Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, ICE-T said:

Γνωρίζει κανείς με cosmote ftth , πόσο καιρό πάνω κάτω έρχονται για αυτοψία στον χώρο ? Από ότι καταλαβαίνω θα έρθουν 3 διαφορετικά συνεργεία και υπολογίζω κάνα 3 μηνο επειδή στην περιοχή μου λειτουργούν με ρυθμούς Μεξικό  😂.

Αρκετά random, πχ σε μένα πέρσι ήρθε για αυτοψία σε 1 βδομάδα και 2 βδομάδες αργότερα είχαν τελειώσει κι είχε ενεργοποιηθεί η γραμμή.

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ICE-T είπε

Γνωρίζει κανείς με cosmote ftth , πόσο καιρό πάνω κάτω έρχονται για αυτοψία στον χώρο ? Από ότι καταλαβαίνω θα έρθουν 3 διαφορετικά συνεργεία και υπολογίζω κάνα 3 μηνο επειδή στην περιοχή μου λειτουργούν με ρυθμούς Μεξικό  😂.

Μπα, μικρή σημασία έχει, ειδικά αν έχεις vdsl 100άρα. Ο μέσος οικιακός χρήστης ΔΕΝ καταλαβαίνει αξιοσημείωτη διαφορά με την οπτική ίνα. Τώρα που μπήκε το νερό στ' αυλάκι, είτε σε 1 εβδομάδα είτε σε 1 μήνα θα έχεις συνδεθεί.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Thresh είπε

Αρκετά random, πχ σε μένα πέρσι ήρθε για αυτοψία σε 1 βδομάδα και 2 βδομάδες αργότερα είχαν τελειώσει κι είχε ενεργοποιηθεί η γραμμή.

νομίζω έχει να κάνει και με τα συνεργεία της περιοχής, εμείς έχουμε τα χειρότερα στην Ελλάδα δυστυχώς, δεν λέω κάτι άλλο λόγο των ημερών.

11 ώρες πριν, georgeole είπε

Μπα, μικρή σημασία έχει, ειδικά αν έχεις vdsl 100άρα. Ο μέσος οικιακός χρήστης ΔΕΝ καταλαβαίνει αξιοσημείωτη διαφορά με την οπτική ίνα. Τώρα που μπήκε το νερό στ' αυλάκι, είτε σε 1 εβδομάδα είτε σε 1 μήνα θα έχεις συνδεθεί.

για κάνα 3 μηνο το κόβω ,100αρη έχω από το 17 .

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, ICE-T said:

νομίζω έχει να κάνει και με τα συνεργεία της περιοχής, εμείς έχουμε τα χειρότερα στην Ελλάδα δυστυχώς, δεν λέω κάτι άλλο λόγο των ημερών

Δεν νομίζω ότι παίρνουν τόσους μήνες πλέον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Δεν νομίζω ότι παίρνουν τόσους μήνες πλέον 

σε φυσιολογικες συνθηκες με νορμαλ συνεργεια ειναι γρηγορη δουλεια,μην με διαολιζεις γιορτινες μερες , εδω γρηγορα γινονται οι δουλειες μονο με τυρακι ,αυτα .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά, καλή χρονιά πάντα με υγεία που είναι και το πιο σημαντικό.

Στις 30/12/2024 η HOF (Nova) έδωσε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τον χάρτη της ευριζωνικότητας) για την αναμονή της οπτικής της πολυκατοικίας μας (σχεδόν 3,5 χρόνια από την τοποθέτηση της, αφού είχε μπει τον Αύγουστο του 2021), και ήδη στο site της δείχνει και αυτή διαθεσιμότητα. Η Cosmote σε πόσες μέρες περίπου θα ενημερωθεί σχετικά, ώστε να μπορέσω να πάω να κάνω αίτηση, και περίπου σε πόσο καιρό ολοκληρώνεται η διαδικασία, όταν βάζεις FTTH σε πάροχο διαφορετικό από αυτόν που έχει την υποδομή;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από MitsosMitsaras
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, MitsosMitsaras said:

Η Cosmote σε πόσες μέρες περίπου θα ενημερωθεί σχετικά, ώστε να μπορέσω να πάω να κάνω αίτηση, και περίπου σε πόσο καιρό ολοκληρώνεται η διαδικασία, όταν βάζεις FTTH σε πάροχο διαφορετικό από αυτόν που έχει την υποδομή;

Άγνωστο για την ενημέρωση, θα πρέπει να πηγαίνεις στη σελίδα της Cosmote στο tool διαθεσιμότητας και να κάνεις αναζήτηση κάθε τρείς και λίγο μέχρι να βγάλει αν δεν δίνει ήδη...

Τώρα για την εγκατάσταση εξαρτάται από τον φόρτο εργασίας του εργολάβου της περιοχής.

Δημοσ.
On 30/12/2024 at 14:30, ICE-T said:

Δεν θα ερθουν απαραιτητα 3 διαφορετικα συνεργεια, αλλα η ολη διαδικασια θα χωριστει σε 2-3 τουλαχιστον ραντεβου. Προσωπικα, η αυτοψια εγινε γυρω στις 20 μερες μετα την αιτηση και μεσα σε 2,5 ακομη βδομαδες ειχαν τελειωσει ολα.

Δημοσ.

Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας; 

Σήμερα έγινε η εγκατάσταση  της οπτικής ίνας μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας . 

Επειδή όταν φτιάχτηκε το κτίριο, έχουν περαστεί καλώδια utp από την είσοδο έως κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά.

Ο εγκαταστάτης σήμερα, μου είπε πώς αυτό διευκολύνει, επειδή δεν είναι απαραίτητο να μπεί οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα και μπορεί η μετατροπή να γίνει στην είσοδο από οπτική στο utp και να μην έχουμε μερεμέτια. 

Ισχύει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, tasvar είπε

Σήμερα έγινε η εγκατάσταση  της οπτικής ίνας μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας . 

Επειδή όταν φτιάχτηκε το κτίριο, έχουν περαστεί καλώδια utp από την είσοδο έως κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά.

Ο εγκαταστάτης σήμερα, μου είπε πώς αυτό διευκολύνει, επειδή δεν είναι απαραίτητο να μπεί οπτική ίνα μέχρι το διαμέρισμα και μπορεί η μετατροπή να γίνει στην είσοδο από οπτική στο utp και να μην έχουμε μερεμέτια. 

Ισχύει;

ΑΝ το ζητήσετε και για όσους το ζητήσετε, ναι, ισχύει. Ωστόσο θα πρέπει να ζυγίσετε καλά αν αυτό είναι που θέλετε πραγματικά και αν σας βολεύει/συμφέρει. Αν η ζυγαριά κλίνει η οπτική ίνα να μείνει εκτός κάποιων διαμερισμάτων, κι εγώ μαζί σας, γιατί όχι;

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasvar είπε

Ισχύει;

Εγώ πάντως εκτός διαμερίσματος δεν θα την άφηνα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή προτείνετε να μπεί  η ίνα μέσα στο διαμέρισμα και να γίνει εκεί η μετατροπή; 

Να μην γίνει στην είσοδο της πολυκατοικίας; 

Επίσης, να ρωτήσω, να κάνω αίτηση για το κουπόνι Gigabit voucher? 

Τώρα έχω 100άρα με χαλκό.

Επεξ/σία από tasvar
Δημοσ.

Μετατροπη κατω σημαινει πως χρειαζεται ρευμα και θα γεμισει η εισοδος ΟΝΤ για καθε διαμερισμα. Επισης, καποιο UTP μπορει να εχει θεμα και να μην δουλευουν ολα τα ζευγη. Μην το δεχτειτε…

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SaFiS είπε

Μετατροπη κατω σημαινει πως χρειαζεται ρευμα και θα γεμισει η εισοδος ΟΝΤ για καθε διαμερισμα. Επισης, καποιο UTP μπορει να εχει θεμα και να μην δουλευουν ολα τα ζευγη. Μην το δεχτειτε…

Δεν το ήξερα καν οτι μπορεί να γίνει. Οπότε οπτική κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...