Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σας ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου...

Στο Περιστέρι που μένω, έχει περάσει η ΔΕΗ οπτικές εδώ και δύο χρόνια και τον Μάρτιο που μας πέρασε, έβαλε και τα κουτιά στα σπίτια. (Εισόδους. Οχι μέσα στα διαμερίσματα).

Πρίν λίγες μέρες, πέρασε και ο cosmote οπτικές. Χτές μας έδωσαν από cosmote ένα έντυπο για υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή για να μας βάλουν την οπτική στο κτίριο στους  ορόφους. 

Και το ερωτημά μου είναι το εξής. Εχω συμβόλαιο με nova. Αν βάλω οπτική cosmote, θα μπορώ να είμαι σε άλλο πάροχο, ή θα πρέπει να πάω cosmote? 

Και για το voucher, πρέπει να κάνω κάτι τώρα, ή μετά την τοποθέτηση της οπτικής;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από tasvar
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tasvar είπε

Πρίν λίγες μέρες, πέρασε και ο cosmote οπτικές. Χτές μας έδωσαν από cosmote ένα έντυπο για υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή για να μας βάλουν την οπτική στο κτίριο στους  ορόφους. 

Και το ερωτημά μου είναι το εξής. Εχω συμβόλαιο με nova. Αν βάλω οπτική cosmote, θα μπορώ να είμαι σε άλλο πάροχο, ή θα πρέπει να πάω cosmote? 

Φτιάξτε την υποδομή της πολυκατοικίας, που είναι το βασικό και τα υπόλοιπα λύνονται.

Πάρε κι ένα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση Nova να δεις τι θα σου απαντήσουν, υπάρχει πάντως συμφωνία cosmote με nova και Vodafone.

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, tasvar said:

Εχω συμβόλαιο με nova. Αν βάλω οπτική cosmote, θα μπορώ να είμαι σε άλλο πάροχο, ή θα πρέπει να πάω cosmote? 

Θα μπορεις και μεχρι 1gbit πλεον.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Doubt είπε

Φτιάξτε την υποδομή της πολυκατοικίας, που είναι το βασικό και τα υπόλοιπα λύνονται.

Πάρε κι ένα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση Nova να δεις τι θα σου απαντήσουν, υπάρχει πάντως συμφωνία cosmote με nova και Vodafone.

54 λεπτά πριν, mphxths είπε

Θα μπορεις και μεχρι 1gbit πλεον.

Σας ευχαριστώ και τους δύο.

Δημοσ.

Καλησπέρα, έκανα αιτηση στη Nova για να αλλάξω σε οπτική ίνα και τώρα περιμένω ραντεβού από τεχνικό. Το κουτί υπάρχει έξω από το διαμέρισμα. Ξέρετε πόσο χρόνο μπορεί να μείνω χωρίς ίντερνετ? Ρωτάω γιατί δουλεύω απ το σπίτι... (Σορυ αν έχει απαντηθεί ήδη δεν μπόρεσα να το βρω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, nickem7 said:

Καλησπέρα, έκανα αιτηση στη Nova για να αλλάξω σε οπτική ίνα και τώρα περιμένω ραντεβού από τεχνικό. Το κουτί υπάρχει έξω από το διαμέρισμα. Ξέρετε πόσο χρόνο μπορεί να μείνω χωρίς ίντερνετ? Ρωτάω γιατί δουλεύω απ το σπίτι... (Σορυ αν έχει απαντηθεί ήδη δεν μπόρεσα να το βρω)

Vdsl σε ινα ? ξερωγω ? 2 λεπτα μεχρι να συγχρονισει το ρουτερ ? :) Ουσιαστικα δεν υπηρχε downtime στην περιπτωση μου. Ηρθε ο τεχνικος , περασε καναλι-ινα , συνεδεσε το ρουτερ , εκανε τις ρυθμισεις , συνδεθηκε με το κινητο του , τραβηξε ενα speedtest να ειμαστε και σιγουροι για την ταχυτητα και αυτο ηταν. Η τηλεφωνια ισως αργησει να παιξει , μερικες ωρες δηλ.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Vdsl σε ινα ? ξερωγω ? 2 λεπτα μεχρι να συγχρονισει το ρουτερ ? :) Ουσιαστικα δεν υπηρχε downtime στην περιπτωση μου. Ηρθε ο τεχνικος , περασε καναλι-ινα , συνεδεσε το ρουτερ , εκανε τις ρυθμισεις , συνδεθηκε με το κινητο του , τραβηξε ενα speedtest να ειμαστε και σιγουροι για την ταχυτητα και αυτο ηταν. Η τηλεφωνια ισως αργησει να παιξει , μερικες ωρες δηλ.

Ναι απο vdsl. Εντάξει μια χαρά τοτε γιατί μου είπαν στο τηλεφωνο μεχρι 2-3 μέρες και ειχα αρχίσει να προβληματίζομαι.. Σ ευχαριστώ

Δημοσ.

Μετατροπή VDSL (από αστικό κέντρο) σε FTTH στον ίδιο πάροχο (Cosmote), όχι μόνο δεν υπήρχε downtime αλλά για 1-2 μέρες δούλευαν ταυτόχρονα και τα δύο. 

Μάλιστα το δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή μου είναι της Vodafone, που μέσω χοντρικής δίνει πρόσβαση στην Cosmote.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και από μένα.αιτηση 300ρα fiber στη νόβα  με το voucher στις 27 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής ένας από τον ΟΤΕ έχει περάσει για αυτοψία και φωτογραφίες.εχει περάσει 1 εβδομάδα και ακόμα τηλέφωνο από συνεργείο για να περάσουν τα κουτιά στην οικοδομή ούτε καν.αντε να δούμε πότε θα μας θυμηθούν 

Επεξ/σία από lionheart20
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω την εντυπωση ειναι αθλια η προσφορα στην cosmote με το voucher στο 300/150 μονο 5 ευρω εκπτωση κανουν το μηνα στα 2 χρονια ,240 ευρω εχει το voucher .

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 17/10/2024 στις 1:23 ΜΜ, rscosworth είπε

Θα ήθελα τη γνώμη από όσους γνωρίζουν ή τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.

Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε αίτηση στην Cosmote για να φέρει οπτική ίνα στο σπίτι. Από την Cosmote του είπαν ότι είναι οκ και θα τον καλέσει ο εργολάβος.

Έρχεται ο εργολάβος και βλέπει ότι το ακριβώς δίπλα σπίτι έχει ήδη οπτική ίνα από την Cosmote «κουτί οπτικής ίνας  στον τοίχο εξωτερικά του σπιτιού» οπότε και πάει να πάρει την γραμμή από εκεί.

Τον βλέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και του λέει δεν θα κάνεις τίποτα δεν σε αφήνω. Είναι λέει δικό μου το κουτί, το πληρώνω στον ΟΤΕ.

Του εξηγεί ο εργολάβος ότι αυτό το κουτί δεν χρεώνεται σε κανέναν και το τι θέλουν να κάνουν.

Ανένδοτος ο γείτονας ιδιοκτήτης λέει το κουτί είναι στην ιδιοκτησία μου και δεν σου επιτρέπω να κάνεις τίποτα.

Φεύγει ο εργολάβος και πρότεινε να μιλήσουν με την Cosmote για να φέρουν νέο κουτί στο κτήριο.

Ξανά επικοινωνία ξανά ραντεβού με άλλον εργολάβο «3 μήνες», έρχεται ο εργολάβος και λέει δεν μπορώ να φέρω νέο κουτί στο κτήριο σου γιατί το κάθε κουτί είναι για 2 πολυκατοικίες.

Μίλησε με τον αρνητικό γείτονα ιδιοκτήτη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Λέει να μου φέρει χαρτί ο ΟΤΕ ότι δεν το πληρώνω.

Ο ΟΤΕ λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Είναι σε απόγνωση ο άνθρωπος. Τι μπορεί να κάνει? Που μπορεί να απευθυνθεί?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Σχετικά με το πρόβλημα αυτό έγινε καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Η Cosmote είχε προθεσμία να απαντήσει μέχρι χτες 9/12.

6/12 κάλεσε τον συγγενή μου εργολάβος και είπε πως πήραν εντολή από την Cosmote να βγάλουν το κουτί από την γειτόνισσα και να το βάλουν στην δικιά του πολυκατοικία.

Μάλιστα ήρθε ο μηχανικός για να την ενημερώσει αλλά ενώ ήταν μέσα στο σπίτι δεν του άνοιξε ποτέ.

Σε ερώτηση αν θα γίνει με τον νέο χρόνο είπε πως θα γίνει άμεσα μέχρι τέλος του χρόνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, ICE-T είπε

εχω την εντυπωση ειναι αθλια η προσφορα στην cosmote με το voucher στο 300/150 μονο 5 ευρω εκπτωση κανουν το μηνα στα 2 χρονια ,240 ευρω εχει το voucher .

Πέραν του μικρου upload (150), η τιμή που δίνουν την θεωρώ και εγώ απαράδεκτη...

Αντί να μετφερθεί το ποσό της επιδότησης αυτούσιο στον καταναλωτή, έχει πέσει τρελό πετσοκότσιμο....

Το καλοκαίρι έτρεχε προσφορά (ανευ voucher) , σε τιμή 37€ η 300.

Τώρα αναφέρει ως βασική τιμή τα 40€ και με voucher περιπου στα €35, που την θεωρώ υψηλή...

Αν διαιρέσεις την επιδότηση του voucher δια 24 μήνες , δεν κάνει 5 (40€ - 35€).....

δεν ξέρω ίσως εγώ δεν υπολογίζω κάτι καλά....

Επεξ/σία από Costaskokk
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, ICE-T said:

Gigabit Voucher είναι 200 ευρώ, 150 για το πάγιο και τα 50 δυστυχώς στο τέλος ενεργοποίησης.

Αν κάνει κάποιος και Smart Readiness δίνει άλλα 48 ευρώ στα 2 χρόνια η Cosmote, δλδ 2 ευρώ/μήνα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στις τιμές που γράφει στο site.

Ναι μίζερη η συνολική μείωση μετά τα 3 ευρώ αύξηση του Αυγούστου, συμπτωματικά μονο στα πακέτα επιδοτούνται...

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Thresh είπε

Gigabit Voucher είναι 200 ευρώ, 150 για το πάγιο και τα 50 δυστυχώς στο τέλος ενεργοποίησης.

Αν κάνει κάποιος και Smart Readiness δίνει άλλα 48 ευρώ στα 2 χρόνια η Cosmote, δλδ 2 ευρώ/μήνα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στις τιμές που γράφει στο site.

Ναι μίζερη η συνολική μείωση μετά τα 3 ευρώ αύξηση του Αυγούστου, συμπτωματικά μονο στα πακέτα επιδοτούνται...

και πάλι δεν βγαίνει 150 με τίς τιμές της cosmote 120 βγαίνει και τους έκανα και καταγγελία για παραπλανητική προσφορά , γιατί να τα βάλουν στην τσέπη τα ρέστα,να είναι ακριβής στις χρεώσεις τους.

16 ώρες πριν, Costaskokk είπε

Πέραν του μικρου upload (150), η τιμή που δίνουν την θεωρώ και εγώ απαράδεκτη...

Αντί να μετφερθεί το ποσό της επιδότησης αυτούσιο στον καταναλωτή, έχει πέσει τρελό πετσοκότσιμο....

Το καλοκαίρι έτρεχε προσφορά (ανευ voucher) , σε τιμή 37€ η 300.

Τώρα αναφέρει ως βασική τιμή τα 40€ και με voucher περιπου στα €35, που την θεωρώ υψηλή...

Ακόμα και αν διαιρέσεις την επιδότηση του voucher δια 24 μήνες , δεν κάνει 5 (40€ - 35€).....

δεν ξέρω ίσως εγώ δεν υπολογίζω κάτι καλά....

είναι γεγονός ότι έχουν κάτι παπατζηδες διαφημιστές, μάνατζερ που δίνουν συμβουλές στην εταιρεία , πως να εξαπατούν τον κόσμο.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, ICE-T said:

και πάλι δεν βγαίνει 150 με τίς τιμές της cosmote 120 βγαίνει και τους έκανα και καταγγελία για παραπλανητική προσφορά , γιατί να τα βάλουν στην τσέπη τα ρέστα,να είναι ακριβής στις χρεώσεις τους.

Ναι λόγω της αύξησης των 3 ευρώ τον Αύγουστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...