόστη. Καλώς ή κακώς από την στιγμή που η εγκατάσταση είναι δωρεάν δεν μπορούν να είναι παράλογες οι απαιτήσεις μας.

1 hour ago, Doubt said:

Δεν συμμετέχει προς το παρόν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Αν σου κάνουν νερά το συνεργείο ότι και καλά δεν μπορούμε να μεταφέρουμε την οπτική στο δωμάτιο σου αλλά στο σαλόνι που είναι η κεντρική πρίζα τηλεφώνου τι μπορείς να τους πεις για να τους πείσεις?

Η πρακτική είναι να τερματίζει η ίνα στην είσοδο του σπιτιού, εκεί που υπάρχει και η πρώτη τηλεφωνική πρίζα. Ωστόσο συχνά την τερματίζουν στο σημείο που επιθυμεί ο πελάτης, αλλά αυτό εξαρτάται από τον φόρτο εργασιών του συνεργείου, την απόσταση του νέου σημείου, τα επιπλέον υλικά που θα χρειασθούν και την ευκολία των εργασιών.

Είναι άλλο πράγμα να περαστεί σε απόσταση 5-10 μέτρων στον ίδιο χώρο ή το πολύ σε διπλανό δωμάτιο και εντελώς διαφορετικό να χρειασθεί να πάει στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Άλλο πράγμα εργασίες 1-2 ωρών και άλλο 4-5 ώρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...