Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, idefixius είπε

Πρόσφατα αναβάθμισα τη γραμμή μου σε 200 Mbps οπότε δε μπορώ να αιτηθώ για το κουπόνι - καθότι δεν πρέπει η υπάρχουσα ταχύτητα να ξεπερνάει τα 100 Mbps σε download.  

Ίσως εάν στην πορεία του προγράμματος τους περισσέψουν κουπόνια και μου δώσουν τη δυνατότητα να πάρω ένα, θα ξανααναβαθμίσω στα 500 :D 

τι ειδους μλκια/πστια ειναι αυτη με τα 200mbps να σου δινουν ακυρο δεν εχω καταλαβει.

ο λογος που υποτιθεται θελουμε να παμε στο FTTH ειναι για να φυγουμε απο τον χαλκο. μηδεν λογικη.

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και τα 100 Mbps δεν τα πιάνεις με χαλκό, αλλά δικαιούσαι το κουπονάκι:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα) και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών) που δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ονομαστική ταχύτητα καθόδου (download) μεγαλύτερη των 100 Mbps και διαμένουν ή έχουν την έδρα/το υποκατάστημά τους αντίστοιχα σε κτήρια που βρίσκονται στις Περιοχές Παρέμβασης και θα λάβουν ενίσχυση μέσω του Προγράμματος.

https://gigabit-voucher.gov.gr/go-beyond/

Επεξ/σία από idefixius
Δημοσ.
5 ώρες πριν, omghi2u είπε

τι ειδους μλκια/πστια ειναι αυτη με τα 200mbps να σου δινουν ακυρο δεν εχω καταλαβει.

Είναι τυράκι σε μας τους χρήστες να πάμε σε συνδέσεις μεγάλων ταχυτήτων (πράγμα που οι περισσότεροι εξ υμών δεν θα το αποφασίζαμε υπό φυσιολογικές συνθήκες) μέσω του κουπονιού και ταυτόχρονα στους παρόχους για να προχωρήσουν σε επεκτάσεις των δικτύων, ενώ παράλληλα ως χώρα να φθάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τα 200Mbps μπορεί εύκολα να πιάνονται σε FTTH, αλλά δύσκολα σε VDSL. Μην κοιτάς που κάποια μειοψηφία θέλει μεγάλες ταχύτητες σύνδεσης, όταν υπάρχουν χιλιάδες άλλοι χρήστες που τους αρκούν τα 100 ή και λιγότερα Mbps και δεν θέλουν να ξοδέψουν ούτε μισό ευρώ παραπάνω.

Και κάτι τελευταίο. Είναι κοινή πρακτική σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου δίδεται (ή στο παρελθόν) το αντίστοιχο κουπόνι.

Δημοσ.

Καλησπέρα, ήρθε σήμερα ο ΟΤΕ και πέρασε κουτιά στους ορόφους.

Στο κλιμακοστάσιο, μου είχε αφήσει ο ηλεκτρολόγος σε αναμονή ατερμάτιστη οπτική ίνα η οποία όμως δε φτάνει μέχρι το κουτί του ΟΤΕ. Οταν τους είπα να το τοποθετούσαν πιο κοντά μου είπαν ότι δε γίνεται.

Εγώ έχω κάνει αίτηση στη Vodafone  η οποία θα κάνει την οριζόντια τοποθέτηση. Πιστεύετε γίνεται να ενώσουν την ίνα που ξεκινάει από το κουτί του ΟΤΕ του ορόφου με αυτήν που έχω στην αναμονή (συγκολληση, κουτι διακλάδωσης) ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν μερεμέτια? Θα έχω απώλειες;

Δημοσ.

Ήρθε η Fiber2All (Vodafone) επιτέλους μετά από 16 μήνες αναμονής και έκανε την βασική εγκατάσταση με τα floor boxes στην πολυκατοικία, αλλά το εξωτερικό κουτάκι το αφήσανε όπως θα δείτε στη φωτογραφία.

Ξέρει κάποιος αν πρόκειται για αμέλεια ή εκκρεμεί να κάνουν και κάτι άλλο; Όλα τα κουτάκια είναι περασμένα σε όλους τους ορόφους, έχουν κάνει καθαρή δουλειά, δεν έχω παράπονο, αλλά αναρωτιέμαι τώρα τι άλλο μένει να κάνουν για να μπορέσω να επικοινωνήσω με την COSMOTE και να έρθουν επιτέλους να εγκαταστήσουν τις ίνες στο διαμέρισμα.

20241220_093124.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Απο ότι διαβασα, αν έχεις 200 vdsl δεν δικαιούσαι το κουπόνι. Αν αλλάξεις πάροχο, το δικαιούσαι εφοσον γίνει η σύνδεση απο την αρχή; Ευχαριστώ. Κοιτάω μήπως παω απο οτε σε νοβα

Επεξ/σία από mrvaggos
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Καλησπέρα. Απο ότι διαβασα, αν έχεις 200 vdsl δεν δικαιούσαι το κουπόνι. Αν αλλάξεις πάροχο, το δικαιούσαι εφοσον γίνει η σύνδεση απο την αρχή; Ευχαριστώ. Κοιτάω μήπως παω απο οτε σε νοβα

Πήγαινε σε 100 για να το δικαιούσαι.

Δημοσ.

Ναι αλλά στον νέο παροχο δεν μπορώ να πω θέλω κατευθείαν οπτική ίνα; και στην κοσμοτε δεν μπορώ να κάνω υποβάθμιση και μετά οπτική ίνα 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, mrvaggos said:

Ναι αλλά στον νέο παροχο δεν μπορώ να πω θέλω κατευθείαν οπτική ίνα; και στην κοσμοτε δεν μπορώ να κάνω υποβάθμιση και μετά οπτική ίνα 

Αν δεν έχει λήξει το 24μηνο της 200αρας VDSL, είτε πας σε άλλο πάροχο είτε πεις στην Cosmote θέλω 100Mbps FTTH ώστε να δικαιούσαι το κουπόνι μετά, θα πληρώσεις ρήτρα...

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 20/12/2024 στις 3:13 ΜΜ, Thresh είπε

Λογικά θα έρθουν άλλοι για να κάνουν και την συγκολληση.

Τι είναι αυτή η συγκόλληση που αναφέρεις; Νιώθω λίγο άσχετος.

• Super Moderators
Δημοσ.
44 minutes ago, iTzevelekos said:

Τι είναι αυτή η συγκόλληση που αναφέρεις; Νιώθω λίγο άσχετος.

Της οπτικής, δεν πάει μονοκόμματα απο το δρόμο στο διαμέρισμα. Σε κάθε κουτί έξω ή μέσα στο κτίριο γίνεται συγκολληση.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Thresh είπε

Της οπτικής, δεν πάει μονοκόμματα απο το δρόμο στο διαμέρισμα. Σε κάθε κουτί έξω ή μέσα στο κτίριο γίνεται συγκολληση.

Ναι, οκ, λογικό. Δεν ξέρω τι και αν απομένει να γίνει και δεν υπάρχει τρόπος να μάθω και να ρωτήσω δυστυχώς. 😕 Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κανείς με cosmote ftth , πόσο καιρό πάνω κάτω έρχονται για αυτοψία στον χώρο ? Από ότι καταλαβαίνω θα έρθουν 3 διαφορετικά συνεργεία και υπολογίζω κάνα 3 μηνο επειδή στην περιοχή μου λειτουργούν με ρυθμούς Μεξικό  😂.

Επεξ/σία από ICE-T

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...